Bob Petersen Boeken: Buitenlandse literatuur vertaald
gevonden: 1157 boeken op 78 pagina's. Dit is pagina 1
- Volgende pag.

 
O, M. V.
Hij is onze vrede
Amsterdam, W. Kirchner, z.j.. Hardcover 21x15. Met geïllustreerd voorplat. 393 blz. Naar het Duits..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: B11268
€  7.50
Trefwoorden: teekeningen J.H. Isings Jr.

 
ABDELHAMID, ESMA
Ik vocht voor mijn kinderen
Amsterdam, Uitgeverij Arena., 2009.. Paperback 24x16. 1e druk. 303 blz. Vertaald uit het Duits door Corry van Bree. Hoe ik ontsnapte uit een gedwongen huwelijk en streed voor mijn kinderen. De Tunesische Esma Abdelhamid wordt op 19-jarige leeftijd uitgehuwelijkt aan een landgenoot. Na de bruiloft verhuist ze met haar echtgenoot Abdullah naar Duitsland. Ze krijgen vier kinderen, maar algauw komt de ware aard van haar man naar boven. Esma mag het huis niet verlaten, en ze wordt regelmatig het slachtoffer van de gewelddadige woedeaanvallen van haar echtgenoot. Twaalf jaar lang gaat Esma gebukt onder geweld, onderdrukking en angst. Dan besluit Abdullah dat het tijd is om terug te keren naar Tunesië. Hij vertrekt van de ene dag op de andere, en de kinderen neemt hij mee. Esma blijft helemaal alleen achter, zonder geld en zonder papieren. Pas na vele jaren lukt het haar om haar ontvoerde kinderen terug te halen naar Duitsland..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: B10486
€  8.00
Trefwoorden: Allochtone vrouwen, Kinderen, Ontvoeringen,

 
ABRAHAM, PEARL (SAMENST. EN INLEIDING)
Een sterke vrouw, wie zal haar vinden?
Amsterdam, Meulenhoff, 2000. Paperback 22x14. 1e druk. 223 blz. 'Een sterke vrouw, wie zal haar vinden?' bevat Pearl Abrahams liefdevolle en persoonlijke keuze van joodse heldinnen uit de literatuur. Zij lopen zeer uiteen, van Eva uit de bijbel tot Isadora White Wing uit Het ritsloze nummer. Tussen de onbekende juweeltjes bevinden zich onder meer de prinses uit Nachman van Bratslaws verhaal 'De koning en de keizer' en Perele, de ambitieuze rabbijnsvrouw uit 'Di Kloiz oen di Gas' van Chaim Grade. Deze en andere verhalen werden speciaal voor deze bundel uit het Jiddisch of Hebreeuws vertaald..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: B7140
€  6.00
Trefwoorden: Verhalen

 
ADAMS, RICHARD
Shardik
Utrecht, Het Spectrum, 1975. Gebonden met omslag 22x14. 1e druk. 606 blz. Vertaling Max Schuchart. Tussen de trepsis lag de beer op zijn zijde, met de kop naar het water hangend. De ogen waren gesloten, de kaken een weinig geopend en de tong stak eruit. Nu Kelderek voor de tweede keer de enorme schouders en de ongelooflijke grootte van het lichaam zag, werd de jager aangegrepen door hetzelfde extatische gevoel van onwerkelijkheid dat hij twee dagen eerder had gevoeld; maar nu kwam er een gevoel bij van vergroot te worden, van opgeheven te worden naar het hoger vlak dan dat van zijn eigen alledaags leven. Het was niet mogelijk dat er zo'n beer bestond - en toch lag hij voor hem. Hij had zichzelf niet voor de gek gehouden. Dit kon inderdaad niemand anders zijn dan Shardik, de Macht van God..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: B577
€  7.50
Trefwoorden: ecologische allegorie religie

 
ADAMS, RICHARD
Twee honden
Utrecht, Spectrum, 1978. gebonden met omslag 22x14. 1e druk. 442 blz. Vertaling Pon Ruiter..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: B82
€  4.50
Trefwoorden: tekeningen A. Wainwright

 
ADAMS, ALICE
Voorbeeldige vrouwen
Amsterdam, Uitgeverij de Arbeiderspers, 1989. Paperback 20x13. 2e druk. 411 blz. Vertaald uit het Engels door P.H. Ottenhof. Megan, Lavinia, Janet, Cathy en Peg zijn de hoofdpersonen van deze roman. Ze beschikken over levenswijsheid, zin voor humor, zelfspot, en zijn intelligent en spontaan. In de zomer van 1943 hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet tijdens een oriëntatieweek van het Radcliffe College in Cambridge, Massachusetts. In lichtvoetig proza beschrijft Alice Adams de levens van deze vrouwen, hun intellectuele ontwikkeling, radicalisering, carrières, relaties, verwachtingen en teleurstellingen. De roman omvat een periode van veertig jaar, zodat het gehele naoorlogse tijdvak op exemplarische wijze in kaart wordt gebracht..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: B6152
€  7.50
Trefwoorden: Roman Vrouwen

 
ADOULELA, LEILA
De vertaalster
Breda, Uitgeverij de Geus/Novib, 2001. Gebonden met omslag 21x13. 1e druk. 252 blz. Vertaald uit het Engels door Wim Scherpenisse. Sammar heeft vier jaar geleden het lichaam van haar verongelukte echtgenoot teruggebracht naar Soedan. Ze heeft er ook haar zoontje Amir achtergelaten. Zelf is ze teruggereisd naar Schotland, waar ze een baan heeft aan de universiteit van Aberdeen. In het gure Schotland heeft ze heimwee naar de warmte, de geuren en kleuren van het land waar ze geboren is. Dan wordt ze verliefd op Rae, een oogleraar Arabische politiek voor wie ze teksten vertaalt. Ze vraagt hem moslim te worden, zodat ze met hem zal kunnen trouwen..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: B2478
€  7.50
Trefwoorden: Roman liefde geloof

 
AHERN, CECELIA
PS: Ik hou van je
Amsterdam, Vassallucci, 2008. Paperback 21x14. 14e druk. 315 blz. Vertaald uit het Engels door Inge Vlaspolder. De veelbesproken bestseller van de 22-jarige Cecelia Ahern, dochter van de Ierse minister-president. Een Amerikaanse uitgeverij betaalde maar liefst 1 miljoen dollar voor deze debuutroman. Holly en Gerry zijn een jong getrouwd stel en de twee maken vaak grapjes over het feit dat Holly niet zonder Gerry zou kunnen leven. Het idee van "De Lijst" was dan ook eigenlijk als een grapje bedoeld: als Gerry iets zou overkomen, zou een hij een lijst met dingen die Holly zou moeten doen voor haar achterlaten. Wanneer het noodlot toeslaat en Gerry ongeneeslijk ziek wordt, stort Holly's wereld in. Een paar maanden na zijn dood besluit ze een mysterieus pakje bij haar ouders op te halen. Gerry blijkt zonder dat ze het wist woord te hebben gehouden, en heeft "De Lijst" opgesteld. In het pakje bevindt zich, voor iedere maand, een envelop met een opdracht. Het geeft Holly de kracht om verder te gaan, haar angsten en verlangens een plek te geven, nieuwe uitdagingen aan te gaan en erachter te komen dat liefde nooit verdwijnt maar altijd in je hart belijft bestaan….
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: B9236
€  5.00
Trefwoorden: Roman, Rouwproces

 
AIRA, CÉSAR
De nachtelijke invallen van ambtenaar Varamo
Breda, Uitgeverij de Geus, 2007. Gebonden met omslag 21x13. 1e druk. 124 blz. Vertaald uit het Spaans door Adri Boon. Een klerk derde klasse als onderwerp: dat belooft een beetje Alberts, of Voskuil, of Kafka. Maar Aira (1949) is een Argentijn. Vanuit het saaie, realistische uitgangspunt zal de lezer stilaan fantastische elementen tegenkomen. De man, die als hobby het opzetten van dieren heeft, wordt een speelbal van ondoorgrondelijke gebeurtenissen. Ook Argentijns: de intellectualistische inslag die steeds sterker wordt. Het gegeven van een zeer gewone burger die, want dat gebeurt, uiteindelijk een beroemd, alom geciteerd lang gedicht schrijft in 10 a 12 uur tijds, is aardig. Het gedicht krijgen we helaas niet te lezen..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: B7247
€  6.50
Trefwoorden: Roman

 
AISCHYLOS
Doodenoffer & Eumenieden
Amsterdam, CPNB, 1963. slappe kaft 22x13. 63 blz. Dit deeltje werd uitgegeven bij de opvoering door het Piraikon Theater uit Athene, ter opening van de achtentwintigste Boekenweek op 29 maart 1963 in het Concertgebouw te Amsterdam. De teksten werden met toestemming overgenomen uit P.C. Boutens' Verzamelde Werken, deel 4, 1947, uitgave Elsevier/Boucher..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: B1254
€  7.50
Trefwoorden: Kunst Toneeltekst Boekenweek

 
ALAMEDDINE, RABIH
De vertellers
Amsterdam, Uitgeverij Arena., 2008.. Paperback 22x15. 1e druk. 558 blz. Vertaald uit het Engels door Jeannet Dekker. Een jonge, getalenteerde muzikant ontvlucht de burgeroorlog in zijn thuisland Libanon en verhuist naar New York. Wanneer hij jaren later terugkeert, ligt zijn vader in het ziekenhuis. Terwijl familie, vrienden en zelfs vijanden de wacht houden aan het ziekbed, brengen ze de tijd door met herinneringen ophalen, ruzie maken en vrede sluiten, maar vooral met verhalen vertellen. De vertellers is een caleidoscopische roman die alle verhalen en legenden van het Midden-Oosten samenbrengt. Alameddine is een rasverteller die de lezer vanaf de eerste zin weet te betoveren..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: B10049
€  8.00
Trefwoorden: Roman, Midden-Oosten , Libanon

 
ALBËRÈS, R.M.
Sartre
Den Haag, Kruseman, z.j.. Paperback 18x12. 3e verbeterde druk. 160 blz. Vertaald uit het Frans door M.H. Mout-van Tooren. Uit de serie: Helden van de geest..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: B8514
€  5.00
Trefwoorden: Sartre

 
ALBQAEEN, NORMA KHOURI
Verboden liefde
Amsterdam, Uitgeverij Arena, 2004. Paperback 24x16. 12e druk. 221 blz. Vertaald uit het Engels door Wim Scherpenisse. De Jordaanse Norma begint samen met haar vriendin Dalia een eigen kapperszaak om een gearrangeerd huwelijk op de lange baan te kunnen schuiven. De onderneming wordt door beide families oogluikend toegelaten, en Norma en Dalia rebelleren heimelijk tegen alle restricties die vrouwen in hun land wordt opgelegd. In de kapsalon leert Dalia de katholieke Michael kennen en ze wordt op slag verliefd. Wanneer zij tijdens een ontmoeting met hem wordt betrapt door haar broers zijn de gevolgen niet te overzien. Twee dagen later verschijnt zij niet op haar werk. Norma, die angstige vermoedens heeft, vindt haar uiteindelijk in haar ouderlijk huis, doodgestoken door haar eigen vader: de eer van de familie moest gered worden. Dalia's vader ontkomt aan iedere vorm van vervolging, de moord op zijn dochter wordt legitiem verklaard. Norma daarentegen vlucht het land uit, als medeplichtige wacht haar eenzelfde lot als haar vriendin. 'Verboden liefde' is een verbijsterende moderne tragedie, die schrikwekkend dichtbij komt nu steeds meer verhalen over eremoorden bekend raken. Norma Khouri Albqaeen schrijft op uiterst beklemmende wijze over de eeuwenoude geloofsovertuiging die ten grondslag ligt aan deze gruwelijke daad en schetst tevens een liefdevol portret van haar harstvriendin, die haar liefde voor een man met het 'verkeerde' geloof met de dood moest bekopen..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: B6312
€  6.00
Trefwoorden: Jordanië, Verhalen, Vrouwen

 
ALCALÁ, KATHLEEN
Geesten uit het gewone leven
Amsterdam, Wereldbibliotheek, 1999. Paperback met flappen 21x13. 1e druk. 254 blz. Een familieroman gesitueerd in Noord-Mexico en Texas, omstreeks 1870. Zacarias, zoon van Julio en Mariana, gaat op zoek naar goud, maar komt zichzelf tegen, wordt sjamaan bij de Indianen en keert ten slotte terug tot het joodse geloof van zijn ouders. Zijn vrouw Estela, dochter van Horacio, ontdekt in zijn afwezigheid haar eigen vrouwelijkheid. Ondertussen jaagt het Mexicaanse leger, dat niet opgewassen is tegen de landhonger van de Amerikanen, op weerloze Indianen die worden uitgebuit door rijke mijneigenaren..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: B8010
€  7.00
Trefwoorden: Roman, 19e eeuw, Mexico

 
ALLENDE, ISABEL
Het eiland onder de zee
Amsterdam, Wereldbibliotheek, 2010. Paperback met flappen 23x15. 6e druk. 447 blz. Oorspronkelijke titel: 'La isla bajo el mar' vertaald door Rikkie Degenaar. 'Het eiland onder de zee' is het verhaal van Zarit‚ een Caribische vrouw in de achttiende eeuw, die op haar negende als slavin wordt verkocht aan de Fransman Toulouse Valmorain, de eigenaar van een van de grootste suikerplantages in Haïti. Ze werkt voor zijn twee echtgenotes, verzorgt zijn zoontje en wordt zijn concubine. Als de slaven in opstand komen tegen hun onderdrukkers, kan Zarit‚ zich ontdoen van het juk van haar meester, maar omwille van zijn kinderen helpt ze Valmorain het eiland te ontvluchten. Ze doen eerst het levendige Havana aan, om zich vervolgens in het opbloeiende New Orleans te vestigen. Daar zal Zarit‚ de liefde vinden en de weg vrijmaken voor het geluk waarnaar ze zo lang heeft verlangd..
-- Bob Petersen BoekenProfessionele verkoper
Boeknummer: B11772
€  8.00
Trefwoorden: Slavernij

| Pagina's: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | - Volgende pag.