gevonden: 2 boeken

9789078653363 , Peter de Grote. Een bevlogen Tsaar
Peter de Grote. Een bevlogen Tsaar
De Nieuwe Kerk - Hermitage Amsterdam, 2013. Paperback. Pp: 220. Peter de Grote, een bevlogen tsaar geeft een beeld van Ruslands beroemdste tsaar. Op 17-jarige leeftijd kreeg hij de macht in handen en besloot zijn land te moderniseren. Om te leren reisde hij naar West-Europa, onder meer naar Amsterdam, toen een van de handels- en kenniscentra van de wereld. GeÔnspireerd door de grachten en de liberale mentaliteit stichtte hij zijn nieuwe hoofdstad St.-Petersburg, 'venster op het westen'. Zijn aanstekelijke nieuwsgierigheid bracht hem levenslange vriendschappen met prominente Amsterdammers. Als een spons zoog hij hun kennis op over alles wat voorhanden was zoals scheepsbouw, anatomie, geneeskunst en boekdrukkunst. Als geen ander erkende hij het belang van vakmanschap. Uiteindelijk beheerste hij zelf veertien ambachten. Dit boek, dat hoort bij de gelijknamige tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam, brengt ons dicht bij een van de intrigerendste figuren uit de wereldgeschiedenis. Historische voorwerpen, schilderijen (waaronder Ruslands eerste Rembrandt, die Peter kocht in Amsterdam voor 80 gulden), archeologische gouden sieraden uit SiberiŽ, schitterende kostuums en wapens schetsen zijn leven, zijn werk en zijn passies. ISBN: 9789078653363. Cond./Kwaliteit: Goed.
-- De SlegteProfessionele verkoper
Boeknummer: 512719
€  18.50
Catalogus: Kunst
Trefwoorden: 9789078653363

9789078653 expo, Peter De Grote, Een bevlogen Tsaar.
expo
Peter De Grote, Een bevlogen Tsaar.
De Nieuwe Kerk - Hermitage, Paperback, 280x240mm, 312p, throughout bw and col. illustrations,Dutch (NL) edition. ISBN 9789078653363.
∂ Peter de Grote, een bevlogen tsaar geeft een beeld van Ruslands beroemdste tsaar. Op 17-jarige leeftijd kreeg hij de macht in handen en besloot zijn land te moderniseren. Om te leren reisde hij naar West-Europa, onder meer naar Amsterdam, toen een van de handels- en kenniscentra van de wereld. Geinspireerd door de grachten en de liberale mentaliteit stichtte hij zijn nieuwe hoofdstad St.-Petersburg, 'venster op het westen'. Zijn aanstekelijke nieuwsgierigheid bracht hem levenslange vriendschappen met prominente Amsterdammers. Als een spons zoog hij hun kennis op over alles wat voorhanden was zoals scheepsbouw, anatomie, geneeskunst en boekdrukkunst. Als geen ander erkende hij het belang van vakmanschap. Uiteindelijk beheerste hij zelf veertien ambachten. Dit boek, dat hoort bij de gelijknamige tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam, brengt ons dicht bij een van de intrigerendste figuren uit de wereldgeschiedenis. Historische voorwerpen, schilderijen (waaronder Ruslands eerste Rembrandt, die Peter kocht in Amsterdam voor 80 gulden), archeologische gouden sieraden uit Siberie, schitterende kostuums en wapens schetsen zijn leven, zijn werk en zijn passies.
-- Erik Tonen BooksProfessionele verkoper
Boeknummer: 40808
€  20.00
Trefwoorden: : 13: 9789078653363 kunstb paint histoire geschiedenis rusland st.petersburg rus antwerpen anvers antwerp

| Pagina's: 1 |