Bob Petersen Boeken: Esoterie
gevonden: 271 boeken op 19 pagina's. Dit is pagina 1
- Volgende pag.

 
ADRIAENSSENS, PETER
Mijn kind is bang (en ik ook)
Tielt, Uitgeverij lannoo, 1997. Paperback 24x16. 3e druk. 238 blz. Hoe herken je angsten, wat kun je er eraan doen, hoe zorg je ervoor dat kinderen vertrouwen blijven hebben? Kinderpsychiater Peter Adriaenssens gaat in dit boek uitgebreid in op de angsten van kinderen en hun ouders en hoe je er echt iets aan kunt doen. Het is niet zozeer met tips en cursussen dat je kinderangsten te lijf gaat, wel met een dagelijkse opvoeding tot weerbaarheid. Hoe je dat als ouder kunt doen, beschrijft Adriaenssens deskundig in een aantal indringende beschouwingen en aan de hand van vele voorbeelden uit het dagelijkse leven. De suggesties die hij aanreikt zijn uiterst doeltreffend. Alle vormen van bang zijn komen in dit boek aan bod: van de achtmaandenangst over schoolfobieŽn tot zwaar misbruik van kinderen. Een noodzakelijk boek, dat angsten bespreekbaar maakt en wegneemt!.
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: E9497
€  6.00
Catalogus: Esoterie
Trefwoorden: Kinderangsten

 
ANGELINUS O.M. CAP, PATER. DR.
Wijsgerige gemeenschapsleer deel II
Utrecht/Nijmegen, Dekker & van de Vegt, 1940. Paperback 23x16. 2e druk. 173 blz. Deel II De gemeenschap in haar verhouding tot haar leden. Wijsgerige en zielkundige bibliotheek onder redactie van Dr. J.H.E.J. Hoogveld..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: E11092
€  7.50
Catalogus: Esoterie
Trefwoorden: wijsgerig, zielkunde

 
ARMSTRONG, KAREN
Een geschiedenis van GOD
Amsterdam, Uitgeverij Anthos, 1998. Paperback 22x14. 16e druk. 511 blz. Vertaald uit het Engels door Ronald Cohen. In dit belangrijke en controversiŽle boek beschrijft Karen Armstrong niet een geschiedenis van God zoals hij 'is', maar zoals de mens in hem geloofd heeft. Zij onderzoekt het ontstaan en de ontwikkeling van de idee van de ene God in het jodendom, het christendom en de islam. Wat is God tegenwoordig? Heeft hij toekomst? En, zo niet, hebben we een vervanging nodig?.
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: E8845
€  6.00
Catalogus: Esoterie
Trefwoorden: Theologie, Godsbegrip

 
ARMSTRONG, KAREN
De strijd om God
Amsterdam, Uitgeverij De Bezige Bij, 2002. Paperback 23x15. 4e druk. 493 blz. Vertaald uit het Engels door Carola Kloos, Albert Witteveen en Shirah Lachmann. Gewapend met grote kennis van zaken, een indrukwekkend inlevingsvermogen en een glasheldere denktrant analyseert Karen Armstrong in 'De strijd om God' de aard en de gevaren van de botsing tussen het fundamentalisme en de moderne wereld. Aan de hand van gedetailleerde en zeer boeiende verhalen over uiteenlopende stromingen als het protestantse fundamentalisme in de Verenigde Staten, het joodse fundamentalisme in IsraŽl en het moslimfundamentalisme in Egypte (soennitisch) en Iran (sjiitisch), toont Armstrong hoe verwant deze stromingen zijn. Ze maakt duidelijk hoe al deze strijdbare bewegingen voortkwamen uit angst voor de moderne wereld - en vaak uit vijandschap en bedreiging door mainstream society..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: E6303
€  6.00
Catalogus: Esoterie
Trefwoorden: Fundamentalisme

 
ASSCHER-PINKHOF, CLARA
Grijze gesprekken
's-Gravenhage, Uitgeverij Leopold, 1972. Hardcover 20x11. 52 blz. Natuurlijk zijn het gesprekken met God, deze grijze gesprekken. Er moet toch iemand zijn waartegen je kunt spreken als de oren die in de loop van je lange leven geluisterd hebben, wegvallen. Iemand aan wie je je angsten, hoop, kleine vreugden en zorgen kunt vertellen. Iemand bij wie je kunt biechten wat geen ander mag weten en die je zelfspot begrijpt. Deze gesprekken werden 'afgeluisterd' door Clara Asscher-Pinkhof. Ze getuigen van de wijsheid van de schrijfster die zoveel in haar lange leven meemaakte..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: E11257
€  5.00
Catalogus: Esoterie
Trefwoorden:

 
BABA, SRI SATHYA SAI
Leringen
Deventer, Uitgeverij Ankh-Hermes, 1992. Gebonden met omslag 18x11. 3e druk. 128 blz. Vertaald uit het Engels door C. Keus. Sai Baba is een leraar die over de gehele wereld miljoenen volgelingen heeft. Hij is in 1926 in India geÔncarneerd als 'avatar' (incarnatie van een godheid) om de mensen tot God te brengen. Hij verricht wonderbare genezingen en maakt daarbij gebruik van 'vibuthi' of heilig as. Bovendien kan hij door directe materialisatie voorwerpen uit het niets te voorschijn halen. Als wonderdoener is hij wereldberoemd, maar ook zijn werk als leraar van waarheid, gerechtigheid en liefde is onder de aandacht van tallozen gekomen. Zelf noemt hij zijn grootste wonder de liefde tot God die hij de mensen laat ervaren. In 'Leringen' zijn honderden gedachten en raadgevingen samengebracht..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: E6079
€  6.00
Catalogus: Esoterie
Trefwoorden: Oosterse filosofie

 
BARBACH, LONNIE & DAVID L. GEISINGER
Voor altijd
Amsterdam, Uitgeverij Forum., 1996.. Pocket 18x11. 2e druk. 232 blz. Vertaald uit het Engels door Ingrid Klijnveld. Een duurzame relatie maakt gelukkig. Maar wanneer de eerste roes van verliefdheid voorbij is, kan je overvallen worden door een gevoel van matheid of zelfs bindingsangst. Wat eerst een bron van vreugde en inspiratie was, heeft ineens zijn glans verloren. Toch biedt elke relatie unieke kansen waar je je leven lang de vruchten van kunt plukken. 'Liefde is een werkwoord' wordt wel eens gezegd. Er komt immers voor een blijvende en gelukkige liefde heel wat kijken. En iedereen heeft wel eens gehoord over de verborgen valkuilen van de liefde. De schrijvers van dit boek helpen je ze te ontdekken en te omzeilen. Hun praktische tips en suggesties vormen de eerste stap op weg naar een blijvende en vooral gelukkige relatie. Respect, vertrouwen en acceptatie zijn de sleutelwoorden in dit herkenbare en eigentijdse boek vol heldere voorbeelden..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: E10321
€  4.00
Catalogus: Esoterie
Trefwoorden: Relatieproblemen

 
BEAUVOIR, SIMONE DE
Het afscheid
Utrecht, Erven J. Bijleveld, 1987. Paperback 23x15. 2e druk. 383 blz. Ex-Libris. Vertaald uit het Frans door Frans de Haan. Een kroniek van Jean-Paul Sartres laatste jaren & Gesprekken over literatuur, filosofie, politiek, vriendschap en liefde..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: E10082
€  11.00
Catalogus: Esoterie
Trefwoorden: Jean-Paul Sartre

 
BEDEE, KOR (SAMENSTELLING)
Oud Worden Hoe Die Je Dat?
, Uitgeverij Papieren Tijger, 2004. Paperback 24x17. 4e druk. 243 blz. In dit boek vertellen 34 ouderen tussen 65 en 97 jaar hun ervaringen met het ouder en oud worden. "Oud worden is van ons allemaal", zegt samenstelster Kor Bedee. Voor sommigen geldt dat er geen tijd is om oud te worden, anderen zijn bezig met vragen als 'hoe lang heb ik nog?' of 'hoe lang moet het nog?' De grote diversiteit in de benaderingswijzen van oud worden, maakt deze bundel verrassend en levendig: gewezen hoogleraren, journalisten, een bankdirecteur, een verpleegkundige, psychiaters, een poppenspeler, docenten, een marktkoopvrouw schrijven hun verhaal, heel concreet of in bespiegelende vorm. Het gaat over 'eindelijk' rust, over de noodzaak van opruimen, over jonge vrienden en kleinkinderen, over genieten van grote en kleine dingen, maar ook over niet meer kunnen wat je wilt en de pil van Drion. Prof. dr. David de Levita schreef een inleiding, waarin de diversiteit van de individuele schrijver afgezet wordt tegen de algemene waarheden over de ouderdom. Door de tekst heen zijn 30 tekeningen van Peter van Straaten opgenomen..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: E7908
€  7.00
Catalogus: Esoterie
Trefwoorden: Verhalen, Verouderen tekeningen Peter van Straaten

 
BEEK, FRED VAN
Even op adem komen
Naarden, Paravisie, 1992. Paperback 21x14. 1e druk. 160 blz. 'Wat zou dat mooi zijn, elke dag een paar minuten om even op adem te komen. Met dit boek hoop ik mensen gelukkiger te maken en gezonder te laten leven. Daar zijn allerlei oefeningen en trucjes voor. Zo kunnen mensen door positief denken hun eigen werkelijkheid creŽren. Goed ademhalen is het beste medicijn tegen allerlei ziektes en kwalen. In 'Even op Adem komen' wil je onder andere laten zien hoe ik deze dingen ontdekt heb. Daarom vertel ik eerst mijn levensverhaal, zodat duidelijk wordt wie ik ben. Dan zal je zien hoe mijn intuÔtieve, praktische leefwijze mij bijvoorbeeld een aantal keren in de gevangenis heeft doen belanden, maar daarnaast ook voor veel waardevolle ontmoetingen heeft gezorgd. Door positief denken zijn het allemaal wijze levenslessen geworden. Ik ben geen goeroe..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: E8802
€  5.50
Catalogus: Esoterie
Trefwoorden: Yogaoefeningen illustraties Ellen Peeks

 
BEERLING, DR. R., COLA DEBROT, JACQ. DE KADT
Het Existentialisme
's-Gravenhage, H.P. Leopolds Uitgeversmij., 1947. Slappe kaft 20x13. 97 pag. Drie voordrachten met discussie. Eerste Symposion der sociŽteit voor culturele samenwerking 's-Gravenhage. Redelijk exemplaar..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: E12306
€  7.50
Catalogus: Esoterie
Trefwoorden: Existentialisme

 
BEISHUIZEN, TINEKE
Praat met Moeders & Dochters
Utrecht, Uitgeverij het Spectrum, 1992. Paperback 20x13. 1e druk. 144 blz. Tineke Beishuizen voerde met vrouwen van uiteenlopende leeftijden gesprekken over zaken die in de relatie moeder-dochter vertrouwelijk aan de orde komen. Die vormden de inhoud van de rubriek 'Vrouwen' die eerder in het weekblad Libelle zijn verschenen. De gesprekken zijn in zeven rubrieken ondergebracht en gaan over thema's als moeder-worden, klein-zijn, puberteit, de deur uitgaan, relationele spanningen, kortsluiting tussen moeder en dochter, en afscheid nemen. De gesprekjes laten iets zien van de intense band tussen moeder en dochter, maar blijven in een schetsmatige aanpak steken en vermijden echte taboes en belangrijke onderwerpen als de relatie tot de vader, het beroepsperspectief en de voorbeeldfunctie van de moeder..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: E8832
€  4.00
Catalogus: Esoterie
Trefwoorden: Moeder-dochter relatie, Verhalen

 
BERGH, PROF. MR. DR. G. VAN DEN
Aarde en wereld in ruimte en tijd
Amsterdam, Em. Querido's Uitgeversmij, 1958. Gebonden met beschadigd omslag 21x14. 7e druk. 358 blz. Met een hoofdstuk over ruimtevaart. Prof. Van den Bergh heeft een werkelijk belangrijke bijdrage geleverd over onze zonne- en sterrenstelsel en hij heeft zich daarbij de moeite gegeven om met vermijding van onnodige wiskundige omhaal, een duidelijke verklaring te geven van de stand der sterrenkundige wetenschap in onze tijdÖ (Hemel en Dampkring).
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: E4243
€  12.50
Catalogus: Esoterie
Trefwoorden: Sterrenkundige wetenschap ruimtevaart tekeningen en foto's

 
BERNARD, PROF. DR. WALTER
De filosofie van Spinoza en Constantin Brunner
Assen/Amsterdam, Van Gorcum, 1977. Paperback 24x16. 183 blz. Professor Walter Bernards boek verheldert een aantal fundamentele gedachten in de filosofie van Spinoza aan de hand van opvattingen van Constantin Brunner. Daarbij wijst hij op de overeenstemming van beide filosofen. In feite blijkt er sprake te zijn van ťťn denksysteem. De auteur maakt hier echter duidelijk dat Brunner veel meer is dan alleen een scherpzinnig commentator en duider van Spinoza, en dat hij als filosoof van grote originaliteit opmerkelijke bijdragen heeft geleverd aan de filosofie als zodanig..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: E9647
€  8.50
Catalogus: Esoterie
Trefwoorden: Spinoza, Brunner, filosofie

 
BEVERIDGE, ANN
De weg naar Shangri-La
Baarn, Uitgeverij de Fontein, 1980. Paperback 21x13. 1e druk. 200 blz. Vertaald uit het Engels door Henrietta Kerkhof. De Britse journaliste Ann Beveridge legde in een jaar tijd meer dan 100.000 kilometer af over de hele wereld om de geheimen van alle soorten verjongingskuren en -middelen te ontrafelen. Haar speurtocht bracht haar van de filmstudio's van Hollywood naar een van Europa's oudste ziekenhuizen in de Sovjetunie. Van een paradijselijk tropisch eiland voor de kust van AustraliŽ, naar de stoffige straten van een Mexicaans grensdorp, van de Fidji-eilanden naar het Verre Oosten en naar enkele van de modernste ziekenhuizen die zich bezighouden met verjongingskuren, onder meer in Groot-BrittanniŽ, Duitsland, RoemeniŽ en Ecuador, en die jaarlijks door duizenden mensen bezocht worden. Ook ging ze naar Hunza, een dorp diep in het Himalajagebergte, waar de mensen nooit ziek zijn en waar een leeftijd van honderd jaar heel normaal is. In haar boek heeft de schrijfster de feiten over verjongingskuren verzameld, van de plastische chirurgie tot de celtherapie van Ana Aslan..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: E3882
€  7.50
Catalogus: Esoterie
Trefwoorden: Verjongingsmethoden celtherapie plastische chirurg

| Pagina's: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | - Volgende pag.