Antiquariaat Fokas Holthuis (ILAB/NVVA): Great War
found: 5 books

 (WERELDOORLOG I), Gedenkboek Terugreis Zwitserland Augustus 1914. Met 35 illustraties. De netto-opbrengst strekt tot leniging van de rampen van den oorlog. Niet in den handel.
(WERELDOORLOG I)
Gedenkboek Terugreis Zwitserland Augustus 1914. Met 35 illustraties. De netto-opbrengst strekt tot leniging van de rampen van den oorlog. Niet in den handel.
Rotterdam, eigen beheer, 1914. Origineel heelleer. 138 p. GeÔllustreerd. Op kunstdrukpapier. 1e druk. Bovenkant rug iets gesleten, maar een keurig exemplaar. Privť-uitgave met een 35-tal verslagen van de terugtocht uit Zwitserland van bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog gestrande Nederlandse reizigers, Ďvoor hunne medereizigers op papier gesteldí. De bijdragen lopen nogal uiteen, van aangrijpend via feitelijk en gedetailleerd tot zelfs een vrolijke meezinger ter ere van het Stoomschip Bandoeng! Met bijdragen van de theoloog prof. H.Y. Groenewegen, de medici prof. R.H. Saltet en prof. E.C. van Leersum, oud-minister-president Th. Heemskerk, het Eerste-Kamerlid C.C. Geertsema, de kinderboekenschrijfster Christine Doorman, Dr. M.J. Baale (de eerste vrouw in West-Europa die promoveerde in de klassieke talen), de fotograaf C.A.P. Ivens en vele anderen. Met fotoís (o.a. door Ivens) en tekeningen. Dit exemplaar is, bovendien, op de eerste twee pagina's voorzien van een lange, handgeschreven brief, 78 regels lang, van een vader (mogelijk de apotheker dr. H.L. Visser) aan zijn jeugdige zoon Koos, gedateerd Nijmegen, Kerstmis 1914. De brief is kennelijk bedoeld als geheugensteun voor de man, een deskundige die op last van het Ministerie van KoloniŽn in Zwitserland bacteriologisch onderzoek zou doen: de brief gaat vooral over de reis van zijn gezin naar Zwitserland en het verblijf daar, met allerlei details zoals het koken door de dames zonder hulp van dienstmeisjes en het hilarische aardappels schillen door de bacterioloog zelf met notaris Van Lidth de Jeude. Een levensecht inkijkje in de neutrale oorlogspraktijk ťn in het dagelijks leven van Nederland!
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 260282
€  60.00 [Appr.: US$ 58.15 | £UK 53.75 | JP• 8336]
Catalogue: Great War

 (EERSTE WERELDOORLOG). ANNEXATIE, Annexatie-plannen. (Sierbord met propagandatekst).
(EERSTE WERELDOORLOG). ANNEXATIE
Annexatie-plannen. (Sierbord met propagandatekst).
Den Haag, C. Fortmann, 1918-1919. Rond geglazuurd aardewerken wandbord met haakje. Diameter 27,5 cm. Uitgevoerd door Fa. P. van der Want Gz. Ivorawerken, Gouda. In uitstekende conditie. In BelgiŽ gingen na de Eerste Wereldoorlog stemmen op om delen van Nederland te annexeren als straf voor vermeende collaboratie met Duitsland. Dit is een keramieken protestpublicatie (in late Jugendstil) tegen deze plannen. Met de tekst 'Wij willen Holland houen, ons Holland fier maar klein! Wij blijven 't hou en trouwe, wat ook zijn lot moog zijn!' om een kaart van intact Nederland met de provinciegrenzen en -hoofdsteden, in een sierrand met appeltjes van Oranje en de provinciewapens van Zeeland en Limburg.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 271925
€  100.00 [Appr.: US$ 96.92 | £UK 89.5 | JP• 13893]
Catalogue: Great War

 
BRANDS, C.F.J., & Mar.F.E. DEKKER
Nous accusons.
Zonder plaats of uitgever, [1915]. Geniet. 16 p. Nederlandstalig. 1e druk. Rugje iets versleten. Pleidooi voor vrede door de Amsterdamse notaris Brands en de ondernemer Marius Dekker.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 278757
€  25.00 [Appr.: US$ 24.23 | £UK 22.5 | JP• 3473]
Catalogue: Great War

 
(CASEMENT, Roger). GWYNN, Dennis
Traitor or Patriot. The Life and Death of Roger Casement.
New York, Jonathan Cape & Harrison Smith, 1931. Original cloth. 452 p. Illustrated (a.o. handwriting facsimile). 1st edition. Backstrip a bit darkened.
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 276645
€  20.00 [Appr.: US$ 19.38 | £UK 18 | JP• 2779]
Catalogue: Great War

 EERSTE WERELDOORLOG, Om niet te vergeten.
EERSTE WERELDOORLOG
Om niet te vergeten.
Londen, Johnson, Riddle & Co., [1917]. 76 x 55 cm. Groot tekstaffiche met kleurige landenwapens. Eenzijdig bedrukt. Gevouwen. Wat slijtage op hoekjes. Beschuldigend affiche waarin de daden van de Centralen tegenover de reacties van de Geallieerden worden geplaatst naar aanleiding van de bewering dat de Geallieerden Duitsland de oorlog heeft opgedrongen. Recentste datum: 6 april 1917. De opmaak doet enigzins denken aan die van het geÔllustreerde (oorspronkelijk Britse) tijdschrift De oorlog in beeld (1916-1918).
Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessional seller
Book number: 269652
€  50.00 [Appr.: US$ 48.46 | £UK 44.75 | JP• 6947]
Catalogue: Great War

| Pages: 1 |