Antiquariaat Fokas Holthuis (ILAB/NVVA): De Roos, Stichting
gevonden: 94 boeken op 7 pagina's. Dit is pagina 1
- Volgende pag.

 (MUNCHAUSEN, BARON VON), Baron Munchausen's narrative of his marvellous travels and campaigns in Russia. (Met 16 tekeningen van W.J. Rozendaal).
(MUNCHAUSEN, BARON VON)
Baron Munchausen's narrative of his marvellous travels and campaigns in Russia. (Met 16 tekeningen van W.J. Rozendaal).
(Utrecht, Stichting De Roos, 1954). Halfperkament. 42 p. Kop verguld. Typografie en band W.J. Rozendaal. Gedrukt in een oplage van 175 genummerde exemplaren.Dit fraaie boekje bevat de Engelse tekst naar de eerste uitgave van 1786. Leeflang 30.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 19516
€  35.00

 DRS. P, Ik ben benieuwd te lezen wat ik schrijf. 60 nieuwe versvormen uit het atelier van Drs. P. Verzameld en ingeleid door Jaap Bakker. Met tekeningen van Joost Veerkamp. (Drs. H.H. Polzer bij Stichting De Roos!).
DRS. P
Ik ben benieuwd te lezen wat ik schrijf. 60 nieuwe versvormen uit het atelier van Drs. P. Verzameld en ingeleid door Jaap Bakker. Met tekeningen van Joost Veerkamp. (Drs. H.H. Polzer bij Stichting De Roos!).
Utrecht, Stichting De Roos, 2020. Oblong. Karton in halflinnen overslagdoos van Bas Lafleur. 90 p. + diverse bijlagen. Vormgeving door Joost Veerkamp, zoals alleen hij dat kan. Gedrukt in een oplage van 175 genummerde exemplaren. 1e druk.Fantastische uitgave met diverse bijlagen: in het deksel van de overslagdoos is aan de binnenzijde een originele, genummerde en gesigneerde piëzografie van Joost Veerkamp verwerkt met portret van Heinz Polzer alias Drs. P, in een zwart vouwblad met het logo van de Roos zijn twee poezieplaatjesvellen verborgen en in een zwart mapje zitten drie kaarten en de oplossing van de rebus verstopt. De Roos 190. Bijgevoegd: aanbiedingsbrief.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 277756
€  350.00

 (CALS, MR. J.M.E.TH.), Het Westeinder Handschrift. (Met een verantwoording door Marga Klompé).
(CALS, MR. J.M.E.TH.)
Het Westeinder Handschrift. (Met een verantwoording door Marga Klompé).
Utrecht, Stichting De Roos, 1978. Linnen. 44 p. Typografie Frits Stoepman. Gezet uit de Monotype Plantijn en gedrukt door Hooiberg op Velasques in een oplage van 175 genummerde exemplaren. Dit exemplaar bleef echter ongenummerd.Geschreven door voormalig minister van OK en W mr. J.M.E.Th. Cals (1914-1971) toen hij enige tijd in het Haagse ziekenhuis Westeinde verbleef. Het is een politiek sleutelspel (op zijn Vondels) over de Mammoetwet, die door Cals werd ingevoerd. Op de band valt dan ook een naar een rotsschildering getekende mammoet te ontwaren. De verantwoording is van de hand van collega-minister Marga Klompé, die zelf figureert in dit toneelspel. Leeflang 110.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 22584
€  15.00

 (KAFKA, FRANZ). ABRAHAMS, FRITS, Dagen met Kafka.
(KAFKA, FRANZ). ABRAHAMS, FRITS
Dagen met Kafka.
[Utrecht], Stichting De Roos, 2008. Linnen met stofomslag. 64 p. Gedrukt in een oplage van 175 genummerde exemplaren. 1e druk. Met losse plattegrond van Praag, getekend door vormgever Peter Bilak. Kleine vlekjes op het spierwitte omslag.Elk exemplaar van deze titel is met de hand door Bilak geadresseerd naar de woonplaats van de koper van dit boek. Dit exemplaar heeft op het omslag de plaatsnaam 'Schalkhaar'. De Roos 170.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 258819
€  60.00

 ANDERSEN, H.C., De schaduw.
ANDERSEN, H.C.
De schaduw.
(Utrecht), Stichting De Roos, 1992. Halflinnen. 34 x 22 cm. (72) p. lllustraties van Mirjam Bode.Typografie Dingeman Kuilman. Gezet uit de Spectrum en gedrukt Geuze & Co's Drukkerij in een oplage van 175 genummerde exemplaren. Rugbelettering vervaagd.Mooie uitgave met zeer bijzondere illustraties van Mirjam Bode, gedrukt op doorzichtig zijdevloei, waardoor een schaduweffect ontstaat! Leeflang 142.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 22551
€  25.00

 APOLLINAIRE, GUILLAUME, Le roi-lune et cinq autres contes. (Met 11 originele, paginagrote houtsneden in kleuren door Piet Lont).
APOLLINAIRE, GUILLAUME
Le roi-lune et cinq autres contes. (Met 11 originele, paginagrote houtsneden in kleuren door Piet Lont).
Utrecht, Stichting De Roos, 1981. 30 x 22 cm. Linnen. 80 p. In het Frans. Typografie Alfons van Heusden. Gezet uit de Bembo en gedrukt door Hooiberg op Hahnemühle in een oplage van 175 genummerde exemplaren.Leeflang 117.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 269210
€  35.00

 ARTAUD, ANTONIN, EN JACQUES RIVIÈRE, Brieven. (Tweetalige uitgave. Vertaald en ingeleid door Sieds de Boer).
ARTAUD, ANTONIN, EN JACQUES RIVIÈRE
Brieven. (Tweetalige uitgave. Vertaald en ingeleid door Sieds de Boer).
Utrecht, Stichting De Roos, 2009. Karton met zeer ingenieus en toepasselijk stofomslag in de vorm van een envelop. 72 p. Typografie Aad van Dommelen. Gedrukt in een oplage van 175 genummerde exemplaren.Subtiele typografie in verschillende letters en kleuren, met het Frans op de linkerpagina's en het Nederlands aan de rechterkant. De Roos 172.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 262147
€  35.00

 BALZAC, HONORÉ DE, Le chef-d'oeuvre inconnu. (6) Eaux-fortes de Roger Chailloux.
BALZAC, HONORÉ DE
Le chef-d'oeuvre inconnu. (6) Eaux-fortes de Roger Chailloux.
Utrecht, Stichting De Roos, 1962. Ingenaaid met omslag. 28 x 18,5 cm. In foedraal. (8), 36 p. Typografie Jean-Paul Vroom. Gezet uit de Gill sans serif en gedrukt door Meijer in zwart en groen op Zerkall-Bütten in 175 genummerde exemplaren. Mooi exemplaar van een boek dat vaak in minder goede staat is.Gemarkeerd 'hors série'. Leeflang 59.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 252944
€  40.00

 BALZAC, HONORÉ DE, L'élixir de longue vie. (Met zeven litho's in kleuren van Mart Kempers).
BALZAC, HONORÉ DE
L'élixir de longue vie. (Met zeven litho's in kleuren van Mart Kempers).
Utrecht, Stichting De Roos, 1955. Ingenaaid in omslag, kartonnen omslag en foedraal. 48 p. Franstalig. Gezet uit de Goudy Bold en gedrukt in zwart en groen-grijs in een oplage van 175 genummerde exemplaren. De litho's werden gedrukt door Metten Koornstra. Netjes.Leeflang 34.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 252946
€  25.00

 BARBEY D'AUREVILLY, J., La vengeance d'une femme. (Met zes originele etsen van Roger Chailloux).
BARBEY D'AUREVILLY, J.
La vengeance d'une femme. (Met zes originele etsen van Roger Chailloux).
Utrecht, Stichting De Roos, (1974). Linnen. 40 p. Gezet uit de Garamond en gedrukt door Proost & Brandt in een oplage van 175 genummerde exemplaren. Band deels verschoten.Dick Dooijes in Drukkersweekblad van 25 november 1974: 'Bij de voor mij bewonderenswaardige boeken heeft zich nu deze nieuwe 'De Roos'-uitgave gevoegd, dankzij de prachtige etsen, die Chailloux ervoor maakte. Het zijn diepdruk- en geen boekdrukprenten, de maker heeft onbekommerd gebruik gemaakt van de hele pagina-oppervlakte, zonder zich iets aan te trekken van de afmetingen van de zetspiegel - twee grote zonden tegen het dogma, maar hoe plezierig is het resultaat van deze zonden! In de eerste plaats door het prachtige spel van lijnen en tinten, dat de etser tot stand bracht, in de tweede plaats doordat er toch een zekere harmonie onstond tussen tekst- en beeldpagina's. Dit is mede - en voor een niet gering deel - te danken aan Nieuwenhuijzens typografie. Een laatste, heel goed ding: de band is prachtig, dankzij de fraaie blindstempeling op het zwarte voorplat en dankzij de voortreffelijke technische uitvoering.' Leeflang 98.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 22553
€  25.00

 
BAUER, MARIUS
Bauers reis naar Moskou. In brieven en teekeningen. Aangevuld met een polemiek tussen socialisten en aestheten. (Tekstverzorging en inleiding van G.H. 's-Gravesande). (Met 10 tekeningen van Marius Bauer).
(Utrecht), Stichting De Roos, (1956). Karton. In foedraal. 64 p. Typografie Jan Vermeulen. Gedrukt in een oplage van 175 genummerde exemplaren.Dit exemplaar bleef ongenummerd en is door Leeflang gemarkeerd als 'hors série'. Leeflang 36.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 19501
€  25.00

 BELCAMPO, Het grote gebeuren. (Met originele houtsneden van H.P. Doebele).
BELCAMPO
Het grote gebeuren. (Met originele houtsneden van H.P. Doebele).
Utrecht, Stichting De Roos, 1958. 27 x 20 cm. Halflinnen. 52 p. Gedrukt op Zerkall-Bütten in een oplage van 175 genummerde exemplaren. Mooi exemplaar van deze klassieker.Verscholen achter de vrolijke decoratie van de buitenkant sluipen primitieve verbeeldingen van helse monsters doorheen de traditionele typografie. Leeflang 43.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 5504
€  60.00

 
BILL, MAX, EN JAN TSCHICHOLD
Het dispuut tussen Max Bill en Jan Tschichold. (Vertaald en bezorgd door Steven de Joode. Met een voorwoord door Wim Crouwel). (Overdruk).
(Utrecht Stichting De Roos, 2010). Ingenaaid met linnen-overplakt rugje. 80 p. Typografische verzorging Wim Crouwel. Gedrukt in een oplage van 300 exemplaren. Overdruk van de genummerde De Roos-uitgave op goedkoper papier.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 268060
€  15.00

 BILL, MAX, EN JAN TSCHICHOLD, Het dispuut tussen Max Bill en Jan Tschichold. (Vertaald, bezorgd en met een verantwoording door Steven de Joode. Met een voorwoord door Wim Crouwel).
BILL, MAX, EN JAN TSCHICHOLD
Het dispuut tussen Max Bill en Jan Tschichold. (Vertaald, bezorgd en met een verantwoording door Steven de Joode. Met een voorwoord door Wim Crouwel).
(Utrecht Stichting De Roos, 2010). Ingenaaid met stofomslag. 80 p. Typografische verzorging Wim Crouwel. Gedrukt in een oplage van 175 genummerde exemplaren. Over typografie. De Roos 174.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 262145
€  25.00

 BOKHOVE, NIELS, De drempelschroom verdrijven. Literaire activiteiten in de jaren 1932-1973 bij boekhandel Broese onder Chris Leeflang.
BOKHOVE, NIELS
De drempelschroom verdrijven. Literaire activiteiten in de jaren 1932-1973 bij boekhandel Broese onder Chris Leeflang.
Utrecht, Stichting de Roos, 2013. Karton. 304 p. Gedrukt in een oplage van 175 genummerde exemplaren. 1e druk.Ingenieuze boekverzorging door Studio Joost Grootens, met negen duimgrepen in de buik en met vier middels lasertechniek uitgestanste boekenleggers op voor- en achterplat. De Roos 179.
-- Antiquariaat Fokas Holthuis - PaulbooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 268063
€  45.00

| Pagina's: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | - Volgende pag.