Total # of books: 5665. Max. 5000 are shown.
found: 5000 books on 200 pages. This is page 8
Previous page - Next page

 
APPLEYARD, DIANA
Sasha's minnaar
Vianen, The House of Books, 2006. Paperback 21x14. 1e druk. 239 blz. Vertaald uit het Engels door Toby Visser. Sasha voelt zich gevangen in een gezinsleven dat haar niet langer bevredigt. Haar man en hun twee kinderen zijn nauwelijks meer in haar geÔnteresseerd. Sasha besluit samen met haar twee beste vriendinnen Nic en Katie op vakantie naar Peru te gaan. Daar, te midden van de mysterieuze restanten van de oude Inca-beschaving, stort Sasha zich vol overgave in een liefdesaffaire met een twintig jaar jongere man. Zijn naam is Miquel. Hij is knap, intelligent en onweerstaanbaar. Miquel gidst de drie vrouwen door het prachtige berglandschap. De intimiteit van de trektocht en de spirituele weerklank van de Machu Picchu laten vooral bij Sasha een onuitwisbare indruk achter. Ze beseft dat deze vakantie de uitdaging van haar leven is geworden. Maar Sasha beseft ook dat ze een keuze moet maken..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: B9582
€  6.75 [Appr.: US$ 7.93 | £UK 6 | JP• 889]
Keywords: Roman, romantiek, Peru

 
ARBELOFF, N. D' EN J. YATES
Kollages maken
De Bilt, Cantecleer, 1968. Paperback 20x14. 1e druk. 102 blz. Oorspronkelijke titel: 'Creating in collage' vertaald door H. Schifferstein. Kollage is een veelzijdig en levend medium waarmee u heel veel ideeŽn tot uitdrukking kunt brengen, zowel thuis als op school. Een kollage kan een kunstwerk zijn, een versiering, een kommunikatiemiddel of zomaar een spelletje. Alles wat u nodig hebt zijn een paar tijdschriften, wat waardeloos materiaal, een schaar en een lijmpot. Dit boek helpt u de vrijheid van zelf-ekspressie te ontdekken door middel van kollage. De voorgestelde oefeningen laten u op eenvoudige wijze stap voor stap de verschillende technieken zien. Bovendien is er een aantal voorbeelden opgenomen van werken van hedendaagse kunstenaars en studenten. Dit is Vrije Tijd paperback nr. 8..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: A11803
€  5.00 [Appr.: US$ 5.87 | £UK 4.5 | JP• 659]
Catalogue: Algemeen
Keywords: Vrije Tijd, Kollages illustraties

 
ARDLEY, NEIL
Vogels
Helmond, Uitgeverij Helmond, 1979. Gekartonneerd20x13. 128 blz. Vertaald uit het Engels door Meindert en Riek de Jong. TOP-gids. Er zijn verschillende kenmerken welke kunnen helpen een vogel te herkennen. Doorgaans zijn de vorm, grootte en de kleuren voldoende om zeker van de naam te zijn, maar er zijn bepaalde vogelsoorten die sterk op elkaar lijken. In die gevallen is het wenselijk dat men weet in welk milieu en in welk gebied de vogel leeft. De manier waarop een vogel zich beweegt en vliegt en zijn zang kunnen eveneens helpen hem te herkennen. In deze gids zijn de vogels in groepen geplaatst die 'orden' en 'families' worden genoemd. Aan elke groep gaat een korte inleiding vooraf waarin de Latijnse namen wordt vermeld, de algemene kenmerken van de vogels in elke groep, alsmede een aantal interessante punten van de groep als geheel. Op dezelfde bladzijde staan gekleurde afbeeldingen van elke vogel in de groep. De afbeeldingen laten de verschillen zien tussen de mannetjes en de vrouwtjes en de eventuele verschillen van het verenkleed in de verschillende seizoenen. Als bij een vogel niet wordt aangegeven of het een mannetje of een vrouwtje is, dan zijn zij uitwendig vrijwel identiek. Op sommige pagina's is een kleurenfoto opgenomen, die bepaalde activiteiten van de vogels laat zien, Bij elke afbeelding is een begeleidende tekst gedrukt met een beschrijving van elke vogel met zijn gewone Nederlandse naam, de Latijnse of wetenschappelijke benaming (geslacht en soort), de lengte vanaf de punt van de snavel tot het uiteinde van de staart in centimeters, bepaalde gewoonten en de plaatsen waar men hem gewoonlijk te zien krijgt. Een en ander wordt nog aangevuld met speciale bijzondere gegevens..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: A5192
€  7.50 [Appr.: US$ 8.81 | £UK 6.75 | JP• 988]
Catalogue: Algemeen
Keywords: Natuur Vogels Vogelherkenning illustraties, foto's

 
ARGUEDAS, JOSÉ MARIA E.A.
De hond in de boekenkast
Amsterdam, Meulenhoff, 1998. Paperback 20x13. 2e druk. 176 blz. Kan een hond tegen een kat opboksen? Valt dit in het werkelijk leven niet mee, in de literatuur ligt het zoals met veel dingen anders. We zien weliswaar vaker een schrijver gefotografeerd met een hond aan de riem, maar dat wil niet zeggen dat er niet op schrift veel over honden is nagedacht en van ze is gehouden. In 'De hond in de boekenkast' zijn twintig verhalen van auteurs uit binnen-en buitenland opgenomen, meestal roerende blijken van liefde voor hen die een honds bestaan leiden..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: B5685
€  6.00 [Appr.: US$ 7.05 | £UK 5.5 | JP• 791]
Keywords: Verhalen hond enkele zwart/wit foto's

 
ARMSTRONG, ADAM
De golvendanser
Amsterdam, De Boekerij, 2002. Paperback met flappen 22x14. 1e druk. 447 blz. Vertaald uit het Engels door Karien Gommers en Hanneke van Soest. De nieuwe baan in Nieuw-Zeeland is voor Libby Bass, een biologe gespecialiseerd in de communicatie van walvissen en dolfijnen, een geweldige kans. Van het salaris kan ze met haar tienerdochter ruimschoots rondkomen, terwijl het werk haar tegelijkertijd de gelegenheid biedt haar favoriete zeedieren te bestuderen in een van de meest ongerepte wateren ter wereld. En wanneer ze John-Cody Gibbs ontmoet, een man die de natuur ter plaatse zo goed kent en begrijpt dat het haast onwerkelijk lijkt, denkt ze dat ze eindelijk de man gevonden heeft met wie ze haar leven wil delen. Maar John-Cody rouwt nog om de dood van Mahina, de vrouw die hij meer dan twintig jaar heeft liefgehad. Alles wat hij weet heeft hij van haar geleerd. John-Cody leeft vooral voor de natuur, voor de schitterende kusten en de ongeschonden baaien in de omgeving van zijn huis. Wanneer investeerders met onzalige horecaplannen dit aardse paradijs dreigen te vernietigen, vindt John-Cody in Libby een medestandster van formaat met wie hij samen de strijd aanbindt. Uiteindelijk zal zijn leven, na een lange periode van rouw, een nieuwe wending krijgen..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: B9075
€  5.00 [Appr.: US$ 5.87 | £UK 4.5 | JP• 659]
Keywords: Roman, Dolfijnen, Nieuw-Zeeland, Walvissen

 
ARMSTRONG, ADAM
Het Luipaardspoor
Amsterdam, Uitgeverij de Boekerij, 2000. Slappe kaft met flappen 22x14. 1e druk. 320 blz. Vertaald uit Engels door het Radboud Witteling. Twee gezinnen kamperen in de woeste Amerikaanse natuur als plotseling een van de kinderen verdwijnt. Zoeken levert niets op. Uiteindelijk is het de achtjarige Imogen die, gedreven door een vreemd gevoel van intuÔtie, de reddingswerkers de weg wijst naar het lichaam van haar verdronken broertje. Diens beste vriendje Connla kijkt toe. Het onderzoek naar de ware toedracht van het ongeluk waarbij haar broer omkwam, levert niets op en dit zal een lange schaduw werpen op Imogens verdere leven. Dertig jaar later: Imogen woont in een dorpje in Schotland waar zij de kost verdient als onderwijzeres. Ze besteedt al haar vrije tijd aan het schilderen van de hooglanden en probeert de leemte in haar leven te vullen met het observeren en beschermen van nog in het wild levende dieren. Aan de andere kant van de wereld woont Connla, inmiddels natuurfotograaf en gespecialiseerd in katachtigen. Wanneer hij hoort dat er in de Schotse hooglanden een zwart luipaard is gesignaleerd, reist hij onmiddellijk af. Zo kruisen de paden van Imogen en Connla elkaar na dertig jaar opnieuw. Terwijl de levens van deze twee kwetsbare mensen in elkaar verstrengeld raken, worden oude wonden weer opengereten... en geheeld. Het luipaardspoor: een bijzondere roman over liefde, vergeving en de kracht van de natuur..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: B5370
€  5.00 [Appr.: US$ 5.87 | £UK 4.5 | JP• 659]
Keywords: Roman

 
ARMSTRONG, KAREN
De strijd om God
Amsterdam, Uitgeverij De Bezige Bij, 2002. Paperback 23x15. 4e druk. 493 blz. Vertaald uit het Engels door Carola Kloos, Albert Witteveen en Shirah Lachmann. Gewapend met grote kennis van zaken, een indrukwekkend inlevingsvermogen en een glasheldere denktrant analyseert Karen Armstrong in 'De strijd om God' de aard en de gevaren van de botsing tussen het fundamentalisme en de moderne wereld. Aan de hand van gedetailleerde en zeer boeiende verhalen over uiteenlopende stromingen als het protestantse fundamentalisme in de Verenigde Staten, het joodse fundamentalisme in IsraŽl en het moslimfundamentalisme in Egypte (soennitisch) en Iran (sjiitisch), toont Armstrong hoe verwant deze stromingen zijn. Ze maakt duidelijk hoe al deze strijdbare bewegingen voortkwamen uit angst voor de moderne wereld - en vaak uit vijandschap en bedreiging door mainstream society..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: E6303
€  6.00 [Appr.: US$ 7.05 | £UK 5.5 | JP• 791]
Catalogue: Esoterie
Keywords: Fundamentalisme

 
ARNKEN, ING. R.A.
De ontwikkeling van het vliegtuig en Indeeling van Vliegtuigtypen
Haarlem, J.H. Gottmer & Co., 1944. Gebonden 22x15. 2e druk. 225 blz. Boek ligt deels uit de band. Rug aan de achterzijde beschadigd. Uit de serie: De Technische J.H.G. Bibliotheek..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: A7892
€  7.50 [Appr.: US$ 8.81 | £UK 6.75 | JP• 988]
Catalogue: Algemeen
Keywords: Techniek, Vliegtuigen foto's en tekeningen

 
ARSAN, EMMANUELLE
Emmanuelle
, Uitgeverij Lekturama, 1990. Hardcover 24x16. 204 blz. Oorspronkelijke titel: 'Emmanuelle' vertaald door Marianne Kuik. Erotische verhalen..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: B11582
€  5.00 [Appr.: US$ 5.87 | £UK 4.5 | JP• 659]
Keywords: Erotische verhalen

 
AS-SJAIKJ, HANAAN
Alleen in Londen
Breda, Uitgeverij de Geus/NOVIB, 2004. Gebonden met omslag 21x13. 1e druk. 318 blz. Vertaald uit het Arabisch door DjŻke Poppinga. Net voordat het vliegtuig vanuit Dubai op Heathrow landt, komt het toestel in een luchtzak terecht. Vier mensen uit verschillende hoeken van de Arabische wereld maken in de consternatie kennis met elkaar: de mooie, gedoemde Lamies, net gescheiden van haar rijke Irakese echtgenoot; Nicholas, van het veilinghuis Sotheby's; de louche, luidruchtige Amiera en de travestiet Samier, die een kapucijneraapje meesmokkelt. We volgen hen gedurende ťťn hete zomer, waarin ze tegen de problemen aan lopen waar alle immigranten in een grote buitenlandse stad mee te maken krijgen..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: B6141
€  9.00 [Appr.: US$ 10.57 | £UK 8 | JP• 1186]
Keywords: Engeland, Migranten, Vrouwenleven, Cultuurverschil

 
ASHER, MICHAEL
A desert dies
London, Penguin Books, 1988. Paperback 20x13. Reprint. 330 pages. By 1985 the Sahara had become a waste land. 'For the first time the urban population saw proud Arab nomads begging in the streets, and beautiful Kababish girls working as prostitutes. For the first time destitute Arab children foraged in the dustbins of the hotelsÖ'. The trickle of displaced people had rapidly become a flood..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: T10724
€  6.00 [Appr.: US$ 7.05 | £UK 5.5 | JP• 791]
Catalogue: Topografie
Keywords: Penguin Travel Library, Sahara

 
ASIMOV, ISAAC & ROGER MACBRIDE ALLEN.
Caliban
Amsterdam, Meulenhoff-M, 1997. Paperback 23x15. 3e druk. 381 blz. Vertaald uit het Engels door Maarten Meeuwis. Isaac Asimov was een van de belangrijkste SF-schrijvers van deze eeuw. Kort voor zijn dood begon hij samen met Roger MacBride Allen aan een nieuwe serie robotromans. 'Caliban' is hiervan het eerste resultaat. Het verhaal laat zich lezen als een detectiveroman. Het speelt zich af op de planeet Inferno, een wereld waarvan de bewoners vrijwel alles laten doen door robots en die door een ecologische ramp ten onder dreigt te gaan. Een groep mensen afkomstig van een wereld waar mensen zonder robots leven, voert op Inferno een ecologisch herstelprogramma uit. Dit verhaal begint wanneer in een onderzoekcentrum voor robottechnologie het lichaam wordt gevonden van Fredda Leving, een vooraanstaand wetenschapper. Alle aanwijzingen duiden erop dat zij is aangevallen door een robot. Maar luidt de eerste wet van de robotica niet: een robot mag een mens geen kwaad berokkenen, of toelaten dat een mens door zijn toedoen schade lijdt? Politiefunctionaris Alvar Kresh onderzoekt de aanslag. Een echte Asimovroman waarvan de sterkste kant altijd de plot is, spannend van begin tot einde..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: S8316
€  6.00 [Appr.: US$ 7.05 | £UK 5.5 | JP• 791]
Keywords: Science Fiction

 
ASIMOV, ISAAC
Robots en Imperium
Amsterdam, Meulenhoff-SF, 1985. Paperback 20x13. 1e druk. 414 blz. Vertaald uit het Engels door Thomas Wintner. Deze roman speelt zich af 160 jaar na de gebeurtenissen van "DE ROBOTS VAN DE DAGERAAD"; kennis daarvan en van de romans "DE STALEN HOLEN" en "DE BLOTE ZON" is niet absoluut noodzakelijk, maar wel gewenst, omdat dit nieuwe boek de eerste tussenroman is naar de FOUNDATION-reeks. Er dreigt een conflict tussen de langlevende Ruimtelingen (die zich omringen door robots) en de kortlevende Kolonisten, over wie uiteindelijk de Melkweg zal koloniseren. Daarbij is de oorspronkelijke planeet Aarde de struikelsteen. De mens-aardige robot Danneel en de empatische robot Giskard proberen het conflict in goede banen te leiden en zo de basis van een Galaktisch Imperium te vormen, waarbij ze tussendoor een nieuwe Robotwet ontdekken..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: S8341
€  7.00 [Appr.: US$ 8.22 | £UK 6.25 | JP• 922]
Keywords: Science Fiction

 
ASPEREN, MARIANNE VAN
Het oordeel van Paris of Uit het rederijk
Hooglanderveen, Uitgeverij Priem, 1986. Paperback 21x15. 48 blz. Een bundel gedichten geschreven in de jaren 1983, 1984 en 1985..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N11833
€  5.00 [Appr.: US$ 5.87 | £UK 4.5 | JP• 659]
Keywords: Gedichten

 
ASSAF-NOWAK, URSELA (VERZAMELD DOOR)
Volkssprookjes en legenden uit Arabië
, Uitgeverij Elmar, . slappe kaft 21x12. 180 blz. Vertaald uit het Duits door Ilona Bonnema. Een selektie uit de rijke schat volksvertellingen, die in het Nabije Oosten in de koffie- en theehuizen de ronde deden. Minder moraliserend dan we van onze eigen sprookjes gewend zijn en daarom bruisender, levensechter en meer uit 't leven gegrepen..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: A4479
€  3.00 [Appr.: US$ 3.52 | £UK 2.75 | JP• 395]
Catalogue: Algemeen
Keywords: Sprookjes en legenden ArabiŽ

 
ASSCHER PINKHOF, CLARA
Danseres zonder benen
's-Gravenhage, Uitgeverij Leopold, 1981. Paperback 20x13. 12e druk. 325 blz. De danseres zonder benen roept een droom op van lang geleden. Een droom waarin de schrijfster een danseres zag die met haar hele wezen de dans uitdrukte, maar bij wie het belangrijkste instrument, de benen, ontbrak. Zij ziet zichzelf als deze danseres: toen haar man op jonge leeftijd stierf, werd haar het belangrijkste instrument om zichzelf te uiten in haar leven ontnomen. Haar oorspronkelijke leed wordt, in de tijd van de Tweede Wereldoorlog, verweven met het leed dat over alle Nederlands Joden kwam. Met haar lotgenoten droeg ze de Jodenster, werd ze weggevoerd naar de kampen van de vijand. Als door een wonder bevrijd, bereikte ze Israel, waar dit boek geboren is. Een aangrijpend boek, dat in de naoorlogse literatuur op eenzame hoogte staat..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N11259
€  6.00 [Appr.: US$ 7.05 | £UK 5.5 | JP• 791]
Keywords: WOII,Jodenvervolging

 
ASSCHER, MAARTEN
Doden eiland
Amsterdam/Antwerpen, Uitgeverij Contact, 1992. Paperback 20x13. 1e druk. 104 blz. In deze bundel zijn vier geschiedenissen bijeengebracht, waarin de verteller opmerkelijke eilanden en de schimmen van bewonderde schrijvers op het spoor komt. Of beide, zoals in het titelverhaal, waarin het Griekse 'eiland van de dode dichters' Zakynthos de hoofdrol vervult. In de overige stukken wordt de avontuurlijke en bizarre biografie geschreven van het graf van Oscar Wilde, kijkt de lezer mee met het Boze Oog van een Engelse vuurtorenwachter en raakt de reizende verteller verzeild op het onvindbare eilandje Argentera. Deze vier geschiedenissen werden eerder gepubliceerd in 'Maatstaf'. 'Optima' en 'Yang'..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N5418
€  6.00 [Appr.: US$ 7.05 | £UK 5.5 | JP• 791]
Keywords: geschiedenissen

 
ASSCHER-PINKHOF, CLARA
Grijze gesprekken
's-Gravenhage, Uitgeverij Leopold, 1972. Hardcover 20x11. 52 blz. Natuurlijk zijn het gesprekken met God, deze grijze gesprekken. Er moet toch iemand zijn waartegen je kunt spreken als de oren die in de loop van je lange leven geluisterd hebben, wegvallen. Iemand aan wie je je angsten, hoop, kleine vreugden en zorgen kunt vertellen. Iemand bij wie je kunt biechten wat geen ander mag weten en die je zelfspot begrijpt. Deze gesprekken werden 'afgeluisterd' door Clara Asscher-Pinkhof. Ze getuigen van de wijsheid van de schrijfster die zoveel in haar lange leven meemaakte..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: E11257
€  5.00 [Appr.: US$ 5.87 | £UK 4.5 | JP• 659]
Catalogue: Esoterie
Keywords:

 
ASSMANN, P.W. (REDACTIE)
Het boek voor Kerstmis
Haarlem, J.H. Gottmer, 1945. Hardcover 25x19. 232 blz. 19 bijdragen o.a. Jan P. Strijbos: In wintertijd langs de kust..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: G11684
€  7.50 [Appr.: US$ 8.81 | £UK 6.75 | JP• 988]
Catalogue: Godsdienst
Keywords: Kerstmis, verhalen, gedichten illustraties Sjoerd Kuperus, Henk van de Meij,Herman Moerkerk, Anton Pieck, L. Schipper en C. Teeuwisse

 
ASTLEY, JUDY
Een nieuw seizoen
Leeuwarden, Company of Books, 2004. Paperback 20x13. Kruidvat-uitgave. 203 blz. Vertaald uit het Engels door 'de Redactie' (Catherine Smit, Willemien Werkman en DeŁs van der Schaaf). Na haar scheiding is Melanie weer single. Haar vriendinnen voorspellen haar een eindeloze periode van eenzaamheid, frustratie en rampspoed. Haar ouders zijn ervan overtuigd dat ze haar leven totaal heeft laten mislukken. Maar Melanie is dolgelukkig dat ze de kans heeft om haar leven opnieuw in te richten. Na een leven vol goed gedrag, kan ze niet wachten om haar wilde plannen uit te voeren en eindelijk eens voor zichzelf te kiezen. Nu haar dochter uit huis is om te studeren en haar ex-man Richard hertrouwd is met het wel erg jonge meisje dat hij tijdens de kantoorborrel per ongeluk zwanger heeft gemaakt, heeft ze vrij spel, en Melanie is vastberaden om het onderste uit de kan te halen. Maar is het bestaan als alleenstaande wel zo fantastisch als het lijkt?.
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: B5859
€  4.00 [Appr.: US$ 4.7 | £UK 3.75 | JP• 527]
Keywords: Roman

 
WOLTERS-NOORDHOFF ATLASPRODUKTIES
De grote bosatlas 48e druk
Groningen, Wolters-Noordhoff, 1976. Hardcover 35x25. 48e druk. 191 blz. Bevat tevens een lijst van afkortingen; geografische begrippen; Register; Verouderde namen; Geografische coŲrdinaten..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: T7479
€  10.00 [Appr.: US$ 11.75 | £UK 9 | JP• 1318]
Catalogue: Topografie
Keywords: Atlas, Landkaarten Landkaarten, thematische kaarten

 
ATWOOD, MARGARET
De blinde huurmoordenaar
Amsterdam, Uitgeverij Bert Bakker, 2000. Paperback 23x15. 2e druk. 495 blz. Vertaald uit het Engels door Paul van den Hout. De hoogbejaarde Iris Chase kijkt terug op haar leven, waarin haar jongere zus Laura een belangrijke rol speelde. Iris wordt in de jaren dertig door haar vader (wiens fabrieken failliet zijn gegaan) uitgehuwelijkt aan de rijke zakenman Richard Griffen. Iris schikt zich in haar lot, in tegenstelling tot de recalcitrante Laura, die na de dood van haar ouders bij het gezin Griffen komt wonen. Als Laura een relatie krijgt met een communistische vakbondsleider, vreest Richard dat dit schadelijk zal zijn voor zijn politieke ambities in de conservatieve partij. Uiteindelijk slagen Richard en diens invloedrijke zus Winifred erin om Laura weg te werken naar een psychiatrische inrichting. Iris ziet haar zus pas acht jaar later terug, kort voordat Laura zelfmoord pleegt. Deze memoires worden regelmatig afgewisseld met fragmenten uit 'De Blinde Huurmoordenaar', een boek dat na de dood van Laura op haar naam werd uitgebracht. De Canadese schrijfster (1939) onderstreept met deze gelaagde, geraffineerde roman, onlangs bekroond met de Booker Prize, opnieuw haar talent. Ze heeft de gave om te ontroeren ondanks haar vlijmscherpe cynisme..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: B5862
€  8.00 [Appr.: US$ 9.4 | £UK 7.25 | JP• 1054]
Keywords: Roman Canada Zussen

 
AUBERT, MARCEL
Hochgotik
Baden-Baden, Holle Verlag, 1964. Paperback 22x17. Nachdruk. 230 pag. Unter mitarbeit von J.A. Schmoll Hen. Eisenwerth mit beitragen von Hans H. Hofstštter. Serie 'Kunst der Welt' P5..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: A12322
€  7.50 [Appr.: US$ 8.81 | £UK 6.75 | JP• 988]
Catalogue: Algemeen
Keywords: Hochgotik, Kunst der Welt illustraties

 
AUBERT, BRIGITTE
De stilte van de sneeuw
Amsterdam, Uitgeverij Archipel., 2001.. Paperback 22x14. 1e druk. 303 blz. Vertaald uit het Frans door C.M.L. Kisling. De zwaar gehandicapte Elise wordt bedreigd door een onbekende. Ze probeert de bedreigingen te negeren. Maar als er een afschuwelijke moord wordt gepleegd zit er voor haar maar ťťn ding op..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: S10669
€  7.50 [Appr.: US$ 8.81 | £UK 6.75 | JP• 988]
Keywords: Triller, Fantasy

 
AUBOYER, JEANNINE
Zo leefde de Indiërs in het oude India
Baarn, Hollandia, 1987. Paperback 21x14. 2e druk. 327 blz. In de serie "Zo leefden". Vertaald uit het Frans door Margrit de SabloniŤre. Het hedendaagse India vertoont de merkwaardigheid - wellicht enig in de geschiedenis - dat het in de twintigste eeuw nog leeft volgens de duizendjarige tradities. Het ontleent zijn evenwichtigheid en samenhang aan een voorbeeldige continuÔteit. Het voortdurend bestaan van de instellingen en het uiterst langzame tempo waarin deze zich wijzigen, hebben de schrijfster van dit boek er toe genoopt voor haar beschrijving van het dagelijks leven in het oude India een periode van omstreeks duizend jaar te kiezen. Dit tijdperk van negen eeuwen heeft betrekking op de periode waarin, op het historisch vlak, India tot tweemaal toe een politieke eenwording van zijn gebied heeft gekend. Op het godsdienstige vlak verkeerden zowel het Brahmanisme als het Buddhisme nog in hun bloeitijd. Op artistiek gebied is dit de meest werkzame periode, het tijdperk waarin de schoonste heiligdommen en kloosters werden gesticht, waarin scholen en stijlen tot bloei kwamen..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: F3815
€  7.50 [Appr.: US$ 8.81 | £UK 6.75 | JP• 988]
Catalogue: Geschiedenis
Keywords: Geschiedenis India politiek godsdienst artistiek zwart/wit foto's

Previous page | Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | - Next page