Utz Verzendantiquariaat: Creatief / Hobby
found: 8 books

 Bärbel Wenzelburger / A.L. Terweijden-de Bruin., Werken met poppen : zelf fantastische modellen maken.
Bärbel Wenzelburger / A.L. Terweijden-de Bruin.
Werken met poppen : zelf fantastische modellen maken.
Helmond : Helmond, cop. 1985. 26 cm. 86 p. geÔllustreerde aanwijzingen. Voorbeelden, suggesties en tips voor het zelf maken van poppen. Poppen handenarbeid poppenmaken. Gebrocheerd. Zeer goed+. Hobbyboek waarin poppenliefhebbers veel voorbeelden, suggesties en tips vinden voor het zelf maken van poppen. Na een korte zeer globale inleiding over de geschiedenis van de pop worden per hoofdstuk verschillende mogelijkheden beschreven voor het zelf vervaardigen van poppekopjes (b.v. gegoten kopjes, zachte kopjes, zelf gemodelleerde kopjes, handjes en voetjes, zelf gipsmallen maken etc.). Ook wordt een duidelijke beschrijving gegeven voor het zelf maken van lichaampjes van textiel, die bij de meeste kopjes worden gebruikt. En om het geheel kompleet te maken staan er veel knippatronen in en wat breibeschrijvingen voor kleding. Alle details voor elk afzonderlijk proces worden stap voor stap verklaard en met behulp van tekeningen en veel foto's verduidelijkt. Fraaie, duidelijke uitgave die niet veel nieuws toevoegt aan de al bestaande boeken hierover, maar wel in kort bestek een zeer breed scala van mogelijkheden aanbiedt.
Utz BoekenProfessional seller
Book number: 34618
€  6.00 [Appr.: US$ 6.45 | £UK 5.25 | JP• 818]
Catalogue: Creatief / Hobby

 Ankie Vytopil-Diemer ., Quilten in Nederland : werk en methoden.
Ankie Vytopil-Diemer .
Quilten in Nederland : werk en methoden.
De Bilt : Cantecleer, 1993. 1e dr. 29 cm. 104 p. Interviews met twaalf in Nederland woonachtige quilters, waarin zij vertellen over achtergronden, beleving, ontwerpen en het maken van quilts. Rijk geill. met kleurenfoto's. Quilten . Gebonden. Uitstekend. De schrijfster stelt in dit boek twaalf quilters, waaronder zichzelf, aan de lezer voor. Ieder deel omvat een zeer korte inleiding (achtergronden, opleidingen e.d.), een letterlijke (?) weergave van het interview en een uitgebreide beschrijving van een werkstuk of werkwijze. Dit voorzien van een zwart-wit portretfoto, duidelijke kleurenfoto's van werkstukken en informatieve tekeningen bij de uitleg van werkstuk of werkwijze. Duidelijk gericht op mensen die al met quilten bezig zijn: verschillende quilt-motieven worden als bekend verondersteld en de werkstukken zijn vrij moeilijk. De verhalen over beleving en werkwijzen zijn echter ook voor beginners leuk om te lezen en met zoveel enthousiasme gebracht dat deze ook gegrepen kunnen worden door het quilten (waarbij dan bijv. 'Patchwork quilts' a.i. 92-36-310-5) van dezelfde schrijfster goede diensten kan bewijzen). De mooie uitvoering, duidelijke uitleg, het enthousiasme van zowel schrijfster als quilters en de zeer uiteenlopende karakters, ontwerpen en werkwijzen van de geÔnterviewden maken dit boek tot een aanwinst voor beginner en gevorderde.
Utz BoekenProfessional seller
Book number: 53715
€  19.00 [Appr.: US$ 20.42 | £UK 16.25 | JP• 2590]
Catalogue: Creatief / Hobby

 J.I. Dorgelo., Handboek voor modelspoorwegbouw.
J.I. Dorgelo.
Handboek voor modelspoorwegbouw.
"Van Holkema & Warendorf; Amsterdam," 1948. 24 cm. 308 p. Met 244 z/w illustr. Halflinnen. Gebonden. Goed+.
Utz BoekenProfessional seller
Book number: 45479
€  13.00 [Appr.: US$ 13.97 | £UK 11.25 | JP• 1772]
Catalogue: Creatief / Hobby

 Fr. E. Kraus., Kloppelspitzenbuch.
Fr. E. Kraus.
Kloppelspitzenbuch.
Privatdruck. 30 cm. 47 S. Buch Nr. 232. Sehr reich illustr. mit s/w Fotos. Einband m. Gebrauchsspuren, sonst gutes Exemplar. Besitzersstempel. Kantklossen. Gebunden. Gut+.
Utz BoekenProfessional seller
Book number: 54571
€  50.00 [Appr.: US$ 53.75 | £UK 42.75 | JP• 6816]
Catalogue: Creatief / Hobby

 Annette Mierhof ., Droogbloemen : kweken, drogen, verwerken.
Annette Mierhof .
Droogbloemen : kweken, drogen, verwerken.
Haarlem : Gottmer, cop.1980. 28 cm. 96 p. Rijk geill. met kleurentekeningen. Tuinieren Bloemen. Gebonden. Uitstekend. In woord en beeld worden droogtechnieken van diverse wilde en gekweekte bloemen en planten aangegeven met hun verwerking daarna tot verschillende arrangementen. Ook het kweken en zoeken worden behandeld. Er is daarnaast bondige informatie over de diverse hulpmiddelen. Behalve een goede technische uitleg, geeft het geheel een prima overzicht van de mogelijkheden met droogbloemarrangementen voor verschillende doeleinden, dit mede door de fraaie aquarellen en schematische werktekeningen. Voor elke hobbyist een aantrekkelijk boek overzichtelijk, duidelijk leesbaar lettertype, gemakkelijke stijl, prima index.
Utz BoekenProfessional seller
Book number: 31829
€  6.00 [Appr.: US$ 6.45 | £UK 5.25 | JP• 818]
Catalogue: Creatief / Hobby

 Pamela Nottingham., The technique of bobbin lace.
Pamela Nottingham.
The technique of bobbin lace.
"B.T. Batsford; London," 1980. 6th impr. 27 cm. 222 p. Very richly illustr. with b/w-photogr. and drawings. Kant kantklossen. Hardbound. Very Good in Very Good DJ.
Utz BoekenProfessional seller
Book number: 54297
€  12.00 [Appr.: US$ 12.9 | £UK 10.25 | JP• 1636]
Catalogue: Creatief / Hobby

 Margaret Simeon ., De geschiedenis van kant.
Margaret Simeon .
De geschiedenis van kant.
Antwerpen Amsterdam : De Vries-Brouwers, cop. 1981. Oblong 23x27 cm. 141 p. Zeer rijk geill. met z/w foto's. Omslag iets gescheurd aan bovenzijde. Kant geschiedenis Kantklossen textielkunst. Gebonden. Zeer goed, stofomslag redelijk. Het boek geeft een inzicht in de geschiedenis van kant waarbij een populaire benadering van het onderwerp is gehanteerd en een rijke kollektie in eigen bezit als leidraad heeft gediend. Door het vermelden van anekdotische bijzonderheden en praktische wenken voor het verzamelen en conserveren van kant is een heel goed leesbaar boek ontstaan. Ook de zeer talrijke afbeeldingen (184) van vele verschillende soorten kant verhoogt de waarde van het boek in niet geringe mate. Tenslotte is de verklarende woordenlijst nog te vermelden. Voor ieder die belangstelling heeft voor de geschiedenis van kant - dus niet voor het zelf maken ervan - is het een zeer interessante uitgave.
Utz BoekenProfessional seller
Book number: 54299
€  25.00 [Appr.: US$ 26.87 | £UK 21.5 | JP• 3408]
Catalogue: Creatief / Hobby

 Dorothy Wood ., Papierprojecten.
Dorothy Wood .
Papierprojecten.
Baarn : Cantecleer, 1999. 1e dr. 25x25 cm. 112 p. [Stijl & sfeer]. Studio Imago, Amersfoort. IdeeŽn voor het maken en decoreren van gebruiksvoorwerpen met papier.Zeer rijk geill. met kleurenfoto's. Papier Handenarbeid Woninginrichting . Gebonden. Als nieuw.
Utz BoekenProfessional seller
Book number: 30925
€  6.00 [Appr.: US$ 6.45 | £UK 5.25 | JP• 818]
Catalogue: Creatief / Hobby

| Pages: 1 |