found: 2 books

 
DIEREN, E. VAN [1861-1940]
De waanzinnige waereld : Een zielkundige ontleding van de huidige socialisten en hunne voorgangers
Amsterdam, F. van Rossen, 1919. 3rd Edition. orig. wrappers. 24x15cm, xi,261 pp. Some wrapper edge fraying. Spine heavily chipped. Rear cover torn & chipped. "Sterk uitgebreide Volksuitgave".. Rubbed. Pages browned. Just Good.
∂ Text entirely in Dutch. Anti-socialist (& anti-Darwinist & etc) work by a prolific Netherlands physician pamphleteer & querulant. [ "... 'De waanzinnige waereld. Een zielkundige ontleding van de huidige socialisten en hunne voorgangers' uit 1919 vormt het hoogtepunt in zijn polemisch oeuvre. Hierin vloeien de thema's waarmee Van Dieren zich tot dan toe had beziggehouden, samen tot een lange aanklacht tegen schoolartsen, sportbeoefenaars, aanhangers van de relativiteitstheorie van Albert Einstein, het socialisme, het marxisme en het darwinisme, de dichteres HenriŽtte Roland Holst en vele anderen. Het was een opmerkelijk succesrijk boek, waarvan een jaar na publicatie al meer dan tienduizend exemplaren waren verkocht. Het merendeel van Van Dierens boeken werd in veel kleinere oplages gedrukt. Hij bekostigde deze uitgaven zelf, veelal met schenkingen van welgestelde patiŽnten....Hiermee kwam een einde aan het leven van een uiterst productieve en hoogst opmerkelijke publicist en querulant, van een unieke buitenstaander, die zich gretig mengde in actuele wetenschappelijke en sociale vraagstukken. Met grote verbetenheid wist Evart van Dieren de vanzelfsprekendheden van zijn tijd ter discussie te stellen, waarbij hij de zwakheden van zijn tegenstanders aan het licht wist te brengen, ook wanneer hij zelf het gelijk niet aan zijn zijde had" - Biografisch Woordenboek van Nederland.]
Expatriate Bookshop of DenmarkProfessional seller
Book number: BOOKS019871I
USD 50.00 [Appr.: EURO 44.5 | £UK 39 | JP• 5698]
Keywords: Dutch Political History, Netherlands, Socialist, Politics, , , , ,

 
DIEREN,E VAN. ARTS.
De waanzinnige waereld. Een zielkundige ontleding van de huidige socialisten en hunne voorgangers.
Amsterdam, Uitgevers en drukkersmij F van Rossen, 1919, 1e druk, Toestand van het boek is goed, stofomslag: geen stofomslag aanwezig, band: gekartonneerd. Rug verstevigd. Titel op rug geschreven.
't Oplettende LezertjeProfessional seller
Book number: 110670
€  12.00 [Appr.: US$ 13.5 | £UK 10.5 | JP• 1538]

| Pages: 1 |