gevonden: 18 boeken op 2 pagina's. Dit is pagina 1
- Volgende pag.

9789028423909 ISABEL ALLENDE, Ines, vrouw van mijn hart
ISABEL ALLENDE
Ines, vrouw van mijn hart
Wereldbibliotheek, 2011. Paperback. Pp: 414. øMijn boeken zijn allemaal geschreven rond sterke vrouwen, maar ik denk dat Inés de sterkste van hen allen is: ze is een vrouw die echt heeft bestaan en die een opmerkelijk leven heeft geleid in een fascinerende en woeste tijd.ø n ø Isabel AllendennAan het eind van haar leven kijkt Inés terug op de reis die zij in 1537 ondernam van Spanje naar de Nieuwe Wereld. Ze was de enige vrouw tussen 110 conquistadores. Samen met deze mannen veroverde ze Chili. Samen met hen doorstond ze huiveringwekkende avonturen, die zij ternauwernood overleefde dankzij haar bijzondere gaven. En samen met haar minnaar Pedro de Valdivia stichtte ze Santiago, dat uitgroeide tot de belangrijkste stad van Chili. In een wereld die door mannen werd gedomineerd, behield Inés haar zelfstandigheid. ISBN: 9789028423909. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 1055042
€  8.00
Trefwoorden: 9789028423909

 ALLENDE, ISABEL., De Som der Dagen + De Stad van de wilde Goden + Eva Luna + Liefde en Schaduw + Ines, Vrouw van mijn Hart + Fortuna`s Dochter + Portret in Sepia + Het Rijk van de gouden Draak + Paula + Het oneindige Plan + Het Huis met de Geesten + Het Eiland onder de Zee [Set van 12 boeken]
ALLENDE, ISABEL.
De Som der Dagen + De Stad van de wilde Goden + Eva Luna + Liefde en Schaduw + Ines, Vrouw van mijn Hart + Fortuna`s Dochter + Portret in Sepia + Het Rijk van de gouden Draak + Paula + Het oneindige Plan + Het Huis met de Geesten + Het Eiland onder de Zee [Set van 12 boeken]
Wereldbibliotheek., (herdruk nl), Porto 6,75 euro NL, Set van 12 paperbacks, de boeken zijn in gelezen maar in goede staat en zijn niet los van elkaar te bestellen..
-- Boek2 AntiquariaatProfessionele verkoper
Boeknummer: MH24P1035B/79512
€  64.00
Catalogus: Setjes boeken

9789057304057 INEKE BELTMAN, Duits Deelen. Van vliegbasis tot jeugdzorg
INEKE BELTMAN
Duits Deelen. Van vliegbasis tot jeugdzorg
Walburg Pers B.V. Uitgeverij. Hardback. Pp: 143. Lag het gehucht Deelen in de middeleeuwen al op een kruispunt van handelswegen, ook in de meer recente geschiedenis was Deelen een centrum, maar dan voor militair luchtverkeer. 'Fliegerhorst Deelen' werd in 1940, direct na de Duitse inval, aangelegd op de vliegroute naar Engeland. Weinig Nederlanders beseffen dat hier tussen 1940 en 1945 een hevige luchtoorlog tussen Engeland en Duitsland is uitgevochten. Over die recente Duitse luchtvaartgeschiedenis is weinig gepubliceerd. Het aantal publicaties over de Slag om Arnhem - 'Market Garden', vooral bekend vanwege de dropping van duizenden parachutisten - is vele malen groter.Deelen was onder andere de thuisbasis van de Duitse Nachtjagd onder commando van Wolfgang Falck. In Deelen kreeg deze destijds 30-jarige officier en piloot de kans zijn ideeën over samenwerking van krijgsmachtonderdelen uit te werken en te testen. In de strategie van een moderne luchtoorlog bleek deze teambuilding voor piloten van levensbelang.Dit boek gaat over het dagelijks leven van die jonge Duitse soldaten in de oorlogsjaren. Verhalen uit de eerste hand, maar ook van Arnhemmers die contacten hadden met deze bewoners van het vliegveld ten noorden van hun stad. 'Fliegerhorst Deelen' is met zijn 600 gebouwen sinds kort een Rijksmonument. Het voormalige vluchtleidingscentrum, met 30 cm dikke muren en stalen luiken voor de ramen, is nu in gebruik als woon- en leefruimte van jongeren. Zullen zij later net als Wolfgang Falck zeggen: 'Deelen heeft een bijzonder plekje in mijn hart, hier is mijn leven veranderd'. ISBN: 9789057304057. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 2342033
€  15.00
Catalogus: Geschiedenis
Trefwoorden: 9789057304057

9789022577455 JACKIE COLLINS, De wraak van de Santangelo's
JACKIE COLLINS
De wraak van de Santangelo's
Boekerij. Paperback. Pp: 464. Passie, lust en machtige families: Jackie Collins beschrijft de glamour van Hollywood als geen andernEen verraderlijke aanval. Een wraakzuchtige vijand. Een machtige rivaal. dat is de dagelijkse realiteit van Lucky Santangelo.nHoewel Lucky op zakelijk vlak nog steeds de machtigste vrouw van de stad is, heeft ze het op persoonlijk gebied niet altijd even makkelijk. Max, haar rebellerende tienerdochter, is hard op weg de it-girl van de Europese modewereld te worden, met alle gevaren van dien. Ook haar zoon Bobby gaat het niet voor de wind: hij wordt beschuldigd van een moord die hij niet heeft gepleegd, maar alle bewijs lijkt tegen hem te spreken. Maar Lucky is niet zo ver gekomen in het leven zonder vecht­ lust en niets­ontziend doorzettingsvermogen, en ze leeft nog steeds met hart en ziel volgens het familiemotto: poten af van de Santangelo`s!nDe wraak van de Santangelo`s is weer een meeslepende achtbaan van liefde en verraad, passie en moord en de onverwoestbare banden van een machtige familie.Lezers op Goodreads over de boeken van Jackie Collins - Jackie Collins is nog steeds mijn favoriete schrijfster aller tijden.` n - De Santangelo­serie staat bij mij nog steeds met stip op nummer één.` n - Ik ben al verslingerd aan Jackie Collins sinds ik als tiener stiekem haar eerste boek over Lucky Santangelo las.` n - Toen ik per ongeluk aan een boek van Jackie Collins begon, was ik vanaf pagina één tot over mijn oren verliefd.`. ISBN: 9789022577455. Cond./Kwaliteit: Redelijk.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 879454
€  10.00
Trefwoorden: 9789022577455

9789085284703 BIANCA DEBAETS, Brussel, mijn weerbarstig lief. Een vrank en vrije blik op onze hoofdstad
BIANCA DEBAETS
Brussel, mijn weerbarstig lief. Een vrank en vrije blik op onze hoofdstad
Halewijn NV. Paperback. Pp: 208. Bianca Debaets is een Brussels CD&V-politica. Ze is staatssecretaris in de Brusselse Gewestregering en gemeenteraadslid in de Stad Brussel.In dit boek laat ze haar hart spreken over de hoofdstad. Heel wat actuele thema's komen aan bod. Bianca Debaets spreekt vrank en vrij. Ze troont de lezer mee naar verrassende plekken in Brussel, maar ze legt ook de vinger op de wonde van de blokkeringscultuur bij de verschillende Brusselse overheden.Het boek is geschreven in een toegankelijke stijl met talrijke foto's en interviews. Brusselkenner of Brusselneofiet: iedereen die met een gezond kritische blik naar de hoofdstad kijkt, vindt er zijn gading in. ISBN: 9789085284703. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 1784490
€  7.50
Catalogus: Religie
Trefwoorden: 9789085284703

9789024431489 MATTHIJS DICKE, De laatste havenbaron. Jacques Schoufour, maatschappelijk betrokken ondernemer in Rotterdam
MATTHIJS DICKE
De laatste havenbaron. Jacques Schoufour, maatschappelijk betrokken ondernemer in Rotterdam
Boom. Paperback. Pp: 272. Door zijn veelzijdigheid en betrokkenheid biedt het leven van - de laatste havenbaron` Jacques Schoufour tal van aanknopingspunten voor een groot lezerspubliek.n - Ik ben geboren met een zilveren lepel in mijn bek`, grapte Jacques Schoufour (1927-2014) weleens om te benadrukken dat hij zich in verschillende werelden thuis voelde. Opgegroeid in een van de chicste wijken van Rotterdam, maakte hij carrière in de soms ruwe wereld van de haven. Deze biografie volgt de ontwikkeling van een rasondernemer en levenskunstenaar die diverse Rotterdamse bedrijven groot heeft gemaakt. Het boek geeft ook een rijk en boeiend beeld van de ontwikkeling van de havenstad in de tweede helft van de twintigste eeuw.nParallel aan zijn carrière als ondernemer was Schoufour veelvuldig actief op maatschappelijk vlak. Hij werd gedreven door zijn grote betrokkenheid bij de Rotterdamse haven en had een levenslange passie voor dieren en de natuur. Zo zette hij zich met hart en ziel in voor Diergaarde Blijdorp, het internationale paardenconcours CHIO, het Wereld Natuur Fonds en Scheepvaartvereniging Zuid. Daarnaast had hij een indrukwekkende verzameling middeleeuwse houten beelden, die hij na zijn dood naliet aan Museum Boijmans Van Beuningen.nnMatthijs Dicke (1972) studeerde maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2003 richtte hij het historisch onderzoeksbureau Stad en Bedrijf op, dat boeken publiceert over stads-, bedrijfs- en ondernemersgeschiedenis. ISBN: 9789024431489. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 2263235
€  17.00
Catalogus: Geschiedenis
Trefwoorden: 9789024431489

9789492715463 P. DIEUDONNÉ, Rechercheur De Klerck en het duivelse spel
P. DIEUDONNÉ
Rechercheur De Klerck en het duivelse spel
E-Pulp Publishers. Paperback. Pp: 144. In zijn woning in Hillegersberg is notaris Van Bokhoven vermoord. Tot zijn grote verbazing ontdekt De Klerck dat het moordwapen een zilverkleurige ballpoint is. Naast de dode vindt hij een pulproman met op de cover een doodsbange vrouw die met een kruisboog wordt bedreigd. Op de boog ligt geen pijl, maar een zilverkleurige ballpoint. Het boek is opengeslagen op een pagina waarin het draait om overspel. Is het een verwijzing naar de achtergrond van de moord of wil de dader de politie op het verkeerde been zetten? De Klerck en zijn assistent Ruben Klaver maken jacht op een moordenaar die een duivels spel lijkt te spelen.De pers over het vorige deel in deze serie:"De sfeer in zijn eerste boek heeft veel weg van die in de romans van Baantjer, al is het decor duidelijk anders: Rotterdam in plaats van Amsterdam" - AD Rotterdams Dagblad"Alles in deze aangenaam lichtvoetige politieroman ademt de sfeer van Baantjer. Inspecteur Lucien de Klerck lijkt altijd al te hebben bestaan, zo stevig en karaktervol is deze Rotterdamse pendant van De Cock. (.) De personages zijn kleurrijk en de stad komt tot leven. Op naar het volgende deel van deze Rotterdamse Baantjer." Detective en Thrillergids "Dit boek is geschikt voor liefhebbers van detectiveromans, politieseries en natuurlijk Baantjer" - Biblion "Een veelbelovend debuut van een serie die wellicht het gapende gat in mijn hart kan vullen dat ontstond met het overlijden van Baantjer" - Beneath the stains of time (blog)"Ik genoot ervan (.) Toch weer dat Baantjer gevoel (.) een dijk van een plot." - Caroline Kuiper op Mustreadsornot.com (blog)"Rechercheur De Klerck en het doodvonnis is een spannende detective geschreven in een aangename stijl." - Veronique's Boekenhoekje (blog)"Het is een heerlijke detective die je in één keer uitleest." - Mieke Schepens op Graaggelezen (blog)"Maar dit boek is wel een echte detectiveroman waarmee de liefhebber zijn hart kan ophalen en heerlijk mee kan speuren. Een detectiveroman die niet alleen aan Baantjer laat denken, maar zijdelings qua opzet ook een klein beetje aan Hercule Poirot. Een aangename kennismaking die nieuwsgierig maakt naar de volgende delen." - Wendy Wenning op Passievoorboeken.com (blog)"Rechercheur de Klerck en het doodvonnis is het eerste deel in deze gloednieuwe detectiveserie en ik kan dan ook niet wachten tot het vervolg verschijnt!" - Bryan op Koukleum.nl (blog). ISBN: 9789492715463. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 2302910
€  6.00
Catalogus: Thrillers
Trefwoorden: 9789492715463

9789028260344 KERIM GÖÇMEN, Rode kornoeljes
KERIM GÖÇMEN
Rode kornoeljes
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V. 2014. Paperback. In Rode kornoeljes neemt Kerim Göçmen de lezer mee naar het Turkije van de jaren '50. Een dorpsgemeenschap schrikt op uit de lethargie wanneer tijdens de eerste vrije verkiezingen in Turkije een procureur zijn prachtige jonge vrouw meeneemt van de grote stad naar het platteland. De vijftienjarige verteller, zoon van de rechter in het dorp en buurjongen van de vrouw, is niet de enige die diep en blijvend onder de indruk van haar raakt.Haar schoonheid en wereldse gedragingen beroeren de zeden van het gehucht, de kwaadsprekende monden van de vrouwen en het hart van een jongen en zetten aan tot een onafwendbaar drama.Net als in zijn debuut Het geheim van de kromme neuzen laat Göçmen zien dat hij een klassieke verhalenverteller is. Rode kornoeljes zit vol met mooie natuurbeschrijvingen en verweeft op een vernuftige wijze de verliefdheid van een jonge jongen op een oudere vrouw met de politieke geschiedenis van Turkije. Het verhaal doet qua sfeer en thematiek denken aan Mijn tante Coleta van R.J. Peskens en Eerste liefde van Toergenjev. ISBN: 9789028260344. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 403158
€  9.00
Catalogus: Literatuur
Trefwoorden: 9789028260344

 
HART, P.D. 'T MARTENS, SIBRAND
Leven in Utrecht 1850-1914. Groei naar een moderne stad.
Hilversum, Verloren, 2005, 348 pp. geb, 348. 'Goeie God, mijn lieve meneer, wat is dat Utrecht veranderd', zei een man die na een afwezigheid van twintig jaar in 1885 in deze stad terugkeerde. Hij had gelijk, zo blijkt uit dit boeiende boek waarin P.D. 't Hart de sociale en economische geschiedenis van Utrecht tussen 1850 en 1914 in hoofdlijnen beschrijft. Centraal staan de gewone man en vrouw en de omstandigheden waarin zij leefden en werkten. Utrecht was bepaald geen gezapige en deftige rentenierstad, zoals vaak beweerd is. Net als in andere grote steden besteedde men veel aandacht aan de zorg voor armen, de volksgezondheid en de volkshuisvesting. De arbeidersbeweging en vooruitstrevende burgers voerden actie voor verbetering van de werkgelegenheid en de arbeidsomstandigheden. Daardoor veranderden de levensomstandigheden en werden de overlevingkansen van gewone mensen groter. Utrecht moderniseerde, wat nieuwe problemen én mogelijkheden met zich meebracht.
-- Uitgeverij VerlorenProfessionele verkoper
Boeknummer: 9065508880
€  29.00
Trefwoorden: Utrecht negentiende eeuw twintigste eeuw stadsgeschiedenis sociale geschiedenis economische geschiedenis 9065508880

9789057599637 PETRA POSSEL, De stad uit. Mijn hart verpand aan het platteland
PETRA POSSEL
De stad uit. Mijn hart verpand aan het platteland
Podium b.v. Uitgeverij. Paperback. Pp: 160. Na het overlijden van haar man besluit Petra Possel het roer drastisch om te gooien: ze verhuist naar een voormalig walvisvaardersdorp aan het Friese IJsselmeer. Met veel zelfspot beschrijft ze haar eerste schreden op het platteland. nEen stadse dame van middelbare leeftijd, een - weduwvrouw`, die in haar eentje naar een dorp met tweehonderd inwoners trekt is niet alledaags, maar als er ook nog een nieuwe man over de vloer komt, houden zelfs de kleine dorpsjongetjes het niet stil. Openheid is de beste verdediging, ontdekt Possel al snel en zo ontwapent ze de Zwaluwman, de Sokkenvrouw en de rest van de - mienskip`. ISBN: 9789057599637. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 1929892
€  10.00
Catalogus: Literatuur
Trefwoorden: 9789057599637

 
DI ROBILANT, ANDREA
Een liefde in VENETIË.
Amsterdam, Uitgeverij Mouria, 2003. 1e druk. Paperback/garenloos, 21cmx13,5cm, Gebruikssporen. Oorspronkelijke titel: 'A Venetian affair'. Vertaald door Paul Syrier. Omslagontwerp: Marry van Baar. 'Enkele jaren geleden kwam mijn vader thuis met een kartonnen doos vol oude brieven die door de tijd en het vocht ernstig aangetast en nauwelijks leesbaar waren'. Zo begint Andrea di Robilant zijn betoverende verhaal over een liefde in het Venetië uit de tijd van Casanova. Op de zolder van het oude familie-palazzo aan het Canal Grande heeft zijn vader de liefdesbrieven gevonden van voorvader Andrea Memmo, een van de laatste grote Venetiaanse staatslieden, en Giustiniana Wynne, een beeldschoon Italiaans meisje met een Engelse vader. Venetië beleeft zijn Gouden Eeuw, de feesten zijn er groots en de stad bezit de magische aantrekkingskracht die hij ook nu nog heeft. De verboden liefde tussen Andrea en Giustiniana - die gepaard gaat met steelse blikken, geheime afspraken en afgunst, roddels en familiedrama - wordt niet alleen met kussen bezegeld, maar vooral met onuitwisbare woorden, die twee eeuwen later het hart nog evenzeer raken als toen. Maar een liefde tussen een Venetiaans edelman en een meisje met een schimmige achtergrond, en bovendien niet katholiek, is ontoelaatbaar. Giustiniana wordt gedwongen Venetië te verlaten. Dan volgt een lange tocht per koets, in gezelschap van haar moeder en een chaperonne, langs een aantal Italiaanse ministaatjes, over de Alpen, naar Parijs, Brussel en Londen. In Parijs krijgt zij uiteindelijk hulp van Casanova, die zojuist is teruggekeerd uit Holland. Een liefde in Venetië is niet alleen een schitterend liefdesverhaal, maar schetst ook een prachtig beeld van Venetië en zijn elite, van de feesten, de theaters en de cultuur. Met noten en bibliografie. 379 + (4) pag.
-- Festina Lente italiAntiquariaatProfessionele verkoper
Boeknummer: 016343
€  14.00
Trefwoorden: italia bruno brunelli

 
THOMAS, FRED.
Het hart van mijn stad. Gids voor het Begijnhof.
Amsterdam, 1951 1 volumes. 15x23 cm. original stiff wrappers. 31 pp. Met illustraties van C.A.M. Thole.. Gewicht/weight: 0 gr.
-- Antiquariaat van HoornProfessionele verkoper
Boeknummer: 8845
€  15.00
Trefwoorden: Amsterdam, Begijnhof, geschiedenis

 THOMAS, FRED, Het hart van mijn stad
THOMAS, FRED
Het hart van mijn stad
[Amsterdam: De Tijd], [1951]. door Fred Thomas; met ill. van C.A.M. Thole ill, Gids voor het Begijnhof; 31 p, 24 cm. Zeer goed.
-- De KantlijnProfessionele verkoper
Boeknummer: 71313
€  10.00
Catalogus: Amsterdam

 
THOMAS, FRED.
Stad van mijn hart. Een liefdesverklaring aan Amsterdam.
A'dam: Het Hollandsche Uitgevershuis, 1946 (2e dr.); 198pp., tek. (P. Spijker), 8vo, half linn.geb.
¶ charmant boek m. aandoenlijke tekeningetjes.
-- Serendipity, NLProfessionele verkoper
Boeknummer: 3720
€  5.70
Catalogus: Amsterdam
Trefwoorden: Amsterdam beschrijving memoires

 
THOMAS, FRED.
stad van mijn hart een liefdesverklaring aan amsterdam
het hollandsche uitgeverhuis, 1946. Druk: n/a. Binding: hc - nederlands005. 171pp. 19,5 x 14, ills.. very good
-- Le Flaneur AmsterdamProfessionele verkoper
Boeknummer: 2424
€  6.00
Catalogus: amsterdam
Trefwoorden: geschiedenis, dagelijkse leven, city history

| Pagina's: 1 | 2 | - Volgende pag.