Antiquariaat Fokas Holthuis (ILAB/NVVA): Art Nouveau - Jugendstil
found: 83 books on 6 pages. This is page 1
- Next page

 (HART NIBBRIG, F.), Catalogus der tentoonstelling van schilderijen en studies door F. Hart Nibbrig, tentoongesteld bij Frans Buffa & Zonen, Kalverstr. Amst. 15. Oct. - 15. Nov. 1901. (Catalogue of paintings).
(HART NIBBRIG, F.)
Catalogus der tentoonstelling van schilderijen en studies door F. Hart Nibbrig, tentoongesteld bij Frans Buffa & Zonen, Kalverstr. Amst. 15. Oct. - 15. Nov. 1901. (Catalogue of paintings).
Amsterdam, Frans Buffa, 1901. Geniet. (24) p. Met afbeeldingen. 1e druk. Omslag met vlek (zie afb.) en doormidden. Prachtig Jugendstil-omslag waarop een houtsnede in groen door Hart Nibbrig, waar de gehele titel in is uitgesneden én een lief huisje met hek en bomen.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 276446
€  50.00 [Appr.: US$ 48.46 | £UK 44.75 | JP¥ 6947]

 (NEUHUYS, Theo), Huldefeest ter herdenking van het 25 jarig verblijf van H.M. de Koningin-Moeder in Nederland. 1879-1904. Welkom!
(NEUHUYS, Theo)
Huldefeest ter herdenking van het 25 jarig verblijf van H.M. de Koningin-Moeder in Nederland. 1879-1904. Welkom!
[Amsterdam], zonder uitgever, 1904. Cahiersteek met rood sierkoord. 16 p. Ontwerpen en tekeningen van o.a. Theo Neuhuys, Theo Nieuwenhuis, Willem Witsen, G.H. Breitner, Marius Bauer, Willy Sluyter, Jan van Oort, Willem de Zwart, G.H. Dijsselhof en J.H. Jurres. Met plattegrond van het Paleis voor Volksvlijt en de festiviteiten daar op het achterblad. 1e druk. Omslag met wat roest, achterop met grijze vlek. Feestboekje om te vieren dat koningin-moeder Emma 25 jaar geleden naar Nederland kwam, met een keur van Nederlands kunstenaars die deze feesthulde van sfeervolle decoratie voorzagen, deels in art nouveau en deels in naturalistische schetsjes. Gezet uit de art-nouveau-Grassetletter en gedrukt door Ipenbuur & Van Seldam. Braches Bouwstoffen 1485. Inliggend de 'Verbeterde wegwijzer Huldefeest Paleis voor Volksvlijt', die minder decoratief maar wel duidelijker is dan de op de achterkant van het boek afgedrukte 'Wegwyzer Huldefeest' in groene inkt.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 278922
€  65.00 [Appr.: US$ 63 | £UK 58.25 | JP¥ 9031]

 
(VETH, Jan)
Een pic-nic in proza.
Amsterdam, S.L. van Looy, 1900. Versierd groenblauw linnen met goudopdruk (J.B. Heukelom). (8), 396 p. 'Tweede veel vermeerderde druk'. Uit de bibliotheek van Jan Veth, met exlibris 'Delprat Veth' van R.N. Roland Holst en met Veths naamstempel op p. 1. Curieus genoeg ontbreken in dit exemplaar de pagina's 387-394 met de bijdrage 'Adolph Menzel' van Jan Veth zelf! Deze zijn vervangen door een los inliggende, op formaat geknipte fotokopie. Tweede druk van deze bloemlezing uit de Tachtigers met werk van o.a. A. Aletrino, Louis Couperus, Lodewijk van Deyssel, Frederik van Eeden, Marcellus Emants, Frans Erens, Willem Kloos, Jac. van Looy, Arij Prins, Frits Roosdorp, Stijn Streuvels, Albert Verwey en Jan Veth. Art-nouveau-boekband van Heukelom met distels, grasjes en kleine bloemen. Braches Bouwstoffen p. 253.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 279427
€  30.00 [Appr.: US$ 29.08 | £UK 27 | JP¥ 4168]

 (NIEUWENHUIS, Theo). (DEYSSEL, Lodewijk van), Prospectus: 'Verschenen: Een liefde door L. van Deyssel - Tweede druk.'
(NIEUWENHUIS, Theo). (DEYSSEL, Lodewijk van)
Prospectus: 'Verschenen: Een liefde door L. van Deyssel - Tweede druk.'
Amsterdam, Scheltema & Holkema’s Boekhandel, [1899]. Plano. 21,5 x 14 cm. Gedrukt in rood, bleekgroen, donkergeel en zwart naar ontwerp van Th.W. Nieuwenhuis. Met verso een deel van een recensie door Kloos en een door De Koo, beide uit 1888. Gaaf. Het gelithografeerde prospectus voor de tweede druk van Van Deyssels beruchte roman Een liefde. Met op de achterzijde de curieuze toevoeging bij de recensies: ‘Wij drukken enkele regels cursief, ten einde den lezer er op attent te kunnen maken, dat in den thans verschenen herdruk de woorden en zinnen waarop die regels doelen, door den auteur geschrapt zijn, zooals men in de voorrede door hem aan dezen tweede druk toegevoegd, lezen kan.’ Die cursiveringen betreffen de onwelvoeglijkheid van bepaalde passages (Kloos) en de ‘onnoodige, naturalistische toevoegselen, [die] zulk een zielkundige studie tot een verboden vrucht maken’ (De Koo). Klassiek, begeerlijk voorbeeld van Nederlandse Art Nouveau. Braches, Nieuwe Kunst Documentatie (Amsterdam 2006) 1442: 17.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 251261
€  120.00 [Appr.: US$ 116.31 | £UK 107.25 | JP¥ 16672]

 (ART NOUVEAU), (TURBAYNE, Albert Angus), L.E., Silhouetten.
(ART NOUVEAU), (TURBAYNE, Albert Angus), L.E.
Silhouetten.
Amsterdam, Van Holkema & Warendorf, 1909. Decorated cloth. VIII, 280 pp. 3rd edition. Spine slightly discolored. Vague little spots on lower cover, but a very good copy. Old name on flyleaf. The extremely attractive Jugendstil bookbinding, executed by Elias P. van Bommel, has been copied directly from the famous peacock designed for publisher Macmillan by American born, Canada-educated British citizen Albert Angus Turbayne (of Scottish descent). It was used for gilt bindings and colored endpapers, but in exactly the same coloring for Macmillan's Peacock series advertisements of the 1890's. This book, written by Frauck J.G.W.C. Engelberts (1880-1929; not Louise, as she is often called), was first published in 1906 and from the start furnished with this stunning binding.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 265795
€  60.00 [Appr.: US$ 58.15 | £UK 53.75 | JP¥ 8336]

 (ROOS, S.H. de). ADAMA VAN SCHELTEMA, C.S., Uit den dool.
(ROOS, S.H. de). ADAMA VAN SCHELTEMA, C.S.
Uit den dool.
Amsterdam, J.A. Fortuijn, 1901. Linnen. 120 p. Ingeplakt zegeltje om aan te geven dat de werken van Adama van Scheltema voortaan bij Brusse zijn ondergebracht. 1e druk. Wat dof. Het eerste bandontwerp van Sjoerd de Roos! Braches 1758 ('Dit werkje werd ook op de typografie door hem nagezien'). Bijgevoegd: een exemplaar met latere boekband, niet van De Roos.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 276791
€  25.00 [Appr.: US$ 24.23 | £UK 22.5 | JP¥ 3473]

 (LION CACHET, C.A.). BAKEL, Dr. H.A. van, Kleinoodiën uit Luther's nalatenschap. Getuigenissen van den hervormer. Bijeengebracht, ingeleid en toegelicht.
(LION CACHET, C.A.). BAKEL, Dr. H.A. van
Kleinoodiën uit Luther's nalatenschap. Getuigenissen van den hervormer. Bijeengebracht, ingeleid en toegelicht.
Amsterdam, S.L. van Looy, 1917. Gemarmerd donkerblauw linnen bedrukt in zilver en goud en vervolgens geëtst (ontwerp C.A. Lion Cachet; uitvoering C.J. Mensing). (2), XII, 298 p. Kop verguld. Gedrukt op Hollands papier in een oplage van 500 exemplaren. 1e druk. Rondom de rug is het donkerblauw wat valer. Bijzondere, moeilijk te beschrijven boekband: elk afzonderlijk exemplaar van deze uitgave werd met de hand op de linnen band (voorplat, rug, achterplat) geëtst, waardoor geen exemplaar precies hetzelfde is. Lion Cachet was ingenomen met het resultaat van dit kunstzinnige experiment: 'Ik voor mij heb geen band ooit op linnen gemaakt, dien ik zoo geslaagd vind en waarover ik zoo tevreden ben als dezen'. Lang niet alle exemplaren van deze titel zijn voorzien van deze kunstenaarsband. Braches Bouwstoffen 1080.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 264346
€  475.00 [Appr.: US$ 460.39 | £UK 424.5 | JP¥ 65993]

 BOUTENS, P.C., Praeludiën.
BOUTENS, P.C.
Praeludiën.
Amsterdam, Van Kampen, 1911. Oorspronkelijk, rijk verguld soepel PERKAMENT (beetje geribbeld). Kop verguld. (4), 132 p. 2e druk. Bruine vlek op voorplat. Enkele pagina's voorin gevlekt. Scheur in laatste pagina met zuurvrije tape geplakt. Zoals meestal ontbreken de bindlintjes. Eén van de 50 genummerde exemplaren op Hollandsch en gebonden in perkament met prachtige Jugendstil-decoratie. Uitgeverij Van Kampen heeft deze band ontleend aan de Engelse poëzieserie Lyric Poems van uitgeverij J.M. Dent. Het ontwerp is van Herbert Granville Fell (1872-1951), een bekende Engelse Jugendstilontwerper. Rijkse 2.30.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 21172
€  45.00 [Appr.: US$ 43.62 | £UK 40.25 | JP¥ 6252]

 REISALBUM NOORD-BRABANT, Een Feestgeschenk uit Haaren om uw Geheugen wat op te frisschen met eigengemaakten tekst en printen.
REISALBUM NOORD-BRABANT
Een Feestgeschenk uit Haaren om uw Geheugen wat op te frisschen met eigengemaakten tekst en printen.
Haaren, 1901. 19 bladen stevig papier in omslag. 24 x 19 cm. Eenzijdig beschreven, betekend in waterverf-kleuren en beplakt met kleine foto's in door de art-nouveau en middeleeuwse handschriften geïnspireerde stijl. Blijkens een inscriptie op p. 2 als sinterklaascadeau aangeboden, mogelijk aan de ouders van een van de samenstellers. Omslag vooral op de rug wat versleten, hier en daar vlekkig. Geheel getekend, zeer vermakelijk album ter herinnering aan reisjes van drie katholieke geestelijken, langgerokt, in de jaren 1900 en 1901. Voorin een kaart van de bezochte plaatsen: o.a. Moerdijk, Engelen, Den Bosch, Haren, Tilburg, Moergestel, Parijs en Lourdes. Getekend door H.W. van Enschot (1876-1945), later pastoor te Diessen. Bevat een vrolijke quasi-titelpagina 'Zonnige dag te 's-Hertogenbosch, Leuke Uitgave van de Uitgeversmij El Trio', met kleine maar duidelijke fotootjes van bezienswaardigheden van Den Bosch. Ook een fotoverslag van een vakantie in Langeweg en Moerdijk, van een verblijf in Parijs en in Lourdes en van het vertrek van een van de drie naar Noorwegen. Tenslotte een zelfportret van Henricus van Enschot als lid van het Sint Lucasgilde, het gilde van de kunstenaars. En Van Enschot was duidelijk een begaafd en geestig man. Maar waarschijnlijk heeft hij niet meer aan Sint Lucas geofferd na dit leuke art-nouveau-kunstenaarsboek.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 274688
€  325.00 [Appr.: US$ 315 | £UK 290.5 | JP¥ 45153]

 BREDERO, G.A. / VERWEY, Albert, G.A. Bredero. Met proza van Albert Verwey en vignetten van T. Nieuwenhuis.
BREDERO, G.A. / VERWEY, Albert
G.A. Bredero. Met proza van Albert Verwey en vignetten van T. Nieuwenhuis.
Amsterdam, S.L. van Looy & H. Gerlings, 1893. Verguld linnen, origineel omslag meegebonden. (4), 140 p. 1e druk. Net exemplaar met oud boekhandelsmerkje van Van den Heuvel in Den Haag. Voorin het naamstempel van de schilder Jan Veth en een plaatsnummer in pen. Inventieve, modern aandoende jugendstilvignetten van planten en insecten, maar ook van een ster-achtig meisje. En een mooie getekende titelpagina. Uit de zesdelige serie Nederlandsche Dichters.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 279928
€  28.00 [Appr.: US$ 27.14 | £UK 25.25 | JP¥ 3890]

 BROM, Gerard, Vondels bekering.
BROM, Gerard
Vondels bekering.
Amsterdam, E. van der Vecht, [1907]. Herbonden in halflinnen met origineel omslag van Toorop opgeplakt (achterkant gehavend). (8), 148, LXXXII p. Geïllustreerd. 1e druk. Roestig.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 8962
€  15.00 [Appr.: US$ 14.54 | £UK 13.5 | JP¥ 2084]

 BUYSSE, Cyriel, 'k Herinner mij... Bandversiering van Herman Teirlinck.
BUYSSE, Cyriel
'k Herinner mij... Bandversiering van Herman Teirlinck.
Bussum, C.A.J. van Dishoeck, 1928. Halflinnen. (8), 172 p. 2e druk. Band iets gevlekt en stoffig. Voet van de rug versleten. De verhalen 'Meester Gevers', 'De terugkomst' en 'H.P. Burkes, Junior'. Mooie jugendstilband.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 280033
€  20.00 [Appr.: US$ 19.38 | £UK 18 | JP¥ 2779]

 (JUGENDSTIL). GERHARD & Co., Neue farbige Entwürfe für Treppenh. u. Wanddekorationen.
(JUGENDSTIL). GERHARD & Co.
Neue farbige Entwürfe für Treppenh. u. Wanddekorationen.
Bielefeld, Gerhard & Co., (etwa 1910-1920). 24 x 13,5 cm. Mappe mit 12 farbigen Designs auf Papier geklebt. Mit Preisliste (darauf geschrieben: '100 % Aufschlag'). Erstausgabe. Rücken berieben, Mappe etwas verfärbt. Sehr schöne Entwürfe im späten Jugendstil. Nicht in Worldcat.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 265908
€  100.00 [Appr.: US$ 96.92 | £UK 89.5 | JP¥ 13893]

 COOK, Winifred A., Cain. A Poem.
COOK, Winifred A.
Cain. A Poem.
[Liverpool?], self-published, (1902?). 15 x 14 cm. Boards clad in parchment papier. 192 p. Printed on moldmade paper with deckle edges. 1st edition. Cover crackling and browned. Paper a bit foxed. With 10-line poetical dedication by the author to a 'Dr. Karel' and dated 'March: 1905'. Remarkable art nouveau cover design of this self-published volume of poems. Printed by Rockliff Bros. in Liverpool.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 275328
€  50.00 [Appr.: US$ 48.46 | £UK 44.75 | JP¥ 6947]

 COUPERUS, Louis, De boeken der kleine zielen. (I. De kleine zielen; II. Het late leven; III. Zielenschemering; IV. Het heilige weten).
COUPERUS, Louis
De boeken der kleine zielen. (I. De kleine zielen; II. Het late leven; III. Zielenschemering; IV. Het heilige weten).
Amsterdam, Veen, [1901-1903]. 4 delen. Linnen (bandontwerp Theo Neuhuys). (4), 268, (4), 252; (4), 180, (4), 184; (4), 192, (4), 216; (4), 220, (4), 224 p. 1e druk. Deel I en IV wat scheefgelezen. In deze set is De kleine zielen nu eens opvallend gaaf (meestal is dat de zwakke schakel in de vier delen). Opvallend weinig roest. Met op de binnenzijde van het voorplat van deel I en IV het kleine exlibris van Dick Laan (auteur van Pinkeltje): een naakte jongeling die een boek leest, leunend op een grote schedel. Het is lang geleden dat we dit konden zeggen: eindelijk weer eens een goede set! Braches Bouwstoffen 1453. Van Vliet 216, 1 t/m 4.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 278716
€  450.00 [Appr.: US$ 436.16 | £UK 402 | JP¥ 62520]

| Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | - Next page