Antiquariaat Fokas Holthuis (ILAB/NVVA): Eminently Limited / Less than 36 copies printed
gevonden: 49 boeken op 4 pagina's. Dit is pagina 1
- Volgende pag.

 (CARMIGGELT, S.), Carmiggelt Bulletin 11. Laatste nummer. Laatste nummer [...] Laatste nummer.
(CARMIGGELT, S.)
Carmiggelt Bulletin 11. Laatste nummer. Laatste nummer [...] Laatste nummer.
(Hilversum, Carmiggelt-kring [= Amsterdam, De Literaire Loodgieters, 1984]. 21,0 x 14,8 cm. Geniet. (4) p. Vervaardigd in fotokopie [in een oplage van 20 exemplaren]. Laatste aflevering van het clubblad van de niet-bestaande Carmiggelt-kring. Bestaat enkel uit een verklaring van het bestuur. 'Het gaat u allen verder goed'. DLL 41.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 265586
€  20.00

 
(QUID NOVUM PERS)
7 correspondentiekaarten voor philologen.
[Amersfoort], Quid Novum Pers, [1976]. Zeven identieke vouwbladen in mapje, met zes blanco enveloppen. Met de hand gezet en gedrukt in een oplage van slechts 12 genummerde setjes. 'Die Sprachen sind die Scheiden darin das Messer des Geistes steckt', ofwel 'De talen zijn de scheden waarin het mes van de geest steekt', een aforisme van Maarten Luther.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 268887
€  60.00

 (WARREN, Hans), Hans Warren. De collectie van Niek Oele. Catalogus 53. (Met een inleiding van Menno Voskuil).
(WARREN, Hans)
Hans Warren. De collectie van Niek Oele. Catalogus 53. (Met een inleiding van Menno Voskuil).
(Den Haag, antiquariaat Fokas Holthuis), 2011 [= 2012]. Verguld linnen (Boekbinderij Van Dijk). (36) p. 1e druk. Met los Erratum (waarin het oplageaantal werd verbeterd). Eén van de 35 luxe-exemplaren, waarvan slechts 20 voor de handel bestemd, gedrukt op gevergeerd papier en gebonden in wijnrood linnen door Boekbinderij Van Dijk. Tegen het achterplat is een papieren tasje gemaakt, waarin een genummerde leporello van twee nagelaten, niet eerder gepubliceerde gedichten van Hans Warren, met de hand gezet uit de Gill en de Romulus en gedrukt in zwart en rood door Nick ter Wal.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 260243
€  35.00

 BALKT, H.H. ter, Wiel KUSTERS, Peter NIJMEIJER & Hans van de WAARSENBURG, Gheselscap goet. (Met een verantwoording door de drukker).
BALKT, H.H. ter, Wiel KUSTERS, Peter NIJMEIJER & Hans van de WAARSENBURG
Gheselscap goet. (Met een verantwoording door de drukker).
Banholt, (In de Bonnefant), 1982. Linnen. (24) p. Met de hand gezet en gedrukt door Hans van Eijk in blauw en zwart op Johannot in een oplage van 75 op de pers genummerde exemplaren. 1e druk. Prachtige poëziebundel. Dit is een van de 29 Romeins genummerde en in linnen gebonden exemplaren (plus 7 op naam) gedrukt op 'bar slecht handgeschept Sheepstor' (maar het oogt mooi). Gedichten van H.H. ter Balkt, Wiel Kusters, Peter Nijmeijer en Hans van de Waarsenburg.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 270423
€  40.00

 BELLAERT, Cornelis, De dooie zit op zijn gemak. Zes Verzen plus Zeven Gedichten.
BELLAERT, Cornelis
De dooie zit op zijn gemak. Zes Verzen plus Zeven Gedichten.
Oosterhesselen, Agri Montis Pers, 1985. 26,6 x 20,0 cm. Ingenaaid met omslag. (2), 18 p. Vervaardigd in een oplage van 24 genummerde exemplaren. Nonsens-poëzie, 'bij wijze van hersenfysiotherapeutische herstelpoging' na een zware operatie. AMP 1.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 271190
€  30.00

 
BESNARD, Albert
Herinnering aan Jan van Krimpen.
Oosterhesselen, De Klencke Pers, (1997). 20,6 x 14,6 cm. Cahiersteek. (4), 16 p. Vervaardigd in een oplage van 24 genummerde exemplaren. 1e druk. Beeld van Jan van Krimpen als beschaafd, rechtschapen en afstandelijk man. Besnard sprak Van Krimpen zo rond 1920 vaak in een Haagse bodega met Greshoff en andere vrienden. 'Wij dronken er menig goed glas. Wij praatten veel en roekeloos. Vooral Jan Greshoff deed dit. Als hij op dreef was, knapten de reputaties als het hout op een laaiend vuur.' En Besnard kwetste Van Krimpen onnadenkend door af te geven op diens schoeisel. Welsprekend psychologisch portret van de beide zwagers. Serie Petits Paquets 13.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 253321
€  22.00

 BOMANS, Godfried, Brief aan Opland.
BOMANS, Godfried
Brief aan Opland.
(Amsterdam, De Literaire Loodgieters, 1984). 16,0 x 11,4 cm. Drie bladen plus één blad fotokopie in bedrukte envelop. Met de hand gezet en gedrukt in een oplage van slechts 20 exemplaren. 1e druk. Geestige brief uit 1964 van Bomans aan de cartoonist over de bekende kleurenpen, 'maar ik wor gek van al die knipjes en ze schieten ook telkens terug'. De drukkers wilden deze in vier kleuren geschreven brief in 4-kleurendruk vervaardigen, 'hetgeen door technische problemen helaas niet mogelijk bleek te zijn'. De brief is nu in viervoud aanwezig: compleet in zwart gedrukt, deels in zwart gedrukt, in vier kleuren gedrukt en als zwart-wit fotokopie. Zeer geslaagde poging tot het maken van een origineel uitgaafje, van de letterlijke tekstweergave tot en met de met naam en adres van Bomans bedrukte envelop, met poststempel 'Amsterdam 19 XI 64'. Het colofon werd gedrukt op de binnenkant van de envelop. DLL 43.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 263157
€  195.00

 
BROWNING, Robert
Meeting at night. (En:) Parting at morning.
(Den Haag, Tight End Press [= Ton Leenhouts]), z.j. Uitvouwblad. Oblong. Gedrukt in een oplage van slechts 21 exemplaren. Jaarwisselingsgeschenk 1988/1989.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 22486
€  30.00

 CAMPERT, Remco & YSBRANT, Meisjes van plezier. (Met vier originele kleurenlitho's van Ysbrant ·17 en éen van Campert).
CAMPERT, Remco & YSBRANT
Meisjes van plezier. (Met vier originele kleurenlitho's van Ysbrant ·17 en éen van Campert).
(Antwerpen), Demian, 2011. 26,0 x 26,0 cm. Buckram met blinddruk (Binderij Van Waarden). (10) bladen. Gedrukt op Magnani Revere Polar White-papier in een oplage van 90 genummerde en door auteur en kunstenaar gesigneerde exemplaren. 1e druk. Dit is nummer 3 van de eerste 30 exemplaren, die als extra bijlage een originele, genummerde gesigneerde litho van Remco Campert (door hemzelf vervaardigd dus!) bevatten, gedrukt in 30 exemplaren. Wellicht een zelfportret!
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 266854
€  450.00

 CAMPERT, Remco, Rechterschoenen. (Met een originele, genummerde en gesigneerde ets door Charles Hofman). (Gesigneerd).
CAMPERT, Remco
Rechterschoenen. (Met een originele, genummerde en gesigneerde ets door Charles Hofman). (Gesigneerd).
Vila Pouca da Beira, [Charles Hofman], 1992. Ingenaaid met omslag. (10) p. Gedrukt bij Tipografia Viseense te Viseu in een oplage van slechts 20 door de dichter gesigneerde exemplaren. 1e druk. Eerste aflevering van de door Komrij en Hofman bedachte serie O Heraldo Oliveirense. Niet voor de handel bestemde privé-uitgave.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 253292
€  275.00

 
CAPELLEVEEN, Paul van
Altijd Commentaar.
Amsterdam, Rothschild & Bach, 1991. Limp vellum. Met (ietwat versleten) schuifhoesje. 116 p. 1e druk. Klein hoekje bovenaan gedeukt. Dichtbundel, een van de vijftien luxe-exemplaren gebonden in heelperkament door Binderij Phoenix, met in een meegebonden envelop achterin een rijmprent: een schitterende, uitvouwbare kleurenets van Cora Euser op flinterdun Japans papier met een gedicht, 'Fragment van een koningsdrama'. Colofon (met witte inkt in de meegebonden envelop gedrukt) gesigneerd door dichter en kunstenaar.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 4269
€  150.00

 CARMIGGELT, S., Het buitenlands overzicht.
CARMIGGELT, S.
Het buitenlands overzicht.
[Amsterdam], (De Literaire Loodgieters, 1985). 20,9 x 12,8 cm. Cahiersteek. (8) p. Met de hand gezet en gedrukt in oranje in een oplage van 20 exemplaren. 2e druk (1e druk verscheen in een oplage van 'één exemplaar, speciaal gedrukt voor Henk Visser te Haarlem'). Dit exemplaar is gesigneerd door de auteur onder het colofon. DLL 46.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 263159
€  150.00

 
CARMIGGELT, S.
Wat vind ik er nou zelf van.
Amsterdam, Drukwerkplaats Ewald Spieker [= De Literaire Loodgieters], 1980. 15,0 x 11,0 cm. Geniet met door Carmiggelt handgeschreven omslag. (28) p. Met de hand gezet uit de Mercator en gedrukt door Pierre Roth en Ruud Broens in een oplage van 20 genummerde exemplaren ('en bovendien enkele op naam'). 1e druk. Dit is nummer 1 van de oplage. Zestien toelichtingen op eigen werk, gevat in een zeer charmant en zeldzaam boekje. DLL 2.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 263137
€  250.00

 COLIGNY, Louise de (= Hans DÜTTING), Intiem.
COLIGNY, Louise de (= Hans DÜTTING)
Intiem.
(Gagny-Parijs), B.A.C., (1999). Bijeengehouden door koordje met omslag. 10 (= 8) p. Uitgegeven in een oplage van 20 genummerde exemplaren. 1e druk. Erotisch gedicht van de twintigste-eeuwse dichteres Louise de Coligny, achter welk pseudoniem B.A.C.-uitgever Hans Dütting schuilgaat.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 269906
€  20.00

 
DULLAERT, Heiman
Sonnetten.
(Sub Signo Libelli, 1977). Ingenaaid met (blauw) omslag. 20 p. Met de hand gezet uit de Romanée en gedrukt in goud, blauw en zwart op Kanzlei-Bütten in een oplage van 62 genummerde exemplaren. Eén van de 30 exemplaren op Kanzlei-Bütten. Titel en initialen van Leo Mulder: de twee sierlijke initialen in het eerste vers zijn innig verstrengeld. Een prachtig werkje uit de vroege drukkersjaren van Kleis, dat getuigt van grote perfectie - een van de eerste boeken die gedrukt werden op zijn nieuwe Diamant-trapdegelpers. Breugelmans 33.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 2860
€  60.00

| Pagina's: 1 | 2 | 3 | 4 | - Volgende pag.