Total # of books: 5665. Max. 5000 are shown.
found: 5000 books on 200 pages. This is page 7
Previous page - Next page

 
ANGELINUS O.M. CAP, PATER. DR.
Wijsgerige gemeenschapsleer deel II
Utrecht/Nijmegen, Dekker & van de Vegt, 1940. Paperback 23x16. 2e druk. 173 blz. Deel II De gemeenschap in haar verhouding tot haar leden. Wijsgerige en zielkundige bibliotheek onder redactie van Dr. J.H.E.J. Hoogveld..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: E11092
€  7.50 [Appr.: US$ 8.84 | £UK 6.75 | JP 991]
Catalogue: Esoterie
Keywords: wijsgerig, zielkunde

 
ANGELOU, MAYA
Bij het gloren van de dag
Breda, Uitgeverij De Geus, 1993. Gebonden met omslag 19x13. 1e druk. 19 blz. GEDICHT. Voorgedragen tijdens de inauguratie van William Jefferson Clinton. Uit het Engels vertaald door Astrid Roemer. Links de Engels tekst en rechts de vertaalde tekst..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: B3708
€  10.00 [Appr.: US$ 11.79 | £UK 9 | JP 1321]
Keywords: Pozie

 
ANGELOU, MAYA
Dans om het bestaan
Breda/Berchem, Uitgeverij de Geus en Uitgeverij Epo, 1988. Paperback 20x13. 1e druk. 207 blz. Vertaald uit het Engels door Kathleen Rutten. Dit boek is de tweede autobiografische roman van Maya Angelou. Hierin worden de jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog beschreven. De schrijfster is moeder geworden. Via baantjes in restaurants en nachtclubs raakt ze verzeilt in de wereld van prostitutie en narcotica. Ondanks alle tegenslagen staat zij middenin het leven met die warme uitstraling die zoveel mensen aanspreekt.
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: B2822
€  6.00 [Appr.: US$ 7.07 | £UK 5.5 | JP 793]
Keywords: reeks Vrouwenwereldliteratuur autobiografisch

 
ANGELOU, MAYA
Zingen en swingen
Breda/Berchem, Uitgeverij de Geus en uitgeverij Epo, 1989. Paperback 20x13. 1e druk. 297 blz. Vertaald uit het Engels door Kathleen Rutten. Op eenentwintigjarige leeftijd wordt Angelou's leven beheerst door muziek. Het werk in een platenzaak stelt haar in staat om deze liefde met die haar voor zoon te combineren. Ze trouwt, en vanaf het moment dat haar huwelijk strandt gaat ze noodgedwongen als danseres in een striptease-bar werken. Wat later zingt ze in een populaire nachtclub en krijgt ze een rol als danseres en zangeres in de opera 'Porgy and Bess'. Er volgt een jaar van reizen, ontdekken en nieuwe vriendschappen. Haar geestdrift wordt slechts getemperd door de scheiding van haar zoon. Na hun hereniging pakt ze de draad van het leven weer op. Dit is haar derde autobiografische roman..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: B2823
€  7.50 [Appr.: US$ 8.84 | £UK 6.75 | JP 991]
Keywords: Vrouwenwereldliteratuur autobiografisch

 
ANGLUND, JOAN WALSH
Hou je van iemand?
Wageningen, Zomer & Keuning, 1977. Hardcover 17x11, tweede druk, 32 blz. Vertaald uit het Engels door Katinka Hendriks. Tekeningen en tekst..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: K10319
€  4.00 [Appr.: US$ 4.72 | £UK 3.75 | JP 529]
Keywords: tekeningen

 
ANGLUND, JOAN WALSH
Liefde is een heel speciaal gevoel
Wageningen, Zomer & Keuning, 1978. Hardcover 17x11, vijfde druk, 32 blz. Vertaald uit het Engels door Katinka Hendriks. Tekeningen en tekst..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: K10320
€  4.00 [Appr.: US$ 4.72 | £UK 3.75 | JP 529]
Keywords: tekeningen

 
ANKER, ROBERT EN 80 ANDERE SCHRIJVERS
Goed geboerd
Amsterdam, Querido's Uitgeversmij, 2001. Paperback 24x16. 175 blz. 81 schrijvers, 25 tekenaars en n bord voor Ary, 22 juni 2001. Deze uitvoering verscheen in een oplage van 1000 exemplaren, ter gelegenheid van het afscheid van Ary T. Langbroek als directeur van Em. Querido's Uitgeversmij..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N7391
€  10.00 [Appr.: US$ 11.79 | £UK 9 | JP 1321]
Keywords: 25 tekenaars

 
ANKER, ROBERT
Een soort Engeland
Amsterdam, Em Querido's Uitgeversmij, 2001. Paperback 22x14. 1e druk. 268 blz. Wie is David Oosterbaan, gevierd acteur, maar op twee dramatische momenten in zijn leven door zichzelf verguisd? Welke twijfels knagen er onder zijn masker van babbelzucht en ijdeltuiterij? Ligt daar de reden dat hij besluit zijn drugsverslaafde dochter te gaan redden, die hij dertig jaar geleden op de wereld heeft gezet en daarna nooit meer heeft gezien? En wie is de geheimzinnige Brian, ambtenaar bij de gemeente Amsterdam, die David vergezelt op dit traject dat naar zijn ondergang voert? Of is het zijn bevrijding? In ieder geval is het zijn laatste rol: Hamlet, inmiddels een oude, kalende relnicht, die als personage verzeild is geraakt in Theatervernietiging, het krankzinnige toneelstuk van de jonggestorven Oostenrijkse toneelschrijver Thomas Schwaigl. Davids hopeloze liefde voor zijn piepjonge tegenspeelster Lena Verbraeckel werkt bij dit alles als katalysator. In grote stijl leidt Robert Anker ons in zijn nieuwe roman Een soort Engeland door de toneelcarrire van David Oosterbaan, die zich daarin een weg vecht naar de vrijheid om telkens iemand anders te zijn. Daarnaast treffen wij hem aan de zijde van zijn dappere, mooie maar stuurloze dochter Laura in duistere cafs en opvallend heldere drugspanden, strijdend om haar uit de schijn van haar bestaan terug te voeren naar de werkelijkheid die hij zelf zo slecht kent. Een emotionerend maar ongelijk gevecht. Ronduit schokkend is de manier waarop Laura uiteindelijk ongewild Davids vonnis voltrekt..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N9318
€  7.50 [Appr.: US$ 8.84 | £UK 6.75 | JP 991]
Keywords: Roman, Acteurs, Vader-dochter relatie

 
ANNA, THREES
Motormoeder
Amsterdam, Vassallucci, 2005. Paperback 21x14. 1e druk. 267 blz. Als Veronica Land drie is krijgt haar moeder een drieling drie naar poep stinkende gillende babys. De carrire van haar moeder, een veelbelovende concertpianiste, ligt van de ene op de andere dag in puin. Veronica groeit op in de jaren zestig maar wil niet net als haar moeder een slaaf worden van haar kinderen. Veronica heeft haar eigen kind: haar motor. Mannen houden van vrouwen op motoren als ze achterop zitten en in bikini, liefst. Mannen houden niet van vrouwen p motoren en zijn bang voor vrouwen die geen kinderen willen. Kinderen krijgen is normaal: het zaad moet verspreid worden over het land en nageslacht voortbrengen. Veronica leeft er ruig op los. Ze heeft relaties en affaires, met vrouwen en mannen, alles kan maar geen nageslacht! Als haar vriendinnen stuk voor stuk veranderen in zogende, nestelende wezens trekt Veronica de wereld in, op zoek naar gelijkgestemden. Waar zijn de vrouwen die samen met haar riepen dat kinderen de vervuilers van de wereld zijn, de handenbinders, de vrijheidsberovers, de creaturen die alleen maar kunnen krijsen en relaties verpesten? Veronica ontmoet de man van haar dromen... die kinderen wil. De klok tikt, de kans om een echte vrouw te kunnen zijn lijkt bijna voorbij. Doet ze het of doet ze het niet?.
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N6092
€  6.50 [Appr.: US$ 7.66 | £UK 6 | JP 859]
Keywords: Roman Fictie Moederschap

 
ANNEGARN, IRENE, WIM KEIZER EN HANNEKE OVERDIJK (SAMENST|)
Twee glazen champagne en drie gebakken boterhammen
Alkmaar, Pbc Noord-Holland, 1994. Paperback 20x13. 168 blz. Ondanks de spanningen die we hadden, ondanks dat de moffen achter me aan geraced hebben, voelde ik me na de bevrijding niet vrij. Ik dacht bij mezelf: nu begint pas de ellende. Heel gek. Mijn ouders waren blij, iedereen was blij, maar ik heb spoedig begrepen dat ik helmaal niet blij was. Wat was het nou? Ik werd door de illegaliteit gerespecteerd, al was ik een jongetje, als een medestrijder. Maar nu werd ik opeens weer een jongetje dat zijn vader moest gehoorzamen, terwijl ik al een mensenleven, wat sensatie betreft, achter de rug had. Ik was helemaal geen kind meer. En nu werd ik weer naar 'Af' teruggezet. Op je beginplaats. Ik was weer een jongetje van zestien jaar, dat niets meer te vertellen had en alles moest slikken van zijn ouders. Noord-Holland in 1945, de laatste oorlogsmaanden en daarna. Een titel die associaties oproept met de zegetocht der overwinnaars en het volkse vermaak dat daarop volgde. Maar de verhalen in dit boekje gaan verder dan herinneringen aan de intocht der Canadezen of verslagen van bevrijdingsfeesten. Ook de verhalen over de hiervoor aangehaalde desillusie van een zestienjarig jongetje, de triomf van de illegale pers die eindelijk zijn publicaties openlijk kan verspreiden, het kasboek van een huisvrouw en het dagboek van de pastorie vinden een plaats in deze bloemlezing van belevenissen en ervaringen..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N11499
€  5.00 [Appr.: US$ 5.9 | £UK 4.5 | JP 661]
Keywords: Bevrijding , Noord-Holland , Verhalen , WOII z/w foto's

 
ANOBILE, RICHARD J. (EDITOR)
Alfred Hitchcock's Psycho
London, Pan Books/Macmillan, 1974. Paperback 28x22. 1e druk. 256 blz. Geschreven in de engelse taal. PSYCHO is the first contemporary film in de Film Classics Library. Most film historian and buffs will argue against considering contemporary films as classics. But I view this attitude as unnecessarily short-sighted and fail to understand the reluctance of some individuals to recognize films produced today which will be classics thirty of forty years from their release..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: A831
€  15.00 [Appr.: US$ 17.69 | £UK 13.5 | JP 1982]
Catalogue: Algemeen
Keywords: film Hitchcock veel filmfoto's

 
ANONIEM
De terroristen jaagster
Amsterdam, Sirene, 2003. Paperback 23x15. 1e druk. 367 blz. Vertaald uit het Engels door Theo Gaasbeek en Saskia Kotte. Nadat haar vader op last van Saddam Hoessein in het openbaar wordt opgehangen op verdenking van spionage, vlucht 'anoniem' vanuit Irak via Iran naar Isral. Jaren later raakt ze, in de Verenigde Staten, als medewerkster van een bureau voor terrorismebestrijding betrokken bij het inlichtingenwerk. Verborgen onder een burqa gaat ze undercover naar moskeen en vergaderingen van verdachte islamitische organisaties. Zo ontdekt zij onder andere een netwerk waarmee steenrijke Saudirs via liefdadigheidsorganisaties en bedrijven in de Verenigde Staten miljarden dollars doorsluizen naar al-Qaida en andere terreurgroepen - informatie die de FBI jarenland onder in een bureaula laat verstoffen en pas na 11 september 2001 serieus neemt.
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: B6421
€  7.50 [Appr.: US$ 8.84 | £UK 6.75 | JP 991]
Keywords: Terrorismebestrijding

 
ANONIEM
Het vele kunstkeurige hier ten toon gesteld
Den Haag, Stichting vrienden vh museum vh boek, 2004. cahier 24x14. 16 blz. Artikel dat op 24 november 1852 verscheen in de Nieuwe Rotterdamse Courant ter gelegenheid van de opening van het Museum Meermanno-Westreenianum in 1852. Dit bibliofiel drukwerkje werd verzorgt door Avolon Pers als een passend geschenk voor de begunstigers..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N10304
€  25.00 [Appr.: US$ 29.48 | £UK 22.5 | JP 3303]
Keywords: Museum vh Boek

 
ANONIEM
De vrije Universiteit in oorlogstijd
Wageningen, Gebr Zomer & Keuning, 1946. Gekartonneerd zonder omslag 23x16. 182 blz. Bevat Rede's van Prof. Mr. V.H. Rutgers (1942), Prof. Dr. J. Waterink (1942 en 1945), Prof. Dr. D. Nauta (1943), Prof. Mr. J. Oranje (1945 4x), Prof. Dr. J.F. Koksma (1945 2x), en de toespraak van Prof. Dr. J. Coops (1946)..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: A975
€  12.50 [Appr.: US$ 14.74 | £UK 11.25 | JP 1652]
Catalogue: Algemeen
Keywords: WOII VU Rede's foto's

 
ANSTADT, SERA
Al mijn vrienden zijn gek
's-Gravenhage, Uitgeverij BZZTH, 1984. Paperback 20x13. 5e druk. 151 blz. De dagen van een schizofrene jongen..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N10795
€  5.00 [Appr.: US$ 5.9 | £UK 4.5 | JP 661]
Keywords: schizofrenie

 
ANSTADT, SERA
Een eigen plek
's-Gravenhage, BZZTH, 1985. Paperback 20x13. 3e druk. 152 blz. Met opdracht van de schrijfster. Ondertitel: verhalen van een opgejaagde jeugd. Op haar zevend jaar kwam Sera Anstadt met haar ouders uit Polen naar Holland. Langzaam bouwden ze zich een bestaan op. Ze woonden in buurten met oost-joodse emigranten, dicht bij elkaar. Later kwamen daar vluchtelingen uit Duitsland bij..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N244
€  6.00 [Appr.: US$ 7.07 | £UK 5.5 | JP 793]
Keywords: verhalen

 
ANSTADT, SERA
Een stevig glas
's-Gravenhage, BZZTH, 1992. Paperback 20x13. 1e druk. 176 blz. In deze bundel heeft de schrijfster de lotgevallen van verschillende mensen samengebracht onder n gezamenlijke noemer: alcoholmisbruik. Toch bevat dit boek geen boodschap, geen waarschuwende moraal. De verhalen spreken voor zichzelf, zoals ook de trieste werkelijkheid van een alcoholist voor zichzelf spreekt. De kern van de aangrijpende verhalen is afkomstig uit de realiteit,maar de personages, de omgeving en de omstandigheden zijn zodanig aangevuld en gewijzigd, dat de werkelijke personen erachter onherkenbaar zijn geworden. Wat onveranderd is gebleven, is de tragiek van de alcoholist..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N3821
€  6.00 [Appr.: US$ 7.07 | £UK 5.5 | JP 793]
Keywords: verhalen van drinkers alcoholist

 
ANSTADT, DRS M. (INLEIDINGEN) PROF. DR. F.J. ORMELING SR. EN A.T. DONKER (TOELICHTINGEN)
De Wereld volgens de Bosatlas 1877 - heden (=1992)
Groningen, Wolters-Noordhoff, 1992. Gebonden zonder omslag 38x28. 1e druk. 217 blz. Als bijlage een toelichting van 16 pagina's. In deze toelichting wordt elke kaart afzonderlijk beschreven. Hierbij komen vaak cartografische, historische, geografische en politieke aspecten aan bod. Oude plaatsnamen en oude namen van landen, rivieren, gebergten etc. staan in deze Toelichting cursief gedrukt. Dat geldt ook voor namen waarvan de schrijfwijze veranderd is. De cursief gedrukte namen kunt u veelal niet meer terugvinden in de laatste editie van de Grote Bosatlas. De Bos-kaarten bevatten een schat aan informatie; daarom is deze Toelichting verre van compleet..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: T7467
€  30.00 [Appr.: US$ 35.37 | £UK 27 | JP 3964]
Catalogue: Topografie
Keywords: Bos-Atlas kaarten 1877 - 1992 kaarten

 
SAINT-EXUPÉRY ANTOINE DE
De Kleine Prins
Rotterdam, Uitgeverij Ad Donker, 1985. Paperback 22x16. 18e druk. 76 blz. Vertaald uit het Frans door Laetitia de Beauford-van Hamel..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: B9919
€  10.00 [Appr.: US$ 11.79 | £UK 9 | JP 1321]
Keywords: Sprookje tekeningen

 
APOLLONIO, UMBRO U.A.
Schri Kunst Schri 5
Baden-Baden, Woldemar Klein, 1956. Gekartonneerd 19x14. 92 blz. Ein almanak alter und neuer kunst. Fnfter band..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: A1705
€  7.50 [Appr.: US$ 8.84 | £UK 6.75 | JP 991]
Catalogue: Algemeen
Keywords: Z/W Bilder und 6 farbigen

 
APPEL, RENÉ
De derde persoon
Amsterdam, Anthos, 2010. Paperback 20x13. 206 blz. 'De derde persoon' vertelt het spannende verhaal van Magda, een vrouw die zich geterroriseerd voelt door de man die ooit haar vriend was. Freek is er altijd, belt haar op, fietst haar na - Magda's leven lijkt een boze droom. Maar als ze daar eindelijk uit lijkt te ontwaken, is ze het middelpunt van een regelrechte nachtmerrie..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: S6165
€  4.00 [Appr.: US$ 4.72 | £UK 3.75 | JP 529]
Keywords: literaire thriller

 
APPEL, RENÉ
Loverboy
Amsterdam, Uitgeverij Prometheus, 2007. Paperback 20x13. 8e druk. 297 blz. Wat doet een vrouw die vermoedt dat haar man een affaire heeft met een andere vrouw? Yoka Kamphuys is gewend over dit soort vragen na te denken. Ze schrijft namelijk misdaadromans met als hoofdpersoon priv-detective Anouk Akkerman. Yoka werkt aan een verhaal waarin Anouk een weggelopen tienermeisje moet zien te vinden. Intussen vermoedt ze dat haar eigen man vreemd gaat. Ze treedt in Anouks voetsporen als ze zijn gangen probeert na te gaan. Dan gaan fantasie en werkelijkheid op een gevaarlijke manier door elkaar lopen. Het verhaal dat ze schrijft, suggereert wat ze moet doen om haar doel te bereiken, maar de schok is immers als de werkelijkheid negentig graden anders ligt dan ze had gedacht..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: S8673
€  5.00 [Appr.: US$ 5.9 | £UK 4.5 | JP 661]
Keywords: psychologische thriller

 
APPEL, RENÉ
Spanning
Amsterdam, Uitgeverij Contact, 1998. Paperback 20x13. 1e druk. 128 blz. Uitgave ter gelegenheid van de 13e Wetenschap en Techniek week 3 t/m 11 oktober 1998. Het is 1980. Jeroen Wielmeijer doet een onderzoek naar stress. Hij moet snel promoveren want zijn hoogleraar heeft een baan voor hem. Maar zijn onderzoeksresultaten zijn anders dan gehoopt en tot overmaat van ramp krijgt hij persoonlijke problemen; de samenwerking met zijn assistente Marjon wordt wel erg innig. Een kwart leven en een heel huwelijk later kijkt Marjon naar het praatprogramma van Paul Blauwhuis en ziet daar de bekende professor Wielmeijer die zijn licht laat schijnen over het verschijnsel stress. Het roep bij haar herinneringen op waar Wielmeijer liever niet mee wil worden geconfronteerd. Maar Marjon is vastbesloten om alsnog haar gram te halen.
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N7798
€  4.00 [Appr.: US$ 4.72 | £UK 3.75 | JP 529]
Keywords: Roman, Academisch milieu

 
APPEL, RENÉ
Tweestrijd
Amsterdam, Uitgeverij Bert Bakker, 1998. Paperback 20x13. 1e druk. 300 blz. Stel, je bent een meisje van negentien jaar en je werkt in de slagerij van je vader. Je wordt verliefd, hopeloos verliefd op een jongen, bij wie je intrekt. Je laat het grauwe dagelijkse bestaan achter je en maakt van het leven n groot feest. Totdat je ontdekt dat die jongen kwade kanten heeft, dat hij dingen doet die het daglicht niet kunnen verdragen, dat hij ver gaat... veel te ver. Wat moet je doen? Naar de politie gaan? En dan, wat gebeurt er dan? 'Tweestrijd' is de beklemmende nieuwe literaire thriller van Ren Appel. Het boek gaat over een meisje dat ongewild in een hevige strijd verwikkeld raakt, een strijd op leven en dood, als ze te veel weet van de criminele praktijken van haar vriend..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: S10025
€  5.00 [Appr.: US$ 5.9 | £UK 4.5 | JP 661]
Keywords: Thriller, Gewetensconflict

 
APPEL, RENÉ
Weerzin
Amsterdam, Uitgeverij Anthos., 2008.. Paperback 21x14. 1e druk. 260 blz. Hotelmanager Niels Hulzeboom is gelukkig getrouwd, maar als hij hopeloos verliefd wordt op zijn nieuwe assistente zet hij alles op het spel. Bovendien zijn er financile problemen rond het hotel die de crisis verergeren. Hij raakt verstrikt in emotionele conflicten en zakelijke ruzies. Dan begaat hij een fatale fout. 'Weerzin' is de nieuwe, zeer geladen en intens spannende misdaadroman van Ren Appel, de Nederlandse 'grootmeester van de psychologische thriller'. Ook in deze roman draait alles om personen die zich onvermijdelijk en op een herkenbare wijze in de nesten werken..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: A9597
€  8.00 [Appr.: US$ 9.43 | £UK 7.25 | JP 1057]
Catalogue: Algemeen
Keywords: Literaire Thriller

Previous page | Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | - Next page