Bob Petersen Boeken: Spannende lectuur
gevonden: 599 boeken op 40 pagina's. Dit is pagina 1
- Volgende pag.

 
ABATE, FRANCESCO & MASSIMO CARLOTTO
Ik vertrouw je
Amsterdam, Lebowski Publishers, 2008. Paperback 21x13. 1e druk. 207 blz. Vertaald uit het Italiaans door Etta Maris. Gigi Vianello is de charmante, zwierige eigenaar van een duur restaurant in Cagliari, Chez Momò geheten. Zijn ogen hebben een verschillende kleur: een blauw en een groen oog, wat hem een merkwaardige uitstraling geeft. Hij heeft zijn leven in Venetië als drugsdealer in discotheken in allerijl moeten verlaten en zich gevestigd op Sardinië, waar zijn naam niet bekend is en hij niet zo snel door de politie gezocht zal worden. Hij is geen standaard crimineel die met pistolen zwaait en met geweld macht probeert te verwerven, maar eerder een onfatsoenlijke ondernemer die zijn vak goed verstaat: groothandel in afgekeurde voedingsmiddelen. Hij koopt en verkoopt sjiek voedsel in alle uithoeken van de wereld. Voedsel dat in de supermarkten terechtkomt, in dure restaurants of in de gaarkeukens van weeshuizen. Een markt die beheerst wordt door een nieuwe maffia die brutaal en gewetenloos haar gang gaat in een maatschappij waarin blijkbaar op alle gebieden geknoeid wordt en ook voedsel niet meer te vertrouwen is..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: S9418
€  7.50
Trefwoorden: Italiaanse culinaire thriller

 
ABLEMAN, PAUL
Shoestring Privé-Detective
Alphen aan den Rijn, A.W. Sijthoff, 1979. Paperback 20x14. 1e druk. 224 blz. Vertaald uit het Engels door Carla van Splunteren. Na het lezen van honderden detectives en thrillers weet Eddy Shoestring - computerspecialist - wat hij worden wil: privé-detective. Hij opent een kantoor en dan is het wachten op de contacten en op de eerste grote zaak die hem beroemd zal maken. Eerst komt het contact: de mooie jonge advocate Erica Bayliss. En dan de grote zaak én de roem: Shoestring krijgt een eigen radioprogramma waarin hij zaken voor luisteraars oplost. Het verschaft hem alle actie waarnaar hij altijd heeft verlangd..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: S9929
€  4.00
Trefwoorden: Privé-Detective kleurenfoto's

 
ABRAHAMS, PETER
Het rollenspel
Amsterdam, Meulenhoff-M, 2000. Paperback 22x14. 1e druk. 317 blz. Vertaald uit het Engels door Rob van Moppes. Nat, een hardwerkende sympathieke middelbare scholier, is opgegroeid in een klein arm stadje in de staat Colorado. Hij berust in het feit te gaan studeren aan een van de plaatselijke universiteiten. Maar het geluk lacht hem toe: het prijzengeld van een door hem gewonnen essaywedstrijd stelt hem in staat naar Inverness College te gaan, een prestigieuze universiteit. Daar leert hij de tweeling Izzie en Grace kennen, beeldschoon en puissant rijk. Een verblijf in hun penthouse in New York, een vakantie in het Caribisch gebied en de invloed van zijn charismatische filosofieprofessor, het zijn allemaal ervaringen die maken dat Nat snel aan een leven vol luxe went. Dan verliest Nats moeder haar baan en er dreigt een ramp: zonder haar steun zal Nat zijn studie aan Inverness moeten opgeven. Als reactie verzint het drietal daarom een manier om Nat aan het benodigde geld te helpen: een dodelijk simpel plan dat eenvoudigweg niet mis kán gaan….
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: S5165
€  6.00
Trefwoorden: thriller

 
ADLE R-OLSEN, JUSSI
Dossier 64
Amsterdam, Prometheus, 2012. Paperback 21x14, vijfiende druk, 469p. Terwijl Carl Mørck persoonlijke problemen ervaart met betrekking tot een moordzaak, zorgt een geweldpleging in Kopenhagen ervoor dat zijn koppige assistente Rose gaat graven in de dossiers van de prostituee Rita Nielsen, een map uit een stapel van in de ijskast gezette zaken in de kelder van het hoofdbureau van de politie. Wanneer Carl en Assad worden gedwongen de zaak op zich te nemen, komen verdachte aanwijzingen boven water die leiden naar een geïsoleerd eiland waarnaartoe de regering vroeger vrouwen van lichte zeden deporteerde en aan hun lot overliet. Voor sommigen betekende dit eindeloos machtsmisbruik, voor anderen was het de hel op aarde. Al snel zijn Carl en zijn collega's weer betrokken in een actievol drama..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: S12602
€  5.00
Trefwoorden: misdaad-thriller

 
ADLER-OLSEN, JUSSI
De vrouw in de kooi
Amsterdam, Prometheus, 2010. Paperback 22x14. 1e druk. 382 blz. Oorspronkelijke titel: 'Kvinden i buret' vertaald door Kor de Vries. Op een prachtige winterdag verdwijnt de jonge linkse politica Merete Lynggaard zonder een spoor achter te laten. De media duiken op het verhaal en suggereren van alles: van moord en zelfmoord tot een geplande vrijwillige verdwijning. De politie wordt gesommeerd de verdwijning grootscheeps te onderzoeken, maar Merete is van de aardbodem verdwenen. Brigadier Carl Mørck, hoofd van de afdeling `onopgeloste zaken Q, forceert na enkele jaren een grote doorbraak in het onderzoek. Samen met zijn assistent Assad is hij een roekeloze crimineel op het spoor die wordt gedreven door haat. Wraak blijkt een cruciale factor in de krankzinnige plot..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: S12109
€  5.00
Trefwoorden: Scandinavische thriller

 
ADLEY, ANSELM
De Aquasilva Trilogie: boek 2 Inquisitie
Amsterdam, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2002.. Paperback 23x15. 1e druk. 462 blz. Vertaald uit het Engels door Erica Feberwee. Na de strijd die de stadstaat Lepidor de vrijheid bracht, moet de jonge Cathan weer afscheid nemen van zijn vader, de Graaf van Lepidor. Hij gaat op reis om een antwoord te vinden op de stormmagie die hij met zoveel succes heeft opgeroepen voor de redding van zijn stadgenoten. Maar al gauw stuit hij op een nieuw geheim, wat zijn leven voorgoed verandert. Tegen zijn wil koerst Cathan af op het leiderschap van de opstandige legers....
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: S10564
€  8.00
Trefwoorden: Fantasy

 
ALBERT, MARVIN H.
Het monsterverbond
Utrecht, A.W. Bruna & Zoon, 1977. Paperback 21x13. 301 blz. Oorspronkelijke titel: The Gargoyle Conspiracy vertaald door I.M.A. Klijnveld. In Het monsterverbond krijgt een Amerikaanse geheim agent door een explosie op het Leonardo da Vinci-vliegveld in Rome, waarbij vijf mensen worden gedood, opdracht een mysterieuze maar briljante Arabische terroristenleider uit te schakelen. Terwijl hij zijn speurtocht begint staat de man die hij zoekt op het punt om opnieuw toe te slaan, met een bloeddorstigheid die de wereld zal verbijsteren. De tegenstrijdige uitgangspunten van de twee mannen - de zwaarmoedige Simon Hunter en de magnetische persoonlijkheid Bel Jahra - stuurt ze, tijdens een adembenemende mensenjacht kris kras door Europa, en diep in het hart van de 'Heilige oorlog' die door de terroristen wordt gevoerd met middelen die variëren van diplomatiek en romantiek tot moordaanslagen op grote schaal. Een dodelijk schimmenrijk dat de geheime levens en lusten in zijn maalstroom trekt van mensen op alle sporten van de internationale ladder, van een furieuze hoer tot een aanbeden, Picasso-achtige schilder..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: S11487
€  5.00
Trefwoorden: thriller

 
ALDISS, BRIAN
Helliconia trilogie deel 1: Lente
Utrecht, Uitgeverij Het Spectrum, 1983. Paperback 21x13. 1e druk. 461 blz. Snede met pukkeltjes. Vertaald uit het Engels door Annemarie van Ewyck. Het eerste deel van de monumentale Helliconia-trilogie, waarin Brian Aldiss een compleet zonnestelsel schept en daarbij een wereld die op verwarrende wijze onze maatschappij weerspiegelt: Helliconia, een planeet die op de Aarde lijkt, maar waar de heerschappijen wisselen met de eeuwenlange seizoenen. Het is winter, de eeuwenlange Helliconiaanse winter. Yuli gaat eenzaam op stap nadat zijn vader gevangen is genomen door Fagers. Hij komt in en wereld onder de bergen, waar duisternis heilig is en het heilige de macht heeft over het individu. Na vele beproevingen weet hij zich een weg terug te banen naar de wereld van het licht. Hij komt in de stad Oldorando, waar een nieuwe wereld geboren wordt en het verhaal van zijn afstammelingen begint. Mens en dier bewegen zich in fascinerende gebeurtenissen door het verhaal. De kosmos wordt met een liefhebbend oog voor de betrokken mensen onder de loep genomen. Wij op aarde beleven alles mee in deze fantastische roman die het eerste deel vormt van de trilogie..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: S7065
€  10.00
Trefwoorden: fantasie

 
ALVTEGEN, KARIN
Verraad
Breda, Uitgeverij De Geus, 2007. Hardcover 21x13. 7e druk. 254 blz. Vertaald uit het Zweeds door Edith Sybesma. De levenspaden van Eva en Jonas kruisen elkaar op een fatale manier. Wanneer Eva ontdekt dat haar man een relatie heeft, besluit ze te gaan scheiden. Tijdens een avondje uit in Stockholm loopt ze Jonas tegen het lijf. Een aangename avond volgt. Wat Jonas echter niet vertelt, is dat hij een geliefde heeft, Anna, die in coma ligt. Jonas ziet in Eva een tweede Anna en dat zal Eva's leven drastisch veranderen....
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: S9612
€  7.00
Trefwoorden: triller

 
AMIS, KINGSLEY
Wie niet weg is…
Utrecht/Antwerpen, Veen, uitgevers, 1982. Paperback 20x13. 1e druk. 287 blz. Vertaald uit het Engels door J. en J.M.Verheydt. Een briljante komedie over een toekomstig Engeland onder Russische heerschappij. Op zoek naar spanning en sensatie in zijn tamme bestaan waagt Alexander Petrovski zich aan een affaire met de onverzadigbare en rondborstige vrouw van de adjunct-directeur van de veiligheidsdienst. Tegelijk begint hij een gevaarlijke flirt met aanhangers van anti-revolutionaire praktijken. In een poging Engeland terug te geven aan de Engelsen, wordt hij tegen zijn zin in betrokken bij een spelletje verstoppertje spelen op z'n Russisch. Het heeft iets weg van Russische roulette, met die uitzondering dat het in het donker wordt gespeeld en dat er wordt geschoten om te doden, en bij voorkeur de tegenstander….
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: S2708
€  6.00
Trefwoorden: spionage

 
APPEL, RENÉ
De derde persoon
Amsterdam, Anthos, 2010. Paperback 20x13. 206 blz. 'De derde persoon' vertelt het spannende verhaal van Magda, een vrouw die zich geterroriseerd voelt door de man die ooit haar vriend was. Freek is er altijd, belt haar op, fietst haar na - Magda's leven lijkt een boze droom. Maar als ze daar eindelijk uit lijkt te ontwaken, is ze het middelpunt van een regelrechte nachtmerrie..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: S6165
€  4.00
Trefwoorden: literaire thriller

 
APPEL, RENÉ
Loverboy
Amsterdam, Uitgeverij Prometheus, 2007. Paperback 20x13. 8e druk. 297 blz. Wat doet een vrouw die vermoedt dat haar man een affaire heeft met een andere vrouw? Yoka Kamphuys is gewend over dit soort vragen na te denken. Ze schrijft namelijk misdaadromans met als hoofdpersoon privé-detective Anouk Akkerman. Yoka werkt aan een verhaal waarin Anouk een weggelopen tienermeisje moet zien te vinden. Intussen vermoedt ze dat haar eigen man vreemd gaat. Ze treedt in Anouks voetsporen als ze zijn gangen probeert na te gaan. Dan gaan fantasie en werkelijkheid op een gevaarlijke manier door elkaar lopen. Het verhaal dat ze schrijft, suggereert wat ze moet doen om haar doel te bereiken, maar de schok is immers als de werkelijkheid negentig graden anders ligt dan ze had gedacht..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: S8673
€  5.00
Trefwoorden: psychologische thriller

 
APPEL, RENÉ
Tweestrijd
Amsterdam, Uitgeverij Bert Bakker, 1998. Paperback 20x13. 1e druk. 300 blz. Stel, je bent een meisje van negentien jaar en je werkt in de slagerij van je vader. Je wordt verliefd, hopeloos verliefd op een jongen, bij wie je intrekt. Je laat het grauwe dagelijkse bestaan achter je en maakt van het leven één groot feest. Totdat je ontdekt dat die jongen kwade kanten heeft, dat hij dingen doet die het daglicht niet kunnen verdragen, dat hij ver gaat... veel te ver. Wat moet je doen? Naar de politie gaan? En dan, wat gebeurt er dan? 'Tweestrijd' is de beklemmende nieuwe literaire thriller van René Appel. Het boek gaat over een meisje dat ongewild in een hevige strijd verwikkeld raakt, een strijd op leven en dood, als ze te veel weet van de criminele praktijken van haar vriend..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: S10025
€  5.00
Trefwoorden: Thriller, Gewetensconflict

 
ASIMOV, ISAAC & ROGER MACBRIDE ALLEN.
Caliban
Amsterdam, Meulenhoff-M, 1997. Paperback 23x15. 3e druk. 381 blz. Vertaald uit het Engels door Maarten Meeuwis. Isaac Asimov was een van de belangrijkste SF-schrijvers van deze eeuw. Kort voor zijn dood begon hij samen met Roger MacBride Allen aan een nieuwe serie robotromans. 'Caliban' is hiervan het eerste resultaat. Het verhaal laat zich lezen als een detectiveroman. Het speelt zich af op de planeet Inferno, een wereld waarvan de bewoners vrijwel alles laten doen door robots en die door een ecologische ramp ten onder dreigt te gaan. Een groep mensen afkomstig van een wereld waar mensen zonder robots leven, voert op Inferno een ecologisch herstelprogramma uit. Dit verhaal begint wanneer in een onderzoekcentrum voor robottechnologie het lichaam wordt gevonden van Fredda Leving, een vooraanstaand wetenschapper. Alle aanwijzingen duiden erop dat zij is aangevallen door een robot. Maar luidt de eerste wet van de robotica niet: een robot mag een mens geen kwaad berokkenen, of toelaten dat een mens door zijn toedoen schade lijdt? Politiefunctionaris Alvar Kresh onderzoekt de aanslag. Een echte Asimovroman waarvan de sterkste kant altijd de plot is, spannend van begin tot einde..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: S8316
€  6.00
Trefwoorden: Science Fiction

 
AUBERT, BRIGITTE
De stilte van de sneeuw
Amsterdam, Uitgeverij Archipel., 2001.. Paperback 22x14. 1e druk. 303 blz. Vertaald uit het Frans door C.M.L. Kisling. De zwaar gehandicapte Elise wordt bedreigd door een onbekende. Ze probeert de bedreigingen te negeren. Maar als er een afschuwelijke moord wordt gepleegd zit er voor haar maar één ding op..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: S10669
€  7.50
Trefwoorden: Triller, Fantasy

| Pagina's: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | - Volgende pag.