Bob Petersen Boeken: Oorlogsboeken
gevonden: 47 boeken op 4 pagina's. Dit is pagina 1
- Volgende pag.

 
BLICKENSDÖRFER, HANS
De man met de baskenmuts
Weert, Uitgeverij Kadmos, 1989. Gebonden met omslag 22x15. 1e druk. 258 blz. Vertaald uit het Duits door R.A.D. Anemaet. Deze op ware gebeurtenissen berustende roman speelt zich af in de chaotische Europa van vlak na de Tweede Wereldoorlog. Samen met een groep Fransen probeert de hoofdpersoon (de schrijver zelf) na jaren Russische gevangenschap naar huis terug te keren. Maar hij heeft geen papieren en de Amerikanen laten niemand meer de Elbe over. Intussen rukken de Russen dagelijks verder op en van hen heeft een man zonder papieren nog minder te verwachten. Dan besluit hij alles op alles te zetten. Hij slaagt erin de Amerikanen te overbluffen. Nagestaard door duizenden jaloerse ogen bereiken ze veilig de westelijke oever, vanwaar ze allen naar Frankrijk worden doorgestuurd. Daar aangekomen, wordt BlickensdŲrfer echter verdacht van spionage en leert de hardheid en troosteloosheid kennen van het Franse gevangenissysteem. Hij wordt vernederd en geknecht en leert begrijpen, dat de weg naar recht slechts kan beginnen als hij weet te ontsnappen. Met veel moeite en ten koste van ongelofelijke ontberingen weet hij tenslotte Zwitserland te bereiken. Met als enige onafscheidelijke metgezel zijn Baskenmuts..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: O3274
€  6.00
Catalogus: Oorlogsboeken
Trefwoorden: na-WOII ex-krijgsgevangene

 
CALLISON, BRIAN
Vermist konvooi
Utrecht, Uitgeverij Kadmos, 1987. Gebonden met omslag 22x15. 223 blz. Vertaald uit het Engels door A. Sternheim. Het is 1941. Vanaf volle zee zendt het Britse vrachtschip de Cyclops noodsignalen uit. "We zijn getorpedeerd en zinken. We verlaten het schip.' Daarna was nooit meer iets van de Cyclops vernomen, noch van de bemanning of de geheime lading. Maar als een karteringsvaartuig van de Britse marine vijfentwintig jaar later de afgelegen haven van het Zuidatlantische eiland Quintanilha de Almeide aandoet, wordt de ongelovige bemanning geconfronteerd met een nimmer vermoed vervolg van de reis van de Cyclops. In de haven liggen niet alleen de verbrande wrakstukken van een vrachtboot en een onderzeeŽr, maar ook de verroeste nauwelijks beschadigde romp van de Cyclops. Al bij hun eerste onderzoek maakt hun ongeloof plaats voor ontzetting. De toestand waarin de schepen zijn achtergelaten laat er geen twijfel over bestaan dat zich hier een ongehoord drama heeft afgespeeld..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: O3304
€  7.50
Catalogus: Oorlogsboeken
Trefwoorden: WOII Benguela Stroom Zuidwest-Afrika

 
CAPKA, JO EN KENDALL MCDONALD EN ANDEREN
Oorlogsomnibus
Utrecht, Uitgeverij Kadmos, 1985. Gebonden met omslag 22x15. 544 blz. Drie onvergetelijke oorlogsromans in ťťn band. Bevat de volgende boeken: De bloedrode nacht van Jo Capka en Kendall McDonald; Gevaarlijke kerels van Derik Harrison en Singapore zal je graf zijn van Charles McCormac..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: O3303
€  10.00
Catalogus: Oorlogsboeken
Trefwoorden: WOII

 
CAPUTO, PHILIP
Beelden van de hel
Amsterdam/Brussel, Elsevier, 1985. Gebonden met omslag 23x15. 1e druk. 303 blz. Vertaald uit het Engels door Paul Heijman. Op zijn 32e is Nicolaas DelCorso een wereldvermaarde oorlogsfotograaf. Zijn onstuimige temperament bezorgde hem een stel machtige vijanden, maar zijn ongeŽvenaarde talent bezorgde hem de meest exclusieve opdrachten. Voor DelCorso, die opgroeide in het Italiaanse getto van Chicago, is de fotografie veel meer dan zomaar een broodwinning. Hij hanteert zijn camera als een wapen en legt de gruwelen van de oorlog schaamteloos vast. P.X. Dunlop is eveneens oorlogsfotograaf, maar daarmee houdt alle gelijkenis tussen deze twee mannen op. Dunlop pruts en schaaft net zo lang aan zijn opnamen tot het resultaat esthetisch verantwoord is. Dunlop maakt oorlog tot iets stoers en verhevens. De wrede waanzin die DelCorso registreert wordt in Dunlops donkere kamer afgezwakt tot een sportieve krachtmeting tussen 'echte kerels'. Eens was Dunlop DelCorso's leermeester, doch nu bestempelt hij het werk van zij ex-leerling als pornografie. Is het vreemd dat twee mannen met zulke tegenstrijdige opvattingen over hun vak op zeker moment elkaar de oorlog verklaren?.
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: O3305
€  7.50
Catalogus: Oorlogsboeken
Trefwoorden: Oorlogsfotograaf

 
CHURCHILL, SIR WINSTON
De Tweede wereldoorlog deel 8
Amsterdam, Elsevier, 1979. Gebonden met omslag 21x14. 3e druk. Deel 8: Afrika teruggewonnen juni 1942 - mei 1943. Blz 2263 t/m 2650. Vertaling mr. Floris B. Bakels..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: O415
€  11.50
Catalogus: Oorlogsboeken
Trefwoorden: foto's en tekeningen

 
CLANCY, TOM
Woestijnstorm
Utrecht, A.W. Bruna uitgevers, 2000. Paperback 24x16. 1e druk. 606 blz. Vertaald uit het Engels door Frans Bruning en Sandra van de Ven. Augustus 1990. Het leger van de Irakese dictator Saddam Hoessein trekt buurland Koeweit binnen en stelt zich dreigend op aan de grens met Saoedi-ArabiŽ. De Verenigde Staten reageren meteen en sturen vliegtuigen, manschappen, tanks en oorlogsbodems naar de Golf om de Saoedi's bij te staan. Voor het eerst sinds het debacle in Vietnam staan ze weer op het punt betrokken te raken bij een gewapend conflict. En dit keer zijn ze vastberaden om te zegevieren. Aan het hoofd van de geallieerde luchtmacht in de Golf-regio staat generaal Chuck Horner. Horner, inmiddels de vijftig gepasseerd, is een van de beste fighter pilots binnen de Amerikaanse luchtmacht. In Vietnam vloog hij de gevaarlijkste missies en ook nu nog is hij een klasse apart, zoals de veel jongere piloten in dogfights met hun commandant nogal eens moeten ervaren. Nu staat Horner voor de zwaarste opdracht uit zijn leven: Irak vanuit de lucht op de knieŽn dwingen. Operatie Desert Storm, die in januari 1991 van start ging, liet een staaltje van militaire kracht zien zoals nog nooit eerder was vertoond. Vanuit de lucht werd Irak onbarmhartig bestookt met de meest geavanceerde hightech wapens ter wereld, zoals lasergestuurde 'slimme bommen' die door, voor de radar onzichtbare, Stealth-bommenwerpers werden afgeworpen. De afstraffing door de geallieerde luchtmacht was zo genadeloos dat de Irakese troepen als snel geen schijn van kans meer maakten. Toen de geallieerde grondtroepen uiteindelijk het strijdtoneel betraden, was de oorlog dan ook snel voorbij..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: O3432
€  10.00
Catalogus: Oorlogsboeken
Trefwoorden: Geschiedenis Golfoorlog 1991 zwart/wit foto's

 
COONTS, STEPHEN
De vlucht van de intruder
Weert, Uitgeverij M & P, 1988. Gebonden met omslag 23x15. 1e druk. 319 blz. Vertaalt uit het Engels door Geert van Linschoten. Dit meeslepende debuut, dat maandenlang op de Amerikaanse bestsellerlijsten stond, heeft de spanning van een thriller, de hardheid van een oorlogsroman en de directheid van een ooggetuigenverslag. Hoofdpersonen in dit boek zijn de vliegers van de gigantische A-6 Intruders in de laatste fase van de Vietnamoorlog..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: O1384
€  5.00
Catalogus: Oorlogsboeken
Trefwoorden: Vietnam vliegdekschepen debuut

 
CROWLEY, ROBERT
Front zonder genade
Amsterdam/Brussel, Zuid-Hollandsche Uitgeversmaatschappij, 1981. Gebonden zonder omslag 24x16. Vertaald uit Het Amerikaans door E.A. van Leent-Sieburgh. 318 blz. Eerder uitgegeven door de Nederlandse Boekenclub onder de titel: 'Not soldiers all'..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: O1312
€  7.50
Catalogus: Oorlogsboeken
Trefwoorden:

 
ELIAS, MR. W.H.J.
Indië onder japanschen hiel
's-Gravenhage, Uitgeverij W. van Hoeve, 1947. Gebonden met een beschadigd omslag 25x17. 3e druk. 244 blz. Dit boek over IndiŽ tijdens de Japansche bezetting - het eerste, dat in ons land verschijnt - is geen roman. Maar de omstandigheden, waaronder het tot stand kwam, zijn romantischer dan welke roman ook. Het werd niet geschreven achter een geriefelijke schrijftafel en ingegeven door een levendige fantasie. Aanteekeningen werden gemaakt op vodjes papier, met moeite hier en daar bijeen gezameld, op den witten binnenkant van weggeworpen ledige sigarettenpakjes, met een stompje potlood, bijna onleesbaar klein gekrabbeld. Het 'Manuscript', eenige honderden smoezelige velletjes papier, tusschen twee stukjes karton, met een touwtje bijeen gehouden, droeg de schrijver op het lichaam of het vond een schuilplaats onder een hoop vuil of tusschen de bamboespanten van een kampbarak. Zoo wist het zich drie jaren verborgen te houden voor het steeds speurende oog van den Japanner. Het is een onopgesmukt relaas van feiten, zonder eenige zucht naar sensatie, doch gruwelijk door zijn soberheid. Het is een zoo zuiver mogelijke weergave van den indruk, dien de snel opeenvolgende gebeurtenissen op de in IndiŽ levende menschen hebben gemaakt..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: O3301
€  7.50
Catalogus: Oorlogsboeken
Trefwoorden: WOII IndiŽ Japanners illustraties W.S. Bitter en Pim van Boxsel

 
FORELL, FRITZ VON
Mölders en zijn mannen
Amsterdam, Volksche Uitgeverij Westland, 1943. Gebonden 24x16. Tweede druk. 218 pag. K 1795. Vertaald uit het duits door J. van Wageningen. Rug en platten zien er slecht uit. Boekblok is prima..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: O12301
€  6.00
Catalogus: Oorlogsboeken
Trefwoorden: WOII, luchtmacht Zwart/wit foto's

 
GRAMONT, SANCHE DE
De geheime oorlog
Utrecht, A.W. Bruna & Zoon, 1964. Paperback 20x14. Grote beren 10. 1964. Vertaald uit het Engels door O. Falk. Dit met de Putnam Prijs bekroonde werk van Pulizer Prijswinnaar Sanche de Gramont bevat de eerste complete en gedetailleerde studie over de spionage-systemen zoals deze zich in de koude oorlog tussen Oost en West hebben ontwikkeld. Twee radicaal tegengestelde tradities, die van de open gemeenschap in de Verenigde Staten en die van de politiestaat in de Sovjet Unie, hebben netwerken van spionage voortgebracht die, zo ze al niet gelijk zijn, dan toch merkwaardig veel op elkaar lijken. De Gramont heeft beide systemen aan de hand van processtukken en ander ongepubliceerde gegevens aan een grondig onderzoek onderworpen. Hij geeft een betrouwbaar beeld van het huis dat Allen Dulles bouwde, de CIA, van de supergeheime NSA en van de Russische pendanten GRU en KGB, een beeld dat hij verlevendigd heeft met de 'case-histories' van talrijke vrijwillige en onvrijwillige agenten, voor wier geschiedenis hij zich zowel voor als achter het ijzeren gordijn overvloedig georiŽnteerd heeft,.
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: O3240
€  5.00
Catalogus: Oorlogsboeken
Trefwoorden: Koude-Oorlog spionage ijzeren gordijn

 
GROOM, WINSTON
Het 4de bataljon
Alphen aan den Rijn, A.W. Sijthoff, 1979. Paperback 22x14. 1e druk. 534 blz. Vertaald uit het Engels door Ben van Duijn. De Bravo Compagnie van het vierde bataljon staat aan de kade van San Francisco gereed om zich in te schepen. Het is 1966. De bestemming is Vietnam. Winston Groom beschrijft hen allen zeer levendig en overtuigend: vanaf het moment dat het troepenschip de haven van San Francisco uitvaart en hen na een stormachtige overtocht op de kade van Cam Rahn Bay afzet; de eerste operaties, waarbij de Amerikanen oog in oog komen met de Vietcong; de langdurige tochten door het oerwoud, bespied en bestookt door de onzichtbare vijand; de uitzichtloze oorlog, die niet gewonnen kan worden..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: O1828
€  10.00
Catalogus: Oorlogsboeken
Trefwoorden: Oorlog Vietnam 1966

 
GWALTNEY, FRANCIS IRBY
Gisteren duurde een eeuwigheid
Amsterdam/Brussel, De Boekerij, 1984. Paperback 20x13. 6e druk. 291 blz. Vertaald uit het Engels door A.J. Gaastra. Als op 7 december 1941 de lafhartige aanval van de Japanners op Pearl Harbor plaatsvindt, worden de Verenigde Staten in de Tweede Wereldoorlog betrokken. Op dat moment leidt Sam Gifford nog een rustig en comfortabel leven te midden van zijn gezin in een stadje ergens in het zuiden van Amerika. Kort na zijn oproep voor militaire dienst wordt hij gedetacheerd op de Filippijnen. Daar maakt hij de oorlog in zal zijn rauwe verschrikking mee. De onmenselijkheid van het slagveld, de verschrikkelijke angst tijdens gevaarlijke nachtelijke patrouilles maken zijn leven tot een hel. Maar ook maakt Sam kennis met mensen die hij in zijn dagelijkse leven nooit ontmoet zou hebben en sluit hij blijvende vriendschappen..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: O2442
€  3.75
Catalogus: Oorlogsboeken
Trefwoorden: Oorlog WOII Filippijnen Amerika

 
HAMMOND, MARC
Dreiging onder water
Oosterbeek, Logboek, 1981. Paperback 21x14. 263 blz. Vertaald uit het Engels door Co Cats. Een unieke prototype van een mini-onderzeeŽr is zorgvuldig ontwikkeld op een - zwaar bewaakte - Franse marinebasis. De onderzeeŽr is klein, zeer wendbaar, niet op te sporen via sonar, - en hij wordt gestolen Ö Vervolgens verdwijnt er een atoomkop uit een zeer geheim laboratorium in Oxfordshire. Voor de Britse inlichtingendienst en het Franse DeuxiŤme Bureau voorspellen deze diefstallen, ťn de samenkomst van een groep zeer gevaarlijke heren in Parijs, weinig goeds. Eenmaal in open water is de onderzeeŽr onvindbaar en, indien gewapend dodelijk. Het doel is onbekendÖ.
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: O3238
€  5.00
Catalogus: Oorlogsboeken
Trefwoorden: OnderzeeŽr

 
HASSEL, SVEN
Het bataljon der verdoemden
Baarn, De Boekerij, 1961. Hardcover 22x14. 2e druk. 224 blz. Vertaald uit het Deens door J.F. Kliphuis. Dit is het dramatische verhaal van SH, als 'Auslandsdeutscher' in Denemarken opgeroepen voor de militaire dienst. Dit is het verhaal van de pechvogels en de misdadigers, de havelozen en de ontheemden..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: O950
€  5.00
Catalogus: Oorlogsboeken
Trefwoorden: WWII Dwangarbeid Concentratiekamp

| Pagina's: 1 | 2 | 3 | 4 | - Volgende pag.