gevonden: 187 boeken op 13 pagina's. Dit is pagina 1
- Volgende pag.

9789083114552 Felix Heersink 259305, Abraham Tuschinski's laatste reis
Felix Heersink 259305
Abraham Tuschinski's laatste reis
Brouwerij Uitgeverij de. Paperback. Pp: 340. Op 28 oktober 2021 bestaat het bekende Amsterdamse Theater Tuschinski 100 jaar. Wie was de in een Pools dorp vlak bij Lodz geboren Abraham Tuschinski? De roman Abraham Tuschinski`s laatste reis brengt deze historische figuur (1886-1942) tot leven door de lezer mee te nemen in een deportatietrein op weg naar Auschwitz, waarin de Joodse Abraham Tuschinski zich de existentiŽle vraag stelt wie hij was, is en nog wil zijn. Daarmee boort dit verhaal een rijke psychologische laag aan van een man die zijn einde nadert en o.a. terugkijkt op zijn Poolse jeugd, waarin de bijzondere band met zijn vader de kern vormt van zijn ambitie om een imperium van filmtheaters te bouwen. Theater Tuschinski en Roxy in Amsterdam en - vrij onbekend - zes theaters in Rotterdam. ISBN: 9789083114552. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 2837048
€  13.50
Trefwoorden: 9789083114552

9789021343051 Menno de Galan 239667, Ajax in crisis. Het onthullende verhaal
Menno de Galan 239667
Ajax in crisis. Het onthullende verhaal
Alfabet uitgevers. Paperback. Pp: 144. Breaking news op 7 februari 2022: Marc Overmars per direct weg bij Ajax wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het veroorzaakt een dreun bij Ajax die zijn weerga niet kent. Met het vertrek van Overmars en daarna trainer Erik ten Hag en de dragende spelers Daley Blind en DuŇ°an Tadic komt een einde aan een zeer succesvolle periode. Het werpt de club niet alleen in een bestuurlijke chaos, Ajax beleeft in 2023 de slechtste seizoenstart in bijna zestig jaar. In 'Ajax in crisis' beschrijft Menno de Galan de implosie van Ajax van binnenuit. Hij sprak uitgebreid met een insider en diverse andere bronnen over het vertrek van Overmars en de daaropvolgende gebeurtenissen, zoals het interne onderzoek naar het gedrag van Overmars, de verrassende komst en het snelle vertrek van technisch directeur Sven Mislintat en de rol van algemeen directeur Edwin van der Sar. In 'Ajax in crisis' geeft Menno de Galan een ontluisterende inkijk in de bestuurlijke en sportieve neergang van een topclub. De pers over 'Ajax in crisis': ''Ajax in crisis' is een fascinerend verslag van de neergang van een topclub.' - de Volkskrant 'Menno de Galan schetst op overtuigende wijze de teloorgang van Ajax in de afgelopen jaren. 'Ajax in crisis' leest als een trein. Niet alleen is het spannend, door het citeren van hoofdrolspelers lijkt het alsof de lezer dicht op het veld zit.' - Het Parool ''Ajax in crisis' schetst een ontluisterend beeld.' - Trouw. ISBN: 9789021343051. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 3487779
€  9.00
Catalogus: Sport
Trefwoorden: 9789021343051

9789043911825 Ko Kooman 65347, Als je wint heb je vrienden
Ko Kooman 65347
Als je wint heb je vrienden
Tirion Sport. Paperback. Pp: 272. Hoe formeer je in de jungle van de topsport een heel team met hetzelfde Olympische vuur en welke valkuilen moet je omzeilen? Nog nooit eerder vertoond: op weg naar de Spelen van Beijing kreeg schrijver Kees Kooman een exclusieve inkijk in het even curieuze als ingewikkelde groepsproces. Hij volgde de vrouwenvolleybalploeg van Avital Selinger sedert 2005 "van binnenuit": confrontaties met vooroordelen, politieke intriges, de gevechten van speelsters met schijnbaar onherstelbare blessures of andere lichamelijke malheur en de onvermijdelijke afvallers. En aan het einde van de lange weg nooit vermoede rampspoed. Dit is het unieke document van zestien gepassioneerde vrouwen en hun leiders, vier jaar vrijwillig tot elkaar veroordeeld. ISBN: 9789043911825. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 1918858
€  15.00
Catalogus: Sport
Trefwoorden: 9789043911825

9789022590256 Stephen King 17585, Als het bloedt
Stephen King 17585
Als het bloedt
Boekerij. Paperback. Pp: 416. - De koning van het spannende genre.`¬†VN Detective en Thrillergids¬† Een must voor Kingfans! Als het bloedt bevat vier gloednieuwe verhalen van¬†de meester van de horror en suspense. Naast het titelverhaal Als het bloedt, met oude bekende Holly Gibney in de¬†hoofdrol, bevat deze bundel ook de verhalen¬†De telefoon van meneer Harrigan, Het leven van Chuck en Rat.Als het bloedt Om 10 uur wordt er een pakketje afgeleverd op de Albert Macready-basisschool. Om tien voor half 3 explodeert het pakketje, met tientallen dodelijke slachtoffers als gevolg, het merendeel kinderen. Als Holly -Gibney het nieuws op het journaal hoort, gaan haar -nekharen overeind staan. Ze is ervan overtuigd dat de nieuwslezer iets¬†met de gruwelijke aanslag te maken heeft. Maar wat?De telefoon van meneer Harrigan Craig is een eenzame tiener. Zijn enige vriend is meneer Harrigan, een oude man die hem een luisterend oor biedt. Als meneer Harrigan onverwachts overlijdt, raakt Craig in een diep dal. Op zoek naar troost blijft hij zijn vriend bellen en zijn voicemail inspreken. Op een dag vertelt Craig dat hij op school wordt gepest. Maar als hij de volgende dag op school komt, is de¬†pestkop spoorloos verdwenen.Het leven van Chuck Marty Anderson is op weg naar zijn werk. Hij wordt daarin enigszins belemmerd door het feit dat de wereld vergaat. Delen van California verdwijnen in zee door aardbevingen en het aantal zelfmoorden loopt¬†met de dag op. Dan verschijnen er overal billboards, posters en advertenties opgedragen aan Charles Ě"úChuckĚ"Ě Krantz die hem bedanken voor 39 geweldige jaren in dienst. Wie is deze Chuck? En kan het einde van de wereld nog worden afgewend?Rat Drew Larson heeft een nieuw verhaal in zijn hoofd dat mÚťt worden uitgewerkt. Om in alle rust te kunnen schrijven, vertrekt hij naar de afgelegen hut van zijn overleden vader. Zijn vrouw en kinderen wachten thuis gespannen af. De laatste keer dat Drew een verhaal kwijt moest, kostte hem dat bijna zijn verstand. Dit keer lijkt alles goed te gaan Ě"ď tot er een mysterieuze rat verschijnt die aanbiedt Drew te helpen met zijn verhaal. Tegen een prijs. ISBN: 9789022590256. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 2375111
€  8.00
Catalogus: Thrillers
Trefwoorden: 9789022590256

9789049201654 Stephen King 17585, Als het Bloedt
Stephen King 17585
Als het Bloedt
Paperback. Een must voor Kingfans! Als het bloedt bevat vier gloednieuwe verhalen van de meester van de horror en suspense. Naast het titelverhaal Als het bloedt, met oude bekende Holly Gibney in de hoofdrol, bevat deze bundel ook de verhalen De telefoon van meneer Harrigan, Het leven van Chuck en Rat. Als het bloedt Om 10 uur wordt er een pakketje afgeleverd op de Albert Macready-basisschool. Om tien voor half 3 explodeert het pakketje, met tientallen dodelijke slachtoffers als gevolg, het merendeel kinderen. Als Holly -Gibney het nieuws op het journaal hoort, gaan haar -nekharen overeind staan. Ze is ervan overtuigd dat de nieuwslezer iets met de gruwelijke aanslag te maken heeft. Maar wat? De telefoon van meneer Harrigan Craig is een eenzame tiener. Zijn enige vriend is meneer Harrigan, een oude man die hem een luisterend oor biedt. Als meneer Harrigan onverwachts overlijdt, raakt Craig in een diep dal. Op zoek naar troost blijft hij zijn vriend bellen en zijn voicemail inspreken. Op een dag vertelt Craig dat hij op school wordt gepest. Maar als hij de volgende dag op school komt, is de pestkop spoorloos verdwenen. Het leven van Chuck Marty Anderson is op weg naar zijn werk. Hij wordt daarin enigszins belemmerd door het feit dat de wereld vergaat. Delen van California verdwijnen in zee door aardbevingen en het aantal zelfmoorden loopt met de dag op. Dan verschijnen er overal billboards, posters en advertenties opgedragen aan Charles Ě"úChuckĚ"Ě Krantz die hem bedanken voor 39 geweldige jaren in dienst. Wie is deze Chuck? En kan het einde van de wereld nog worden afgewend? Rat Drew Larson heeft een nieuw verhaal in zijn hoofd dat mÚťt worden uitgewerkt. Om in alle rust te kunnen schrijven, vertrekt hij naar de afgelegen hut van zijn overleden vader. Zijn vrouw en kinderen wachten thuis gespannen af. De laatste keer dat Drew een verhaal kwijt moest, kostte hem dat bijna zijn verstand. Dit keer lijkt alles goed te gaan Ě"ď tot er een mysterieuze rat verschijnt die aanbiedt Drew te helpen met zijn verhaal. Tegen een prijs. ISBN: 9789049201654. Cond./Kwaliteit: Ramsj.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 3487442
€  8.99
Catalogus: Thrillers
Trefwoorden: 9789049201654

9789029094900 José Luis González Macías 264463, Atlas van vuurtorens aan het einde van de wereld. Een literaire reis langs de meest afgelegen vuurtorens op aarde
José Luis González Macías 264463
Atlas van vuurtorens aan het einde van de wereld. Een literaire reis langs de meest afgelegen vuurtorens op aarde
J.M. Meulenhoff. Hardback. Pp: 160. 'Wat een fijn boek' Het Parool****NRC - Een boeiend bladerboek` **** Knack`Een onwaarschijnlijk fraai boek over eenzaamheid, heldendaden en natuurgeweld waarvan je niet wist dat je het wilde hebben, totdat je het ziet.' VPRO Gids'Betoverend boek vol mysterieuze verhalen.' ZIN - Ga op expeditie met de Atlas van vuurtorens aan het einde van de wereld` De Morgen Een prachtige literaire en visuele reis langs bijzondere vuurtorens op de meest unieke, afgelegen plekjes van de wereldAtlas van vuurtorens aan het einde van de wereld is een unieke verzameling van meer dan dertig waargebeurde verhalen over vuurtorens, met prachtige, kleurrijke illustraties, bouwtekeningen en zeekaarten.Een blinde vuurtorenwachter in Rusland zorgt dat er licht schijnt op de poolcirkel. Een dapper meisje uit de Verenigde Staten zal voor altijd herinnerd worden om haar hulp bij verschillende schipbreuken. In Nieuw-Zeeland dreigt een klein vogeltje uit te sterven na de bouw van een vuurtoren en de komst van de nieuwe vuurtorenwachter en zijn kat. Op het zuidelijkste puntje van ArgentiniŽ spookt het. Een Britse excentriekeling bouwt een toren op open zee om er later te sterven. Twee bewakers verdwijnen op mysterieuze wijze uit een eenzame baai op Robbeneiland. Al deze verhalen voeren ons naar horizonten waar bijzondere figuren als Nelson Mandela, Edgar Allan Poe en Virginia Woolf elkaar ontmoeten en waar momenten van gekte en eenzaamheid, moed en geluk elkaar opvolgen.Josť Luis GonzŠlez MacŪas schreef ťn ontwierp dit visueel verbluffende boek. Het resultaat is een reis rond de wereld om bij weg te dromen.In de pers - Dit boek staat vol mysterieuze verhalen die de lezer naar afgelegen plekken en andere tijden transporteren.` El PaŪs - Een boek dat je volledig onderdompelt in een dertigtal verhalen over uitzonderlijke vuurtorens, met schitterende illustraties, zeekaarten, bouwtekeningen en andere curiositeiten. Na het lezen van dit boek wil je het liefst zelf een tijdje in een vuurtoren wonen.` National Geographic - Een visueel aantrekkelijk boek, net zo geweldig als de verhalen over de vuurtorens die erin staan.` La RazÚn. ISBN: 9789029094900. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 2923720
€  14.50
Catalogus: Cadeau
Trefwoorden: 9789029094900

9789085300373 Maarten van Rossem 232181, De Atoombom. Een hoorcollege over de geschiedenis van de nucleaire wapenwedloop
Maarten van Rossem 232181
De Atoombom. Een hoorcollege over de geschiedenis van de nucleaire wapenwedloop
Home Academy Publishers B.V. 2009. Luisterboek. Pp: 24. In 1939 startten de Amerikanen in het geheim het Manhattan Project dat zou leiden tot de ontwikkeling van de atoombom en het gebruik ervan op Hiroshima en Nagasaki. Maarten van Rossem behandelt de geschiedenis van het ontstaan van het meest destructieve en gevreesde wapen. Een boeiend en multidisciplinair college over de atoombom en de nucleaire wapenwedloop die daar op volgde.InhoudsopgaveH1. HiroshimaH2. Kernsplitsing: een Duitse atoombomH3. Nader onderzoek.H4. De atoombom wordt werkelijkheidH5. Op weg naar een onvermijdelijke wapenwedloopH6. Een waanzinnige nucleaire wapenwedloopH7. Een wapenwedloop met afsprakenH8. Het einde van de Koude Oorlog en de toekomst van de atoombomOver de sprekerProf. dr. Maarten van Rossem is emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft diverse werken over historische onderwerpen op zijn naam, waaronder boeken voor een breed publiek, zoals Heeft geschiedenis nut? en De Wereld volgens Maarten van Rossem. Bij Home Academy zijn van hem de volgende hoorcolleges op audio-cd verschenen: Amerika, Koude Oorlog, Geschiedenis in het groot, Eerste Wereldoorlog, Tweede Wereldoorlog en de Atoombom. ISBN: 9789085300373. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 396557
€  15.00
Trefwoorden: 9789085300373

9789021414621 Vi Keeland 170066, De baas
Vi Keeland 170066
De baas
Volt. Paperback. Pp: 320. Een dirty office romance van de populaire auteur Vi Keeland. Reese is op een date die ongelooflijk saai is, dus spreekt ze op de voicemail van een vriendin in dat ze zo gauw mogelijk teruggebeld wil worden met - een noodgeval`, zodat ze weg kan. Een knappe man die langsloopt en haar woorden opvangt voorspelt dat haar date die list sowieso zal doorzien. Hij mag dan wel bijzonder sexy zijn, toch laat Reese hem weten dat ze niet zit te wachten op zijn advies. Hij loopt grijnzend terug naar zijn eigen gezelschap. Terug aan tafel blijft haar date tegen haar aan praten, totdat ineens de knappe bemoeial met zijn date aan haar tafel verschijnt. Hij stelt zich voor als Chase Parker, en tot haar verbazing doet hij alsof hij haar neef is en maakt er een dubbeldate van. Hij verzint de meest bizarre en hilarische verhalen over hun zogenaamde gezamenlijke jeugd, en Reese doet met een uitgestreken gezicht mee. Zo wordt de date from hell ineens een stuk leuker. Aan het einde van de avond gaan ze ieder hun eigen weg zonder telefoonnummers uit te wisselen. Reese gaat ervan uit dat ze Chase nooit meer zal zien. tot ze een maand later een leuke nieuwe baan vindt. Haar nieuwe baas? Chase Parker. De boeken van Vi Keeland zijn wereldwijde bestsellers. Ook schrijft ze samen met Penelope Ward verslavende romantische verhalen zoals Onweerstaanbaar en vele andere. ISBN: 9789021414621. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 1852529
€  6.00
Trefwoorden: 9789021414621

9789460038280 Joseph Jebelli 163220, Het begin van het einde. Op weg naar de genezing van Alzheimer
Joseph Jebelli 163220
Het begin van het einde. Op weg naar de genezing van Alzheimer
Balans. Paperback. Pp: 320. Alzheimer is de grote, wereldwijde epidemie van onze tijd, die miljoenen over de hele wereld treft. Nederland alleen al telt op dit moment bijna 300.000 patiŽnten. Sinds 2015 staat dementie als doodsoorzaak op nummer een, voor kanker en hart- en vaatziekten. Wetenschappers zijn bezig met een race tegen de klok om genezing te vinden.Neurowetenschapper Joseph Jebelli is een van hen. In Het begin van het einde gaat hij in op verleden, heden en toekomst van de ziekte - van het eerste beschreven geval, meer dan honderd jaar geleden, tot het hypermoderne onderzoek van vandaag. Het resultaat is een diepmenselijk verhaal en een meeslepende wetenschappelijke thriller in een. Jebelli's zoektocht leidt van negentiende-eeuws Duitsland via het naoorlogse Engeland naar de oerwouden van Papoea-Nieuw-Guinea en de laboratoria van Japan, van Amerika naar India, China, IJsland, Zweden en Colombia. De helden van zijn verhaal zijn wetenschappers uit de hele wereld - die hij vaak persoonlijk kent - en de dappere patiŽnten en hun families, die de manier veranderden waarop onderzoekers tegen de ziekte aankijken.Jebelli laat zien waarom hij zo hoopvol is over genezing, maar ook waarom het tot die tijd het beste is de ziekte te begrijpen. Het begin van het einde is een scherpzinnig en opzienbarend, en tegelijk menselijk en aangrijpend inside verslag over de ziekte die inmiddels een op de drie mensen bedreigt. ISBN: 9789460038280. Cond./Kwaliteit: Ramsj.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 1723888
€  7.90
Trefwoorden: 9789460038280

9789047608318 Maarten van Der Weijden 237269, Beter. 7 CD luisterboek
Maarten van Der Weijden 237269
Beter. 7 CD luisterboek
Rubinstein b.v. Hardcover. Op 21 augustus 2008 won Maarten van der Weijden olympisch goud op de tien kilometer openwaterzwemmen in Beijing. Dat markeerde het einde van een lange weg naar de top. In 2001 werd bij hem acute lymfatische leukemie geconstateerd. Zijn overlevingskansen we. ISBN: 9789047608318. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 3256016
€  11.50
Catalogus: Literatuur
Trefwoorden: 9789047608318

9789026337512 Maarten van der Weijden 237269, Beter
Maarten van der Weijden 237269
Beter
Ambo|Anthos. Paperback. Pp: 272. Op 21 augustus 2008 won Maarten van der Weijden olympisch goud op de tien kilometer openwaterzwemmen in Beijing. Dat markeerde het einde van een lange weg naar de top. In 2001 werd bij hem acute lymfatische leukemie geconstateerd. Na een serie zware behandelingen, waaronder een stamceltransplantatie, genas hij van zijn ziekte en pakte hij zijn loopbaan als wedstrijdzwemmer weer op. In Beter vertelt hij het verhaal van zijn ziekte en genezing. Hij schetst de moeilijke relatie met zijn vader en zijn streven om door een uitgekiende tactiek de beste zwemmer ter wereld te worden. Prachtig beschrijft Van der Weijden hoe de eerste meters die hij zwom na zijn genezing uiteindelijk leidden tot een gouden olympische medaille. Beter is een indringend en ontroerend boek over toeval, pech en geluk. Over Beter: - Beter leest zoals Van der Weijden zwom: in sneltreinvaart.` Ě"ď De Telegraaf - Een bijzonder en indrukwekkend boek.` Ě"ď AD. ISBN: 9789026337512. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 951456
€  8.00
Catalogus: Waargebeurd
Trefwoorden: 9789026337512

9789026322587 Maarten van der Weijden 237269, Beter
Maarten van der Weijden 237269
Beter
Ambo/Anthos, 2009. Paperback. Pp: 272. Op 21 augustus 2008 won Maarten van der Weijden olympisch goud op de tien kilometer openwaterzwemmen in Beijing. Dat markeerde het einde van een lange weg naar de top. In 2001 werd bij hem acute lymfatische leukemie geconstateerd. Zijn overlevingskansen werden geschat tussen de dertig en vijftig procent. Na een serie zware chemokuren, waaronder een stamceltransplantatie, genas hij van zijn ziekte en pakte hij zijn loopbaan als wedstrijdzwemmer weer op. Hij won zilver op de tien kilometer tijdens het EK van Boedapest in 2006 en werd in 2008 in Sevilla op de vijfentwintig kilometer wereldkampioen.In Beter vertelt hij het verhaal van zijn ziekte en genezing en geeft zijn visie daarop. Hij schetst de moeilijke relatie met zijn vader en zijn streven om door een uitgekiende tactiek de beste zwemmer te worden. Prachtig beschrijft Van der Weijden hoe de eerste meters die hij na zijn genezing zwom uiteindelijk leidden tot een olympische gouden medaille. Beter is een indringend en ontroerend boek over toeval, pech en geluk in het leven.Maarten van der Weijden (1981) nam al in zijn jeugd deel aan internationale kampioenschappen. Tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing droeg hij namens Nederland de vlag. Hij werd in 2008 verkozen tot Sportman van het Jaar. Maarten van der Weijden studeerde wiskunde aan de Universiteit Utrecht. ISBN: 9789026322587. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 112090
€  7.50
Catalogus: Literatuur
Trefwoorden: 9789026322587

9789025753474 Rian Visser 68078, Blitz!
Rian Visser 68078
Blitz!
Gottmer. Hardback. Pp: 144. 'Blitz!' is het spannende eerste deel in de gelijknamige populaire AVI-serie voor beginnende lezers vanaf 6 jaar.Ver weg, voorbij de maan, zweeft bol Nul. Op die bol woont Blitz, een groen ruimtemannetje. Hij woont helemaal alleen. Dat vindt hij niet erg, totdat er een vogel op zijn bol landt. Blitz en het vogeltje Tjilp worden vrienden. Maar Tjilp wil na een tijdje terug naar de aarde. Pas dan voelt Blitz hoe eenzaam hij is. Hij bouwt een raket en vliegt naar de aarde, op zoek naar een vriend die op hem lijkt. Maar is er op aarde wel iemand zoals Blitz?Het lijkt eenvoudig, maar ga er maar aan staan: een spannend verhaal schrijven voor kinderen die net zijn begonnen aan hun leescarriŤre. Rian Visser verstaat die kunst! 'Blitz!' voldoet aan alle normen voor een eerste leesboek: grote letters, een lettertype dat ook voor dyslectici makkelijk leesbaar is, makkelijke woorden, korte zinnen die steeds op een nieuwe regel beginnen, beknopte hoofdstukjes en veel grappige illustraties van Lars Deltrap. Gelukkig zijn er nog veel meer boeken in de 'Blitz!'-serie!Leesniveau: AVI E3/M4 (Nederland) en leerjaar 1 einde/leerjaar 2 midden (BelgiŽ). ISBN: 9789025753474. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 511001
€  9.00
Trefwoorden: 9789025753474

9789462585614 Tiny de Liefde-van Brakel 241326, La Bohème. Hollandse kunstenaars in Parijs 1866-1874
Tiny de Liefde-van Brakel 241326
La Bohème. Hollandse kunstenaars in Parijs 1866-1874
Uitgeverij WBOOKS. Hardback. Pp: 144. In La BohŤme, Hollandse kunstenaars in Parijs 1866-1874 wordt het beeld geschetst van het artistieke, onconventionele, arme, maar vrije leven van vier jonge schilders in de romantische wereldstad Parijs. David Adolphe Constant Artz schreef vanuit Parijs aan zijn mecenas Jan Kneppelhout. In deze brieven spelen schilders, musici, kunsthandelaren en kunstliefhebbers een belangrijke rol en laten een fascinerend beeld zien van het wel en wee van jonge Hollandse kunstenaars op zoek naar inspiratie, liefde en geluk Ě"ď - la vie de BohŤme`. In 1865 besloot de kunstschilder Jacob Maris (1837-1899) samen met zijn vriend Frederik Hendrik Kaemmerer (1839-1902) zijn geluk te beproeven in de wereldstad Parijs. Korte tijd later stond de schilder David Adolphe Constant Artz (1837-1890) voor hun deur in de bruisende metropool en in 1869 trok Matthijs Maris (1839-1917) bij de schilders in. Het waren arme maar productieve artistieke jaren. Inmiddels was ook de aan tuberculose lijdende violist Jan de Graan (1852-1874) Ě"ď eens een beroemd wonderkind Ě"ď bij de schilders in Parijs gearriveerd. De musicus, een wees, was goed bevriend met Artz, die zich het lot van de jongen zeer aan trok. De schilders bleven werken in Parijs ondanks de bloedige Frans-Duitse oorlog en de Commune. Jacob Maris legde zich onder meer toe op het schilderen van - Italiennes`, jonge meisjes in Italiaanse klederdracht. Kaemmerer koos voor een opleiding aan de Academy des Beaux-Arts en schilderde Scheveningse strandgezichten. Artz schilderde steeds vaker Hollandse onderwerpen en Matthijs Maris maakte na alle oproer in Parijs meerdere sprookjesachtige symbolistische schilderijen. Het was een enerverende periode in Parijs: La vie de BohŤme. Maar aan het sprookje kwam een einde toen ieder zijn eigen weg ging. In 1871 keerde Jacob Maris terug naar Den Haag. Ook Artz besloot Parijs voor goed te verlaten. Hij vond in de zomer van 1873 samen met Kaemmerer nieuwe inspiratie in het vissersdorpje Katwijk aan Zee, waar ze verbleven in Logement De Zwaan. Schilders uit binnen- en buitenland volgden hun voorbeeld en zo groeide een eenvoudige vissersplaats uit tot een echt kunstenaarsdorp, nu 150 jaar geleden. ISBN: 9789462585614. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 3339089
€  18.50
Catalogus: Kunst
Trefwoorden: 9789462585614

9789020996760 Dirk de Wachter 232828, Borderline times. Het einde van de normaliteit
Dirk de Wachter 232828
Borderline times. Het einde van de normaliteit
Lannoo Campus, 2012. Paperback. Pp: 136. We leven in borderlinetijden. In de psychiatrie is borderline vandaag met voorsprong de vaakst gestelde diagnose. Bovendien is de lijn tussen patiŽnten en niet-patiŽnten flinterdun. Zijn wij collectief op weg naar ziekte en ongenoegen? Psychiatrie is de spiegel van de wereld waarin we leven. Dirk De Wachter schetst borderline dan ook als een maatschappelijk ziektebeeld. Eťn conclusie staat als een paal boven water: In onze westerse maatschappij zijn de symptomen van borderline niet ver te zoeken. Meer nog, ze kenmerken onze leefwereld. Wij zijn ons brein in de tijd. Gelukkig zijn er andere, meer hoopgevende signalen met vooruitzicht op herstel. Onze wereld lijkt aan een grens te staan. Mensen verzetten zich uitdrukkelijk tegen de symptomen. Hechting, engagement, solidariteit en gemeenschapszin zijn waarden die broodnodig zijn om weerwerk te bieden tegen de huidige borderlinegesteldheid van dreigende verbrokkeling, impulsiviteit en zinloosheid. ISBN: 9789020996760. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 174325
€  15.50
Catalogus: Psychologie
Trefwoorden: 9789020996760

| Pagina's: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | - Volgende pag.