Antiquariaat Fokas Holthuis (ILAB/NVVA): Letter - Brief - ALS
gevonden: 76 boeken op 6 pagina's. Dit is pagina 1
- Volgende pag.

 
ALBERTS, Joh. C.P.
Twee handgeschreven brieven aan Wim J. Simons.
1. 19,5 x 13,5 cm. Drie bladen. Alleen recto. Gesigneerd 'Joh.C.P.Alberts' en gedateerd 'Laren, 7 Jan '56'. 56 regels tekst. Geniet. 2. 19,5 x 13,5 cm. En blad. Recto en verso. Gesigneerd 'Johan Alberts' en gedateerd 'Zat.' 27 regels tekst. De eerste brief, op klagerige toon gesteld, gaat over de financile afhandeling van de verzamelbundel Verzen voor vrienden, die in 1954 bij De Beuk verscheen. Winst zal wel niet gemaakt zijn en 'van de exploitatie stel ik me dan ook niet veel voor'. Alberts wil graag 'de gestorte f 500 geheel of grotendeels' terug hebben. 'Ik zit in grote geld-verlegenheid!' En tot besluit: 'Gaarne zie ik (gezien mijn financile toestand!) en en ander spoedig van U tegemoet'. De tweede brief handelt over een bijdrage aan een liber amicorum, waarschijnlijk dat voor Jac. van Hattum (1955): 'Als er niets goed meer ontstaat... wilt U dan (uit de oudere) iets voor me kiezen'. Van Alberts is in dat vriendenboek het gedicht 'In memoriam de galsteen' uit 1954 opgenomen.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 250889
€  35.00

 ALETRINO, A., Handgeschreven briefkaart aan zijn broer David: 'Den Weled. Heer D. Aletrino'.
ALETRINO, A.
Handgeschreven briefkaart aan zijn broer David: 'Den Weled. Heer D. Aletrino'.
Lichtgele officile briefkaart met in rood voorgedrukte zegel van 10 rappen. 8,9 x 14,0 cm. Recto en verso. Gesigneerd 'Arnold' en gedateerd 'Chernex s. Montreux Chalet George Maurice. '30 April '15'. 8 regels tekst. Laatste drie zinnen onderstreept. Dramatische kaart, waarop de schrijver zijn broer David informeert over zijn gezondheid: 'Ofschoon ik wel iets of wat vooruit ga, blijft mijn hart zwak en slap [...] en mijn geestestoestand even labberlottig'. Aletrino zal niet meer corresponderen 'tot er iets anders te vertellen is, te goede of te kwade'. Over een 'stukje over de klokken', een artikel van Davids zoon Leopold Aletrino: 'T eenige wat ik er op heb aan te merken is dat 't me wanhopig maakt, dat ik z achteruit ben gegaan en z verminder, dat ik 't niet z meer zou kunnen schrijven. Ik wilde, dat ik 't had geschreven'. Arnold Aletrino woonde sinds 1909 in Zwitserland, in de hoop te genezen van zijn talrijke kwalen. Tot april 1915 moest hij hiervoor aan de morfine. Op 16 januari 1916 overleed hij, na op zijn sterfbed meermalen naar zijn broer te hebben gevraagd.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 251172
€  150.00

 
BASART, R.A.
Getypte brief aan 'Geachte redaktie'.
34,0 x 21,3 cm. En blad. Alleen recto. Gesigneerd en gedateerd 'Nieuw Loosdrecht, 21 december 1977' Vijf regels tekst. Brief aan de redactie van Tirade ter begeleiding van een verhaal, getiteld "O'Morre". 'Het is geloof ik een nogal 'anekdotisch verhaal'. Hoewel... Misschien toch ook wel een tikkeltje 'akademisch'...'. Onderaan het blad schreef de auteur 'P.S. Retourporto ingesloten'. R.A. Basart (1946-2019) is de auteur van een klein oeuvre. Na 19 jaar niets gepubliceerd te hebben verscheen in 2016 de roman 'De verzoening' waarmee hij een come-back maakte en zijn status van cult-auteur vestigde.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 277165
€  75.00

 
BELCAMPO
Handgeschreven brief aan 'Beste Hannibal en Alice [Hage]'.
13,7 x 21,7 cm. Op voorgedrukt briefpapier van 'Mr. H. P. Schnfeld Wichers'. En blad. Recto en verso. Gesigneerd 'Herman' en gedateerd 'Groningen 11.9 '87'. 16 regels tekst. Hartelijke brief aan het bevriende echtpaar, waarmee Belcampo een misverstand wil oplossen: 'het verhaal waar jij, Hannibal, op doelt heet "Koninginnedag" en heeft met een artsendagboek niet van doen, tenzij als ondertitel'. De schrijver noemt nog drie van zijn verhalen die aan de artspraktijk zijn ontleend, met verwijzing naar De eerste Nederlandse tiftie (1983). Blijkbaar heeft Belcampo ook een waargebeurd verhaal uit de huisartspraktijk van Hannibal Hage gebruikt, zij het 'litterair toegespitst'.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 260578
€  120.00

 
BINNENDIJK, D.A.M.
Handgeschreven brief aan 'Mijn lieve Toetie [= Enny Binnendijk-Paauw]'.
27,2 x 21,0 cm. Op briefpapier van 'D.A.M. Binnendijk Amsterdam-Zuid'. En blad. Recto en verso. Gesigneerd 'Dirk' en gedateerd 'Amsterdam, 6 februari 1957'. 36 regels tekst. Met originele envelop. Gezellige babbelbrief aan zijn echtgenote, die met vriendinnen in Tirol verblijft. 'En daar zit je nu, na een lange reis, hoog in de bergen en je hebt hetzelfde lenteweer als ik hier. Het is te hopen, dat het nog verandert. Er rust niet veel zegen op je 'Winterreise' sinds de oorlog'. Over het afscheid van de directeur van de Stadsschouwburg en de voorstelling 'De vrouw met het rode haar': '[Johan] Bendien heeft zijn afscheidsmatinee glorieus doorstaan [...] nu weet ik niet of het tot het genre behoort of niet, maar het was een verward patroon van angstaanjagende geheimzinnigheden en motieven uit een detective-story'. Poezig postscriptum: 'ik heb Othello je kaart laten ruiken. Nadat hij haar geheel had besnuffeld, liep hij weg en mauwde hartelijk. Hoe vind je dat?'
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 261079
€  60.00

 
BRAAK-FABER, Ant ter
Handgeschreven briefkaart aan 'Lieve Dick en Enny [Binnendijk]'.
8,9 x 13,7 cm. Recto en verso. Gesigneerd 'Ant' en gedateerd '22 X 1962'. 24 regels tekst. Aankondiging door de weduwe van Menno ter Braak van het eerste deel van de briefwisseling Ter Braak-Du Perron. 'Ik hoop dat je er veel plezier aan zult beleven al zal het je wel in beroering brengen, maar dat hindert ook niets. Het ziet er wel keurig uit; ik heb er nog geen enkele verbinding mee, het staart me als een vreemd boek aan al herken ik natuurlijk bij doorbladeren wel passages'. Ook over een televisieuitzending met 'Alain [Du Perron] en Krijn [ter Braak]'.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 261172
€  30.00

 
BRAAT, L.P.J.
Getypte brief aan 'Beste Dick [Binnendijk]'.
25,5 x 20,9 cm. En blad. Recto en verso. Gesigneerd 'Leo' en gedateerd 'Amsterdam/ 11-4-75'. 43 regels tekst. Over de heruitgave van Kroniek voor Kunst en Kultuur, die Braat veel tijd kost en weinig geld oplevert, waardoor hij een tentoonstelling zal moeten afzeggen. 'Iedereen denkt, me voor niets aan het werk te kunnen zetten. Nu moet ik weer (moet: ik zei maar ja) ongehonoreerd een tijdens de 5 mei-feesten door Arrabal in Amsterdam te houden rede, met gedichten erin, uit het Spaans vertalen: voor niets, omdat Samkalden ons 5 mei-comit de beloofde F. 50.000 onthield, allerlei drogredenen aanvoerend'.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 261016
€  25.00

 
O'BRIEN, Edna
Signed note.
1983. Letter (17 x 13 cm) signed and dated 'Jan. '83': 'To (x), with good wishes and good reading'. With part of an envelope stamped 'Maida Hill' and a postage stamp. Both objects pasted on a piece of stiff paper.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 205979
€  25.00

 
BROM, Gerard
Handgeschreven brief aan 'Waarde Heer', mogelijk Karel Reijnders.
Alleen recto. Met gedrukt briefhoofd, adres St. Annastraat 185, Nijmegen. Gedateerd '7-10'' 46'. 20 regels. Gesigneerd 'Graag tot Uw dienst, hetzij mondeling of schriftelijk,/ Gerard Brom'. Geperforeerd, gevouwen en met papercliproest. De geadresseerde had het moeilijk om zijn studie voort te zetten in de naoorlogse omstandigheden. Een schrijven aan de rector van de Nijmeegse universiteit was onbeantwoord gebleven, en Brom legt hem uit waarom dat waarschijnlijk was. Hij doet een aantal suggesties en vraagt naar speciale interesses. Hij noemt ook de naam van een lotgenoot, mevrouw P. van der Spek-Hees.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 277469
€  45.00

 
CAMI, Ben
Handgeschreven brief aan 'Waarde Heer [Kees] Lekkerkerker'.
29,7 x 21,0 cm. En blad. Alleen recto. Gesigneerd 'B Cami' en gedateerd '6 Juli 1951'. 7 regels tekst. Met originele envelop. Cami, een jonge dichter uit Erembodegem informeert naar een mogelijke recensie van zijn eerste verzenbundel: 'zoudt ge me aan Donkersloots bespreking kunnen helpen?'
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 262163
€  45.00

 CAMPERT, Remco, 3 handgeschreven ansichtkaarten aan zijn moeder, Joekie Broedelet.
CAMPERT, Remco
3 handgeschreven ansichtkaarten aan zijn moeder, Joekie Broedelet.
Drie ansichtkaarten aan zijn moeder. 1. Handgeschreven ansichtkaart aan 'Madame J. Broedelet'. 10,4 x 14,8 cm. Alleen verso. Gesigneerd 'Rem'. Niet gedateerd (datum poststempel: '6-10-1953'). 2. Handgeschreven ansichtkaart aan 'Joekie Broedelet'. 10,5 x 14,8 cm. Alleen verso. Gesigneerd 'Remco'. Gedateerd 'Parijs 7 mei 1980'. 3 regels tekst. 3. Handgeschreven ansichtkaart aan 'Joekie Broedelet'. 10,4 x 14,8 cm. Alleen verso. Gesigneerd 'Rem'. Gedateerd 'Parijs 9-2-82'. 4 regels tekst. Drie papieren groeten uit Parijs. Op de eerste kaart (van een schilderij van douard Manet in het Louvre) staat enkel de naam van de dichter, maar op de andere kaarten gaat de ondertekening vergezeld van een 'liefs' voor zijn moeder (1903-1996). Met deze drie kaarten laat Campert altijd weten hoe het met hem gaat. In Parijs in 1981 vermaakt hij zich 'met volle teugen'. Daarvandaan meldt hij een jaar later dat hij er is 'om een luchtje te scheppen'. Klein en intiem.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 268820
€  295.00

 DEMEDTS, André, Huldeboek André Demedts. (Met inliggend een handgeschreven, gesigneerde brief van Demedts aan André Munnichs, 1950).
DEMEDTS, André
Huldeboek André Demedts. (Met inliggend een handgeschreven, gesigneerde brief van Demedts aan André Munnichs, 1950).
Kortrijk, Davidsfonds, 1977. Linnen met stofomslag. 236 p. Met portret. Gedrukt in 1300 genummerde exemplaren. 1e druk. In de brief (19 regels), op papier met gedrukt adres, biedt Demedts een drama aan voor publicatie in Munnichs' tijdschrift Roeping. De kopij beslaat 44 pagina's. Mogelijk betreft het 'De graaf is weergekeerd. Drama in vijf bedrijven' dat in 1950 in Roeping nr. 2-5 werd opgenomen.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 280110
€  25.00

 
DEYSSEL, Lodewijk van, & Harry G.M. PRICK
Handgeschreven ansichtkaart aan 'Den Weledelgeb. Heer H. Eyck'.
9,2 x 14,1 cm. Alleen verso. Gesigneerd 'Dr. K.J.L. Alberdingk Thijm/ (Lodewijk van Deyssel)' resp. 'Harry Prick' en gedateerd '[onleesbaar] 18 1948' (datum poststempel). Geen tekst. Charmant kaartje van Van Deyssel en zijn jonge, nog slechts 23-jarige biograaf-in-spe. In 1948 wees Van Deyssel Prick aan als zijn biograaf. Op de beeldzijde staat afgebeeld het Gouvernementshuis in Haarlem (Paviljoen Welgelegen).
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 271541
€  100.00

 
DONKERSLOOT, N.A.
(Zeven brieven en drie kaarten).
Vier handgeschreven brieven, n handgeschreven ansichtkaart, drie getypte brieven en twee getypte briefkaarten aan Emmy van Lokhorst ('Zeer geachte mevrouw Pijper (4 x)/ 'Hooggeachte mevrouw Pijper'/ 'Beste Emmy' (3 x)/ 'Beste Paul [Hugenholtz] en Emmy'/ 'Lieve Emmy') uit de periode 1932-1949. Deels zeer uitgebreide brieven, o.a. over recensies en tijdschriftbijdragen, over vertalingen en over persoonlijke zaken. Bijgevoegd: menukaart van een diner ter gelegenheid van Donkersloots zestigste verjaardag en een uitnodiging voor een Donkersloot-herdenking op 14 maart 1966.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 263284
€  120.00

 
ELDEN, W. van
Drie getypte, gesigneerde brieven aan A.F. Ruitenberg-de Wit uit 1960 en 1964 over vertalingen uit het Engels, Latijn, Italiaans en Middelhoogduits.
27 x 21 cm. Vier bladen, alle met gedrukt briefhoofd. Samen 131 regels incl. geciteerde gedichten. Gevouwen, n geniet. Gedetailleerde inhoudelijke brieven, uitvoerig over vertalingen door Willem van Elden (1899-1983) van Shakespeare, de Carmina Burana, vroege Italiaanse dichters en de minnezanger Der von Krenberg. Anna Frederika Ruitenberg-de Wit (1911-1992), die klassieke letteren had gestudeerd, publiceerde over Achterberg en A. Roland Holst.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 274374
€  40.00

| Pagina's: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | - Volgende pag.