gevonden: 25 boeken op 2 pagina's. Dit is pagina 1
- Volgende pag.

9789088903168 , Aan de overkant. Ontmoetingen in dienst van de VOC en WIC (1600-1800)
Aan de overkant. Ontmoetingen in dienst van de VOC en WIC (1600-1800)
Sidestone Press. Paperback. Pp: 340. In de zeventiende en achttiende eeuw hebben meer dan een miljoen mannen en een paar duizend vrouwen de verre reis gemaakt naar de koloniale vestigingen van de VOC en WIC. Hoe leefden ze daar en wat weten we eigenlijk van hun opvattingen over de exotische streken waar ze vertoefden? Hoe keken zij naar de mensen die zij 'aan de overkant' ontmoetten? Waren deze reizigers en emigranten geďnteresseerd in andere culturen? Begrepen zij iets van de andere religies, gewoonten en samenlevingen waarin zij terechtkwamen? Of ging het hen alleen maar om het najagen van het eigenbelang voor hun bazen of voor zichzelf. De Nederlanders die we in de bronnen tegenkomen brachten hun eigen opvattingen, ja, begrijpelijkerwijs, hun cultuur- en groepsgebonden oordelen mee. Die klinken vaak door in denigrerende of jaloerse opmerkingen. Maar gelukkig zijn er ook voorbeelden van waardering en samenwerking: plaatselijke informanten speelden bijvoorbeeld een belangrijke rol in de overdracht van kennis van andere culturen. Deze bundel levert een kostelijke verzameling verhalen op over de vraag hoe Nederlanders en 'zij die aan de overkant leefden' over en weer naar elkaar keken en elkaar de maat namen. Inhoud Van tussenpersonen, tolken en trotse heersers: inheemse stemmen uit het verre verleden van het eiland Formosa Leonard Blussé Zingen voor de shogun. VOC-dienaren aan het Japanse hof Cynthia Viallé Hoogspanning op het achterdek. De observaties van opperchirurgijn Louis Relian (1725-1778) Roelof van Gelder 'Ick vertrouwe dat de werelt hem naer dien op twee polen keert'. De VOC, de rijksbestuurder van Makassar en een uitzonderlijk grote globe Tristan Mostert Maria van Aelst (ca. 1607-1674) Menno Witteveen 'Vreemde ogen dwingen niet'. Abraham Samlant op rondreis in de Ceylonese dessavonie van Matara, 1757 Lodewijk Wagenaar 'Op de dijk gezet': schuld, onrust en bestuurlijke onzekerheid in Jaffna in de achttiende eeuw Alicia Schrikker Uitwisseling van staatsieportretten op Ceylon in 1602 Pauline Lunsingh Scheurleer Kijken en bekeken worden: een Nederlandse gezant in Delhi, 1677-1678 Guido van Meersbergen Onbekend en onbemind. Over de 'anonimiteit' van lokale medewerkers in zeventiende-eeuws India Carolien Stolte Het schip dat van niemand was. De privéhandel van Jacob Mossel, directeur-generaal van de VOC te Batavia Arend de Roever 'In alle de weerelt en vindt men de zijtwoormen niet zo vele' - de VOC in Perzië Martine Gosselink 'Omdat ik een Uijtlander ben'. WIC-dienaar Willem Huydecopers clash met zijn confraters Natalie Everts Van kakkebaretje en letterhoutstomp. Nederlanders in de zeventiende eeuw kijken naar en praten met Indianen in de Guianas Lodewijk Hulsman Oog in oog met pijl en boog: David Pietersz de Vries en de Indianen van de Zuidrivier Jaap Jacobs 'Provenance': een verdwijnend fenomeen? Gert Jan Bestebreurtje. ISBN: 9789088903168. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 592184
€  22.50
Catalogus: Geschiedenis
Trefwoorden: 9789088903168

9789045314983 , Black Box. Hoe goed weet jij wat je vrienden van jou denken
Black Box. Hoe goed weet jij wat je vrienden van jou denken
Uitgeverij MUS. Paperback. Pp: 384. Black Box is een spel waarbij je de vragen beantwoordt over verleden, heden en toekomst. Elke vraag moet je beantwoorden met de naam van een van de vrienden uit de groep waarmee je het spel speelt. Weet waar je aan begint, want de waarheid kan soms hard aankomen. Maar, kun je tegen een stootje, dan is dit een fantastische spel om met je vriendengroep te spelen. Zo werkt het: 1.tDe jongste van de groep begint en slaat het boek op een willekeurige pagina open 2.tLees de gevonden vraag hardop voor 3.tIedereen schrijft voor zichzelf op hoeveel keer hij verwacht dat zijn naam genoemd zal worden 4.tBegin bij degene die het boek in handen heeft: die moet de naam zeggen van de vriend waarop hij de vraag het meest van toepassing vindt 5.tNa het rondje kijk je wie het dichts in de buurt zat bij het aantal stemmen dat hij heeft gekregen: hij krijgt een punt! 6.tNa elk rondje wordt het boek met de klok mee doorgegeven aan de volgende speler 7.tNa vijftien of twintig vragen maak je de balans op en tel je de punten 8.tDegene met de meeste punten wint het spel!. ISBN: 9789045314983. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 518023
€  6.00
Catalogus: Cadeau
Trefwoorden: 9789045314983

9789460040184 B. Leeuwenburgh 106395, Darwin in domineesland
B. Leeuwenburgh 106395
Darwin in domineesland
Vantilt, Uitgeverij. Paperback. Met de publicatie van Charles Darwins On The Origin of Species (1859) kwam in de negentiende eeuw een discussie op gang die voortduurt tot op de dag van vandaag. Met zijn nieuwe evolutietheorie veroorzaakte Darwin niet alleen een wetenschappelijke aardverschuiving, maar zaaide hij ook ernstige twijfel over de houdbaarheid van het dominante christelijk wereldbeeld. Het principe van natuurlijke selectie was volgens deze 'kapelaan van de duivel' de belangrijkste oorzaak voor het ontstaan en vergaan van de natuurlijke soorten. Dit nieuwe inzicht riep allerlei beangstigende vragen op. Waren de planten en de dieren nog wel te beschouwen als 'schepselen Gods'? Was de mens slechts een 'zoogdier onder de zoogdieren'? En nog erger: had de mens in zijn nieuwe hoedanigheid van 'verre achterneef van de apen' nog wel een onsterfelijke ziel? Hoe men in het Nederlandse 'domineesland' in die eerste jaren op Darwins theorie reageerde, was tot op heden niet bekend. In Darwin in domineesland komen de stemmen uit het verleden tot leven. Hier trekt een bonte stoet voorbij van bedaarde wetenschappers, genuanceerde dominees, geďrriteerde pastoors en strijdbare vrijdenkers, die het over één kwestie roerend eens waren: dat ze het niet met elkaar eens waren! Bart Leeuwenburgh (1960) is als wetenschappelijk onderzoeker verbonden aan de faculteit wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij was mederedacteur van het Dictionary of Seventeenth- and Eighteenth- Century Dutch Philosophers (2003) en publiceerde in een aantal tijdschriften artikelen over de geschiedenis van filosofie en wetenschap. ISBN: 9789460040184. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 1201839
€  9.50
Catalogus: Geschiedenis
Trefwoorden: 9789460040184

9789023436386 Philip Roth 31297, Exit Geest
Philip Roth 31297
Exit Geest
Bezige Bij b.v. Uitgeverij De. Paperback. Pp: 285. Zoals Rip Van Winkle naar zijn geboortestad terugkeerde en ontdekte dat alles daar veranderd was, zo keert de schrijver Nathan Zuckerman na elf jaar afwezigheid terug naar New York. Eenzaam op zijn berg in New England heeft Zuckerman alleen maar geschreven: geen stemmen, geen media, geen terreurdreiging, geen vrouwen, geen nieuws, niets anders aan zijn hoofd dan zijn werk en het klimmen der jaren. Terwijl hij als een geest uit het verleden door Manhattan waart, heeft hij al snel drie ontmoetingen die van zijn zorgvuldig gekoesterde isolement weinig heel laten. Ten eerste is er het jonge echtpaar met wie hij in een onbewaakt ogenblik een woningruil overeenkomt. Zij willen in zijn buitenhuis het Manhattan van na elf september ontvluchten en hij keert terug naar het leven in de stad. Vanaf hun eerste ontmoeting wil Zuckerman ook niets liever dan zijn isolement verruilen voor de erotische uitdaging van de jonge vrouw, Jamie, wier aantrekkingskracht weer alles in hem wakker maakt waarvan hij afscheid dacht te hebben genomen: intimiteit, het opwindende spel van hart en lichaam. Daarna ontmoet hij een personage uit Zuckermans jeugd, Amy Bellette, vriendin en muze van Zuckermans eerste literaire held, E.I. Lonoff. De eens zo onweerstaanbare Amy is nu een oude, door ziekte gesloopte vrouw, die waakt over de nagedachtenis van die onaantastbaar integere Amerikaanse romancier die Nathan de eenzame weg naar het schrijversberoep heeft gewezen. De derde ontmoeting is met Lonoffs biograaf in spe, een jonge literaire speurhond die vrijwel geen middel schuwt om Lonoffs `grote geheim te ontrafelen. Ondanks zijn wens en vaste voornemen zich voortaan verre te houden van liefde, rouw, begeerte en antipathieën, begeeft Zuckerman zich in een innerlijk drama vol opwindende, pikante mogelijkheden. ISBN: 9789023436386. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 341714
€  8.00
Catalogus: Literatuur
Trefwoorden: 9789023436386

9789044647150 Nina Polak 92422, Gebrek is een groot woord
Nina Polak 92422
Gebrek is een groot woord
Prometheus. Paperback. Pp: 240. Nynke - Skip` Nauta is al zeven jaar op zee als het verleden plotseling voor haar neus staat, zomaar, in de jachthaven van Cannes: het echtpaar Zeno en hun briljante puberzoon, Juda. De enthousiaste Zeno`s hebben al eens eerder goed gezorgd voor Skip en ze nodigen haar uit om een zomer door te brengen in hun tuinhuis in Amsterdam.Schoorvoetend accepteert Skip de uitnodiging en reist terug naar Nederland. Ze treft een stad en een gezin aan waaraan de tijdgeest knaagt. In de overbevolkte, overbekende straten van Amsterdam valt bovendien niet te ontsnappen aan de sporen van twee verloren liefdes: een man en een moeder, die allebei tevergeefs hebben geprobeerd om Skip de tragedie in te trekken. De heldin heeft zich altijd met succes verzet tegen de rollen die haar werden opgedrongen, maar nu zal ze haar buitenstaanderschap opnieuw moeten overdenken. Kan een balling eigenlijk ooit nog thuis zijn?Gebrek is een groot woord is een roman over de desoriëntatie tussen vrijheid en verbondenheid. Een boek over hechting, aan elkaar, maar ook aan onze eigen realiteit. Nina Polak (1986) debuteerde in 2014 met het alom bejubelde We zullen niet te pletter slaan, dat werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs, de anv Debutantenprijs en de Opzij Literatuurprijs. Ze is redacteur bij De Correspondent en schrijft regelmatig voor De Gids. - Een gruwelijk mooi boek. Het swingt en sprankelt en is een en al levendigheid, maar ondertussen wikkelt het verhaal zich almaar strakker om je nek.`de standaard - Alles wat haar debuut zo goed maakte "“ stijl, humor, een eigenwijze blik op haar generatie "“ keert in Polaks tweede boek terug. (.) De tweede roman van Nina Polak biedt nog meer dan de eerste. (.) Een groot boek.`de volkskrant **** - Een bijzonder verhaal. (.) De kakofonie van stemmen die Polak opvoert, laat zien hoe goed zij in staat is om iedereen een levensecht stemgeluid te geven.` het parool. ISBN: 9789044647150. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 2541226
€  9.95
Catalogus: Literatuur
Trefwoorden: 9789044647150

9789461644541 Piet de Moor 233136, Hotel Europa. Beeld van een gespannen wereld
Piet de Moor 233136
Hotel Europa. Beeld van een gespannen wereld
Van Gennep. Paperback. Pp: 296. Voor dit boek zwierf Piet de Moor door Midden-Europa en smeedde hij net zoals in zijn bejubelde boek over Berlijn (vierde druk 2016) stemmen aaneen tot een betoverend geheel. Gesprekken met schrijvers, historici en politici als György Konrád, Joachim Fest, Ismail Kadare en Elfriede Jelinek vermengt hij met eigen waarnemingen van steden als Sarajevo, Boedapest of Wenen, en citaten uit de romans uit een gebied, dat als geen ander getekend is door de Europese drama's van de vorige eeuw: oorlog, terreur en dwingelandij. HOTEL EUROPA gaat over de vernietiging van Europese Duits-joodse cultuur door het nazisme, over het hardnekkige Poolse antisemitisme en nationalisme, over daders en slachtoffers, over schrijven onder een dictatuur. Het boek is een dialoog tussen levende en dode schrijvers, een polyfonie van stemmen en citaten, die echoën tussen de onzichtbare muren van de geschiedenis. Niet alleen werpt deze 'fricassee' zoals De Moor zijn werkwijze noemt, een licht op het verleden, maar ook op het heden waarin de onzichtbare muren en scheidslijnen nog steeds voor spanningen zorgen. HOTEL EUROPA is een herziene uitgave van SCHEMERLAND. STEMMEN UIT MIDDEN-EUROPA dat in 2005 voor het eerst verscheen. De kritiek was enthousiast. ISBN: 9789461644541. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 1655850
€  14.00
Catalogus: Over literatuur
Trefwoorden: 9789461644541

9789491439001 Piet van Cauwenbergh 234988, Iconen van de geest. Over de stoorzenders van de vrije wil
Piet van Cauwenbergh 234988
Iconen van de geest. Over de stoorzenders van de vrije wil
Piramidions. Paperback. Pp: 126. Iconen van de Geest - Over de Stoorzenders van de Vrije Wil* is een rationeel onderzoek naar de mogelijkheden van de vrije wil.Kunnen onze gedachten realiteit worden? Of sterker nog, kunnen we met onze gedachten de wereld scheppen die we voor ogen hebben? Op het eerste zicht lijkt dit gegeven wel de premisse voor een of andere sciencefiction-film, maar vanuit wetenschappelijke hoek gaan er vandaag de dag heel andere stemmen op: bewustzijn organiseert stof - dat bewijst de quantum-mechanica. En deze ontdekking blijkt helemaal niet zo revolutionair of wereldschokkend. Wie enige kennis heeft van de metafysica (meta=voorbij, fysica= materiële of zintuiglijke wereld) weet immers allang dat het geestelijk aspect van onze existentie over vrije wil beschikt. In dit beklijvende boek exploreert de schrijver het gebied van het menselijk bewustzijn. Wat kan bewustzijn anders zijn dan de opeenstapeling van kennis en ervaringen uit het verleden? De uiterlijke wereld, de realiteit die we in het nu ervaren, is in die zin slechts het resultaat van de gedachten die we gedurende onze levensloop hebben gedacht. De wereld als spiegel voor het zelf.Vaak zijn we geneigd te denken dat onze wildste dromen onbereikbaar zijn. De druk van 'bovenaf' - de maatschappij, media, vrienden en familie, opvoeding, enz. - beďnvloedt ons denken in hoge mate, waardoor we onze mogelijkheden mateloos beperken en netjes binnen de lijntjes van het conventionele, het kenbare, blijven.Maar bewustzijn kent geen grenzen. Met zijn dogma's, regeltjes, wetten en normen legt de mens zélf zijn grenzen op. Ons hele geloofsstelsel, dat gebaseerd is op de ervaring en kennis van het verleden, is een loutere illusie van de geest. Sterker nog, alles (maar dan echt ook alles) wat we voor waar hielden zal waar blijven zolang we dat geloof niet lossen. Kortom, alles wat gedacht kan worden, kan zich zich ook manifesteren in de realiteit. Mind over matter. ISBN: 9789491439001. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 430281
€  11.00
Catalogus: Spiritualiteit
Trefwoorden: 9789491439001

9789025467265 Marit Kapla 208836, Osebol
Marit Kapla 208836
Osebol
Atlas Contact. Hardback. Pp: 816. - Osebol` van Marit Kapla gaat over het gehucht Osebol, dat in een prachtig, bosrijk gebied ligt ongeveer 400 kilometer ten noordwesten van Stockholm. Met het verdwijnen van de plaatselijke houtindustrie in de jaren vijftig van de vorige eeuw begon een gestage uittocht uit het dorp richting de stad. De winkels zijn inmiddels dicht, de skipiste is met onkruid overwoekerd, de brug over de rivier is gesloten voor verkeer. Maar het leven in Osebol gaat door "“ voor de honkvaste nazaten van eeuwenoude boerengeslachten, en voor de nieuwkomers uit nabije en verre landen. Journalist Marit Kapla groeide op in Osebol, vertrok als tiener naar de stad en keerde een paar jaar geleden terug om poolshoogte te nemen. In een eigenzinnige, poëtische vorm laat ze de stemmen klinken van de ongeveer veertig volwassen inwoners van Osebol "“ over het alledaagse leven in het dorp, over hun herinneringen aan het verleden, hun dromen en angsten voor de toekomst. Het resultaat is dit unieke documentaire treurdicht voor een verdwenen dorpsgemeenschap. ISBN: 9789025467265. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 2602780
€  15.00
Catalogus: Literatuur
Trefwoorden: 9789025467265

9789403110325 Max Porter 127755, Shy
Max Porter 127755
Shy
Bezige Bij b.v. Uitgeverij De. Hardback. Pp: 128. Dit is het verhaal van een paar opmerkelijke uren uit het leven van een getroebleerde tiener. Hij wandelt de nacht in en luistert naar de stemmen in zijn hoofd: die van zijn leraren, zijn ouders, de mensen die hij pijn heeft gedaan, de mensen die van hem proberen te houden. Hij ontsnapt aan Laatste Kans, een tehuis voor - moeilijk opvoedbare jongemannen` en aan zijn nachtelijke angsten, zijn verleden en de beladen vraag of hij een toekomst heeft.Shy is een roman over eenzaamheid en jezelf verliezen, en tot de ontdekking komen dat je niet alleen bent. ISBN: 9789403110325. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 3240699
€  13.50
Catalogus: Literatuur
Trefwoorden: 9789403110325

9789021440095 Elia Barcelò 30068, Stemmen uit het verleden
Elia Barcelò 30068
Stemmen uit het verleden
Querido , 2011. Paperback. Pp: 532. Als Katia Steiner in Rome de nalatenschap van de beroemde wetenschapper José María Valcárcel helpt inventariseren, stuit zij op enkele raadselachtige documenten. Het blijken aantekeningen van de gestorven geleerde zelf, waarin ze leest over een geheim genootschap, de Club van Dertien, en over schilderijen die de sleutel zijn tot een mysterie. Katia raakt steeds meer gefascineerd, maar ze is niet de enige: er zijn mensen die bereid zijn tot het uiterste te gaan om Valcárcels notities in handen te krijgen.Katia begint aan een gevaarlijke reis die haar naar een duistere wereld voert. Ze verliest er haar hart - en vindt haar eigen identiteit. ISBN: 9789021440095. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 111452
€  9.00
Trefwoorden: 9789021440095

9789089643407 Antoon Vrints 110081, Het theater van de straat. Publiek geweld in Antwerpen tijdens de eerste helft van de twintigste eeuw
Antoon Vrints 110081
Het theater van de straat. Publiek geweld in Antwerpen tijdens de eerste helft van de twintigste eeuw
Amsterdam University Press. Paperback. Pp: 367. Geweld in de openbare ruimte lijkt steeds vaker voor te komen, maar was het vroeger eigenlijk wel beter?Geweld in de stedelijke publieke ruimte roept veel onbehagen op. Verontruste stemmen zijn het erover eens dat het er in Europese steden tegenwoordig een stuk gewelddadiger aan toe gaat dan in het nabije verleden. Over de oorzaak van de verharding van het stedelijke bestaan lijkt eenstemmigheid te bestaan: de zwakkere sociale controle in de anonieme stad zou ertoe hebben geleid dat mensen niet meer weten aan welke regels ze zich moeten houden. Maar was het vroeger wel vrediger? Dit boek biedt een antwoord op die vraag door het publieke geweld in de stad Antwerpen tijdens de eerste helft van de twintigste eeuw te analyseren. Historicus Antoon Vrints is als postdoctoraal onderzoeker (FWO-Vlaanderen) verbonden aan de Vakgroep Geschiedenis (Onderzoeksgroep Sociale geschiedenis na 1750) van de Universiteit Gent. Dit boek komt voort uit eerder onderzoek aan het Studie- en documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij (SOMA).Andere titels in de serie Studies Stadsgeschiedenis: 9789052602479 Patronen van patronage in het zeventiende-eeuwse Antwerpen 9789052602486 Tussen stad en eigen gewin9789052602493 Laten we hun lied verder zingen9789052602691 Verleiden en verkopen 9789089643407 Het theater van de straat9789089643223 Brussel, de ontwikkeling van een middeleeuwse stedelijke 9789089643308 Brussel binnenskamers. ISBN: 9789089643407. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 871061
€  11.00
Catalogus: Sociologie
Trefwoorden: 9789089643407

9789045014401 Inez Hollander 264315, Verstilde stemmen en verzwegen levens. Een Indische familiegeschiedenis
Inez Hollander 264315
Verstilde stemmen en verzwegen levens. Een Indische familiegeschiedenis
Atlas, 2009. Paperback. Pp: 293. Toen Inez Hollander een ontdekkingsreis maakte naar haar onderdrukte Indische familieverleden, lichtte zij de sluier op van gebeurtenissen en een geheim die in haar familie "“ maar ook op nationaal niveau "“ verzwegen werden en voor een groot gedeelte niet terug te vinden zijn in de Nederlandse geschiedenisboeken. De Indische wereld van weleer wordt verscheurd tussen tropennostalgie (tempo doeloe) en schuldgevoelens over de koloniale overheersing en onderdrukking. Door haar persoonlijke verhalen in een literair-historische context te plaatsen probeert Hollander een middenweg te bewandelen en laat zo onderbelichte aspecten van de koloniale samenleving zien. Dit is een complex en ontroerend verhaal waarin een donker en moeilijk verleden getoetst wordt aan huidige sentimenten en opinies over de koloniale maatschappij. Kan de tweede generatie, die Indië alleen maar kent uit familieoverlevering, een boeiend beeld neerzetten van een Indische wereld die niet meer bestaat? Hollander bewijst dat het kan en laat hiermee Indië voortleven in onze nationale verbeelding. ISBN: 9789045014401. Cond./Kwaliteit: Redelijk.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 1535610
€  12.50
Catalogus: Geschiedenis
Trefwoorden: 9789045014401

9789403162713 Tash Aw 49520, Vreemdelingen op een kade. Een familiekroniek
Tash Aw 49520
Vreemdelingen op een kade. Een familiekroniek
Bezige Bij b.v. Uitgeverij De. Hardback. Pp: 104. In Vreemdelingen op een kade tekent schrijver Tash Aw een belangwekkend en inzichtelijk portret van het moderne Azië op aan de hand van de migratiegeschiedenis van zijn eigen familie. Zijn grootvader verliet in de jaren twintig van de vorige eeuw het vasteland van China, op zoek naar een nieuw leven in Maleisië. Tash Aw beschrijft de jaren die volgden door vele verhalen te vervlechten tot één geheel. Dat verhaal voert van kansloze immigranten naar succesvolle machthebbers, van afgelegen dorpjes naar nachtclubs in megasteden. Uit een kakofonie van stemmen in vele talen en dialecten distilleert Aw een bijzonder knap en complex beeld van een deel van de wereld dat nog altijd gevangen lijkt tussen een snel naderende toekomst en een verleden dat men niet wil loslaten. ISBN: 9789403162713. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 2916920
€  12.00
Catalogus: Literatuur
Trefwoorden: 9789403162713

9789021480183 K. Schippers 10742, Waar was je nou
K. Schippers 10742
Waar was je nou
Querido's Uitgeverij BV, Em. 2005. Paperback. Pp: 240. Ruud sluit zichzelf buiten. Stom maar geen ramp, want hij kan het huis van zijn overleden moeder in. Hij en zijn zus zijn bezig haar spullen op te ruimen. In haar nalatenschap vinden ze de foto's die ze met haar Kodak maakte. Wanneer Ruud naar een oude strandfoto kijkt, is het alsof hij de stemmen van vroeger weer hoort. En beweegt daar niet iets? Voor hij het weet gaat hij zo in de afbeelding op dat hij er in verdwijnt. Hij hoort de vliegers klapperen in de wind. Als hij omhoog kijkt, ziet hij ze boven zich in de lucht. Hij is in de foto!Bij terugkomst gelooft natuurlijk niemand hem, al is het vreemd dat hij zomaar was verdwenen. Hij wil bewijzen dat hij echt het vermogen bezit in en uit een beeld te stappen. Daarom zal hij een broche van zijn moeder uit het verleden mee naar het hier en nu proberen te nemen. Maar wat doet hij als hij ineens de kans krijgt om daar te blijven, bij een geliefde uit zijn eigen jeugd?. ISBN: 9789021480183. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 172814
€  9.50
Catalogus: Literatuur
Trefwoorden: 9789021480183

9789038807317 Vincent Van Meenen 240120, We houden zo van Anthi. Een liefdesverhaal tegen de achtergrond van Griekenland in crisis
Vincent Van Meenen 240120
We houden zo van Anthi. Een liefdesverhaal tegen de achtergrond van Griekenland in crisis
Nijgh & Van Ditmar. Paperback. Pp: 256. We luisteren naar de stemmen uit de appartementen onder ons, stemmen van levens parallel aan de onze, het nieuws, reclame, sport. We zijn erg gelukkig. We weten nog niet dat ik hier over een paar maanden niet meer woon. Dat deze liefde een oude liefde wordt, een donkere kloof in het verleden waar ik nog heel lang niets van zal begrijpen.Vincent Van Meenen woonde van 2014 tot 2016 in Athene. Hij vertrok met het romantische idee dat hij er de taal zou leren om vervolgens een eenvoudig bestaan op te bouwen op een klein Grieks eiland. Wanneer hij in Athene arriveert is het land in crisis, de ruzie tussen Varoufakis en Dijsselbloem bereikt zijn hoogtepunt. Griekse families halen hun bankrekeningen leeg, met geldopname-restricties tot gevolg. Vincent loopt mee met protestmarsen, aanschouwt de gewelddadige rellen op straat en neemt werk aan in een sociaal centrum. Dan ontmoet hij Anthouli, Anthousa, Anthi "“ een studente aan de toneelacademie. Ze praten een dag en een nacht onafgebroken en aan het eind van de nacht zegt Vincent: - Ik heb het gevoel dat we van elkaar moeten houden.` In We houden zo van Anthi beschrijft Vincent de sprookjesachtige, symbiotische liefde tussen Anthi en Vincent tegen de achtergrond van een land in crisis. Vincent verandert langzaam in een Griek, en die rol bevalt hem. Hij kan daadwerkelijk een ander persoon zijn in een land zo anders dan zijn geboorteland België. Maar hoe intenser hun relatie wordt en hoe meer hij integreert in het Griekse leven, des te meer ontstaat er heimwee naar zijn geboorteland. Langzaamaan raakt Vincents identiteit verloren in dat warme land met uitzicht op zee.Over Licht en geluid: - Grote ambitie en wilde verbeelding [.] Een roman die vooral jonge lezers erg zal aanspreken.` "“ De Standaard - Een tedere en bijna mystieke debuutroman, waarin zowel de hoofdpersoon als de lezer soms verstrikt raakt in de raadsels van het leven.` ***** "“ Gazet van Antwerpen"ƒ. ISBN: 9789038807317. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 2031205
€  12.50
Catalogus: Literatuur
Trefwoorden: 9789038807317

| Pagina's: 1 | 2 | - Volgende pag.