gevonden: 3 boeken

9789060306307 S. Clark, Geef je kind meer zelfvertrouwen. 150 praktische adviezen om je kind een positief zelfbeeld mee te geven
S. Clark
Geef je kind meer zelfvertrouwen. 150 praktische adviezen om je kind een positief zelfbeeld mee te geven
Synthese Uitgeverij b.v. 2010. Paperback. Pp: 175. In dit boek krijgt u ruim 150 suggesties uit de praktische ervaring van tientallen ouders. Sommige daarvan kunnen inmiddels vol trots zien hoe hun kinderen met het volste vertrouwen de volwassenwereld tegemoet treden.Geef je kind meer zelfvertrouwen is zeer to the point: na de inleiding vind je op afzonderlijke pagina`s telkens in enkele zinnen een suggestie met aansluitend een verhaal uit de gezinspraktijk van een van de vele ouders die betrokken waren bij het samenstellen van dit boek. Hun verhalen illustreren op levendige wijze hoe zij het gevoel van eigenwaarde bij hun kind tot ontwikkeling zagen komen.Geef je kind meer zelfvertrouwen bevat prachtige voorbeelden van hoe je met je kind kunt samenzijn waardoor het zich spontaan belangrijke vaardigheden eigen maakt die voor het in het latere leven van essentieel belang zijn.Sivana Clark is auteur van boeken en artikelen over opvoedkunde en tevens de trotse moeder van een spontane, zelfbewuste dochter. ISBN: 9789060306307. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 164489
€  9.50
Catalogus: Sociologie
Trefwoorden: 9789060306307

9789044119428 H. Van Crombrugge, Denken over opvoeden. Inleiding in de pedagogiek
H. Van Crombrugge
Denken over opvoeden. Inleiding in de pedagogiek
Garant, 2006. Paperback. Pp: 225. Steeds weer denken mensen na over de opvoeding van kinderen. Het motief om over opvoeding na te denken is niet een vrijblijvende verwondering. Opvoeden is een handelen dat verantwoord moet worden. De praktijk van opvoeden is heel complex. Er bestaan dan ook pedagogische theorieŽn, die elkaar vaak zelfs tegenspreken. Maar nadenken over opvoeding is niet zoeken naar de enige ware pedagogische theorie, de bedoeling is wel de waarheid in elke theorie op het spoor te komen. Op deze wijze kan de rijkdom van pedagogische ervaringen volledig tot haar recht komen. De verschillende theorieŽn over opvoeding moeten dan ook in het gesprek worden betrokken. Ook dat is geen vrijblijvende bezigheid. De auteur kiest positie en spreekt waarderingen uit. Het eerste deel analyseert de verschillende veronderstellingen, concepten, vragen en ambities van de diverse pedagogische theorieŽn. Het tweede deel vergelijkt en evalueert de verschillende opvattingen over verantwoord gebruik van macht in de opvoeding. Het derde deel staat stil bij gezin en onderwijs als pedagogische instituties. Elk hoofdstuk bevat twee luiken: een systematische behandeling van het thema en beschouwingen die dieper ingaan op bepaalde deelproblematieken. Het boek is vooral bedoeld als studieboek algemene pedagogiek of opvoedkunde in het hoger onderwijs en voor zelfstudie. Hans Van Crombrugge is docent en stafmedewerker aan het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen in Brussel. ISBN: 9789044119428. Cond./Kwaliteit: Redelijk.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 167470
€  10.00
Catalogus: Onderwijs
Trefwoorden: 9789044119428

 
TOEBES JOHAN GERHARD
Geschiedenis : een vak apart ? - Het probleem van de verbinding van geschiedenis met andere mens- en maatschappijvakken -in het bijzonder maatschappijleer- in het voortgezet onderwijs van de Bondsrepubliek Duitsland, Engeland en Nederland
Meppel, Krips Repro, 1981. xvi + 575pp. Proefschrift tot verkrijging van de graad van Doctor in de Letteren aan de K.U.Nijmegen, enkele onderlijningen in inleiding (eerste 6 pagina's)
-- Antiquariaat Pieter Judo (De Lezenaar)Professionele verkoper
Boeknummer: O26843
€  30.00
Trefwoorden: Onderwijs Pedagogie Opvoeding Geschiedenis

| Pagina's: 1 |