Total # of books: 5665. Max. 5000 are shown.
found: 5000 books on 200 pages. This is page 4
Previous page - Next page

 
ALBERS, W.A.
De Roggebouw is of 'Edoane
Raalte, NieuwsService, 1990. Gebonden met omslag 31x24. 1e druk. 126 blz. Intervieuws en tekstbewerking Geeske Hagen. Een jubileum als het veertigjarig bestaan van het Sallands oogstfeest StŲppelhaene is een goede gelegenheid terug te blikken op de achter ons liggende periode. In onze herinnering teruggaan naar de feiten en gebeurtenissen van toen. Wie StŲppelhaene vanaf het begin heeft meegemaakt zal zich nog veel kunnen herinneren, maar is wellicht ook veel vergeten of met feiten gewoon onbekend..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: T1611
€  25.00 [Appr.: US$ 29.37 | £UK 22.25 | JP• 3294]
Catalogue: Topografie
Keywords: Overijssel Raalte Salland foto's

 
KONINKLIJKE BIBLIOTHEEK ALBERT I
Libre Memorialis en Inwijding van de Koninklijke Bibliotheek Albert I
Brussel, Koninklijke Bibliotheek, 1969. Ingenaaid met flappen 26x22. 2 delen. Resp 472 blz en 130 blz. Opening op 17 februari 1969..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: A197
€  35.00 [Appr.: US$ 41.12 | £UK 31.25 | JP• 4611]
Catalogue: Algemeen
Keywords: Kunst, Brussel. vele afbeeldingen

 
ALBERT, MARVIN H.
Het monsterverbond
Utrecht, A.W. Bruna & Zoon, 1977. Paperback 21x13. 301 blz. Oorspronkelijke titel: The Gargoyle Conspiracy vertaald door I.M.A. Klijnveld. In Het monsterverbond krijgt een Amerikaanse geheim agent door een explosie op het Leonardo da Vinci-vliegveld in Rome, waarbij vijf mensen worden gedood, opdracht een mysterieuze maar briljante Arabische terroristenleider uit te schakelen. Terwijl hij zijn speurtocht begint staat de man die hij zoekt op het punt om opnieuw toe te slaan, met een bloeddorstigheid die de wereld zal verbijsteren. De tegenstrijdige uitgangspunten van de twee mannen - de zwaarmoedige Simon Hunter en de magnetische persoonlijkheid Bel Jahra - stuurt ze, tijdens een adembenemende mensenjacht kris kras door Europa, en diep in het hart van de 'Heilige oorlog' die door de terroristen wordt gevoerd met middelen die variŽren van diplomatiek en romantiek tot moordaanslagen op grote schaal. Een dodelijk schimmenrijk dat de geheime levens en lusten in zijn maalstroom trekt van mensen op alle sporten van de internationale ladder, van een furieuze hoer tot een aanbeden, Picasso-achtige schilder..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: S11487
€  5.00 [Appr.: US$ 5.87 | £UK 4.5 | JP• 659]
Keywords: thriller

 
MOL. ALBERT E.A.
Stukjes op naam
Amsterdam, Vroom & Dreesmann, 1972. Paperback 25x15. 268 blz. Teksten van Albert Mol, S. Carmiggelt, Wim Zaal, Kees van Kooten, Godfried Bomans, Mary Dorna, Drs. P., Geo Staad, H.J. Oolbekking, Max Dendermonde, Ethel Portnoy, Piet Grijs, Ivo de Wijs, H.B. Fortuin, Rinus Ferdinandusse, Jan Blokker, Cri Stellweg, Michel van der Plas, Eli Asser, Jaap van de Merwe, Henri Knap, Peter Berger en Ab Visser. Cartoons van Peter van Straaten, Mart Kempers, Piet de Groot, Wim Simons, Pim van Boxsel, Nico Visscher, Yrrah, Wim Boost. Redactie Joke Veeninga..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: H10991
€  7.50 [Appr.: US$ 8.81 | £UK 6.75 | JP• 988]
Keywords: Stukjes, Cartoons cartoons Peter van Straaten e.a.

 
ALBERTS, PROF. DR. W. JAPPE EN JONKVROUWE DR.J.M. VAN WINTER
1859 Nederland vóór honderd jaar 1959
, Nillmij, 1962. Gebonden met omslag oblong 22x20. Herdruk. 251 blz. Gedenkboek uitgegeven ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de NILLMIJ. Door het afdrukken van de woordelijke teksten van verhalen, verslagen, courantenberichten, rapporten, zakelijke mededelingen, dienstregelingen, verordeningen, alle mogelijke uitingen van het openbare leven, schetsen van toestanden en volksgebruiken, alle afkomstig van toen levende mensen en aan in die tijd verschenen geschriften, ontleend, waarbij de spelling van die tijd is gehandhaafd, is getracht een beeld te geven van een periode uit het leven van het Nederlandse volk, die ongeveer de jaren 1840-1870 omvat. Dit beeld uit geschriften van sterk uiteenlopende aard diende te worden aangevuld door een reeks afbeeldingen, reprodukties van door eveneens toen levende kunstenaars, vervaardigde schilderijen, tekeningen, aquarellen, lithografieŽn, etsen etc. Op deze wijze zou dus steeds en allerwegen de tijdgenoot, schrijver en beeldende kunstenaar, aan het woord komen..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: A3687
€  10.00 [Appr.: US$ 11.75 | £UK 9 | JP• 1318]
Catalogue: Algemeen
Keywords: Gedenkboek leven Nederlandse volk 1840-1870 plaatwerk

 
ALBERTS, PROF.DR. W.JAPPE EN DR. C.N. FEHRMANN
Geïllustreerde geschiedenis van Nederland
's-Gravenhage, Kruseman's Uitgeversmij, 1970. Gebonden met omslag 24x19. 1e druk. 256 blz. Men mag in dit boek vanzelfsprekend geen volledigheid verwachten. Er is integendeel naar gestreefd de grote lijnen aan te houden, de kernpunten te belichten en de illustratieve kant van het boek het volle pond te geven. De opzet is beperkt tot het tegenwoordige Nederland, hoewel de landsgrenzen niet steeds strikt werden aangehouden. De auteurs hebben de indruk willen vermijden, als zou de geschiedenis van Nederland hoofdzakelijk bestaan uit de geschiedenis van Holland. Zij hebben de andere gewesten de hun toekomende aandacht gegeven. Ook aan de economische, sociale en culturele gebeurtenissen en ontwikkelingen is een royale plaats ingeruimd. Bevat een Register van aardrijkskundige namen en een personen register..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: F8966
€  10.00 [Appr.: US$ 11.75 | £UK 9 | JP• 1318]
Catalogue: Geschiedenis
Keywords: Geschiedenis, Nederland zwart/wit illustraties

 
ALBERTS, A.
Een kolonie is ook maar een mens
Amsterdam, Uitgeverij G.A. van Oorschot, 1993.. Paperback 20x13. 2e druk. 126 blz. De titel geeft al aan, dat de auteur, voormalig bestuursambtenaar in Nederlands Oost-IndiŽ, de standpunten over ons koloniaal verleden tracht te verzoenen. Er zijn naast vele slechte zaken ook goede dingen gebeurd; naast uitbuiters waren er ook velen met goede intenties. Er is overigens zoveel nuancering, dat een duidelijke stellingname ontbreekt. Het tweede gedeelte van het boek handelt over zijn verblijf in vijf kampen van Japanners: een persoonlijke beschrijving, maar ook met een soort van laconieke afstandelijkheid en relativering, die hem tot een heel sober en effectief verteller bestempelt. De beoordeling van het 150 jaar koloniaal verleden is er op een bepaalde manier opzienbarend door. Door de bijna verontschuldigende stijl een klein meesterwerkje. (Biblion recensie, Theo Hoogbergen.).
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N12076
€  5.00 [Appr.: US$ 5.87 | £UK 4.5 | JP• 659]
Keywords: Kolonialisme , Nederlands Oost-Indie

 
ALBERTS, A.
Libretto voor een gewezen koningin
Amsterdam, Uitgeverij G.A. van Oorschot, 1992. Paperback 20x13. 1e druk. 186 blz. Deze door Alberts zelf samengestelde bloemlezing bevat verhalen en een roman die op eigen ervaring berusten, volledig verzonnen verhalen en 4 verhalen met een historische basis (waarvan 2 over Napoleon). Ze spelen zich af van de 17e eeuw tot onze tijd in IndonesiŽ, Ierland, Polen en Rome, Peru, Frankrijk, de VS en Nederland. Twee verhalen zijn ontleend aan de bundel De Eilanden: 'Groen', het sterkste verhaal van deze bloemlezing, is van een tragiek die op wonderlijke wijze tot uiting komt; 'Moeras' gaat over een mislukte liefde in een onherbergzaam oord. 'De honden jagen niet meer' is een korte, prachtige roman over een zeekapitein en zijn vrouw die van elkaar houden en toch van elkaar vervreemden. Sobere, suggestieve stijl. Literair waardevol. Met voorwoord van de schrijver. Smaakvol omslag. (Biblion recensie, J.G.W. Gielen.).
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N12075
€  5.00 [Appr.: US$ 5.87 | £UK 4.5 | JP• 659]
Keywords: Roman

 
ALBERTS, DR. J.E.
Het ontstaan, de ontwikkeling en de geboorte van den mensch.
Amsterdam/Soerabaia, Gebr. Graauw's Uitgeversmaatschappij, z.j.. Gebonden zonder omslag 23x15. 13e druk. 184 blz. Populair geschetst en voorzien van circa 280 toelichtende illustraties..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: A2898
€  10.00 [Appr.: US$ 11.75 | £UK 9 | JP• 1318]
Catalogue: Algemeen
Keywords: Geboorte 280 toelichtende illustraties

 
ALBERTS, A.
Een venster op het Buitenhof
Amsterdam, Uitgeverij G.A. van Oorschot., 1987.. Paperback 20x13. 2e druk. 149 blz. De dochter van Cornelis Musch, Elizabeth, vertelt tijdens het opmaken van haar testament over het leven van haar vader. Deze was tijdens het stadhouderschap van prins Willem II griffier van de Staten-Generaal. Als zodanig groeide hij uit tot een van de machtigste mannen van het land, maar ook was hij een van de grootste schurken uit zijn tijd. Hij liet zich letterlijk voor alles betalen, wat tijdens de 80jarige oorlog makkelijk ging. Na de vrede van MŁnster probeerde hij via de prins macht en geld te verwerven, wat redelijk lukte maar waar Musch niet tevreden mee was. Een door Musch georganiseerde en mislukte aanval op de stad Amsterdam zorgt ervoor dat hij naar het buitenland moet vluchten. Zijn imperium en zijn dromen vallen hiermee in duigen..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N10445
€  6.00 [Appr.: US$ 7.05 | £UK 5.5 | JP• 791]
Keywords: Roman

 
ALBERTS, A.
De vergaderzaal
Amsterdam, G.A. van Oorschot, 1988. Paperback 21x13. 7e druk. 78 blz. rug en snede bruin. Door een toeval van geboorte en dood wordt een man gedwongen een leven te leiden, dat hij nooit heeft leren aanvaarden. Zijn niet door hemzelf gekozen beroep brengt hem vrijwel dagelijks in aanraking met mensen die tamelijk begerig zaken met elkaar doen, desnoods met het mes op rafel. Die tafel staat in een vergaderzaal, waarin ze als directeuren van hun bedrijven bij elkaar komen uit verschillende motieven: tegen andere groeperingen gerichte samenwerking, bijlegging van geschillen die uit hun onderlinge concurrentie zijn ontstaan en het uitvechten van hun ruzies als die geschillen niet kunnen worden geregeld. De man die door het toeval in hun midden is geplaatst, blijkt dit bestaan niet te kunnen voortzetten zonder hierdoor tenslotte ernstig gewond te worden. Van dit proces van verwonding is dit verhaar het verslag..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N3416
€  5.00 [Appr.: US$ 5.87 | £UK 4.5 | JP• 659]
Keywords: Roman

 
ALBQAEEN, NORMA KHOURI
Verboden liefde
Amsterdam, Uitgeverij Arena, 2004. Paperback 24x16. 12e druk. 221 blz. Vertaald uit het Engels door Wim Scherpenisse. De Jordaanse Norma begint samen met haar vriendin Dalia een eigen kapperszaak om een gearrangeerd huwelijk op de lange baan te kunnen schuiven. De onderneming wordt door beide families oogluikend toegelaten, en Norma en Dalia rebelleren heimelijk tegen alle restricties die vrouwen in hun land wordt opgelegd. In de kapsalon leert Dalia de katholieke Michael kennen en ze wordt op slag verliefd. Wanneer zij tijdens een ontmoeting met hem wordt betrapt door haar broers zijn de gevolgen niet te overzien. Twee dagen later verschijnt zij niet op haar werk. Norma, die angstige vermoedens heeft, vindt haar uiteindelijk in haar ouderlijk huis, doodgestoken door haar eigen vader: de eer van de familie moest gered worden. Dalia's vader ontkomt aan iedere vorm van vervolging, de moord op zijn dochter wordt legitiem verklaard. Norma daarentegen vlucht het land uit, als medeplichtige wacht haar eenzelfde lot als haar vriendin. 'Verboden liefde' is een verbijsterende moderne tragedie, die schrikwekkend dichtbij komt nu steeds meer verhalen over eremoorden bekend raken. Norma Khouri Albqaeen schrijft op uiterst beklemmende wijze over de eeuwenoude geloofsovertuiging die ten grondslag ligt aan deze gruwelijke daad en schetst tevens een liefdevol portret van haar harstvriendin, die haar liefde voor een man met het 'verkeerde' geloof met de dood moest bekopen..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: B6312
€  6.00 [Appr.: US$ 7.05 | £UK 5.5 | JP• 791]
Keywords: JordaniŽ, Verhalen, Vrouwen

 
ALBRIGHT, MADELEINE
Mevrouw de minister
Amsterdam, Uitgeverij Anthos, `2004. Paperback 23x15. 7e druk. 551 blz. Vertaald uit het Engels door Amy Bais en Frans Hillen. Madeleine Albright is wereldwijd een van de meest gerespecteerde vrouwen uit de moderne geschiedenis en zij was de eerste vrouw die doordrong tot de post van minister van Buitenlandse Zaken in de VS. Tijdens de acht jaar durende Clinton-regering was zij direct betrokken bij fascinerende, schokkende en controversiŽle hoofdstukken uit de wereldgeschiedenis. In deze onomwonden autobiografie vertelt zij haar persoonlijke verhaal en gunt ze de lezer een blik van binnenuit op het rellen en zeilen van Het Witte Huis. Ook geeft zij haar visie op een aantal actuele kwesties waar zij als minister destijds bij betrokken was, zoals Irak, Noord-Korea en het voormalig JoegoslaviŽ. Verrassend openhartig schrijft Madeleine Albright over de talloze wereldleiders met wie zij samenwerkte en de strijd die zij als vrouw moest leveren in een door mannen gedomineerde politieke wereld. Net zo belangrijk in dit boek is echter haar persoonlijke geschiedenis die voor vele vrouwen wereldwijd inspirerend zal zijn: de opvoeding van haar drie dochters, haar pijnlijke scheiding en het feit dat zij pas als volwassen vrouw hoorde van haar joodse afkomst en de dood van haar grootouders in de concentratiekampen..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: F5195
€  5.00 [Appr.: US$ 5.87 | £UK 4.5 | JP• 659]
Catalogue: Geschiedenis
Keywords: Geschiedenis VS autobiografie zwart/wit foto's

 
ALCALÁ, KATHLEEN
Geesten uit het gewone leven
Amsterdam, Wereldbibliotheek, 1999. Paperback met flappen 21x13. 1e druk. 254 blz. Een familieroman gesitueerd in Noord-Mexico en Texas, omstreeks 1870. Zacarias, zoon van Julio en Mariana, gaat op zoek naar goud, maar komt zichzelf tegen, wordt sjamaan bij de Indianen en keert ten slotte terug tot het joodse geloof van zijn ouders. Zijn vrouw Estela, dochter van Horacio, ontdekt in zijn afwezigheid haar eigen vrouwelijkheid. Ondertussen jaagt het Mexicaanse leger, dat niet opgewassen is tegen de landhonger van de Amerikanen, op weerloze Indianen die worden uitgebuit door rijke mijneigenaren..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: B8010
€  7.00 [Appr.: US$ 8.22 | £UK 6.25 | JP• 922]
Keywords: Roman, 19e eeuw, Mexico

 
ALDERS, J.C.
Overal Biologie
Amsterdam, Uitgevers Mij. Enum, 1946. Hardcover 20x13. 233 blz. Met 33 platen en 75 tekeningen. Redelijk..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: A11036
€  6.00 [Appr.: US$ 7.05 | £UK 5.5 | JP• 791]
Catalogue: Algemeen
Keywords: Biologie platen en tekeningen

 
ALDERSON, MAGGIE
Pants on Fire
London, Penguin fiction, 2001. Paperback 20x13. 380 pages. A broken heart is hard to mend. And a good heart is practically impossible to find...When Georgia Abbott's fiance cheats on her, she's left with a broken heart and the reality of her humdrum life in London. Until someone tells her about a job on Glow magazine: in Sydney. That's Sydney, Australia - where the welcome is as warm as the weather and the men look like Mel Gibson, but taller. What's she got to lose? So Georgia packs up and ships out Down Under. And at first things seem promising, as she's swept up in a whirl of A-list parties, dancing, and debauchery. But while Australian water may go down the plughole the other way, Australian men are - oh dear - starting to look all too familiar....
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: A7991
€  6.00 [Appr.: US$ 7.05 | £UK 5.5 | JP• 791]
Catalogue: Algemeen
Keywords: Engels, Novels, Modern fiction

 
ALDISS, BRIAN
Helliconia trilogie deel 1: Lente
Utrecht, Uitgeverij Het Spectrum, 1983. Paperback 21x13. 1e druk. 461 blz. Snede met pukkeltjes. Vertaald uit het Engels door Annemarie van Ewyck. Het eerste deel van de monumentale Helliconia-trilogie, waarin Brian Aldiss een compleet zonnestelsel schept en daarbij een wereld die op verwarrende wijze onze maatschappij weerspiegelt: Helliconia, een planeet die op de Aarde lijkt, maar waar de heerschappijen wisselen met de eeuwenlange seizoenen. Het is winter, de eeuwenlange Helliconiaanse winter. Yuli gaat eenzaam op stap nadat zijn vader gevangen is genomen door Fagers. Hij komt in en wereld onder de bergen, waar duisternis heilig is en het heilige de macht heeft over het individu. Na vele beproevingen weet hij zich een weg terug te banen naar de wereld van het licht. Hij komt in de stad Oldorando, waar een nieuwe wereld geboren wordt en het verhaal van zijn afstammelingen begint. Mens en dier bewegen zich in fascinerende gebeurtenissen door het verhaal. De kosmos wordt met een liefhebbend oog voor de betrokken mensen onder de loep genomen. Wij op aarde beleven alles mee in deze fantastische roman die het eerste deel vormt van de trilogie..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: S7065
€  10.00 [Appr.: US$ 11.75 | £UK 9 | JP• 1318]
Keywords: fantasie

 
ALETRINO, LEOPOLD
Verloren tronen
Amsterdam, Scheltema & Holkema, 1954. Hardcover met stofomslag 20x14. tweede druk. 269 pag. Anecdotische geschiedenis van de sedert de eerste wereldoorlog onttroonde vorstenhuizen (1918-1953).'Verloren tronen' bevat een reeks geestige, erudiete schetsen over de vůůr, gedurende en na twee Wereldoorlogen ten val gekomen Koningen en Keizers, door Leopold Aletrino, redacteur Buitenland van het Algemeen Handelsblad, schrijver van de wekelijks, op actuele gebeurtenissen aansluitend anecdotische feuilleton 'Van Overal', bijeengebracht..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: F12118
€  6.00 [Appr.: US$ 7.05 | £UK 5.5 | JP• 791]
Catalogue: Geschiedenis
Keywords: vorstenhuizen enkele zwart/wit foto's

 
ALEXANDER, PAUL
Grafschrift voor oom Remmelt
Amsterdam/Antwerpen, Uitgeverij L.J. Veen, 2002. Paperback 20x13. 1e druk. 158 blz. Titus Olieslager heeft een oom die alles relativeert en een moeder die zichzelf te serieus neemt. Zelf pendelt hij heen en weer tussen deze twee uitersten. Hij neemt de dingen zoals ze komen, maar hij heeft wel zijn bedenkingen; over goede bedoelingen van zijn jongere broer, de ontboezemingen van zijn (studie)vrienden en de religieuze boodschap van zijn bovenbuurman. Titus heeft een uitgesproken hekel aan de mooie Laura Renzo, het vrijpostige buurmeisje van zijn broer dat vroeger handmodel is geweest. Maar dankzij de gemeenplaatsen en dooddoeners van de inmiddels overleden oom is Titus bereid zijn mening over haar te herzien. Hij wordt hiertoe ook aangezet door zijn broer, die zijn koppelpogingen maar niet wil opgeven. 'Grafschrift voor oom Remmelt' is een tragikomische roman over twijfels, over liefde die niet vanzelf komt en over slaapgebrek. Paul Alexander (Haarlem, 1967) deed onder meer onderzoek naar inheemse volkeren in SiberiŽ en schreef voor diverse dag- en weekbladen reportages over Rusland. Zijn poging om een vrachtwagen worst aan Russen te verhandelen was geen succes. 'Grafschrift voor oom Remmelt' is zijn debuut..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N6817
€  5.00 [Appr.: US$ 5.87 | £UK 4.5 | JP• 659]
Keywords: Roman Studentenleven Debuut

 
ALEXANDER, BRUCE
Het oog van de meester
Amsterdam, De Boekerij, 1995. Paperback 22x14. 1e druk. 256 blz. Vertaald uit het Engels door Irving Pardoen. In 'Het oog van de meester' stuit de blinde Sir John op de dood van een Londense Lord. Aanvankelijk gaat men uit van zelfmoord, maar Sir John is daar nog niet zo zeker van. Geassisteerd door zijn pleegzoon, het dertienjarige weeskind Jeremy, gaat de rechter op onderzoek uit en al snel raakt het opmerkelijke tweetal verzeild in een vrijwel onoplosbare zaak en moeten zij een uitweg zoeken uit een labyrint van bedrog, hebzucht en Ö moord..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: S8939
€  6.00 [Appr.: US$ 7.05 | £UK 5.5 | JP• 791]
Keywords: Speurders Roman,

 
ALIANELLO, CARLO
L'Alfiere
Milano, Rusconi Editore, 1974. Paperback 20x12. 1e druk. 446 blz. Biblioteca Rusconi 7..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: A8530
€  15.00 [Appr.: US$ 17.62 | £UK 13.5 | JP• 1976]
Catalogue: Algemeen
Keywords: Italiaans, Romanzo

 
ALINGS, WIM (REDACTIE)
Kentekens in stad en land
Utrecht, Gebr. Nefkens, 1978. Paperback 20x13. 143 blz. In alle provincies, in steden en dorpen rijzen stenen tekenen van onze samenleving ten hemel - even zovele monumenten van cultuur, geloof en macht - met recht kentekens. Meer dan een wegwijzer, wil dit boekjes voor deze hoogtepunten een blikopener zijn..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: T11145
€  5.00 [Appr.: US$ 5.87 | £UK 4.5 | JP• 659]
Catalogue: Topografie
Keywords: Torens foto's Jan van Keulen en Joke Reynders

 
ALLEN, ROGER E.
Winnie-de-Poeh en management
Den Haag, Uitgeverij Sirius en Siderius, 1996. Paperback 20x13. 4e druk. 187 blz. Vertaald uit het Engels door Hilde Bervoets. Weg met de Japanse management-technieken. Weg met de zero-base budgettering. Weg met de grote namen op al die dikke boeken die op alle boekenlijsten van dure opleidingsinstituten prijken. Laten we zelfs maar vergeten wat we op de kleuterschool leerden. Als we naar de bovenste sport van de maatschappelijke ladder willen klimmen (met andere woorden als we de honing willen bereiken) moeten we ons bij Poeh aansluiten. Door de figuren en verhalen van A.A. Milne te gebruiken om belangrijke management-principes uit te leggen, biedt de schrijver zijn lezers op een sympathieke manier bruikbaar advies..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: A2212
€  6.00 [Appr.: US$ 7.05 | £UK 5.5 | JP• 791]
Catalogue: Algemeen
Keywords: Management studie opleiding Illustraties E.H. Sheppard

 
ALLEN, ROGER E. EN STEPHEN D. ALLEN
Winnie-de-Poeh en het oplossen van problemen
Den Haag, Uitgeverij Sirius en Siderius, 1997. Paperback 20x13. 3e druk. 192 blz. Vertaald uit het Engels door Hilde Bervoets. Winnie-de-Poeh was verrukt over het succes van 'Winnie-de-Poeh en management'. Niet alleen bevestigde dit succesvolle boek zijn status van Zeer Belangrijke Beer, maar het wees managers ook de weg naar de top van de boom (waar de honing zit). In dit nieuwe boek komt De Vreemdeling terug naar het Honderd-Bunders-Bos om Poeh (en niet te vergeten Knorretje, Teigetje, Uil, Kanga en alle anderen) kennis te laten maken met een nieuwe Zeer Belangrijke Uitdaging, waar elke manager en eigenlijk iedereen mee te maken heeft: Het Oplossen van Problemen. En zo verklaart De Vreemdeling, weer gebruik makend van de bekende avonturen van Poeh en zijn vrienden, de unieke LOS-OP-Methode, een systeem om problemen stap voor stap te identificeren, te analyseren en op te lossen. In dit boek leren Poeh en de lezer de principes van het oplossen van problemen, die even gemakkelijk kunnen worden toegepast bij het redden van Teigetje uit een hoge boom als bij de vele uitdagingen, waar we mee geconfronteerd worden in onze steeds meer veranderende en ingewikkelder wordende samenleving..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: A8069
€  5.50 [Appr.: US$ 6.46 | £UK 5 | JP• 725]
Catalogue: Algemeen
Keywords: Management, Probleemoplossen, Verhalen

 
ALLEN, ROGER E. EN STEPHEN D. ALLEN
Winnie-de-Poeh en Succes
Den Haag, Uitgeverij Sirius en Siderius, 2000. Paperback 20x13. 2e druk. 223 blz. Vertaald uit het Engels door Hilde Bervoets. Waarin de Lezer en Poeh en zijn vrienden het Allerbelangrijkste Onderwerp leren kennen: Succes..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: A4139
€  6.00 [Appr.: US$ 7.05 | £UK 5.5 | JP• 791]
Catalogue: Algemeen
Keywords: Succes illustraties E.H. Sheppard

Previous page | Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | - Next page