gevonden: 15 boeken

9789090342610 Esther Ouwehand 249951, Dieren kunnen de pest krijgen. En dan?
Esther Ouwehand 249951
Dieren kunnen de pest krijgen. En dan?
M.L. Thieme uitgeverij, 2021. Paperback. Pp: 127. Toen nog geen enkele minister ooit van - zo÷nosen` had gehoord, agendeerde Esther Ouwehand deze bedreiging voor de volksgezondheid al. Dat was in 2007, toen zij net een jaar lid was van de Tweede Kamer voor de enige politieke partij die de belangen van andere levende wezens als uitgangspunt kiest.Inmiddels is 75% van de infectieziekten die de mens bedreigen afkomstig uit het dierenrijk. De oorzaken? Menselijk ingrijpen in natuurgebieden, wereldwijde handel in dieren en uiteraard de intensieve veehouderij. Ouwehand laat zien hoe ons land daarin al jaren een twijfelachtige koppositie inneemt Ún hoe gevaarlijk dat is. Geen land ter wereld huisvest op z˛ weinig grond z˛veel dieren als Nederland. Jaarlijks worden in ons land 640 miljoen dieren na een kort en miserabel leven gedood. Ons land is daarmee een ware kweekvijver voor zo÷nosen. Toch weigeren de traditionele partijen in politiek Den Haag al jaren om in te grijpen, ondanks waarschuwingen van virologen. Nu het leven van mensen bedreigd wordt door covid-19, Q-koorts, levensgevaarlijke vormen van vogelgriep en tal van andere virussen en bacteriŰle infectieziekten, zullen we ons ernstig moeten bezinnen op onze omgang met dieren, natuur en het klimaat. Ouwehand zet in Dieren kunnen de pest krijgen. En dan? de grondoorzaken van de huidige pandemie op een rij Ún laat zien hoe we nieuwe pandemische dreigingen kunnen voorkomen. Oplossingen die niet moeilijk hoeven te zijn, maar die wÚl politieke moed vereisen. Een zeer actueel schrijversdebuut van de partijleider van de Partij voor de Dieren.Esther Ouwehand (Katwijk, 1976) is een van de meest ervaren leden van het Nederlands parlement. Ze is fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, met vertegenwoordigers in de Tweede Kamer, de Eerste Kamer, het Europees Parlement, Provinciale Staten, waterschappen en gemeenteraden. De partij heeft zusterpartijen in twintig landen die zijn gevormd naar Nederlands voorbeeld. ISBN: 9789090342610. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 2677982
€  6.50
Trefwoorden: 9789090342610

9789025364342 F. Meijer 70137, De hond van Odysseus. Het dier in de oudheid
F. Meijer 70137
De hond van Odysseus. Het dier in de oudheid
Singel Uitgeverijen. Paperback. Pp: 152. Als Odysseus twintig jaar na het begin van de Trojaanse oorlog eindelijk thuiskomt, is zijn stokoude hond de eerste die hem herkent. Zo trouw als deze Argos zijn niet alle dieren in de oudheid, en daarom roepen ze vaak tegenstrijdige gevoelens op: bewondering, verwondering, angst, liefde. Soms is ongekende wreedheid hun deel. De relatie tussen Grieken en Romeinen en het dierenrijk is het onderwerp van dit boek. Allereerst beschrijft Fik Meijer het beeld dat er in de oudheid van wilde dieren bestond. Machthebbers, gegrepen door de gedachte dat ze ook in de wildernis de baas moesten zijn, brachten beesten uit alle windstreken naar hun steden om daarmee hun macht te tonen. Ze werden meegevoerd in opvallende parades en kwamen in actie bij gruwelijke gevechten in de arena. Tegelijkertijd was er ook liefde en bewondering. Honden werden vaak liefkozend beschreven als trouwe metgezellen, en paarden konden tijdens het populairste volksvermaak van Rome, de wagenrennen, uitgroeien tot publiekslievelingen. Verder bevat De hond van Odysseus enkele ontroerende verhalen over de emoties die opvallende dieren, onder andere dolfijnen, bij mensen opriepen, en belicht het boek de `dierenhobby s van Romeinse keizers. Meijer vertelt ons ook nog over de strijd van vegetariŰrs, en over de smaak van carnivore Romeinen aan de hand van enkele exquise vis- en vleesrecepten. Ten slotte vraagt hij zich met de schrijver Plutarchus af of de mens wel intelligenter is dan het dier. Fik Meijer is veruit de populairste schrijver over de oudheid in Nederland en Vlaanderen, en zijn werk is in vele talen vertaald. Elk van zijn boeken vindt zijn weg naar vele duizenden lezers. ISBN: 9789025364342. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 345282
€  9.00
Catalogus: Geschiedenis
Trefwoorden: 9789025364342

 
Indeling van het dierenrijk en registers op voorafgaande delen.
Utrecht, n.d. 151 pp. Cloth. (Wat leeft en groeit 40).
Boeknummer: 159918
€  8.00
Trefwoorden: Biology Netherlands Wat leeft en groeit Zoology Biologie Nederland Zo÷logie Zoologie

9789082060263 Henk Meeuwsen 91807, De scheet. En andere geluiden uit de nieuwe wildernis en dierengeluiden
Henk Meeuwsen 91807
De scheet. En andere geluiden uit de nieuwe wildernis en dierengeluiden
Publishing en sales services. Paperback. Pp: 112. Volgens Henk Meeuwsen verdienen alle dieren het om gehoord te worden, ook als ze vocaal wat minder bedeeld zijn. Door zijn microfoons in het veld te zetten biedt hij niet alleen een podium aan de gouden keeltjes uit het dierenrijk, maar geeft hij ook gakkende ganzen, krassende kraaien en jankende vossen een stem. Een uitgelezen kans voor deze wat minder populaire dieren om iets aan hun imago te doen. Anderhalf jaar lang stonden Henks microfoons in de Oostvaardersplassen en kregen de dieren de kans zichzelf onsterfelijk te maken. Anderhalf jaar kregen ze de kans onderdeel te worden van de soundtrack van de Nieuwe Wildernis. Helaas begrepen sommige dieren niet veel van Henks goede bedoelingen. Ganzen eisten te veel aandacht op, kraaien ging juist zitten zingen als ze moesten concurreren met een vliegtuig en vossen bemoeiden zich meerdere malen met de opstelling van de apparatuur. Maar Henk is er de persoon niet naar om de natuur op mediatraining te sturen. Geen oefeningen in bescheidenheid voor de grauwe gans, geen training 'hoe word ik gehoord' voor de zwarte kraai en geen cursus audiotechniek voor de vos. 'Als de dieren de weg naar het podium te gemakkelijk weten te vinden', zegt Henk, 'is het geen uitdaging meer en kan ik net zo goed in een studio gaan werken.' Nee, Henk kan achteraf ook genieten van mislukkingen. 'Die leveren misschien wel de mooiste verhalen op.' De resultaten van Henks noeste arbeid zijn te horen in de film De Nieuwe Wildernis. De film is een visueel spektakel, waaruit zowel de schoonheid als de rauwe wildernis van deze unieke plek zal blijken. Het doel is om de kijker te verrassen en te verbazen over hoe geniaal het ecologisch systeem in een stuk Nederlandse wildernis functioneert. Wie de bijna ontoegankelijke Oostvaardersplassen binnenstapt, waant zich in een wereld hier ver vandaan. Omvangrijk en groots. Nederland zoals je het nooit eerder zag (en hoorde). ISBN: 9789082060263. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 424212
€  7.00
Trefwoorden: 9789082060263

 
COLLECTIEF
Aap, vis, boek. Linnaeus in de Artis bibliotheek
Zwolle, Waanders, 2007. 96 blz, illustraties volledig in kleur, soft cover met flappen.
 Nog steeds worden planten- en dierenrijk ingedeeld volgens een binaire nomenclatuur, een systeem dat ontwikkeld werd door de beroemde Zweedse plantkundige Carolus Linnaeus (1707-1778). Zijn boeken Systema naturae en Bibliotheca botanica verschenen voor het eerst in Nederland, waar Linnaeus drie jaar studerend en schrijvend doorbracht. De Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek Amsterdam herdenken zijn driehonderdste geboortedag met de expositie 'Linnaeus in Amsterdam - Dieren in de Artis Bibliotheek'. Bij die expositie verschijnt deze publicatie Aap - vis - boek, waarin veel van de tentoongestelde boeken en prenten in kleur zijn afgebeeld. De uitgave bevat daarnaast vijf studies over verschillende aspecten van Linnaeus' leven en werk. Ze gaan onder meer in op zijn verblijf in Nederland, op de bronnen die hem ter beschikking stonden en op de problematiek van het onderbrengen van apen, mensen en vissen in het linneaanse systeem. Een zesde bijdrage belicht de rijke verzamelingen van de Artis Bibliotheek, die een van de grootste Linnaeus-collecties ter wereld bezit. Midas Dekkers schreef voor dit boek een voorwoord
-- Marc Van de Wiele AntiquariaatProfessionele verkoper
Boeknummer: 16343
€  40.00

 Dendermonde, Max en Zeylstra, Bert, Een hert en zijn avontuurlijk zwervershart. Het schone groene dierenrijk deel 3
Dendermonde, Max en Zeylstra, Bert
Een hert en zijn avontuurlijk zwervershart. Het schone groene dierenrijk deel 3
Henkel Nederland, 1986,48pp.,illustr.kleur, 20x13cm., paperback, zeer goed.
-- KastenvolParticuliere verkoper
Boeknummer: 211368967
€  4.95
Catalogus: natuur
Trefwoorden: hobby

 
HAZELHOFF, FRED F.,
Dierenrijk Nederland.
Amsterdam, Deltos Elsevier, 1973. 128 pp. Ln/stofomslag. Stofomslag kleine scheurtjes.
-- Antiquariaat VictoryProfessionele verkoper
Boeknummer: 17484
€  10.00
Trefwoorden: natuur nederland algemeen fauna natuurboeken

 
Hazelhoff Fred
Dierenrijk Nederland
Amsterdam, Elsevier, 1973. wt., formaat 29-24cm, 129blz, met foto's, hard cover linnen met stofomslag - goed
-- Antiquariaat De WoudduifProfessionele verkoper
Boeknummer: 89962
€  2.00
Catalogus: Natuur

 Hazelhoff, Fred F., DIERENRIJK NEDERLAND.
Hazelhoff, Fred F.
DIERENRIJK NEDERLAND.
Deltos Elsevier, Amsterdam/Brussel 1973 ; Conditie: In goede staat. Rug iets verbleekt. Geen stofomslag. Hardcover. 29 x 24 cm.
-- Handled With CareProfessionele verkoper
Boeknummer: 150797744
€  5.00

 Hazelhoff, Fred F., DIERENRIJK NEDERLAND.
Hazelhoff, Fred F.
DIERENRIJK NEDERLAND.
Deltos Elsevier Amsterdam/Brussel, 1973 ; Conditie: In goede staat. Hardcover met stofomslag. Rijkelijk geïllustreerd.
-- Handled With CareProfessionele verkoper
Boeknummer: 177694641
€  4.00

 Hazelhoff, Fred F., DIERENRIJK NEDERLAND.
Hazelhoff, Fred F.
DIERENRIJK NEDERLAND.
Deltos Elsevier Amsterdam/Brussel, 1973 ; Conditie: In zeer goede staat. Hardcover met stofomslag. Rijkelijk geïllustreerd
-- Handled With CareProfessionele verkoper
Boeknummer: 185208132
€  5.00

 Hazelhoff, Fred F., DIERENRIJK NEDERLAND.
Hazelhoff, Fred F.
DIERENRIJK NEDERLAND.
Deltos Elsevier Amsterdam/Brussel, 1973 ; Conditie: In goede staat. Hardcover met stofomslag. Rijkelijk geïllustreerd.
-- Handled With CareProfessionele verkoper
Boeknummer: 205684445
€  4.00

 
"Reimer Strikwerda"
"Revolutie in het dierenrijk / de geschiedenis van de kunstmatige inseminatie in Nederland"
"Reed Business", "2007, hardcover, goed exemplaar". ISBN: 9789054391685.
-- Boekhandel Louis TinnerProfessionele verkoper
Boeknummer: 204358116
€  7.00

9789040084348 Piet (redactie Verkruijsse, Aap, vis, boek. Linnaeus in de Artis Bibliotheek
Piet (redactie Verkruijsse
Aap, vis, boek. Linnaeus in de Artis Bibliotheek
Uitgeverij W Books B.V. 2007. Paperback. Pp: 95. Nog steeds worden planten- en dierenrijk ingedeeld volgens een binaire nomenclatuur, een systeem dat ontwikkeld werd door de beroemde Zweedse plantkundige Carolus Linnaeus (1707-1778). Zijn boeken Systema naturae en Bibliotheca botanica verschenen voor het eerst in Nederland, waar Linnaeus drie jaar studerend en schrijvend doorbracht. De Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek Amsterdam herdenken zijn driehonderdste geboortedag met de expositie - Linnaeus in Amsterdam Ł"ô Dieren in de Artis Bibliotheek`. Bij die expositie verschijnt deze publicatie Aap Ł"ô vis Ł"ô boek, waarin veel van de tentoongestelde boeken en prenten in kleur zijn afgebeeld. De uitgave bevat daarnaast vijf studies over verschillende aspecten van Linnaeus` leven en werk. Ze gaan onder meer in op zijn verblijf in Nederland, op de bronnen die hem ter beschikking stonden en op de problematiek van het onderbrengen van apen, mensen en vissen in het linneaanse systeem. Een zesde bijdrage belicht de rijke verzamelingen van de Artis Bibliotheek, die een van de grootste Linnaeus-collecties ter wereld bezit. Midas Dekkers schreef voor dit boek een voorwoord. Mooi exemplaar. ISBN: 9789040084348. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 747069
€  15.00
Trefwoorden: 9789040084348

 ZEGGELEN, W.J. VAN & ISING, A. (bijschriften),,  Groot Nederlandsch prentenboek met zeven honderd houtgravuren. Allerlei voor kinderen, die al groot zijn en ook voor hen die nog veel moeten groeien, die naar school gaan, die enkel naar de prenten kijken en die ook naar de letters zien...
ZEGGELEN, W.J. VAN & ISING, A. (bijschriften),
Groot Nederlandsch prentenboek met zeven honderd houtgravuren. Allerlei voor kinderen, die al groot zijn en ook voor hen die nog veel moeten groeien, die naar school gaan, die enkel naar de prenten kijken en die ook naar de letters zien...
's-Gravenhage, Fuhri, 1847. Groot 8vo. (V)+120 pp. (eenzijdig bedrukt). Compleet met alle gravures. Gebonden. Half marokkijn met gemarmerde platten uit de tijd. (Band wat gesleten; stuk uit schutblad geknipt, naam op fr. titel, oude inscriptie (Bruxelles 4-5-1851) op binnenzijde voorplat; hoekje uit pag. 64, met verlies van een of twee woorden, enkele plaatjes netjes ingekleurd). Redelijk ex.
 Inhoud: Alphabetische spreuken; Plaatjes bij de kleine gedichten voor kinderen van Mr. Hieronymus van Alphen; De rarekiek van korporaal Smit, I & II; Allerlei; Lotgevallen van Robinson CrusoŰ; Afbeeldingen uit het dierenrijk; Fabelen; Karikaturen.
-- Charbo's AntiquariaatProfessionele verkoper
Boeknummer: 59021
€  95.00
Trefwoorden: Kinderboeken. Nederland Netherlands Holland Dutch w.j. . 1847

| Pagina's: 1 |