Antiquariaat Fokas Holthuis (ILAB/NVVA): De Roos, Stichting
gevonden: 111 boeken op 8 pagina's. Dit is pagina 1
- Volgende pag.

 (MUNCHAUSEN, BARON VON), Baron Munchausen's narrative of his marvellous travels and campaigns in Russia. (Met 16 tekeningen van W.J. Rozendaal).
(MUNCHAUSEN, BARON VON)
Baron Munchausen's narrative of his marvellous travels and campaigns in Russia. (Met 16 tekeningen van W.J. Rozendaal).
(Utrecht, Stichting De Roos, 1954). Halfperkament. 42 p. Kop verguld. Typografie en band W.J. Rozendaal. Gedrukt in een oplage van 175 genummerde exemplaren.Dit fraaie boekje bevat de Engelse tekst naar de eerste uitgave van 1786. Leeflang 30.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 19516
€  35.00

 
(KRIMPEN, J. VAN)
The Book of Psalms. Printed according to the authorised version of the Holy Bible. MDCXI.
Utrecht, (Stichting De Roos), 1947. Verguld halfleer met gemarmerde platten, kop verguld (J. Brandt en Zoon). (4), 268 p. Band en typografie J. van Krimpen. Gedrukt door Enschedé op Barcham Green in een oplage van 175 exemplaren, gesigneerd door Van Krimpen. Leer rond de rug wat gevlekt.Eén van de mooiste uitgaven van Stichting De Roos (en misschien wel éen van de mooiste Nederlandse uitgaven van de twintigste eeuw). Leeflang 6.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 269343
€  250.00

 (LAZARILLO DE TORMES)., Het leven van Lazarillo de Tormes en over zijn wederwaardigeheden en tegenslagen. (Opnieuw vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door Prof.dr. C.F.A. van Dam. Houtsneden van Jan Bons).
(LAZARILLO DE TORMES).
Het leven van Lazarillo de Tormes en over zijn wederwaardigeheden en tegenslagen. (Opnieuw vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door Prof.dr. C.F.A. van Dam. Houtsneden van Jan Bons).
(Utrecht), Stichting De Roos, 1953. Halfperkament. 108 p. Band en typografie Jan Bons. Gezet uit de Clarendon en gedrukt door Van Amerongen in zwart, rood en grijs op wit velin in een oplage van 175 genummerde exemplaren. Bovenrand iets verbleekt.Dit exemplaar is niet genummerd, maar op naam gedrukt van Mr. Ph.A.J. Mees (1907-1993), een Rotterdamse bankier en filantroop, die er persoonlijk voor zorgde dat de gebombardeerde Sint-Laurenskerk volledig werd gerestaureerd. Leeflang 27.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 19527
€  35.00

 (CALS, MR. J.M.E.TH.), Het Westeinder Handschrift. (Met een verantwoording door Marga Klompé).
(CALS, MR. J.M.E.TH.)
Het Westeinder Handschrift. (Met een verantwoording door Marga Klompé).
Utrecht, Stichting De Roos, 1978. Linnen. 44 p. Typografie Frits Stoepman. Gezet uit de Monotype Plantijn en gedrukt door Hooiberg op Velasques in een oplage van 175 genummerde exemplaren.Geschreven door voormalig minister van OK en W mr. J.M.E.Th. Cals (1914-1971) toen hij enige tijd in het Haagse ziekenhuis Westeinde verbleef. De verantwoording is van de hand van collega-minister Marga Klompé, die ook figureert in dit toneelspel. Leeflang 110.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 22584
€  15.00

 ANDERSEN, H.C., De schaduw.
ANDERSEN, H.C.
De schaduw.
(Utrecht), Stichting De Roos, 1992. Halflinnen. 34 x 22 cm. (72) p. llustraties van Mirjam Bode.Typografie Dingeman Kuilman. Gezet uit de Spectrum en gedrukt Geuze & Co's Drukkerij in een oplage van 175 genummerde exemplaren. Rugbelettering vervaagd.Mooie uitgave met zeer bijzondere illustraties van Mirjam Bode, gedrukt op doorzichtig zijdevloei, waardoor een schaduweffect ontstaat! Leeflang 142.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 22551
€  25.00

 APOLLINAIRE, GUILLAUME, Le roi-lune et cinq autres contes. (Met 11 originele, paginagrote houtsneden in kleuren door Piet Lont).
APOLLINAIRE, GUILLAUME
Le roi-lune et cinq autres contes. (Met 11 originele, paginagrote houtsneden in kleuren door Piet Lont).
Utrecht, Stichting De Roos, 1981. 30 x 22 cm. Linnen. 80 p. In het Frans. Typografie Alfons van Heusden. Gezet uit de Bembo en gedrukt door Hooiberg op Hahnemühle in een oplage van 175 genummerde exemplaren.Leeflang 117.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 269210
€  35.00

 ARIOSTO, LUDOVICO, Orlando Furioso. Eerste zang in de vertaling van Ike Cialona.
ARIOSTO, LUDOVICO
Orlando Furioso. Eerste zang in de vertaling van Ike Cialona.
Utrecht, Stichting De Roos, 1994. Karton. 17,5 x 9,5 cm. (4), 90 p. Typografie Bram de Does. Met de hand gezet uit de Romanée en gedrukt door Bram de Does in rood en zwart op een Victoria degelpers op Zerkall in een oplage van 175 genummerde exemplaren. Rug zeer licht verkleurd. Minivlekje op achterplat.Verfijnde typografie voortkomend uit 'grafische verliefdheid' van boekverzorger Bram de Does, een omschrijving uit het juryrapport van de 50 Best Verzorgde Boeken van 1994. Leeflang 145.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 22581
€  75.00

 ARTAUD, ANTONIN, EN JACQUES RIVIÈRE, Brieven. (Tweetalige uitgave. Vertaald en ingeleid door Sieds de Boer).
ARTAUD, ANTONIN, EN JACQUES RIVIÈRE
Brieven. (Tweetalige uitgave. Vertaald en ingeleid door Sieds de Boer).
Utrecht, Stichting De Roos, 2009. Karton met zeer ingenieus en toepasselijk stofomslag in de vorm van een envelop. 72 p. Typografie Aad van Dommelen. Gedrukt in een oplage van 175 genummerde exemplaren.Subtiele typografie in verschillende letters en kleuren, met het Frans op de linkerpagina's en het Nederlands aan de rechterkant.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 262147
€  22.00

 BALZAC, HONORÉ DE, Le chef-d'oeuvre inconnu. (6) Eaux-fortes de Roger Chailloux.
BALZAC, HONORÉ DE
Le chef-d'oeuvre inconnu. (6) Eaux-fortes de Roger Chailloux.
Utrecht, Stichting De Roos, 1962. Ingenaaid met omslag. 28 x 18,5 cm. In foedraal. (8), 36 p. Typografie Jean-Paul Vroom. Gezet uit de Gill sans serif en gedrukt door Meijer in zwart en groen op Zerkall-Bütten in 175 genummerde exemplaren. Mooi exemplaar van een boek dat vaak in minder goede staat is.Gemarkeerd 'hors série'. Leeflang 59.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 252944
€  40.00

 BALZAC, HONORÉ DE, L'élixir de longue vie. (Met zeven litho's in kleuren van Mart Kempers).
BALZAC, HONORÉ DE
L'élixir de longue vie. (Met zeven litho's in kleuren van Mart Kempers).
Utrecht, Stichting De Roos, 1955. Ingenaaid in omslag, kartonnen omslag en foedraal. 48 p. Franstalig. Gezet uit de Goudy Bold en gedrukt in zwart en groen-grijs in een oplage van 175 genummerde exemplaren. De litho's werden gedrukt door Metten Koornstra. Netjes.Leeflang 34.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 252946
€  25.00

 BARBEY D'AUREVILLY, J., La vengeance d'une femme. (Met zes originele etsen van Roger Chailloux).
BARBEY D'AUREVILLY, J.
La vengeance d'une femme. (Met zes originele etsen van Roger Chailloux).
Utrecht, Stichting De Roos, (1974). Linnen. 40 p. Gezet uit de Garamond en gedrukt door Proost & Brandt in een oplage van 175 genummerde exemplaren. Band deels verschoten.Dick Dooijes in Drukkersweekblad van 25 november 1974: 'Bij de voor mij bewonderenswaardige boeken heeft zich nu deze nieuwe 'De Roos'-uitgave gevoegd, dankzij de prachtige etsen, die Chailloux ervoor maakte. Het zijn diepdruk- en geen boekdrukprenten, de maker heeft onbekommerd gebruik gemaakt van de hele pagina-oppervlakte, zonder zich iets aan te trekken van de afmetingen van de zetspiegel - twee grote zonden tegen het dogma, maar hoe plezierig is het resultaat van deze zonden! In de eerste plaats door het prachtige spel van lijnen en tinten, dat de etser tot stand bracht, in de tweede plaats doordat er toch een zekere harmonie onstond tussen tekst- en beeldpagina's. Dit is mede - en voor een niet gering deel - te danken aan Nieuwenhuijzens typografie. Een laatste, heel goed ding: de band is prachtig, dankzij de fraaie blindstempeling op het zwarte voorplat en dankzij de voortreffelijke technische uitvoering.' Leeflang 98.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 22553
€  25.00

 
BAUER, MARIUS
Bauers reis naar Moskou. In brieven en teekeningen. Aangevuld met een polemiek tussen socialisten en aestheten. (Tekstverzorging en inleiding van G.H. 's-Gravesande). (Met 10 tekeningen van Marius Bauer).
(Utrecht), Stichting De Roos, (1956). Karton. In foedraal. 64 p. Typografie Jan Vermeulen. Gedrukt in een oplage van 175 genummerde exemplaren.Leeflang 36.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 19501
€  30.00

 BELCAMPO, Het grote gebeuren. (Met originele houtsneden van H.P. Doebele).
BELCAMPO
Het grote gebeuren. (Met originele houtsneden van H.P. Doebele).
Utrecht, Stichting De Roos, 1958. 27 x 20 cm. Halflinnen. 52 p. Gedrukt op Zerkall-Bütten in een oplage van 175 genummerde exemplaren. Mooi exemplaar van deze klassieker.'De illustrator heeft zich met deze primitieve verbeeldingen van helse monsters geheel ingeleefd in het verhaal: een visioen van een laatste oordeelsdag naar middeleeuws model. In de typografische vormgeving, van dezelfde hand die de prenten maakte, is niets daarvan terug te vinden; die is streng en eenvoudig volgens traditionele beginselen en bovendien heel goed', aldus het Juryrapport voor De best verzorgde 50 boeken van het jaar 1958.Leeflang 43.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 5504
€  60.00

 (BORDEWIJK (INL.), F.). BERTRAND, ALOYSIUS, Gaspard de la nuit. Fantaisies par Aloysius Bertrand. (Inleiding van F. Bordewijk. Met 51 originele litho's van Metten Koornstra).
(BORDEWIJK (INL.), F.). BERTRAND, ALOYSIUS
Gaspard de la nuit. Fantaisies par Aloysius Bertrand. (Inleiding van F. Bordewijk. Met 51 originele litho's van Metten Koornstra).
Utrecht, Stichting De Roos, 1956. 33 x 23 cm. Twee delen. Linnen in gedecoreerd foedraal. 92; 68 p. Band en typografie Mart Kempers. Gedrukt in rood en zwart in een oplage van 175 genummerde exemplaren (en 40 Romeins genummerde voor de medewerkers). Heel lichte gebruikssporen.Franstalige uitgave in zeer groot formaat, met inleiding van Bordewijk in het Frans. Dit exemplaar werd onder het colofon in deel II gesigneerd door Koornstra. Leeflang 38.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 30137
€  80.00

 
BILDERDIJK, WILLEM
Kort verhaal van eene aanmerkelijke luchtreis en nieuwe planeetontdekking. Uit het Russisch vertaald door W. Bilderdijk. (Met een toelichting van Prof.dr. W.A.P. Smit). (Met 46 tekeningen van William D. Kuik).
Utrecht, Stichting De Roos, 1963. Karton. In foedraal. (2), 94 p. Band en typografie Aldert Witte. Gedrukt op Zerkall-Bütten in een oplage van 175 genummerde exemplaren. Zonder foedraal.H.C.-exemplaar. Fons van der Linden schreef in Intergrafia van 31 maart 1964: 'De veelal kleine illustraties werden losjes door het boek gestrooid, zodat ze gedeeltelijk in, gedeeltelijk buiten de zetspiegel vallen. De vrije vormen der tekeningen en hun wisselende plaatsing verhinderen niet dat de vaste schikking der tekstvlakken zich overal duidelijk toont. Deze combinatie levert een fraai effect: het geheel is daardoor noch hard in zijn strakheid, noch ordeloos in zijn vrijheid.' Leeflang 63.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 1992
€  20.00

| Pagina's: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | - Volgende pag.