Antiquariaat Meilof: Kunst Met Originele Grafiek
gefunden: 19 Bücher auf 2 Seiten. Dies ist Seite 1
- Nächste Seite

 BLOEMENDAAL (HOUTGRAVURES), 6x Bloemendaal
BLOEMENDAAL (HOUTGRAVURES)
6x Bloemendaal
Haarlem, onbekende uitgever;( ik denk Ab van der Steur). 1973, 1ste druk (1st edition). Slappe kaft. oplage 20 ex.; 'gebonden' in een kartonnen band beplakt met een bloemetjesmotief; eerste uitgave ongeveer 1908 in het Zondagsblad van de Oprechte Haarlemsche Courant; gedrukt van de al wat gesleten oorspronkelijke blokken als particuliere uitgave voor het genootschap 'Het Beschreven Blad';. zeer fraai ex.
Antiquariaat MeilofProfessionelle Verkäufer
Buchzahl: 9277m
€  60.00 | CHF 58.5]
Sonstige Stichworte: ïll. Geïllustreerde uitgaven

 BODENHEIM, NELLY MET KLEUREN LITHOGRAFIEËN, 12 Sprookjes En Rijmpjes
BODENHEIM, NELLY MET KLEUREN LITHOGRAFIEËN
12 Sprookjes En Rijmpjes
Amsterdam, S.L.van Looy. 0, 1ste druk (1st edition). Gebonden. gebonden in een kartonnen band met linnen rug; g.j.=1908; de teksten zijn alle voorzien van kleurenlithos; het boekblok is op enkele punten geknakt maar de bladen zijn netjes, de buitenkant is vuil. redelijk ex.
Antiquariaat MeilofProfessionelle Verkäufer
Buchzahl: 9277t
€  20.00 | CHF 19.5]
Sonstige Stichworte: ïll. Geïllustreerde uitgaven

 BODENHEIM, NELLY (SILHOUETTEN), In Holland Staat Een Huis
BODENHEIM, NELLY (SILHOUETTEN)
In Holland Staat Een Huis
Amsterdam, S.L.van Looy. 0, 1ste druk (1st edition). Gebonden. gebonden in een kartonnen band met linnen rug; g.j.=1903 als het de eerste druk is; de teksten zijn alle voorzien van zwart-wit silhouetten (prachtig zwart afgedrukt); mooi ex. met wat slijtage aan de voorkant en vuil aan de achterkant. goed ex.
Antiquariaat MeilofProfessionelle Verkäufer
Buchzahl: 9277r
€  35.00 | CHF 34.5]
Sonstige Stichworte: ïll. Geïllustreerde uitgaven

 BODENHEIM, NELLY (ILLUSTRATIES); VERZAMELD DOOR DR.G.J.BOEKENOOGEN, Raadsels
BODENHEIM, NELLY (ILLUSTRATIES); VERZAMELD DOOR DR.G.J.BOEKENOOGEN
Raadsels
Amsterdam, S.L.van Looy. 0. Gebonden. gebonden in een kartonnen band; de raadels zijn telkens voorzien van gekleurde, gelithografeerde prenten die de oplossing bieden; g.j.=1902, als het de eerste druk is; mooi ex.met wat slijtage aan de rug. goed ex.
Antiquariaat MeilofProfessionelle Verkäufer
Buchzahl: 9277p
€  40.00 | CHF 39]
Sonstige Stichworte: ïll. Geïllustreerde uitgaven

 BODENHEIM, NELLY MET KLEUREN LITHOGRAFIEËN; TEKSTBEWERKING DOOR DR.C.CATHARINA VAN DE GRAFT, Waarom En Waardoor; Nieuwe Natuurlijke Historie; Oude Volksverhalen
BODENHEIM, NELLY MET KLEUREN LITHOGRAFIEËN; TEKSTBEWERKING DOOR DR.C.CATHARINA VAN DE GRAFT
Waarom En Waardoor; Nieuwe Natuurlijke Historie; Oude Volksverhalen
Amsterdam; Antwerpen, De Spieghel; Het Kompas. 1936, 1ste druk (1st edition). Gebonden. gebonden in een kartonnen band met linnen rug; g.j.=1936; de teksten zijn alle voorzien van kleurenlithos en alle platen zijn voorzien van een beschermend vloeiblad, fraai afgedrukt;. zeer fraai ex.
Antiquariaat MeilofProfessionelle Verkäufer
Buchzahl: 9277s
€  30.00 | CHF 29.5]
Sonstige Stichworte: ïll. Geïllustreerde uitgaven

 COSTER, CHARLES DE (1827-1879), La Légende Et Les Aventures Héroïques, Joyeuses Et Glorieuses D'Uilenspiegel Et de Lamme Goedzak Au Pays de Flandres Et Ailleurs
COSTER, CHARLES DE (1827-1879)
La Légende Et Les Aventures Héroïques, Joyeuses Et Glorieuses D'Uilenspiegel Et de Lamme Goedzak Au Pays de Flandres Et Ailleurs
Bruxelles, Sou le Signe du Hibou. 1925, 1ste druk (1st edition). No Binding. Ill.: Maurice Langaskens, XVIII orginele houtgravures; gravures au bois. nombré 22 van de 100 ex.; tous les planches sont signés et nombrés par Langaskens (1884-1946) 'tailleur d'ymages et enlumineur'; in wat versleten map met formaat: 35,5 bij 52,3 cm (folio); premier edition: 1867;. zeer fraai ex. Gesigneerd door de kunstenaar.
Antiquariaat MeilofProfessionelle Verkäufer
Buchzahl: K080
€  450.00 | CHF 437.5]
Sonstige Stichworte: Maurice Langaskens, XVIII orginele houtgravures; gravures au boisïll.

 VELDHEER,J.G. EN W.O.J.NIEUWENKAMP/ TEKST: W.J.TUYN EN TEKSTEN UIT OUDE KRONIEKEN, Oude Hollandsche Steden Aan de Zuiderzee
VELDHEER,J.G. EN W.O.J.NIEUWENKAMP/ TEKST: W.J.TUYN EN TEKSTEN UIT OUDE KRONIEKEN
Oude Hollandsche Steden Aan de Zuiderzee
Haarlem, De Erven F.Bohn. 1897. Slappe kaft. Ill.: Nieuwenkamp, W.O.J. en Veldheer, J.G. 20 zincographieën naar tekeningen (N.), Veldheer sneed wel zelf in hout: titelblad, omslag en randversieringen. het binnenwerk is mooi maar de randen (buiten de prent) hebben wat roest en de kwetsbare band van perkament-papier heeft enkele beschadigingen, de fraaie houtsnede van Veldheer in oranje op de band is gaaf, voorin ex libris van Boonekamp en G.Brouwer (van de Universiteitsbibl. A'dam). goed ex.
Antiquariaat MeilofProfessionelle Verkäufer
Buchzahl: K603
€  140.00 | CHF 136.5]
Sonstige Stichworte: Nieuwenkamp, W.O.J. en Veldheer, J.G., 20 zincographieën naar tekeningen (N.), Veldheer sneed wel zelf in hout: titelblad, omslag en randversieringen

 GIESEN, JAN TH., De Heylighe Euangelia, Na de Beschrijvingen Matthei, Marci, Lucae Ende Joannis
GIESEN, JAN TH.
De Heylighe Euangelia, Na de Beschrijvingen Matthei, Marci, Lucae Ende Joannis
's-Gravenhage, G.Naeff en Drukkerij Trio. 1939. Gebonden. Ill.: Giesen, Jan Th.zeer veel orginele houtgravures, gegraveerde initialen en vignetten. genummerd 109 van de 150 ex. luxe editie in geheel perkamenten band, bespannen met fijn linnen met uitsparing van vignet, rand en rug, binnenkant van de band met fraai rijstpapier beplakt, gezet uit de Garamont, druk in rood en zwart, tekst naar de 2de editie van de Statenvertaling, 203 pagina's, formaat: 30 bij 44,2 cm, schitterend boek, paar vlekjes op het linnen. zeer fraai ex. Gesigneerd door de kunstenaar.
Antiquariaat MeilofProfessionelle Verkäufer
Buchzahl: K200
€  390.00 | CHF 379]
Sonstige Stichworte: Giesen, Jan Th.zeer veel orginele houtgravures, gegraveerde initialen en vignetten

 BODENHEIM, NELLY MET KLEUREN LITHOGRAFIEËN EN ZWARTE SILHOUETTEN, Het Regent- Het Zegent (4-de Druk) En Handje Plak (3-de Druk)
BODENHEIM, NELLY MET KLEUREN LITHOGRAFIEËN EN ZWARTE SILHOUETTEN
Het Regent- Het Zegent (4-de Druk) En Handje Plak (3-de Druk)
Leiden en Amsterdam, A.W.Sijthoff en S.L.van Looy. 0. Gebonden. gebonden in een kartonnen band ; (1-ste dr. van Handje plak is van 1900 en van Het regent.. 1901); de prijs is voor de twee delen samen; de rug van 'het regent' is netjes gerepareerd. goed ex.
Antiquariaat MeilofProfessionelle Verkäufer
Buchzahl: 9277u
€  25.00 | CHF 24.5]
Sonstige Stichworte: ïll. Geïllustreerde uitgaven

 MINNE, JORIS, Ons Ghenaket Die Avondstar
MINNE, JORIS
Ons Ghenaket Die Avondstar
Mechelen en Amsterdam, Het Kompas en De Spieghel. 1929, 1ste druk (1st edition). No Binding. uitgave in een map in folio-formaat nl. 33,5 bij 41 cm; genummerd 20 van de 54 ex.; gesigneerd door Minne en de uitgever; 'geteekend en in hout gesneden door Joris Minne', zowel de tekst als de gravures zijn met de hand gesneden; gedrukt op de handpers van de Kunstdrukkerij Loki te Antwerpen; gedrukt op Hollandsch Van Gelder Carto; de gravures zijn met de hand gekleurd, 'geduldig en vroom'; 'verscheen op de kerstdag van het jaar O(nzes)H(eeren) 1929'; een prachtwerkje van 8 pagina's; alleen de map heeft lichte slijtage. zeer fraai ex. Gesigneerd door de kunstenaar en de uitgever.
Antiquariaat MeilofProfessionelle Verkäufer
Buchzahl: K350
€  450.00 | CHF 437.5]

 POORTENAAR, JAN VERTALING, GUSTAVE FLAUBERT, SCHRIJVER, De Legende Van Sint Julianus Den Offervaardige
POORTENAAR, JAN VERTALING, GUSTAVE FLAUBERT, SCHRIJVER
De Legende Van Sint Julianus Den Offervaardige
Amsterdam-Z, In den Toren/ Jan Poortenaar. 0. Gebonden. Ill.: Poortenaar, Jan 6 org. etsen. genummerd 107/125 ex. g.j. ieder etsje is gesigneerd, gebonden in een half-linnen band, de band heeft rechts onder een hoekje waterschade. goed ex.
Antiquariaat MeilofProfessionelle Verkäufer
Buchzahl: K503
€  80.00 | CHF 78]
Sonstige Stichworte: Poortenaar, Jan 6 org. etsenkunst

 ROOSES, MAX (UITGEGEVEN ONDER TOEZICHT VAN), Het Schildersboek Compleet in 5 Delen
ROOSES, MAX (UITGEGEVEN ONDER TOEZICHT VAN)
Het Schildersboek Compleet in 5 Delen
Amsterdam, Elsevier. 1898. Gebonden. Ill.: Zilcken, Ph. (1857-1930), 27 orginele etsen naar veschillende schilders. verschenen van 1898- 1901, uit de biblitheek van P.A.Scheen, met zijn ex libris, de delen 1-4 behandelen de Nederlandse tijdgenoten en deel 5 de Belgische kunstenaars, ieder deel heeft 12 autotypiën, 6 photogravures en 6 etsen, alleen het Belgische deel heeft 3 etsen, in ieder deel worden zo'n 12 kunstenaars behandeld door verschillende schrijvers, met veel illustraties, boeiend werk met veel aandacht voor de Haagse School!, goud op snee, de boeken hebben duidelijke gebruikssporen. redelijk ex.
Antiquariaat MeilofProfessionelle Verkäufer
Buchzahl: K515
€  750.00 | CHF 729]
Sonstige Stichworte: Zilcken, Ph. (1857-1930), 27 orginele etsen naar veschillende schilders

 VELDHEER, J.G., Het Dorp Bergen, Voorheen En Thans
VELDHEER, J.G.
Het Dorp Bergen, Voorheen En Thans
Amsterdam, S.L.van Looy. 1906. Gebonden. Ill.: Veldheer, J.G. 14 orginele houtsneden en gegraveerd(e) vignet en initialen. genummerd 12/ 30/230 ex. dit ex. is gedrukt op Japansch papier, 'onder toezicht van de graveur gedrukt', gebonden in een half-perkamenten band met goudopdruk (ingeponst), volledig gaaf ex.!, prachtige houtsneden van het Noord-Hollandse dorp Bergen, waar veel schrijvers, dichters en andere kunstenaars woonden. zeer fraai ex.
Antiquariaat MeilofProfessionelle Verkäufer
Buchzahl: K600
€  325.00 | CHF 316]
Sonstige Stichworte: Veldheer, J.G., 14 orginele houtsneden en gegraveerd(e) vignet en initialen

 VELDHEER, J.G., Het Dorp Bergen, Voorheen En Thans
VELDHEER, J.G.
Het Dorp Bergen, Voorheen En Thans
Amsterdam, S.L.van Looy. 1906. Slappe kaft. Ill.: Veldheer, J.G. 14 orginele houtsneden en gegraveerd(e) vignet en initialen. genummerd 35/230 ex. gedrukt op Hollandsch (geschept) papier van Van Gelder Zonen met watermerk, de oorspronkelijke kaft is van perkament-papier, 3 van de naar binnen gevouwen flappen zijn los, de titel is in oranje op de bruine voorplat gedrukt, pracht boek met alleen aan de buitenkant wat breuken in de randen. goed ex.
Antiquariaat MeilofProfessionelle Verkäufer
Buchzahl: K601
€  182.50 | CHF 177.5]
Sonstige Stichworte: Veldheer, J.G., 14 orginele houtsneden en gegraveerd(e) vignet en initialen

 VELDHEER, J.G./ TEKST: W.J.TUYN, Oude Hollandsche Dorpen Aan de Zuiderzee
VELDHEER, J.G./ TEKST: W.J.TUYN
Oude Hollandsche Dorpen Aan de Zuiderzee
Haarlem, De Erven F.Bohn. 1900. Slappe kaft. Ill.: Veldheer, J.G. 12 orginele houtsneden en gegraveerd(e) vignet en initialen. gedrukt in rood en zwart, alle prenten en versieringen van blok gedrukt in tegenstelling tot het deel over de steden, gedrukt op fraai geschept papier, de kwetsbare band is gaaf op een enkel minimaal vlekje na. zeer fraai ex.
Antiquariaat MeilofProfessionelle Verkäufer
Buchzahl: K602
€  145.00 | CHF 141]
Sonstige Stichworte: Veldheer, J.G., 12 orginele houtsneden en gegraveerd(e) vignet en initialen

| Seiten: 1 | 2 | - Nächste Seite