Antiquariaat Fokas Holthuis (ILAB/NVVA): Zeeland
found: 3 books

 KANTER PHIL. ZN., J. DE, Handboekje voor de ingezetenen der provincie Zeeland, inhoudende: Vergelijking der aldaar in gebruik geweest zijnde maten en gewigten met die van het metrieke of nieuwe Nederlandsche stelsel.
KANTER PHIL. ZN., J. DE
Handboekje voor de ingezetenen der provincie Zeeland, inhoudende: Vergelijking der aldaar in gebruik geweest zijnde maten en gewigten met die van het metrieke of nieuwe Nederlandsche stelsel.
Middelburg, Van Benthem & Jutting, 1852. Origineel uitgeverskarton. (2), IV, 112 p. Tabellen. Niet afgesneden. 4e (herziene) druk. Rug verstevigd met een reep katoen. Wat gekreukt, maar een origineel ogend exemplaar in goede staat. Vergelijkingen van pre-napoleontische maten en gewichten, vaak nog plaatselijk bepaald, met de beide nieuwerwetse uitvindingen: het metrieke stelsel en de Nederlandse versie daarvan met zijn eigen benamingen, waarin de meter 'nieuwe el' werd genoemd en de kilometer een 'Nederlandsche mijl'. Een boek vol mudden, zakken, schepels, kannen, korrels, wigtjes en vingerhoeden, en hoe deze om te rekenen vanaf de Rijnlandsche en Schouwsche roede, de Blooische palm, het Amsterdamsche pond en de Middelburgsche pint.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 270216
€  35.00 [Appr.: US$ 39.73 | £UK 31.5 | JP¥ 4512]
Catalogue: Zeeland
http://www.fokasp.nl/270216.jpg 

 
KLAASSE, PIET
Handgeschreven brief aan Guus & Annie Marquinie-Vercruysse.
22 x 17 cm. Op een uitnodiging voor een tentoonstelling (1976). Eén blad. Gesigneerd (ook nog eens op de bedrukte kant), niet gedateerd. 8 regels tekst. Horizontale vouw. Met twee reproducties en een krantenknipsel in een envelop met plaksporen. Klaasse is blij met de 'fanmail'; hij is evenals het echtpaar Vercruysse zelf Zeeuw van afkomst, maar had nooit een expositie in Zeeland. Piet Klaasse (1918-2001) was tekenaar en illustrator, hij maakte verschillende Kinderboekenweekgeschenken.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 259700
€  15.00 [Appr.: US$ 17.03 | £UK 13.5 | JP¥ 1934]
Catalogue: Zeeland

 (ZEELAND). VANDENBERG, JORIS, EN GEMERT, WIL VAN, [Margriet] Cees.
(ZEELAND). VANDENBERG, JORIS, EN GEMERT, WIL VAN
[Margriet] Cees.
[Middelburg], eigen beheer, 1990. Geniet. 16 p. incl. (geïllustreerd) omslag. 1e druk. Uitvoerige kristelijk-filosofische beschouwing uitgesproken bij het huwelijk van ene Cees en Margriet (aangeduid met de bloem, vandaar de vierkante haakjes in de titel) op 7 november 1990. Joris of Johan Vandenberg, getrouwd met Wil van Gemert (overl. 2003) was de auteur van een aantal spirituele boeken, verschenen bij Desclée de Brouwer. Achterop het boekje een stadspoort bij de Abdij in Middelburg. In de tekst wordt het adres van de gelieven genoemd: Groot Paradijs 7, eveneens in Middelburg. Gedrukt in zeer geringe oplage (alleen voor de feestgangers) naar handschrift.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 270328
€  35.00 [Appr.: US$ 39.73 | £UK 31.5 | JP¥ 4512]
Catalogue: Zeeland
http://www.fokasp.nl/270328.jpg 

| Pages: 1 |