Total # of books: 5665. Max. 5000 are shown.
found: 5000 books on 200 pages. This is page 10
Previous page - Next page

 
AXELSSON, MAJGULL
Augusta's huis
Breda, Uitgeverij De Geus, 2002. Gebonden met omslag 21x13. 1e druk. 412 blz. Vertaald uit het Zweeds door Janny Middelbeek-Oortgiesen. Ooit was Augusta's huis de woning waar Augusta moeilijke, maar ook gelukkige jaren beleefde met haar man Isak. Een eeuw later is het huis nog altijd familiebezit en wordt het gebruikt als vakantiehuis. En soms ook als toevluchtsoord. Bijvoorbeeld door kleindochter Alice. Zij trekt zich in het huis terug om na te denken over het verzoek van haar jeugdvriend Kristian, die na tientallen jaren wil horen wat er van hun kind geworden is. Ook het zestienjarige 'achterachterkleinkind' Angelica vindt tijdelijk onderdak in Augusta's huis. Zij is op de vlucht voor haar stiefvader..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: B6662
€  6.00 [Appr.: US$ 7.11 | £UK 5.5 | JP• 793]
Keywords: Roman Vrouwenemancipatie, Zweden

 
BAAL, J. VAN
Ontglipt verleden
Franeker, Uitgeverij T. Wever., z.j.. Gebonden met stofomslag 23x15. 1e druk. 510 blz. Verhaal van mijn jaren in een wereld die voorbijging. Tot 1947: Indisch bestuursambtenaar in vrede en oorlog. 'Ontglipt verleden' is een verzameling herinneringen. Het is geschreven door iemand die zich ook naam heeft gemaakt als eminente antropoloog. Die blikrichting komt al meteen tot uiting bij de beschrijving van het Scheveningen van zijn jeugd en van de gereformeerde wereld waarin hij groot werd. Maar ook in de herinneringen aan de periode als bestuursambtenaar, die zijn hoogtepunt vond in het gouverneurschap van Nieuw-Guinea, treft de mengeling van betrokkenheid en objectiviteit..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: F11403
€  12.50 [Appr.: US$ 14.81 | £UK 11.25 | JP• 1652]
Catalogue: Geschiedenis
Keywords: J. van Baal, Memoires, Ned. IndiŽ

 
BAARDMAN, C.
Nieuwste omnibus
Den Haag, J.N. Voorhoeve, z.j.. Gebonden met iets beschadigd omslag 21x15. 2e druk. 432 blz. Bevat de boeken: 'Jachthond op de Oceaan', 'Goede wacht' en 'Schobbejakken'. De onverschrokken mannen die hun werk vinden over alle wereldzeeŽn, hebben ťťn tere plek: de vrouw die hen wacht in de thuishaven..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N8951
€  6.00 [Appr.: US$ 7.11 | £UK 5.5 | JP• 793]
Keywords: Avonturiers op zee illustraties

 
BABA, SRI SATHYA SAI
Leringen
Deventer, Uitgeverij Ankh-Hermes, 1992. Gebonden met omslag 18x11. 3e druk. 128 blz. Vertaald uit het Engels door C. Keus. Sai Baba is een leraar die over de gehele wereld miljoenen volgelingen heeft. Hij is in 1926 in India geÔncarneerd als 'avatar' (incarnatie van een godheid) om de mensen tot God te brengen. Hij verricht wonderbare genezingen en maakt daarbij gebruik van 'vibuthi' of heilig as. Bovendien kan hij door directe materialisatie voorwerpen uit het niets te voorschijn halen. Als wonderdoener is hij wereldberoemd, maar ook zijn werk als leraar van waarheid, gerechtigheid en liefde is onder de aandacht van tallozen gekomen. Zelf noemt hij zijn grootste wonder de liefde tot God die hij de mensen laat ervaren. In 'Leringen' zijn honderden gedachten en raadgevingen samengebracht..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: E6079
€  6.00 [Appr.: US$ 7.11 | £UK 5.5 | JP• 793]
Catalogue: Esoterie
Keywords: Oosterse filosofie

 
BACHMAN, RICHARD
De vervloeking
Utrecht, A.W. Bruna & Zoon., 1985.. Geplastificeerde band 22x13. 1e druk. 253 pag. Oorspronkelijke titel: 'Thinner' vertaald door Thomas Nicolaas. Bill Halleck is een gezellige, gezette advocaat. Hij woont met vrouw en dochter in een klein plaatsje en heeft zijn zaakjes goed voor elkaar. Dan, in een ogenblik van onoplettendheid, rijdt hij een zigeunerin aan, die dodelijk verongelukt. Spoedig daarna begint Bill af te vallen. Angstaanjagend snel vliegen de kilo's eraf, hoewel hij wel eet. De medische wereld staat voor een raadsel. Maar Bill die zich voor de rechter beroept op overmacht en zo een gerechtelijke straf ontloopt, begint langzaam maar zeker de ongelofelijke, afgrijselijke waarheid te vermoeden: de oude zigeuner die hem na het ongeval even aanraakte en dat ene magische woord sprak, was uit op wraak... gerechtvaardigde wraak misschien... of wrekende gerechtigheid? Rust er dan werkelijk een gruwelijke, totale vloek op hem?.
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: S12218
€  5.00 [Appr.: US$ 5.92 | £UK 4.5 | JP• 661]
Keywords: thriller

 
BACK, COR DE
Russisch dagboek
Baarn, Uitgeverij In den Toren, 1967. Paperback 21x12. 1e druk. 112 blz. + fotokatern. Wanneer een 26-jarige progressief denkende, scherp observerende Nederlander geconfronteerd wordt met de onmetelijkheid van het Russische land, volk en verleden, moet er een interessante reactie komen. Dat is dan ook het geval in dit boek. Cor de Back, leraar, freelance journalist en dichter, verstaat de kunst tegelijkertijd leerzaam, journalistiek en dichterlijk te schrijven, een ideale combinatie voor een Russisch reisverslag. Zijn relaas beperkt zich tot zijn ervaringen in de belangrijkste grote steden, maar men heeft er wellicht meer aan dan een onder staatstoezicht samengesteld standaardwerk, waarin alle feiten en cijfers in het gelid staan..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: F9971
€  5.00 [Appr.: US$ 5.92 | £UK 4.5 | JP• 661]
Catalogue: Geschiedenis
Keywords: Reisverslag, Rusland zwart/wit foto's

 
BADHWAR, INDERJIT
De geur van mijn vader
's-Gravenhage, Uitgeverij BZZTŰH, 2006. Paperback 23x16. 1e druk. 431 blz. Vertaald uit het Engels door Bob Snoijnk. 'De geur van mijn vader' is een rijk epos over het verlangen je ergens thuis te voelen. Tan, een Amerikaan van Indiase komaf, koesterde in de jaren zestig zijn tragikomische rol als exotische verschijning tussen linkse medestudenten. Tientallen jaren later bezoekt hij zijn stervende vader in India, een atheÔst en een onverbeterlijke, heetgebakerde adellijke snob. In de geparfumeerde kamer van zijn vader, die geurt naar verleden, heden en toekomst, raakt Tan verscheurd tussen de Indiase en westerse wereld: hindoeÔsme versus christendom, atheÔsme of geloof, traditionele mores tegenover seksuele vrijheid. In de nabijheid van zijn vader wil hij zichzelf bevrijden van het conflict dat hem voortdurend kwelt..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: B5921
€  10.00 [Appr.: US$ 11.85 | £UK 9 | JP• 1321]
Keywords: Epos India

 
BADINTER, ELISABETH
De een is de ander
Amsterdam, Uitgeverij Contact, 1990. Paperback 22x14. 2e druk. 328 blz. Vertaling uit het Frans door Rosalie Siblesz. Badinter stelt dat vooral de laatste twintig jaar de samenleving drastisch is veranderd; liefde, huwelijk en gezin zijn aan herwaardering toe. De man speelt in relaties beurtelings de rol van vader-minnaar-zoon, de vrouw die van moeder-minnares-dochter. Beide geslachten beginnen hun androginiteit te erkennen. Bij de jonge generatie lijkt het verschil in uiterlijk tussen vrouwen en mannen te vervagen. Volgens de filosofe Badinter zullen ze ook geestelijk steeds meer op elkaar gaan lijken. Gelijkwaardigheid tussen man en vrouw kan volgens haar slechts bestaan wanneer de overeenkomsten benadrukt worden, niet de verschillen. In plaats van strijd tussen de seksen zal er kameraadschappelijkheid en tederheid ontstaan..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: F915
€  6.00 [Appr.: US$ 7.11 | £UK 5.5 | JP• 793]
Catalogue: Geschiedenis
Keywords: cultuurgeschiedenis Man-Vrouw relaties

 
BAEDEKER, KARL
Die Rheinlande
Leipzig, Karl Baedeker, 1931. Gebonden in rood immitatie leer met 'gouden' opdruk met leeslint 16x11. 454 blz. Von der Esassischen bis zur Hollandischen grenze..Rheinpfalz und Saargebiet. Rhein-Westfalisches industriegebiet. Handbuch fur reisende. Vierunddreissigste auflage.. Mit 52 karten, 40 stadplanen, 16 grundrissen. Prima conditie..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: A4639
€  50.00 [Appr.: US$ 59.25 | £UK 44.75 | JP• 6607]
Catalogue: Algemeen
Keywords: Reishandboek Rheinland karten stadtplanen

 
BAEKELAND, PAUL
't Spuigat
Leuven, Davidsfonds, 1983. Paperback 21x13. 193 blz. De man die vertelt, heet Jan Henkeling, is vrijgezel, aan de dijk gezet onderwijzer van een gehuchtschooltje, slijt zijn dagen met tuinieren en met pijprokend zijn buren te bespieden. Dat zijn stadslui die massaal op de buiten kwamen bouwen, de hele Groenvallei vol. Het roerloze leventje van 'de meester' wordt opgeschrikt door de wandaad van Wellebaert en Klungel, twee jongen motorrijders die al meer de buurt onveilig maakten. Nu vermorzelen ze kwaadwillig een bejaard man en brengen zodoende de meester als enige getuige ernstig in de nesten. In dezelfde periode zijn er nog dingen die Jan Henkeling van streek brengen. Daar is het weer opduiken, na vijfentwintig jaar, van een vrouw die ťťns heel veel betekend heeft in zijn leven. Daar is ook de confrontatie met het ziekenhuis waar hij in observatie terechtkomt en hij zich over de 'witjassen' een vrij genuanceerde mening vormt. Hij vreest in slechte papieren te zitten. Gelukkig maakt hij kennis met een potige, niet onaardige verpleegsterÖ..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N4821
€  5.00 [Appr.: US$ 5.92 | £UK 4.5 | JP• 661]
Keywords: Roman Vlaams

 
BAIGENT, MICHAEL EN RICHARD LEIGH
De Dode-Zee rollen en de verzwegen waarheid
Baarn, Uitgeversmij Triton, 1993. Gebonden met omslag 22x15. 5e druk. 256 blz. Vertaald uit het Engels door Jan Smit. De Dode-Zeerollen, die in 1947 in de grotten bij Qumran werden ontdekt, zorgden voor vele opwinding. Ze dateren uit de periode tussen 100 voor en 100 na Chr. en bevatten behalve oudtestamentische teksten ook informatie over het leven van een 'sekte' bij de Dode Zee. De lange, goed leesbare rollen zijn inmiddels gepubliceerd. De langzame publikatie van de andere fragmenten, vaak niet meer dan enkele cm2 groot, werd al snel door sommigen als opzet gezien. Het materiaal uit nieuwtestamentische tijd zou 'beladen' informatie bevatten over Jezus en zijn leerlingen..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: F8106
€  9.00 [Appr.: US$ 10.66 | £UK 8.25 | JP• 1189]
Catalogue: Geschiedenis
Keywords: Geschiedenis, Dode-Zeerollen Zwart/fit foto's

 
BAK, PETER
Het spoor van Mertens
Amsterdam, Uitgeverij Prometheus., 2007.. Paperback 20x13. 1e druk. 220 blz. Het spoor van Mertens is een spannende zoektocht naar identiteit en waarheid en verbindt het heden voortdurend met het verleden. De roman is ook het coming-of-age-verhaal van de hoofdpersoon tegen de achtergrond van een West-Friese dorpssamenleving waarin een spoorlijn mysterieuze trekken krijgt. De rails lopen als een lijn van goed en kwaad door de geschiedenis van het dorp. In januari 1940 raken op de spoorwegovergang twee jongens slaags. Een van hen verongelukt. Een bezoeker van een herdenkingsplechtigheid zet 61 jaar later zijn auto voor de trein. Beide gebeurtenissen blijken te maken te hebben met de val tijdens de wielerkoers in 1976..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N10409
€  7.50 [Appr.: US$ 8.89 | £UK 6.75 | JP• 991]
Keywords: Geschiedkundigen , Nederland , Wereldoorlog II

 
BAKER, NICHOLSON
De Fermate
Amsterdam, Uitgeverij Nijgh & van Ditmar, 1994. Paperback 22x14. 1e druk. 272 blz. Vertaald uit het Engels door Rob van Moppes. Een triomfantelijke komedie over seksuele fantasie en fantasierijke seksualiteit. 'Ze was net bezig haar ene been voor het andere te zetten. Ik stak mijn handen uit en legde ze op haar heupen. De wol voelde aan als kasjmier of een andere verfijnd materiaal, en het was heerlijk om haar heupen onder die zachte stof te voelen, en te zien hoe mijn handen de binnenwaartse glooiing van haar middel, die door de jurk in zekere mate werd verhuld, volgdenÖ' Arno Strine, een man die uit principe alleen tijdelijk werk aanneemt, beschikt over de bijzondere gave mensen en gebeurtenissen in de 'pauzestand' te zetten. Op deze manier krijgt hij volop de gelegenheid zijn grenzeloze nieuwsgierigheid te bevredigen..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: B4832
€  7.50 [Appr.: US$ 8.89 | £UK 6.75 | JP• 991]
Keywords: humoristische erotiek

 
BAKHUIZEN VAN DEN BRINK, R.C.
Vondel met Roskam en Rommelpot
's-Gravenhage, Martinus Nijhoff, 1913. Paperback 20x14. 5e druk. 95 blz. Inleiding.: Het hekelgedicht in harmonie met den tijd waarin en het volk waarvoor het wordt gezongen..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N11077
€  6.00 [Appr.: US$ 7.11 | £UK 5.5 | JP• 793]
Keywords: Vondel, PoŽzie

 
BAKKER, GERBRAND
Boven is het stil
Amsterdam, Cossee, 2013. Paperback 21x13. tweeŽntwintigste druk. 264 blz. tekst op achterkant voorplat. Heler doet zijn vader naar boven; het is tijd om schoon schip te maken. Hij haalt de woonkamer en de voormalige ouderlijke slaapkamer leeg, schildert de boel en koopt nieuwe spullen. Ooit had hij een tweelingbroer, Henk, de lieveling van zijn vader, degene die de boerderij zou overnemen. Maar van de ene op de ander dag werd Heler tot zijn opvolger gebombardeerd, door vader uit de stad gehaald en onder de koeien gezet. In het drassige laagland, met alleen het snuiven van de koeien en het gemekker van de schapen die de stilte nu en dan doorbreken, verzorgt hij de dieren en zijn oude vader..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N7466
€  6.00 [Appr.: US$ 7.11 | £UK 5.5 | JP• 793]
Keywords: Roman

 
BAKKER, PIET
Deining in Zwinderen
Amsterdam, Elzeviers Weekblad, Ī 1960. Geplastificeerd omslag 20x13. 130 blz. Zijnde een oprechte geschiedenis uit de hevigst bestaande stad in Nederland. Met plattegrond van Zwinderen. Prima exemplaar.
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N12110
€  7.50 [Appr.: US$ 8.89 | £UK 6.75 | JP• 991]
Keywords: Zwinderen, Illustraties Eppo Doeve

 
BAKKER, GERBRAND
Juni
Amsterdam, Uitgeverij Cossee, 2009. Gebonden met stofomslag 21x13. 1e druk. 272 blz. Tijdens het bezoek van de koningin aan een Noord-Hollands dorpje gebeurt een tragisch ongeluk. Jaren later is de familie Kaan er nog steeds verdeeld over. In dit magistrale roman schetst Gerbrand Bakker een levensecht portret van deze opmerkelijke familie en van de hoeve waar ze al generaties lang wonen. Op die zomerse zeventiende juni in 1969 staat iedereen voor het polderhuis om de koningin feestelijk te begroeten. De Kaantjes, de zoons van boerderij Kaan, wapperen enthousiast met hun vlaggetjes. Als hun moeder met de kleine Hanne te laat op het feestterrein aankomt, precies op het moment dat de koningin in de auto stapt, streelt Juliana het meisje over haar wang en geeft Anna Kaan koninklijk de hand. Het zou een onvergetelijke feestdag geworden zijn, als de bakker 's middags tijdens een inhaalbezorgronde niet met zijn splinternieuwe VW-busje de in de berm spelende Hanne had geraakt. Als Jan Kaan vele jaren later op een gloeiendhete junidag van Texel komt om de grafsteen van zijn zusje op te knappen, is er meteen weer spanning en stille woede. Is het niet eindelijk tijd om tot de orde van de dag over te gaan? Moet de vergunning voor het graf nog verlengd worden? En hoezo wil niemand aan de kleine Dieke vertellen waarom haar oma al anderhalve dag met een fles advocaat in de oude schuur op het stro ligt en niemand wil zien?.
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: N11946
€  6.00 [Appr.: US$ 7.11 | £UK 5.5 | JP• 793]
Keywords: Roman, West-Friesland

 
BAKX, HANS W., MARTIN MOOIJ EN JORIS PARIDON (VERTALERS)
De circusklanten zijn weg
Amsterdam, Meulenhoff Nederland, 1976. Slappe kaft met flappen 25x20. 1e druk. 120 blz. Zeven Duitse dichters van nu. Poetry International Serie. Gedichten van: H.C. Artmann, JŁrgen Becker; GŁnter Bruno Fuchs; Helmut HeissenbŁttel, Peter Huchel, Ernst Jandl en Frederieke MayrŲcker..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: B4555
€  7.50 [Appr.: US$ 8.89 | £UK 6.75 | JP• 991]
Keywords: PoŽzie Houtsneden GŁnter Bruno Fuchs

 
BALDACCI, DAVID
The Chrismas Train
London, Macmillan., 2002.. Bound with dust cover 21x14. 1e printing. 260 blz. Disillusioned journalist Tom Langdon must get from Washington to Los Angeles in time for Christmas. Forced to travel by train, he begins a journey of rude awakenings, thrilling adventures, and holiday magic. He has no idea that the locomotives pulling him across America will actually take him into the rugged terrain of his own heart, as he rediscovers peopleís essential goodness and someone very special he believed he had lost. Filled with memorable characters who have packed their bags with as much wisdom as mischief, the tale shows how we do get second chances to fulfill our deepest hopes and dreams, especially during the season of miracles..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: S12053
€  5.00 [Appr.: US$ 5.92 | £UK 4.5 | JP• 661]
Keywords: Fiction , Literary

 
BALDACCI, DAVID
Niets dan de waarheid
Utrecht, A.W. Bruna, uitgevers, 2008. Paperback 23x15. 2e druk. 355 blz. Vertaald uit het Engels door Rogier van Kappel. Richard Jansen is een man met een missie. Hij is directeur van de Ares Corporation, de grootste wapenfabrikant ter wereld. Om de winst van zijn bedrijf naar nog grotere hoogte te doen stijgen neemt hij twee mannen in dienst: Matt Pender en Saul Bergman. Deze twee krijgen de opdracht om op sublieme wijze 'invloed' uit te oefenen op wereldconflicten. Shaw is een man met een uniek verleden. Maar nu is hij in dienst van een internationale ultrageheime inlichtingendienst die de taak heeft om conflicten waar ook ter wereld op te lossen en de vrede te bewaren. Katie James is een journaliste die er alles aan gelegen is om weer terug te keren aan de top. Zij heeft het aanbod gekregen om de enige overlevende van een massamoord te interviewen. In een ijzersterke thriller die zich afspeelt tegen de achtergrond van de grote, hedendaagse wereldconflicten, kruisen de levens van deze personen elkaar. De gebeurtenissen die zij in gang zetten, zullen de wereld zoals wij hem kennen volledig veranderen..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: S9800
€  8.00 [Appr.: US$ 9.48 | £UK 7.25 | JP• 1057]
Keywords: Thriller

 
BALDACCI, DAVID
Op eigen gezag
Utrecht, A.W. Bruna, uitgevers, 2001. Paperback 21x13. 1e druk. Vertaald uit het Engels door Rogier van Kappel. Western Airlines vlucht 3223 van Washington naar Los Angeles vertrekt volgens schema. Aan boord bevinden zich honderdvierenzeventig passagiers en zeven bemanningsleden. Zodra het vliegtuig op hoogte is, begint het cabinepersoneel met de normale werkzaamheden. Totdat een flits ter hoogte van de rechtervleugel een einde maakt aan de dagelijkse routine: meer dan de helft van de vleugel scheurt los en de machine stort neer. Geen van de inzittende overleeft de ramp. Advocate Sidney Archer heeft een zware taak op zich genomen: als juridisch adviseur van Triton, het grootste technologiebedrijf van de wereld, is ze verantwoordelijk voor de fusie van deze gigant met het concern Cybercom. Op het moment dat ze in moeizaam overleg is met Tritons directie, bereikt haar het verschrikkelijke bericht: haar echtgenoot Jason bevond zich aan boord van het neergestorte toestel. Alsof Sidney door deze tragedie nog niet genoeg getroffen is, wordt zij in no time geconfronteerd met de ene zware beschuldiging na de andere: Jason, zelf ook werknemer van Triton, zou zich hebben beziggehouden met bedrijfsspionage. En de verschrikkelijke crash zou het tragische resultaat zijn van een uit de hand gelopen sabotagepoging... Sidney heeft echter een heel speciale reden om hier het hare van te denken. Vastbesloten de naam van Jason van alle blaam te zuiveren, stelt zij haar eigen leven in de waagschaalÖ.
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: S4826
€  6.00 [Appr.: US$ 7.11 | £UK 5.5 | JP• 793]
Keywords: thriller

 
BALDACCI, DAVID
De samenzwering
Utrecht, A.W. Bruna, Uitgevers, 2006. Paperback 24x16. 4e druk. 410 blz. Vertaald uit het Engels door Rogier van Kappel. In het Witte Huis bereiden de president en zijn naaste adviseur zich voor op de komende verkiezingen. Wat zij niet weten, is dat zij nauw in de gaten worden gehouden door een man die zichzelf Oliver Stone noemt. Stone wantrouwt al jarenlang de Amerikaanse regering en is ervan overtuigd dat allerlei zaken die het daglicht niet kunnen verdragen, in de doofpot worden gestopt. Hij ziet het als zijn missie om de waarheid boven tafel te krijgen. Stone is niet alleen in zijn achterdocht. Samen met enkele vrienden bespreekt hij regelmatig hoe het Amerikaanse volk op de hoogte kan worden gebracht van de leugens die de politici en de geheime diensten verspreiden. De waarheid is echter dat de samenzweringen die zij zien, alleen in hun verbeelding bestaan. Hun theorieŽn zijn vergezocht en het bewijs flinterdun. Maar dan zijn mannen op een dag bij toeval getuige van de moord op een medewerker van de Secret Service. Omdat zij weten dat niemand hen zal geloven, besluiten Stone en zijn vrienden de zaak zelf uit te zoeken. Het spoor leidt rechtstreeks naar het Witte Huis en een complot dat de wereldpolitiek op zijn grondvesten zal doen schuddenÖ.
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: S7694
€  6.00 [Appr.: US$ 7.11 | £UK 5.5 | JP• 793]
Keywords: thriller

 
BALDACCI, DAVID
Het uur van de zonde
Utrecht, A.W. Bruna Uitgevers, 2004. Paperback 23x15. 1e druk. 364 blz. Vertaald uit het Engels door Rogier van Kappel. Eerst wordt het verminkte lichaam van een onbekende vrouw gevonden, dan worden er twee tieners vermoord. Een seriemoordenaar houdt het plaatsje Wrightsburg in zijn greep en de politie roept de hulp in van privť-detectives Sean King en Michelle Maxwell. Veel aanwijzingen zijn er niet, maar King en Maxwell Ė voormalige agenten van de Secret Service Ė ontdekken desondanks een patroon. De moordenaar imiteert beruchte seriemoordenaars uit de geschiedenis en laat al zijn slachtoffers achter met een horloge om de pols. Wat de precieze betekenis hiervan is, is echter niet duidelijk. Dan neemt de moordenaar contact op met de persÖ.
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: S9118
€  6.00 [Appr.: US$ 7.11 | £UK 5.5 | JP• 793]
Keywords: thriller

 
BALDACCI, DAVID
Vuil spel
Utrecht, A.W. Bruna, 1999. Paperback 24x16. 4e druk. 384 blz. Vertaald uit het Engels door Rie Neehus. Rufus Harms zit al vijfentwintig jaar gevangen in Fort Jackson, een zwaarbewaakte militaire gevangenis in een verlaten uithoek van Virginia. Hij is tot levenslang veroordeeld vanwege de moord op een kind. Wat hem er ooit toe dreef het kind - een blank meisje - te doden, is niemand duidelijk, hemzelf ook niet. Het enige wat hij weet, is dat hij schuldig is, en dat hij daarvoor moet boeten. Tot het moment dat hem een brief bereikt. Een brief die hem van schuld vrijpleit, maar die belastend is voor personen die inmiddels hoge posities bekleden. Harms slaagt erin het document naar buiten te smokkelen. Maar algauw blijkt dat degenen die erdoor in gevaar dreigen te komen er niet voor terugdeinzen geweld te gebruiken om het in handen te krijgen. En dat zij zelfs bereid zijn te doden om de waarheid onder tafel te houdenÖ.
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: S8960
€  6.00 [Appr.: US$ 7.11 | £UK 5.5 | JP• 793]
Keywords: thriller

 
BALDWIN, JAMES
Bijna binnen handbereik
Amsterdam, Uitgeverij De Bezige Bij, 1991. Paperback 19x12. 3e druk. 592 blz. Vertaald uit het Engels door Johan Hos. Sommige schrijvers hebben de waarheid in pacht, andere ontkennen het bestaan ervan, terwijl weer anderen ons naar eer, talent en geweten deelgenoot maken van hun ervaringen, hoe pijnlijk ook als ze dicht in de buurt van de waarheid zijn genaderd. James Baldwin heeft alktijd tot de laatste categorie behoort. Het verhaal van 'Bijna binnen handbereik' begint in de jaren veertig in Harlem, New York, en bestrijkt drie generaties en vier continenten. In deze door Vrij Nederland magistraal genoemde roman keert Baldwin terug naar vele thema's en onderwerpen die zijn oeuvre hebben beheerst, van het persoonlijke en intieme leven van ouders en kinderen, van minnaars van verschillend en het zelfde geslacht, gaat hij naar het algemene, naar wat we de geschiedenis noemen..
Bob Petersen BoekenProfessional seller
Book number: B10348
€  6.00 [Appr.: US$ 7.11 | £UK 5.5 | JP• 793]
Keywords: blank en zwart

Previous page | Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | - Next page