gevonden: 14 boeken

9789022599259 Rachel Hore 48439, De geheimen van Minnie Gray. Tussen de wereldoorlogen leidt Minnie een dubbelleven, met alle gevaren van dien
Rachel Hore 48439
De geheimen van Minnie Gray. Tussen de wereldoorlogen leidt Minnie een dubbelleven, met alle gevaren van dien
Boekerij. Paperback. Pp: 352. Minnie Gray is een heel normale vrouw Ě"ď en een spionne voor de Britse overheidEngeland, 1928. Het enige wat er van Minnie Gray wordt verwacht, is dat ze een leuke man ontmoet, met hem trouwt en een paar kinderen op de wereld zet. Maar Minnie denkt daar zelf heel anders over. Ze wil iets voor de wereld betekenen. Dan krijgt ze op een dag uit heel onverwachte hoek een kans aangereikt: ze wordt gerekruteerd als spionne voor de Britse overheid.Minnie wordt direct in het diepe gegooid en infiltreert in de communistische beweging in Londen. Ze raakt steeds dieper verwikkeld in allerlei bedreigende situaties en voelt zich steeds verder geÔsoleerd van haar normale leven. Ze begint zich af te vragen of ze dit gevaarlijke dubbelleven wel kan volhouden. Iedereen weet namelijk dat de Russische regering genadeloos afrekent met iedereen die ook maar enigszins verdacht wordt. Wat zal er van haar worden als ze door de mand valt?In de pers - Geweldig. Spannend, perfect geresearcht en met een overtuigende setting.` Daily Mail - Rachel Hore heeft weer een prachtige roman geschreven, met een onvergetelijke heldin: een gewone jonge vrouw die ongewone dingen bereikt in haar leven.` Sunday Express - Adembenemend. Dit is een van die onvergetelijke verhalen met personages die je zult missen als je het boek uit hebt. Ik heb van elke bladzijde genoten.` Dinah Jefferies. ISBN: 9789022599259. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 3358172
€  8.00
Trefwoorden: 9789022599259

9789023419037 Leon de Winter 10774, Hoffman's honger
Leon de Winter 10774
Hoffman's honger
Bezige Bij b.v. Uitgeverij De. Paperback. Pp: 293. De diplomaat Felix Hoffman is een ongewone held, treurend om zijn gestorven kinderen, lijdend onder het verlies van de slaap en zoekend naar de waarheid van de filosoof Spinoza. Hoffman leest Spinoza in de nachten zonder slaap, zich daarbij volstoppend met resten van diners tot de ochtend aanbreekt. Hoffman - laat in zijn leven benoemd tot ambassadeur te Praag - belandt in een wereld van geheimen en dubbelzinnigheden en ten slotte blijft hem niets anders over dan te vluchten. Hoffman's honger van Leon de Winter (1954) heeft de vorm en de spanning van een spionageroman. "Leon de Winter bereikt een hoog, internationaal niveau met deze roman van grote literaire allure, waarmee hij bijvoorbeeld in de traditie van Kundera, maar ook van iemand als Marguťrite Duras of GŁnter Grass hoge ogen gooit." - Het Binnenhof "Wat maakt Hoffmans honger tot zo'n geslaagd boek? Het belangrijkste is, denk ik, de hoofdpersoon. (.). Is de persoonlijke tragedie van Felix Hoffman al indrukwekkend beschreven, Hoffman's honger krijgt nog een meerwaarde door de actuele achtergrond waartegen zijn ondergang zich afspeelt. Door de lotgevallen van Hoffman heen geeft Leon de Winter een scherpe beschrijving van het wankelen en het uiteindelijk ineenstorten van het communistische regime in Praag." - Reinjan Mulder, NRC Handelsblad. ISBN: 9789023419037. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 304963
€  7.50
Catalogus: Literatuur
Trefwoorden: 9789023419037

9789029566384 P. Donnez 60350, Hotemetoten. Gedichten voor kinderen en andere grote mensen
P. Donnez 60350
Hotemetoten. Gedichten voor kinderen en andere grote mensen
Arbeiderspers. Ed./Druk: 1e druk. Paperback. Pp: 59. Pat Donnez debuteerde met de gedichtenbundel Het is een mooi leven (zolang je niet bestaat). De teksten getuigen van een ongewone helderheid en directheid. Met het oog van een scherpe observator beziet Donnez de wereld, die hij spelenderwijs naar zijn hand zet. Hotemetoten is zijn eerste kinderbundel. De gedichten ogen op het eerste gezicht klassiek. Ze rijmen, vallen metrisch in de plooi en ze zijn grappig. Maar op het tweede gezicht is niet nog wat het lijkt. De illustraties zijn van de jonge en eigenzinnige Ann Kestens. Haar tekeningen in klare lijn zijn noch min noch meer fonkelende miniatuurtjes. ISBN: 9789029566384. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 150025
€  6.50
Catalogus: PoŽzie
Trefwoorden: 9789029566384

9789461312006 Marijke Vrijsen 58942, Ik ben Michiel
Marijke Vrijsen 58942
Ik ben Michiel
Van Halewyck, 2013. Paperback. Michiel is vijftien en droomt dezelfde dromen als zijn vrienden: een bromfiets voor zijn zestiende verjaardag en een knap liefje aan zijn zijde. Maar geen van beide is evident als je amper 117 centimeter meet en ongeneeslijk ziek bent. Michiel leeft al twee jaar in extra time: kinderen met progeria overlijden veelal voor hun dertiende verjaardag.Zijn lage levensverwachting en ongewone uiterlijk hebben Michiel vroegrijp gemaakt. Waarom zeggen meisjes dat ze niet naar het uiterlijk kijken, maar knappen ze af op zijn kale kop? Of waarom doen vrienden zoiets doms als roken of drugs gebruiken, terwijl dat je leven net verkort? Maar zelfs het besef dat hij niet oud zal worden, kan Michiel er niet van weerhouden om elke dag te plukken en fantastische toekomstplannen te maken. Zijn ultieme doel? Onder zijn geuzennaam Little M een wereldberoemde dj worden. 'Want daarvoor hoef je echt niet groot te zijn.'Dankzij het publieke optreden van Michiel Vandeweert heeft Vlaanderen de zeldzame verouderingsziekte progeria leren kennen. Na het succesboek Ga ik dood als ik twaalf ben?, waarin Michiels moeder vertelt over haar leven met twee progeriakinderen, laat Michiel nu zelf zijn stemhoren en vertelt hij wat er in hem omgaat. Ik ben Michiel is het aangrijpende en inspirerende verhaal van een ongeneeslijk zieke jongen die net als alle anderen wil zijn, maar toch zo onmiskenbaar anders is. Michiel is grappig, ontwapenend eerlijk en ontroerend. Zijn inzichten houden jong en oud een spiegel voor. En medelijden hoef je helemaal niet te hebben, want het leven stopt heus niet als je weet dat je snel doodgaat.Journaliste Marijke Vrijsen schreef eerder al 'Ga ik dood als ik twaalf ben?' Zij voerde lange gesprekken met Michiel. ISBN: 9789461312006. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 111427
€  6.00
Catalogus: Waargebeurd
Trefwoorden: 9789461312006

9789022582190 Kate Hamer 119759, Het meisje in het bos. Wat is waarheid, en wat niet?
Kate Hamer 119759
Het meisje in het bos. Wat is waarheid, en wat niet?
Boekerij. Paperback. Pp: 368. Een aangrijpend, prachtig en mysterieus verhaal over niet¬†te¬†breken familiebandenIk heet Ruby. Ik woon bij Barbara en Mick. Zij zijn niet mijn echte ouders, maar ze vertellen hoe ik me moet gedragen en wat ik moet zeggen. Ik moet zeggen dat mijn blauwe oog en de blauwe plekken op mijn armen zijn veroorzaakt door een val van de trap. Maar er zijn dingen die ik niet zal zeggen. Ik ga ze niet vertellen dat ik op zoek¬†ga naar mijn echte ouders.Op Ruby`s dertiende verjaardag komt een wens van haar uit. Het echtpaar dat haar opvoedt blijken niet haar echte ouders te zijn. Dat betekent dat haar echte vader en moeder ergens anders zijn, en Ruby besluit dat ze niet zal rusten voor ze hen heeft gevonden. Ze loopt weg, het bos in, met alleen een koffer in haar hand. Als ze een stel andere kinderen ontmoet, broertjes en zusjes die alleen in het bos lijken te wonen, sluit Ruby zich bij hen aan. Maar is Ruby wel veilig? Wat is waarheid, en wat niet? Wie probeert haar echt te helpen Ě"ď en wie is gevaarlijker dan ze¬†ooit voor mogelijk had gehouden?De pers over Het meisje in¬†de¬†rode jas - Een boek dat je niet kunt wegleggen. Kate Hamer weeft een verontrustend en origineel verhaal. Er zit dreiging in dit boek, het¬†broeit op elke pagina in de schaduw, maar er is ook onschuld, liefde en hoop.` Rosamund Lupton, auteur van Zusje - Een realistisch beeld van de relatie tussen moeder en dochter, vooral omdat de schrijfster het perspectief afwisselend bij¬†Beth en Carmel legt.` Vrij Nederland - Verrassende thriller van een nieuwe Britse¬†ster.` Margriet - Uitstekend opgebouwde roman. Zeer overtuigend slot.` NBD Biblion - Dit ongewone, onheilspellende en in-dringende debuut bezorgde me een brok in¬†mijn keel. Een aanrader.` Thrillers-leestafel.info - Deze spannende roman is zoveel meer dan een thriller.` Thrillerlezersblogspot.nl'Het meisje in de rode jas houdt de lezer in zijn greep " en wakker tot in de kleine uurtjes.` The Financial Times. ISBN: 9789022582190. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 1641900
€  9.00
Catalogus: Thrillers
Trefwoorden: 9789022582190

9789022585153 Kate Hamer 119759, Het meisje in het bos. Wat is waarheid, en wat niet?
Kate Hamer 119759
Het meisje in het bos. Wat is waarheid, en wat niet?
Boekerij. Paperback. Pp: 368. Een aangrijpend, prachtig en mysterieus verhaal over niet¬†te¬†breken familiebandenIk heet Ruby. Ik woon bij Barbara en Mick. Zij zijn niet mijn echte ouders, maar ze vertellen hoe ik me moet gedragen en wat ik moet zeggen. Ik moet zeggen dat mijn blauwe oog en de blauwe plekken op mijn armen zijn veroorzaakt door een val van de trap. Maar er zijn dingen die ik niet zal zeggen. Ik ga ze niet vertellen dat ik op zoek¬†ga naar mijn echte ouders.Op Ruby`s dertiende verjaardag komt een wens van haar uit. Het echtpaar dat haar opvoedt blijken niet haar echte ouders te zijn. Dat betekent dat haar echte vader en moeder ergens anders zijn, en Ruby besluit dat ze niet zal rusten voor ze hen heeft gevonden. Ze loopt weg, het bos in, met alleen een koffer in haar hand. Als ze een stel andere kinderen ontmoet, broertjes en zusjes die alleen in het bos lijken te wonen, sluit Ruby zich bij hen aan. Maar is Ruby wel veilig? Wat is waarheid, en wat niet? Wie probeert haar echt te helpen Ě"ď en wie is gevaarlijker dan ze¬†ooit voor mogelijk had gehouden?De pers over Het meisje in¬†de¬†rode jas - Een boek dat je niet kunt wegleggen. Kate Hamer weeft een verontrustend en origineel verhaal. Er zit dreiging in dit boek, het¬†broeit op elke pagina in de schaduw, maar er is ook onschuld, liefde en hoop.` Rosamund Lupton, auteur van Zusje - Een realistisch beeld van de relatie tussen moeder en dochter, vooral omdat de schrijfster het perspectief afwisselend bij¬†Beth en Carmel legt.` Vrij Nederland - Verrassende thriller van een nieuwe Britse¬†ster.` Margriet - Uitstekend opgebouwde roman. Zeer overtuigend slot.` NBD Biblion - Dit ongewone, onheilspellende en in-dringende debuut bezorgde me een brok in¬†mijn keel. Een aanrader.` Thrillers-leestafel.info - Deze spannende roman is zoveel meer dan een thriller.` Thrillerlezersblogspot.nl'Het meisje in de rode jas houdt de lezer in zijn greep " en wakker tot in de kleine uurtjes.` The Financial Times. ISBN: 9789022585153. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 1933575
€  6.00
Catalogus: Thrillers
Trefwoorden: 9789022585153

9789047013518 Betteke de Gaay Fortman 251169, Mensen ontwikkelen zichzelf. Grenzen en mogelijkheden van hulp ver weg
Betteke de Gaay Fortman 251169
Mensen ontwikkelen zichzelf. Grenzen en mogelijkheden van hulp ver weg
Business Contact. Paperback. Pp: 184. In - Mensen ontwikkelen zichzelf` vertelt Betteke de Gaay Fortman het meeslepende verhaal van haar ervaringen in Nepal, Congo en Bangladesh, en biedt ze een eigenzinnige blik op de ontwikkelingssector. Hoe kun je een gemeenschap uit de armoedespiraal helpen zodat ze op eigen kracht verder kan gaan? Die vraag zouden hulporganisaties zichzelf vaker moeten stellen, vindt De Gaay Fortman. In 2007 begint ze als directeur van een klein fonds dat zich in Nepal inzet voor kinderen met een beperking en hun families. Vanaf het begin kiest het fonds voor een ongewone werkwijze. Er worden kleinschalige proefprojecten opgezet waaraan de lokale bevolking bijdraagt. Het doel is om de hulp zo snel mogelijk overbodig te maken. Veel organisaties vragen zich volgens De Gaay Fortman onvoldoende af of de hulp wel aansluit bij de mogelijkheden en behoeften van de plaatselijke bevolking. En juist die houding staat echte vooruitgang in de weg. Je kunt mensen immers niet ontwikkelen Ě"ď mensen ontwikkelen zichzelf. ISBN: 9789047013518. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 2697501
€  14.00
Trefwoorden: 9789047013518

9789044330441 Matt Haig 48254, Een ongewone familie
Matt Haig 48254
Een ongewone familie
Dutch Media uitgevers. Paperback. Pp: 352. Maak kennis met de Radleys: een alledaags gezin dat in een saai Engels dorp woont. Maar er is ťťn verschil: ze gedragen zich vreemd, vooral `s nachts. De kinderen, Rowan en Clara, weten dat niet omdat hun ouders lang geleden besloten hebben - onthouders` te worden. Ze wilden een normaal leven leiden zodat ze niet in de verleiding zouden komen hun buren open te rijten. Maar de hel breekt los als een jongen na een feestje Clara probeert aan te randen. Ze raakt in paniek en scheurt hem aan stukken. Nu pas begrijpen Rowan en Clara waarom ze jarenlang zijn gepest vanwege hun zwakke gestel en bleke huid. Opeens staat oom Will voor de deur, een beruchte bloedzuiger die zijn hand niet omdraait voor een slachtoffer meer of minder. Matt Haig schreef drie succesvolle romans die in meerdere talen zijn uitgegeven waarvan er twee worden verfilmd. Hij is ook de auteur van jeugdromans waarmee hij verschillende prijzen won. De vertaalrechten van Een ongewone familie zijn aan twintig landen verkocht. www.matthaig.com. ISBN: 9789044330441. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 114623
€  8.00
Trefwoorden: 9789044330441

9789022576861 Anna Friedrich 135149, De verdwenen hoofdredacteur. Ambitie en jaloezie, vriendschap en liefde: welkom bij dé nummer 1 modeglossy
Anna Friedrich 135149
De verdwenen hoofdredacteur. Ambitie en jaloezie, vriendschap en liefde: welkom bij dé nummer 1 modeglossy
Boekerij. Paperback. Pp: 368. Over vrouwen die alles willen: carriŤre maken, kinderen krijgen, spannende seks, de wereld verbeteren. en nieuwe schoenenHolly is hťt tijdschrift voor de hipste vrouwen die er zijn. Holly zegt wat er in mode is en bepaalt de trends. Elke maand werken heel veel vrouwen (en soms een paar mannen) aan de volgende uitgave van het tijdschrift. Ze zijn jong, oud, dik, dun, girls, intellectuelen, moeders en bitches. Ze willen carriŤre maken, kinderen krijgen, spannende seks, de wereld verbeteren. en nieuwe schoenen. Een baan bij Holly is gewild en de concurrentie is groot. De jonge Simone Pfeffer, die er net is aangenomen, is dan ook heel zenuwachtig voor haar eerste ontmoeting met hoofdredacteur Annika Stassen. De bijna vijftigjarige Stassen, grande dame van de tijdschriftenwereld, wordt beschouwd als een grootheid, en ze is niet bepaald blij met Simones ongewone rol op de redactie. Dan gebeurt er iets onbegrijpelijks: Annika Stassen verdwijnt spoorloos, en blijft onvindbaar. Wat zit erachter? Een schandaal? Een misdaad? Van de ene op de andere dag zit de grootste vrouwenglossy van het land zonder leiding. Dat betekent chaos.Lezersreacties - Holly is absoluut verslavend!` - Glamour, mode, liefde en intriges, een heerlijk boek.` - Als lezer heb je het gevoel dat je ermiddenin zit, dat je ook op de redactie zit en een van de collega`s bent.`De pers over de boeken van Anna Friedrich - De verdwenen hoofdredacteur is de start van een cultserie!` Jolie - Het boek is jong, brutaal, fris, sexy en modern.` Westfšlische Rundschau. ISBN: 9789022576861. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 879437
€  7.50
Trefwoorden: 9789022576861

9789058269379 Frank Decat 11633, Vreemde eenden in de strijd. Ongewone vechters aan het front
Frank Decat 11633
Vreemde eenden in de strijd. Ongewone vechters aan het front
Davidsfonds, 2013. Paperback. Pp: 360. - Overzicht van opmerkelijke soldaten in veldslagen en oorlogen doorheen de geschiedenisWie soldaat zegt, denkt meteen aan jonge, sterke en gezonde mannen. Maar niets is minder waar. De afgelopen eeuwen werd het slagveld ook bevolkt door kranige senioren, die in 1914 vrijwillig in dienst gingen en in de verschrikkelijke loopgravenoorlog belandden. Of middeleeuwse blinde krijgsheren, die troepen aanvoerden ťn naar de overwinning leidden. Piloten met kunstbenen, die halsbrekende toeren uithaalden tijdens luchtgevechten. Monniken, priesters en bisschoppen, die vergaten dat zij niet mochten doden, en er op los moordden voor de 'goede zaak'. Ook jonge kinderen en vrouwen speelden een belangrijke rol in veldslagen en oorlogen doorheen de geschiedenis.Frank Decat vond voorbeelden van zulke ongewone strijders doorheen de hele geschiedenis en in verschillende culturen. Hun verhaal, vaak vergeten in de geschiedenisboeken, staat nu centraal. ISBN: 9789058269379. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 392046
€  7.50
Catalogus: Geschiedenis
Trefwoorden: 9789058269379

9789044814354 Aleksandra Machowiak 79113, Daniel Mizielinski 79114, Hut hok huis. De meest ongewone huizen in de wereld
Aleksandra Machowiak 79113, Daniel Mizielinski 79114
Hut hok huis. De meest ongewone huizen in de wereld
Clavis Uitgeverij. Hardback. Pp: 155. Dit boek biedt kinderen op een speelse manier een bijzondere blik in de wondere wereld van de architectuur, en laat zien dat huizen meer zijn dan vier muren en een dak.Overal ter wereld hebben architecten ongewone huizen gebouwd: huizen die eruitzien als een zeppelin of een peer, opblaasbare huizen, theehuizen hoog boven de grond, igloís, huizen met veel trappen en veel glas of juist heel weinig ¬ÖDit boek stelt 35 ongewone huizen voor. Ze staan in Brasschaat, Rotterdam, Huizen, maar ook aan de CŰte díAzur, in Kopenhagen, Tokio of het zuiden van Chili. Je leest waarom deze huizen zo ongewoon zijn, wat ze zo bijzonder maakt en welke architect ze gebouwd heeft. Je ontdekt met welk materiaal ze gemaakt zijn en in welk bouwjaar. ISBN: 9789044814354. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 334887
€  12.50
Trefwoorden: 9789044814354

 
Mieke Davies
Ongewone kinderen Donker
Eerste druk, 1986. Goed Paperback d79
-- Antiquariaat OvidiusProfessionele verkoper
Boeknummer: 53739
€  7.00

 
Mieke Davies
Ongewone kinderen Donker
Eerste druk, 1986. Goed Paperback d95
-- Antiquariaat OvidiusProfessionele verkoper
Boeknummer: 54599
€  7.00

9789064456176 Huguette Vandeput 146568, Gilbert Serres 80199, Pascal Duquenne. Een leven met Down
Huguette Vandeput 146568, Gilbert Serres 80199
Pascal Duquenne. Een leven met Down
Epo, Uitgeverij. Paperback. Pp: 200. Een jongeman met het downsyndroom die op het Filmfestival van Cannes de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol wint. Ongezien, maar Pascal Duquenne kreeg het voor elkaar met zijn knappe acteerprestatie in Le HuitiŤme Jour. En dat is niet Pascals enige krachttoer. Op de Olympische Spelen voor personen met een verstandelijke handicap won hij meerdere medailles. Hij werkt mee aan theaterstukken en dansspektakels, hij maakt gravures en schildert, en hij bespeelt diverse muziekinstrumenten.Dit boek vertelt de ongewone levensgeschiedenis van Pascal Duquenne. Zijn moeder, zijn familie en mensen die hem begeleiden vertellen over zijn opvoeding, over de problemen die samenhangen met zijn handicap, over het gevecht dat zijn ouders leverden om hun kind een zo normaal mogelijk leven te bieden.Professionals getuigen over zijn creativiteit en kunstzinnigheid, onder meer achter de coulissen van Le HuitiŤme Jour. Na zijn bekroning in Cannes wordt Pascal overal in de wereld uitgenodigd en gevraagd voor andere films. Zijn bekendheid helpt om de vereniging De 8ste Dag / Le 8iŤme Jour uit te bouwen.Een boek voor alle ouders van kinderen met het downsyndroom.Een boek voor iedereen die de wereld van personen met het downsyndroom wil begrijpen.Maar ook een hoopgevend boek dat de grenzen van de verstandelijke handicap overschrijdt. Want ieder mens heeft zijn beperkingen. ISBN: 9789064456176. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 1019374
€  12.00
Catalogus: Geneeskunde
Trefwoorden: 9789064456176

| Pagina's: 1 |