Bob Petersen Boeken: Humoristische schrijvers
gevonden: 183 boeken op 13 pagina's. Dit is pagina 1
- Volgende pag.

 
ABEL, PETER
Bewogen aanhalingen
Amsterdam, De Bezige Bij, 1983. Gekartonneerd met ge´llustreerd voorplat 21x12. 1e druk. 62 blz. Een onthullende lijst citaten uit de verhalen van Marten Toonder uitgezocht en voor dagelijks gebruik gerangschikt door Peter Abel. Met grote zorg is hier een willekeurige greep gedaan in de ranke teelt van letteren die jaar in, jaar uit over de lezers is uitgestort. Smaakvol heeft de samensteller zicht gebogen over de woekering van woorden die de lotgevallen van een heer omspoelen; en op treffende wijze heeft hij het kaf van het koren weten te scheiden en het in al zijn kleurenpracht in dit magistrale naslagwerk bijeengesprokkeld..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: H2125
€  12.50
Trefwoorden: Marten Toonder illustraties Marten Toonder

 
AERDEN, STIJN & KLAAS VOS
Rijk
Amsterdam, Uitgeverij Thomas Rap, 2002. Paperback 22x14. 1e druk. 352 blz. 'Een Nederlandse speelfilm is pas een Nederlandse speelfilm als Rijk de Gooyer erin meespeelt,' aldus Simon Carmiggelt. In de jaren zeventig en tachtig leek dat inderdaad op te gaan: er kon geen film worden gemaakt waarin hij nÝet voorbij kwam. Het omstuimige leven van de gevierde acteur kent echter vele periodes van even zovele ambachten: als sergeant in het Engelse leger, als bakkersknecht, als komisch duo samen met Johnny Kraaykamp, als muzikantů Waarbij hij steeds door een eeuwige onrust werd voortgedreven. Ongelukjes hoorden erbij (soms kleine, soms wat grotere) maar altijd stond hij weer op. En 's avonds waren er altijd weer de vrienden, de verhalen en de kroeg - als hij er nog in mocht, tenminste. De journalisten Stijn Aerden en Klaas Vos luisterden, in wisseldiensten, urenlang naar Rijk de Gooyer in zijn grootste element. Als verteller. Dit boek is van die tallozen gesprekken de weerslag. Een boek dat leest als een schelmenroman, als een aaneenschakeling van de meest uiteenlopende en fascinerende verhalen..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: H8856
€  7.00
Trefwoorden: Verhalen, Rijk de Gooyer zwart/wit illustraties

 
MOL. ALBERT E.A.
Stukjes op naam
Amsterdam, Vroom & Dreesmann, 1972. Paperback 25x15. 268 blz. Teksten van Albert Mol, S. Carmiggelt, Wim Zaal, Kees van Kooten, Godfried Bomans, Mary Dorna, Drs. P., Geo Staad, H.J. Oolbekking, Max Dendermonde, Ethel Portnoy, Piet Grijs, Ivo de Wijs, H.B. Fortuin, Rinus Ferdinandusse, Jan Blokker, Cri Stellweg, Michel van der Plas, Eli Asser, Jaap van de Merwe, Henri Knap, Peter Berger en Ab Visser. Cartoons van Peter van Straaten, Mart Kempers, Piet de Groot, Wim Simons, Pim van Boxsel, Nico Visscher, Yrrah, Wim Boost. Redactie Joke Veeninga..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: H10991
€  7.50
Trefwoorden: Stukjes, Cartoons cartoons Peter van Straaten e.a.

 
BEHRENDT, FRITS
De Volgende A.U.B.
Amsterdam, Perscombinatie, 1971. Hardcover met stofomslsg 28x21. 159 pag. Met een voorwoord door Simon Carmiggelt.
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: H12122
€  10.00
Trefwoorden: politieke prenten politieke prenten Frit Behrendt

 
BIE, WIM DE
Different koek!
Amsterdam, Uitgeverij De Harmonie, 1997. Paperback 20x13. 1e druk. 196 blz. Vermoedelijk hebt u het nog nooit gezien - de kijkdichtheid van het tv-programma is gering. Dat is niet verwonderlijk, want Praatpaal, de talkshow van Wim de Bie, wordt 's nachts uitgezonden van 01.00 - 01.30 uur. Praatpaal is het experiment waarmee nacht-tv in Nederland wordt ge´ntroduceerd. De Bie laveert zijn show tussen Witteman, Sonja, Karel, Catherine, Yvo, Jerry, De leeuw c.s door. Maar Praatpaal is in onderwerp en gastenkeuze net even verrassender, hilarischer - net even anders. 'Different koek', noemen ze dat in het Praatpaalteam. Het publiek dat niet keek, kan met dit boek haar schade inhalen. Bovendien gunt de Praatpaal - eindredacteur ons een onthullend kijkje achter het tv-scherm..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: H8419
€  5.00
Trefwoorden: Satiren, Televisiewereld

 
BIE, WIM DE
Meneer Foppe en het gedoe
Amsterdam, de Harmonie, 1987. paperback 20x13. 1e druk. 180 blz. Bundel met zestig satirische observaties van eigentijds gedoe..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: H88
€  3.00
Trefwoorden: satirisch

 
BIE, WIM DE
Meneer Foppe in zijn blootje
Amsterdam, Uitgeverij de Harmonie, 1994. Paperback 20x13. 1e druk. 187 blz. - Een boek moet uit heel kleine stukjes bestaan, wil ik het Řberhaupt inkijken. Een dikke roman is iets uit de vorige eeuw. - Een boek doe ik als volgt: ik lees een alinea op pagina vijf, een alinea op pagina tien, een alinea op pagina vijftien en zo zap ik door het hele boek tot de laatste pagina en dan zap ik weer terug, een alinea op pagina driehonderdvijftig, een alinea op pagina tweehonderdnegentig. Terug bij de eerste zin, denk ik: ja, dit boek heb ik wel gelezen, geloof ik. - Zo doe ik de krant. Kopje bier, columpie daar, stukje interview, snippertje commentaar en het korte weerbericht. - Zaplezen. Ik weet niet of ik er blij mee moet zijn. Zou ik 's over moeten nadenken, maar dat lukt me niet meer, langer dan twee minuten ergens over nadenken..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: H3484
€  5.00
Trefwoorden: satire

 
BIE, WIM DE
Morgen zal ik mijn mannetje staan
Amsterdam, De Harmonie, 1991. Paperback 20x13. 2e druk. 169 blz. In een congrescentrum te Bergen komen vijftig bekende Tv-sterren bijeen om zich te beraden over de toekomst van de Nederlandse televisie. Een van hen is Wim de Bie. Gedwongen door de bijzondere omstandigheden waarin ons land verkeert, moet ook hij veel van zijn tot dan toe geheim gebleven particuliere leven prijsgeven. Onafwendbaar leiden de gebeurtenissen hem naar de spannendste beslissing in zijn bestaan..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: H1035
€  5.00
Trefwoorden: Televisie

 
BOER, HERMAN PIETER DE
De Nymfentrein en andere verhalen
Amsterdam, Elsevier Manteau, 1981. Paperback 20x13. 1e druk. 175 blz. Deze 25 verhalen spelen zich af tijdens de oorlog en na de bevrijding, grotendeels in een gefantaseerde stad. De verwijzingen naar de Tweede Wereldoorlog en de bezetting door de Duitsers zijn duidelijk. De inhoud is gevarieerd: curieus, pikant, erotisch, grappig, griezelig, fantastisch, aandoenlijk en tragisch. De pointe ontbreekt of is zwak. Het gaat meer om kleurrijke voorvallen, op een speelse, gemoedelijke manier verteld in een soepele, gemakkelijk leesbare stijl..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: H8484
€  4.00
Trefwoorden: Verhalen pentekeningen Pat Andrea

 
BOER, HERMAN PIETER DE
De vrouw in het maanlicht en andere zonderlinge verhalen
Leiden, A.W. Sijthoff, z.j.. Gebonden met beschadigd omslag oblong 21x27. 158 blz. Waarom moet Janne bij volle maan met blote billen in de sloot gaan staan? Koopman Hager kerkert satanisch lachend een wassen beeld en houthakker Axel praat met een engel. Onder het bed van Ditta niest een man, de bakker spant zij vrouw onder de hondekar en de rijke meneer Waldemar gaat in een bierton wonen. Drie jonge kerels vangen een gouverneursdochter die halfnaakt en verwilderd door het woud zwerft. De mooie Johanna zit op de deel in een glazen badů Meer dan zeventig verhalen, vreemd, romantisch, griezelig of humoristisch, heerlijk om te lezen. Waar komen ze vandaan? De schrijver, die in een oud boerenhuis woont, zegt: 'In zomernachten zat ik voor het open raam, de bomen ruisten en de verhalen zweefden naar binnenů'. Misschien is het allemaal echt gebeurd, ooit?.
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: H6378
€  10.00
Trefwoorden: verhalen tekeningen Pat Andrea

 
BOMANS, GODFRIED
De avonturen van Bill Clifford
Amsterdam, Elsevier, 1980. Paperback 20x13. 13e druk. 128 blz. De kenner van detectiveverhalen zal bij het lezen van deze Bill-Clifford avonturen onwillekeurig een vergelijking maken met de Father Brown-figuur van Chesterton. Daar is enige aanleiding voor, maar bij deze parallel te blijven staan betekent het eigen karakter en de verdere verdiensten van dit boek over het hoofd zien..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: H55
€  2.50
Trefwoorden: detectiveverhalen tekeningen J.F. Doeve

 
BOMANS, GODFRIED
Buitelingen
Amsterdam, Elsevier, 1949. Gebonden zonder omslag 21x12. 3e druk. 354 blz. Aforismen Buitelingen en Capriolen..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: H597
€  5.00
Trefwoorden: Verhalen Satyren Onzin

 
BOMANS, GODFRIED
Buitelingen
Amsterdam/Brussel, Elsevier, 1978. Paperback 21x13. 19e druk. 191 blz. Dit boek omvat een selectie uit zijn eerder verschenen bundels 'Buitelingen' en 'Nieuwe Buitelingen'. Ernstige en luchtige zaken, alledaagsheden en bijzondere gebeurtenissen worden aan zijn speelse fantasie overgeleverd. Vanuit de merkwaardige gezichtshoek ontdekt en beschouwt Bomans onvermoede facetten aan de meest uiteenlopende zaken en personen, getoetst aan zijn psychologische kennis en gekruid met een mengsel van milde spot, humor en ernst. Voor Bomans bestaat er geen tegenstelling tussen humor en ernst. Een werkelijk geestige mededeling is altijd serieus. Buitelen is het specifieke privilege van kinderen en clowns. Als kinderen en clowns is Bomans grappig met een ondertoon van ernst. Kortom, hij is Bomans en hij buitelt. Ontspan u en buitel mee!.
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: H3245
€  6.00
Trefwoorden: Verhalen Satyren

 
BOMANS, GODFRIES
Cursiefjes
Amsterdam, Amber, 1989. Paperback 16x11. 63 blz. ZONDER Cassette. Dit boek brengt een selectie uit de mooiste 'Cursiefjes' en andere radioteksten van de auteur opnieuw onder de aandacht van al diegenen die met weemoed terugdenken aan deze 'gouden' radiojaren..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: H4151
€  2.50
Trefwoorden: Radioteksten

 
BOMANS, GODFRIED
Gedachten achter een bord spaghetti & andere italiaanse reisverhalen
Amsterdam, De Boekerij, 1999. Paperback 16x11. 93 blz. Godfried Bomans stond er om bekend dat hij zich niet graag verplaatste. Hij beschouwde het reizen als een wat omslachtige manier van weer naar huis gaan. In schrille tegenstelling hiermee stond het feit dat hij op alle plekken van de aardbol werd gesignaleerd. De oplossing van deze paradox lag voor Bomans voor de hand. Immers reizen kon worden vergeleken met het nemen van een douche die op het moment zelf onaangenaam kon zijn maar na afloop verfrissend werkte. Centraal in dit boek staan zijn belevenissen in ItaliŰ. Rond dit hoofdthema schaart zich een waaier van kleinere reisavonturen, die dit boek tot een uitermate gevarieerd en boeiend geheel maakt..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: H1012
€  5.00
Trefwoorden: Bomans ItaliŰ

| Pagina's: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | - Volgende pag.