Ask a question or
Order this book


Browse our books
Search our books
Book dealer info


(JONGMAN, Albert). UYL, W. den - Albert Jongman 18 November 1918-1943. (Gedenkboek ter herinnering aan de 25 jaren waarin Albert Jongman verbonden was aan N.V. Dagblad en Drukkerij De Standaard / Drukkerij Holland N.V. [te Amsterdam].)

Title: Albert Jongman 18 November 1918-1943. (Gedenkboek ter herinnering aan de 25 jaren waarin Albert Jongman verbonden was aan N.V. Dagblad en Drukkerij De Standaard / Drukkerij Holland N.V. [te Amsterdam].)
Description: Linnen met opdruk in zilver. 7 bladen. Zilverkleurige schutbladen. Eerste blad: portret van Jongman in kleuren, gesigneerd 'Den Uyl'. Tweede blad: titelpagina gecalligrafeerd in blauw en zilver. 3-6 bladen getint tekenpapier, aan beide kanten voorzien van tekeningen met gouache - Jongmans levensloop. Zevende blad: tweezijdig getekend in blauw op lichtblauw, met teksten in zwart en met ingeplakte familiefoto. Laatste schutblad in goud en zwart versierd, met colofon op etiket. Verbluffend knap getekend gedenkboek voor Albert Jongman (1892-1973), directeur van Drukkerij Holland N.V. aan de Nieuwezijds Voorburgwal 58-60 te Amsterdam. Het tekenwerk werd verzorgd door W. den Uyl en de redactie was van W. Verheggen, die beiden bij de drukkerij werkzaam waren. Bindwerk G.W.C. Paardekooper. Inliggend twee handgetekende dankkaartjes en een gekalligrafeerd vouwblad, met collages in zilver, waarop (kennelijk) de namen van de medewerkers van de drukkerij staan. Albert Jongman was (vanaf 1964) de schoonvader van Huib van Krimpen. N.B. Dit boek is niet gedrukt, er is er maar één van.

Keywords:

Price: EUR 275.00 = appr. US$ 298.88 Seller: Antiquariaat Fokas Holthuis - Paulbooks
- Book number: 277354

See more books from our catalog: About Books, Typography, Publishing