gevonden: 97 boeken op 7 pagina's. Dit is pagina 1
- Volgende pag.

9789460040795 Merlijn Hurx 91101, Architect en aannemer. De opkomst van de bouwmarkt in de Nederlanden 1350-1530
Merlijn Hurx 91101
Architect en aannemer. De opkomst van de bouwmarkt in de Nederlanden 1350-1530
Vantilt, 2012. Softcover. Pp: 495. In de Late Middeleeuwen maakte de bouwwereld in de Nederlanden een uitzonderlijke ontwikkeling door. Grote publieke bouwwerken als kerken en stadhuizen kwamen, in tegenstelling tot elders in Noord-Europa, niet in eigen beheer tot stand, maar werden steeds vaker openbaar aanbesteed. Aannemers konden verschillende producten aanbieden, variŽrend van prefab bouwpakketten in natuursteen tot oplevering van een compleet gebouw. Deze nieuwe manier van werken vergde een andere rol van de architect dan voorheen. De architect was niet meer de voorman op de bouwplaats, maar een adviseur van de opdrachtgever die zich specialiseerde in het ontwerp en de coŲrdinatie van het bouwproces. Architect en aannemer toont voor het eerst nauwgezet hoe in de vijftiende eeuw de basis werd gelegd voor onze huidige architectenpraktijk en bouweconomie. Door de vele illustraties en uitgebreide achtergrondinformatie van nog altijd beroemde gebouwen als de Grote Kerk in Antwerpen, de Sint-Jan in s-Hertogenbosch, het stadhuis in Brussel en de Oude Kerk in Amsterdam is het boek niet alleen relevant voor architecten en bouwhistorici, maar is het ook aantrekkelijk voor iedereen die zich interesseert voor middeleeuwse bouwkunst. Merlijn Hurx (1981) promoveerde in 2010 aan de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft op zijn onderzoek naar het ontstaan van het architectenvak in de Lage Landen. Momenteel is hij als universitair docent middeleeuwse architectuurgeschiedenis verbonden aan de Universiteit Utrecht. ISBN: 9789460040795. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 1676615
€  32.50
Catalogus: Architectuur
Trefwoorden: 9789460040795

9789038804064 Joris Bijdendijk 159288, Bijdendijk. Een keuken voor de Lage Landen
Joris Bijdendijk 159288
Bijdendijk. Een keuken voor de Lage Landen
Nijgh & Van Ditmar. Hardback. Pp: 410. De liefde voor mooie producten en lekker eten is Joris Bijdendijk al vroeg bijgebracht. Elk weekend ging het gezin naar de Ardennen, waar een grote moestuin werd onderhouden, en waar de forel rechtstreeks uit de beek het bord op ging. Toen hij zestien jaar oud was, wist Bijdendijk het zeker: hij wilde topchef worden. Minutieus beschreef hij in een meerjarenplan welke stappen hij daartoe moest zetten. Warenkennis opdoen bij vissers, slagers en boeren en technisch in de leer gaan bij de allerbeste chefs. Het resultaat is ernaar. Bijdendijk wordt gezien als een van de meest veelbelovende chefs die Nederland rijk is. Eind vorig jaar behaalde hij voor RIJKS¬© in Amsterdam een Michelinster. Hij reist de wereld rond om te blijven leren van internationale grootheden en ontvangt hen ook regelmatig in Amsterdam. Daarnaast is hij zeer prominent in de - Slow Food`-beweging, die aandacht vraagt voor de duurzaamheid, kwaliteit en diversiteit van lokale producten. Bijdendijks missie is om een keuken te ontwikkelen voor de Lage Landen, zoals Renť Redzepi dat deed voor ScandinaviŽ. In dit prachtig vormgegeven kookboek zet hij die missie uiteen en schotelt hij de ambitieuze thuiskok een keur aan originele en uitdagende recepten voor. Een boek waar we nog jaren mee vooruit kunnen. - Een zege voor de Nederlandse keuken, trots op hoe hij zich heeft ontwikkeld.` Ě"ď Ron Blaauw - Joris en zijn gepassioneerde jonge team benaderen eten op een unieke wijze, en brengen hun regio tot een heel nieuw niveau.` Ě"ď Virgillio Martinez (chef van het Peruaanse sterrenrestaurant Central) - Joris is een van de jonge chefs die bepalend zijn geweest voor de geschiedenis van Le Jardin des Sens. Hij was zeer professioneel, en heeft veel mooie herinneringen achtergelaten. Hij is een van de grote talenten die in onze Zuid-Franse keuken voorbij is gekomen: creatief en technisch vaardig. Inmiddels wordt hij als een van de beste chefs van Europa gezien.` Ě"ď De gebroeders Pourcel. ISBN: 9789038804064. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 1649638
€  40.00
Catalogus: Kookboeken
Trefwoorden: 9789038804064

9789462585799 Tom Buijtendorp 155486, De Caesarroute. Gids bij Caesar in de Lage Landen
Tom Buijtendorp 155486
De Caesarroute. Gids bij Caesar in de Lage Landen
Uitgeverij WBOOKS. Paperback. Pp: 112. Een tiental dagtochten voert door veelal prachtige natuur in Nederland en omgeving, met een verrassende historische dimensie. Door Caesar te benaderen als eerste ontdekkingsreiziger in onze regio, biedt deze op een breed publiek gerichte gids ook kenners nieuwe perspectieven. Wie wil, kan in Caesars voetspoor zien wat nog niet eerder zo gezien is. Op geselecteerde locaties, of als aansluitende Caesarroute. Kaartjes wijzen de weg, met oog voor jonge reisgenoten. Het rijk geÔllustreerde en vlot geschreven verhaal laat zich zelfstandig thuis lezen, of als reisgids per locatie. Er doemt een nieuw beeld op van de veldheer die meer in het noorden was dan lang gedacht, en mede daar Europese geschiedenis schreef. Tom Buijtendorp promoveerde op de lang vergeten stad Forum Hadriani bij Den Haag, basis voor de huisreconstructie in Museumpark Archeon. Hij onderzocht meer cold cases uit de archeologie zoals de mysterieuze Brittenburg, gevisualiseerd met de limescoop in Katwijk aan Zee, en de vergeten slagvelden van Caesar. Ook de nieuwe gezichtsreconstructie van Caesar voor het Rijksmuseum van Oudheden is gebaseerd op zijn onderzoek en opgenomen in de eerste tentoonstelling over Julius Caesar in Nederland. Speciaal ter gelegenheid van deze expositie in H`ART Museum Amsterdam, is deze gids uitgebracht. ISBN: 9789462585799. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 3426150
€  14.00
Catalogus: Geschiedenis
Trefwoorden: 9789462585799

9789058263421 Dagmar Eichberger 60072, Dames met klasse. Margareta van York/ Margareta van Oostenrijk
Dagmar Eichberger 60072
Dames met klasse. Margareta van York/ Margareta van Oostenrijk
Davidsfonds, 2005. Gekartonneerd. Pp: 320. Schitterend geÔllustreerd beeld van de Bourgondisch-Habsburgse cultuur Aansluitend bij de gelijknamige tentoonstelling in Mechelen (najaar 2005) Meer dan 200 schitterende kleurenreproducties van kunstwerken en objecten Samengesteld door een internationaal team van vakspecialisten Dames met Klasse. Margareta van York - Margareta van Oostenrijk Dames met Klasse geeft een intrigerend en rijkelijk geÔllustreerd overzicht van de Bourgondische periode in onze geschiedenis: een topmoment van rijkdom en kunst in de Lage Landen. Margareta van York en Margareta van Oostenrijk, twee machtige vrouwen die rond 1500 in Mechelen hof hielden, staan centraal in dat succesverhaal. Ongekende hoogbloei in Mechelen De Margareta`s drukten een onuitwisbare stempel op Mechelen in de late vijftiende en de vroege zestiende eeuw. Zo kreeg de al sterke economische uitstraling van de stad belangrijke bestuurlijke en diplomatieke dimensies. De twee prinsessen bezorgden haar een ongekende intellectuele en politieke hoogbloei. Ze verhieven Mechelen tot het culturele niveau van de belangrijkste steden van het toenmalige West-Europa, een parel van de Bourgondisch-Habsburgse cultuur. Vandaag zijn de sporen van deze vrouwen nog steeds zichtbaar. Hun paleizen hebben een belangrijke plaats in de oude binnenstad en de vele kunstwerken en boeken die zij verzamelden, zijn ook nu nog wereldwijd te bewonderen. Intrigerend vrouwelijk eiland in een mannelijke oceaan Wie waren die adellijke vrouwen? Hoe kwamen zij aan de macht? Welke plaats namen ze in in het Mechelen van de Renaissance? Hoe stonden zij in het leven? Wat dreef hen? Wat was hun band met God, macht, kunst en wetenschap? En vooral: hoe hielden zij zich politiek en emotioneel staande in een uitgesproken mannenwereld? Dit boek dringt door tot de kern van deze bijzondere vrouwenwereld in het 15de en 16de-eeuwse Europa. Unieke illustraties en boeiende essays Dit boek met meer dan 250 schitterende kleurenreproducties van internationale kunstwerken en objecten verbeeldt de ruimere leef- en denkwereld van deze heerseressen en brengt hen tot leven. Werken van meesters als onder andere de beeldhouwer Conrad Meit en de schilders Bernard van Orley en Jan Gossaert geven een kleurrijk beeld van een Bourgondisch hof in al zijn pracht en praal. Korte commentaren situeren de kunstwerken in hun maatschappelijke en cultuurhistorische context. Boeiende essays schetsen een breed en diepgravend beeld van de twee Margareta`s. De unieke combinatie van woord en beeld maken van Dames met Klasse een geschenkboek met klasse. In dit boek kijken en lezen is puur genieten. ISBN: 9789058263421. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 114948
€  45.00
Catalogus: Geschiedenis
Trefwoorden: 9789058263421

9789460362132 , Door het vuur voor de armen. Oudste getuigenissen over Laurentius
Door het vuur voor de armen. Oudste getuigenissen over Laurentius
Uitgeverij Damon VOF. Paperback. Pp: 168. In Nederland en Vlaanderen zijn ruim negentig kerken en kapellen aan Laurentius toegewijd. Dat is opmerkelijk voor een heilige die ergens uit het huidige Noord-Spanje afkomstig was en in Rome de marteldood stierf, waarschijnlijk op 10 augustus 258. In onze Lage Landen heeft Laurentius nooit een voetstap gezet. Toch kent de waardering voor hem op enkele plaatsen hier al een lange geschiedenis van meer dan duizend jaar. Voor deze bundel werden de oudste getuigenissen over Laurentius bijeengebracht. Zij dateren van de vierde tot en met de dertiende eeuw. De teksten zijn afkomstig van Ambrosius, Prudentius, Augustinus, Petrus Chrysologus, Leo de Grote, Maximus van Turijn, Gregorius van Tours en Jacobus de Voragine. Meestal gaat het om preken, die gehouden zijn op Laurentius' feestdag. Maar onder de geselecteerde bronnen bevinden zich ook andere literaire genres. Elke auteur geeft een eigen kleur aan wat hij in Laurentius waardeert en bewondert. Daardoor ontstaat een prachtig beeld van de heilige, die vooral befaamd werd door zijn zorg voor de armen en de manier waarop hij voor hen door het vuur is gegaan. Aan de vertalingen hebben verschillende classici meegewerkt. Het resultaat biedt een mooie weergave van de diverse stijlen in de Latijnse bronnen. In het boek zijn acht kleurenafbeeldingen opgenomen. ISBN: 9789460362132. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 693006
€  10.00
Catalogus: Religie
Trefwoorden: 9789460362132

9789045027593 MaartenJan Hoekstra 87275, Dorp, stad, land. De lage landen in woorden
MaartenJan Hoekstra 87275
Dorp, stad, land. De lage landen in woorden
Atlas Contact, 2014. Paperback. Pp: 400. Nederland en BelgiŽ zijn de twee dichtst bevolkte landen van Europa. Gezien de waterrijke ligging van de Lage Landen is dat eigenlijk een wonder. De historie van woorden als strand, hunebed, molen en riool kan de ontwikkeling van onze streken als geen ander belichten. Daarom vertelt dit boek de bijzondere geschiedenis van het landschap en de bewoning aan de hand van de woorden die er door de eeuwen heen voor zijn gebruikt. Net als in Huis, tuin en keuken levert dat intrigerende woordverhalen op. Zo hebben we het begrip stad te danken aan de rechtspraak rond Keulen. De Franse boulevard blijkt gebaseerd te zijn op ons bolwerk. Waarom wilde niemand halverwege de negentiende eeuw aan een laan wonen en vanaf 1900 juist wel? En waar komen de woorden bus en tram vandaan? Door dit boek zal een wandeling door onze eigen leefomgeving nooit meer hetzelfde zijn. ISBN: 9789045027593. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 432457
€  8.00
Catalogus: Talen
Trefwoorden: 9789045027593

9789025368463 G. Kuijer 58019, Draaikonten en haatblaffers. Over de moeizame geboorte van de tolerantiegedachte
G. Kuijer 58019
Draaikonten en haatblaffers. Over de moeizame geboorte van de tolerantiegedachte
Singel Uitgeverijen. Paperback. Pp: 176. De tolerante samenleving is ontstaan tijdens onze nationale afhankelijkheidsstrijd. Mannen als Benito Arias Montano, begonnen als partijganger van de hertog van Alva, kregen vanaf de jaren zestig van de zestiende eeuw een open oor voor andersdenkenden. Zij zochten niet de confrontatie met intolerante calvinisten of katholieken, maar kozen als hun wapen de schijnbare meegaandheid, het plooien en gladstrijken. Dat was hun bijdrage aan de verdraagzame samenleving. Zij werden niet zo beroemd als Filips II of Calvijn, maar drukten wel een blijvend stempel op de Lage Landen. Anno 2011 staat de verdraagzaamheid opnieuw zwaar onder druk. Guus Kuijer schrijft Montano s levensverhaal tijdens diens verblijf in de kring van de Antwerpse drukker Christoffel Plantijn. Hij waarschuwt met een groot gevoel van urgentie voor het verloren gaan van de destijds ontstane normen en waarden, en zegt daarover: `U begrijpt natuurlijk waarom ik dit boek schrijf. Ik maak me zorgen over de tolerante samenleving die in dit schitterende land ten koste van zo veel bloed en tranen is ontwikkeld. ISBN: 9789025368463. Cond./Kwaliteit: Redelijk.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 1252627
€  10.00
Catalogus: Literatuur
Trefwoorden: 9789025368463

9789401909129 Luit van der Tuuk 234253, De Franken in België en Nederland. Heersers in de vroege middeleeuwen
Luit van der Tuuk 234253
De Franken in België en Nederland. Heersers in de vroege middeleeuwen
Omniboek. Paperback. Pp: 256. Terwijl van de late middeleeuwen een geromantiseerd beeld bestaat van ridders en jonkvrouwen, zijn de vroege, 'donkere' middeleeuwen lange tijd onderbelicht gebleven. Luit van der Tuuk brengt daar verandering in. Want hoewel in de vroege middeleeuwen Germaanse koningen en krijgsheren de ene dynastieke twist na de andere uitvochten, is het onterecht dit een 'duistere tijd' te noemen. Het was eerder een periode van grote verandering, waarin zich een nieuw elan aftekende: een tijdperk van staatsvorming waarin onze streken een belangrijke rol speelden. De Lage Landen maakten deel uit van het Frankische Rijk. Het gebied van het huidige BelgiŽ en Nederland was de kraamkamer van het imperium dat de grootste soevereinde entiteit in West-Europa sinds de Romeinen zou worden. In - De Franken in BelgiŽ en Nederland` schetst Luit van der Tuuk niet alleen het optreden van bekende vorsten als Karel de Grote en Pippijn de Korte, maar ook van minder bekende Frankische heersers in de Nederlanden. Hij vertelt aan de hand van de weinige bronnen de lotgevallen van de machthebbers en hun relatie met de Lage Landen en wat dat inhield voor Europa. ISBN: 9789401909129. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 955449
€  15.00
Catalogus: Geschiedenis
Trefwoorden: 9789401909129

9789029566582 Lisa Jardine 25093, Gedeelde weelde. Hoe de zeventiende-eeuwse cultuur van de Lage Landen Engeland veroverde en veranderde
Lisa Jardine 25093
Gedeelde weelde. Hoe de zeventiende-eeuwse cultuur van de Lage Landen Engeland veroverde en veranderde
Arbeiderspers, 2008. Linnen band met stofomslag. Pp: 442. De vooraanstaande Engelse historica Lisa Jardine beschrijft de `vrijage tussen de Lage Landen en Engeland in de Gouden Eeuw.Het Kanaal overspannende contacten, gedeelde belangen en verbintenissen op het vlak van de wetenschap, de literatuur en de kunsten leidden tot een rijk proces van wederzijdse culturele assimilatie. Constantijn Huygens was een van de voornaamste drijvende krachten hierachter.Deze culturele wisselwerking veroorzaakte belangrijke verschuivingen in Engelands culturele en politieke landschap. Jardine laat zien hoe onze zeventiende-eeuwse cultuur niet alleen de Engelse identiteit verrijkte maar zich ook ontpopte tot hťt model voor Europese navolging op het vlak van commerciŽle voorspoed, ondernemersgeest, democratisering en tolerantie.Stadhouder Willem III zette in november 1688 voet aan wal in Engeland. Met een gigantisch leger maar ook met een gepast, op Engeland toegesneden cultuurpolitiek ideaal. Het fundament daarvoor was in de daaraan voorafgaande vijftig jaar gelegd.Gedeelde weelde is een boek over de intense culturele wisselwerking tussen Engeland en de Lage Landen, geschreven in de traditie van Simon Schama s Overvloed en onbehagen en Jonathan Israels The Dutch Republic.We lezen onder meer over de geleerden Constantijn en Christiaan Huygens, Antoni van Leeuwenhoek en Jan Swammerdam, over schilders met sterstatus in Londen, zoals Antoon van Dyck, Peter Lely en Pieter Paul Rubens, over landschapsarchitecten en instrumentenmakers, en over de vorstelijke vluchtelingen en kunstliefhebbers Margaret Cavendish - de eerste vrouw die mocht toetreden tot de Londense Royal Society - en haar man William Cavendish, die vele hooggeplaatste personen in hun huis, het Antwerpse Rubenshuis, ontvingen. ISBN: 9789029566582. Cond./Kwaliteit: Redelijk.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 152761
€  15.00
Catalogus: Geschiedenis
Trefwoorden: 9789029566582

9789058262813 Peter Nissen 67929, Geloven in de Lage Landen. Scharniermomenten in de geschiedenis van het christendom
Peter Nissen 67929
Geloven in de Lage Landen. Scharniermomenten in de geschiedenis van het christendom
Davidsfonds, 2004. Paperback. Pp: 203. Vijfde eeuw. Het christendom doet zijn intrede in de Lage Landen. In de eeuwen die volgen krijgt het vaste voet aan de grond. De eerste bisdommen worden opgericht en belangrijke kloosterorden ontstaan, zoals de benedictijnen, de franciscanen en de dominicanen. Vijftiende eeuw. Het humanisme zet het absolute gezag van de Kerk op de helling. Een kerkelijke vernieuwing op Europese schaal dringt zich op. Zeker wanneer de Kerk ook het hoofd moet bieden aan het reformatorische gedachtegoed. De JezuÔetenorde, het jansenisme en missionering zijn slechts enkele belangrijke uitingen van de katholieke hervorming van de zestiende tot ver in de achttiende eeuw. Ook in de negentiende eeuw blijft de breuk tussen het protestantse Noorden en het katholieke Zuiden bestaan. Geloven in de Lage Landen brengt een chronologisch overzicht van de meest kenschetsende ontwikkelingsmomenten van het godsdienstige leven in onze regionen. Binnen het ruime historische kader is er aandacht voor uitzonderlijke gebeurtenissen, individuen - de kleine gelovigen zowel als de grote religieuze leiders - en hun belevenissen. ISBN: 9789058262813. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 351753
€  15.00
Catalogus: Religie
Trefwoorden: 9789058262813

9789057306006 Gerben Graddesz Hellinga 217886, Geschiedenis van Nederland. De canon van ons vaderlands verleden ( definitieve versie)
Gerben Graddesz Hellinga 217886
Geschiedenis van Nederland. De canon van ons vaderlands verleden ( definitieve versie)
Walburg pers, 2007. Gekartonneerd. Pp: 192. Geactualiseerde, definitieve versie van de Canon (verplichte leerstof voor basis- en middelbaar onderwijs).Geschiedenis leeft weer! De eerste canon van onze vaderlandse geschiedenis is een feit. De canon vormt het fundament van de culturele bagage die elke Nederlander als vanzelfsprekend zou moeten hebben. In dit publieksboek passeren twintig eeuwen Lage Landen de revue aan de hand van 50 hoogtepunten, die samen de basis vormen van het nieuwe geschiedenisonderwijs - lange tijd een onderbelicht onderdeel van het lespakket. Elk van de 50 onderwerpen biedt aanknopingspunten voor boeiende verhalen die de belangstelling van scholieren voor geschiedenis kunnen aanwakkeren. Samen vormen deze 'vensters' de rode draad van de geschiedenis van het land dat wij gezamenlijk bewonen. Wie meer wil weten over de afzonderlijke onderwerpen, maar tegelijkertijd een indruk wil krijgen van de plaats die ze in het grote geheel innemen, vindt in dit boek wat hij zoekt.Deze prachtige, rijk geÔllustreerde uitgave vormt de meest moderne versie van onze historie. Vijftig toegankelijke, vlot geschreven hoofdstukken leiden ons via de hunebedbouwers en de Romeinen, Karel de Grote en Willem van Oranje tot de komst van de televisie, de ontdekking van de gasbel en zelfs Srebrenica. Geschikt als naslagwerk voor historisch geÔnteresseerden en onmisbaar als historische 'opfrisser' voor ouders met schoolgaande kinderen.Van deze auteur verschenen/verschijnen ook de volgende titels:Zeehelden uit de Gouden Eeuw Pioniers van de Gouden Eeuw. ISBN: 9789057306006. Cond./Kwaliteit: Redelijk.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 738103
€  12.50
Catalogus: Geschiedenis
Trefwoorden: 9789057306006

9789057308529 Gerben Graddesz Hellinga 217886, Geschiedenis van Nederland. De canon van ons vaderlands verleden
Gerben Graddesz Hellinga 217886
Geschiedenis van Nederland. De canon van ons vaderlands verleden
Walburg Pers. Hardback. Pp: 192. Geschiedenis leeft weer! De canon van onze vaderlandse geschiedenis is een feit. Deze geactualiseerde, definitieve versie van de canon vormt het fundament van de culturele bagage die elke Nederlander als vanzelfsprekend zou moeten hebben. In dit publieksboek passeren twintig eeuwen Lage Landen de revue aan de hand van 50 hoogtepunten, die samen vanaf 2008 de basis vormen van het nieuwe geschiedenisonderwijs - lange tijd een onderbelicht onderdeel van het lespakket. Elk van de 50 onderwerpen biedt aanknopingspunten voor boeiende verhalen die de belangstelling van scholieren voor geschiedenis kunnen aanwakkeren. Samen vormen deze 'vensters' de rode draad van de geschiedenis van het land dat wij gezamenlijk bewonen. Wie meer wil weten over de afzonderlijke onderwerpen, maar tegelijkertijd een indruk wil krijgen van de plaats die ze in het grote geheel innemen, vindt in dit boek wat hij zoekt. Deze prachtige, rijk geÔllustreerde uitgave vormt de meest moderne versie van onze historie. Vijftig toegankelijke, vlot geschreven hoofdstukken leiden ons via de hunebedbouwers en de Romeinen, Karel de Grote en Willem van Oranje tot de komst van de televisie, de ontdekking van de gasbel en zelfs Srebrenica. Geschikt als naslagwerk voor historisch geÔnteresseerden en onmisbaar als historische 'opfrisser' voor ouders met schoolgaande kinderen. ISBN: 9789057308529. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 503911
€  10.00
Catalogus: Geschiedenis
Trefwoorden: 9789057308529

9789058264589 Raymond van Uytven 233341, Geschiedenis van de dorst. Twintig eeuwen drinken in de Lage Landen
Raymond van Uytven 233341
Geschiedenis van de dorst. Twintig eeuwen drinken in de Lage Landen
Davidsfonds/Leuven. Paperback. Pp: 290. Geschiedenis van de dorst Twintig eeuwen drinken in de Lage LandenDe mens - zo stelt Plinius de Oudere al in de eerste eeuw - is het enige wezen dat drinkt ook als het geen dorst heeft. Water, wijn, bier, brandewijn, jenever, pils, frisdrank en de exotische indringers chocolade, koffie en thee: door de geschiedenis heen hebben alle mogelijke dranken elkaar bestreden om de gunst van de 'drinker'.Maar wie dronk wat? En waarom? Water en bier voor de armen, wijn voor de rijken? Koffie voor de heren, thee voor de dames? Dit boek dompelt de lezer onder in het drankverbruik van de Lage Landen, vanaf het begin van onze tijdrekening tot nu, van honingmee tot ijsthee. Geschiedenis van de dorst is bovendien een cultuurgeschiedenis met een unieke kijk op het dagelijkse leven van onze voorouders, hun materiŽle welstand en manier van denken. Een standaardwerk waarvan iedereen kan genieten. Gezondheid!RAYMOND VAN UYTVEN, hoogleraar em. geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen en de K.U.Leuven, verdiepte zich in literaire en ambtelijke teksten over dranken, serveert de lezer interessante historische weetjes en giet zijn kennis in verhelderende tabellen. Bij Davidsfonds/Leuven publiceerde Raymond van Uytven meerdere succesvolle standaardwerken over de middeleeuwen. ISBN: 9789058264589. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 363022
€  20.00
Catalogus: Geschiedenis
Trefwoorden: 9789058264589

9789085420422 Ludo Abicht 24877, Geschiedenis van de Joden van de Lage Landen
Ludo Abicht 24877
Geschiedenis van de Joden van de Lage Landen
Bezige Bij, De, 2006. Paperback. Pp: 350. De geschiedenis van de Lage Landen is ondenkbaar zonder de cruciale rol te vermelden die de joodse gemeenschap heeft gespeeld. In historische steden als Amsterdam of Antwerpen is de joodse aanwezigheid zeer zichtbaar. Maar er is ook een verborgen verhaal dat parallel loopt met de hoogte- en dieptepunten uit onze geschiedenis. In zijn fascinerende Geschiedenis van de Joden van de Lage Landen belicht Ludo Abicht een minder bekend verleden, dat voor BelgiŽ en Nederland nog steeds van groot belang is.Vanaf het moment dat de eerste joodse migranten zich vestigden aan de oevers van Rijn, Maas en Schelde is de joodse gemeenschap nauw betrokken geweest bij de woelige en vaak dramatische ontwikkelingen in onze regio. De weg naar aanvaarding en integratie is lang geweest en heeft vele slachtoffers gemaakt. Bij elke crisis werd de joodse identiteit ter discussie gesteld. Want wie is jood? En is het jodendom een godsdienst, een bevolkingsgroep of een cultuur?In Geschiedenis van de Joden van de Lage Landen gaat Ludo Abicht terug tot de vroegste vermelding van de joodse gemeenschap, in de dertiende eeuw. Hij tracht ook een antwoord te vinden op de vraag of de eenentwintigste eeuw het vaak voorspelde einde van de - joodse diaspora` zal brengen. ISBN: 9789085420422. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 344010
€  17.50
Catalogus: Geschiedenis
Trefwoorden: 9789085420422

9789463101103 Dessin David 129618, God is een vluchteling. De terugkeer van het christendom in de Lage Landen
Dessin David 129618
God is een vluchteling. De terugkeer van het christendom in de Lage Landen
Pelckmans. Paperback. Pp: 288. God is terug en woont in Europa. Meer nog, ruim de helft van de migranten in de Europese Unie behoort tot het christendom. 13 miljoen daarvan zijn afkomstig van buiten Europa - tegenover 12 miljoen moslims. In Vlaanderen is die ontwikkeling zeer zichtbaar. David Dessin beschrijft het verhaal achter de verborgen herkerstening. Zijn zoektocht naar de nieuwe christenen is een wereldreis door duizenden jaren geschiedenis. David Dessin ontmoet Syrisch-orthodoxen uit het Midden-Oosten, mormonen, Seventh-day Adventists uit Ghana en Filippijnse pentecostals, die enkele van de jongste ťn snelst groeiende bewegingen binnen het christendom vormen. Wereldwijd is het christendom, dat wij nog steeds vooral als een Europese godsdienst zien, aan het groeien. De nieuwe, springlevende christelijke gemeenschappen in Vlaanderen houden geseculariseerde Europese christenen een ongemakkelijke spiegel voor. God is een vluchteling toont hoe het geloof weer een plaats zoekt in onze samenleving David Dessin studeerde filosofie aan de KU Leuven, werkte aan de KU Leuven als onderwijsassistent en is sinds 2011 onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen, waar hij werkt rond godsdienst en literatuur. Hij schreef eerder Het Beloofde Land samen met Sylvain De Bleeckere (2014). ISBN: 9789463101103. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 826046
€  12.50
Trefwoorden: 9789463101103

| Pagina's: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | - Volgende pag.