Ask a question or
Order this book


Browse our books
Search our books
Book dealer info


VELDHOEN, Aat - Affiche voor de Rotterdamse Rijks-Belastingacademie met rotaprent-afbeelding van Robert-Jasper Grootveld in blackface (1964).

Title: Affiche voor de Rotterdamse Rijks-Belastingacademie met rotaprent-afbeelding van Robert-Jasper Grootveld in blackface (1964).
Description: Prent met daaronder 7 regels tekst: reclame voor een bijeenkomst in Rotterdam, georganiseerd op dinsdag 17 november 1964 door de Rijks-Belastingacademie samen met de Wester Boekhandel. Papierformaat 48 x 34 cm, beeldformaat 28 x 32 cm. Gesigneerd en gedateerd in de plaat 'VI 64'. In drieŽn gevouwen. Klein scheurtje bovenin, buiten de voorstelling. Wat verbruining. Schitterende Rotterdamse affiche, een originele en vrije voorstelling die nu een bijsluiter nodig zou hebben, maar anno 1964 hoogst tegendraads was. Uit een bekende tekensessie van juni 1964 waarin Grootveld ook full-size te zien was: in blackface ťn met damesondergoed. Hier is de prent gebruikt om reclame te maken voor een openbare discussie van een dispuut van de Rijksbelastingacademie 'over de plaats van het veldhoenrotaprentenplanf3 [sic!] in onze westerse asfalt-jungle'. Bij het adres, 'schouwburgzaal de lantaren, gouvernestraat 131' heeft iemand in grote balpenletters 'Rotterdam' geschreven. Mooie gebruiksprent uit het volle vrije leven van 59 jaar geleden.

Keywords:

Price: EUR 200.00 = appr. US$ 217.37 Seller: Antiquariaat Fokas Holthuis - Paulbooks
- Book number: 281807

See more books from our catalog: Kunst / Art