Utz Verzendantiquariaat: Creatief / Hobby
found: 6 books

 B rbel Wenzelburger / A.L. Terweijden-de Bruin., Werken met poppen : zelf fantastische modellen maken.
B rbel Wenzelburger / A.L. Terweijden-de Bruin.
Werken met poppen : zelf fantastische modellen maken.
Helmond : Helmond, cop. 1985. 26 cm. 86 p. ge llustreerde aanwijzingen. Voorbeelden, suggesties en tips voor het zelf maken van poppen. Poppen handenarbeid poppenmaken. Gebrocheerd. Zeer goed+. Hobbyboek waarin poppenliefhebbers veel voorbeelden, suggesties en tips vinden voor het zelf maken van poppen. Na een korte zeer globale inleiding over de geschiedenis van de pop worden per hoofdstuk verschillende mogelijkheden beschreven voor het zelf vervaardigen van poppekopjes (b.v. gegoten kopjes, zachte kopjes, zelf gemodelleerde kopjes, handjes en voetjes, zelf gipsmallen maken etc.). Ook wordt een duidelijke beschrijving gegeven voor het zelf maken van lichaampjes van textiel, die bij de meeste kopjes worden gebruikt. En om het geheel kompleet te maken staan er veel knippatronen in en wat breibeschrijvingen voor kleding. Alle details voor elk afzonderlijk proces worden stap voor stap verklaard en met behulp van tekeningen en veel foto's verduidelijkt. Fraaie, duidelijke uitgave die niet veel nieuws toevoegt aan de al bestaande boeken hierover, maar wel in kort bestek een zeer breed scala van mogelijkheden aanbiedt.
Utz BoekenProfessional seller
Book number: 34618
€  6.00 [Appr.: US$ 6.49 | £UK 5.25 | JP¥ 977]
Catalogue: Creatief / Hobby

 Ankie Vytopil-Diemer ., Quilten in Nederland : werk en methoden.
Ankie Vytopil-Diemer .
Quilten in Nederland : werk en methoden.
De Bilt : Cantecleer, 1993. 1e dr. 29 cm. 104 p. Interviews met twaalf in Nederland woonachtige quilters, waarin zij vertellen over achtergronden, beleving, ontwerpen en het maken van quilts. Rijk geill. met kleurenfoto's. Quilten . Gebonden. Uitstekend. De schrijfster stelt in dit boek twaalf quilters, waaronder zichzelf, aan de lezer voor. Ieder deel omvat een zeer korte inleiding (achtergronden, opleidingen e.d.), een letterlijke (?) weergave van het interview en een uitgebreide beschrijving van een werkstuk of werkwijze. Dit voorzien van een zwart-wit portretfoto, duidelijke kleurenfoto's van werkstukken en informatieve tekeningen bij de uitleg van werkstuk of werkwijze. Duidelijk gericht op mensen die al met quilten bezig zijn: verschillende quilt-motieven worden als bekend verondersteld en de werkstukken zijn vrij moeilijk. De verhalen over beleving en werkwijzen zijn echter ook voor beginners leuk om te lezen en met zoveel enthousiasme gebracht dat deze ook gegrepen kunnen worden door het quilten (waarbij dan bijv. 'Patchwork quilts' a.i. 92-36-310-5) van dezelfde schrijfster goede diensten kan bewijzen). De mooie uitvoering, duidelijke uitleg, het enthousiasme van zowel schrijfster als quilters en de zeer uiteenlopende karakters, ontwerpen en werkwijzen van de ge nterviewden maken dit boek tot een aanwinst voor beginner en gevorderde.
Utz BoekenProfessional seller
Book number: 53715
€  19.00 [Appr.: US$ 20.57 | £UK 16.25 | JP¥ 3095]
Catalogue: Creatief / Hobby

 J.I. Dorgelo., Handboek voor modelspoorwegbouw.
J.I. Dorgelo.
Handboek voor modelspoorwegbouw.
"Van Holkema & Warendorf; Amsterdam," 1948. 24 cm. 308 p. Met 244 z/w illustr. Halflinnen. Gebonden. Goed+.
Utz BoekenProfessional seller
Book number: 45479
€  13.00 [Appr.: US$ 14.07 | £UK 11.25 | JP¥ 2118]
Catalogue: Creatief / Hobby

 Fr. E. Kraus., Kloppelspitzenbuch.
Fr. E. Kraus.
Kloppelspitzenbuch.
Privatdruck. 30 cm. 47 S. Buch Nr. 232. Sehr reich illustr. mit s/w Fotos. Einband m. Gebrauchsspuren, sonst gutes Exemplar. Besitzersstempel. Kantklossen. Gebunden. Gut+.
Utz BoekenProfessional seller
Book number: 54571
€  50.00 [Appr.: US$ 54.12 | £UK 42.75 | JP¥ 8146]
Catalogue: Creatief / Hobby

 Pamela Nottingham., The technique of bobbin lace.
Pamela Nottingham.
The technique of bobbin lace.
"B.T. Batsford; London," 1980. 6th impr. 27 cm. 222 p. Very richly illustr. with b/w-photogr. and drawings. Kant kantklossen. Hardbound. Very Good in Very Good DJ.
Utz BoekenProfessional seller
Book number: 54297
€  12.00 [Appr.: US$ 12.99 | £UK 10.5 | JP¥ 1955]
Catalogue: Creatief / Hobby

 Dorothy Wood ., Papierprojecten.
Dorothy Wood .
Papierprojecten.
Baarn : Cantecleer, 1999. 1e dr. 25x25 cm. 112 p. [Stijl & sfeer]. Studio Imago, Amersfoort. Idee n voor het maken en decoreren van gebruiksvoorwerpen met papier.Zeer rijk geill. met kleurenfoto's. Papier Handenarbeid Woninginrichting . Gebonden. Als nieuw.
Utz BoekenProfessional seller
Book number: 30925
€  6.00 [Appr.: US$ 6.49 | £UK 5.25 | JP¥ 977]
Catalogue: Creatief / Hobby

| Pages: 1 |