Powered by
ANTIQBOOK's
database service

Search
Antiquariaat Schuhmacher
Search the entire
ANTIQBOOK
database
 

Antiquariaat Schuhmacher


Lid van de Nederlandse Vereniging van Antiquaren, aangesloten bij de International League of Antiquarian Booksellers Lid van de Nederlandse Vereniging van Antiquaren, aangesloten bij de International League of Antiquarian Booksellers

Geldersekade 107, 1011 EM Amsterdam, The Netherlands
Tel.: +31 (0)20 622 16 04 | Fax: +31 (0)20 620 66 20

Email: Antiquariaat Schuhmacher | Website: Antiquariaat Schuhmacher


Antiquariaat Schuhmacher, established 1952, is situated in the center of Amsterdam between the Central Station and the Nieuwmarkt. We are specialists in Dutch literature from the 17th Century onwards. The largest part of our stock is in modern literature, Dutch!, up to 1960, which is in general out of print. These are not in a database. Apart from that we stock scholarly books on Dutch, Germanic, Romance Language & Literature, Philology. These are on-line.
Other subjects are: Fine printing & Typography of the Netherlands; Avant Garde books and documents. These make up a large stock of over 100.000 volumes, partly in a storehouse.
Specialized catalogues and shortlists (these by e-mail) are being issued irregularly. We have a long tradition of scholarly catalogues and are the only antiquarian bookdealer to be awarded the highly esteemed Laurens Jansz Coster prize for our work in the bibliography of Dutch literature. If interested please give your name, e-mail address and subject.

Businesshours: Monday, Tuesday, Thursday and Friday from 9 am till 16.30 pm and.
Antiquariaat Schuhmacher is gevestigd in een 17de eeuws huis tussen CS en Nieuwmarkt op de Gelderschekade, op de hoek van de Rechtboomssloot. Het heeft een voorraad van meer dan 100.000 boeken, ten dele opgeslagen op een andere locatie, waarvan het grootste gedeelte bestaat uit Nederlandse literatuur met een nadruk op de periode na 1870. Wij trachten grofweg 'alles' uit die periode in voorraad te hebben, dus ook boeken van schrijvers die nu zgn. vergeten, bijna vergeten of domweg niet in de 'mode' zijn. Ook boeken met opdrachten, tijdschriften en bibliofiele uitgaven op het gebied van de Nederlandse literatuur zijn bij ons in grote hoeveelheden voorradig. Juist door de grootte van de voorraad is het niet mogelijk om meteen alles tevoorschijn te toveren - vandaar bij een meer gespecialiseerde belangstelling graag een afspraak van tevoren (tel.: 020-6221604, fax: 020-6206620, e-mail: schuhmacher@xs4all.nl).
Naast deze voorraad, die niet in een database zit, hebben wij boeken op het gebied van Neerlandistiek, Germanistiek, Romanistiek, die wel in onze database opgenomen zijn en die U hier bij Antiqbook kunt doorzoeken.
Ook een interessante collectie Avant Garde en Geïllustreerde Boeken, vooral uit de periode vóór WO II behoort tot onze voorraad.

Wij geven per e-mail Vlugschriften uit, elk gewijd aan één schrijver of onderwerp, en doen dat, evenals catalogi op papier, onregelmatig. Bij belangstelling is uw naam en e-mail adres voldoende voor toezending, bij catalogi op papier vergezeld van Uw adres.

Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 - 16.30 uur.Verkoopvoorwaarden

Alle boeken zijn volledig beschreven, inclusief alle gebreken.
Alle boeken zijn compleet en op zijn minst in goede staat. Kleine gebreken, zoals naam op schutblad of lichte beschadigingen die normaal zijn voor gebruikte boeken zijn niet altijd aangegeven.
Prijzen zijn netto en in euro. Wij zijn van BTW vrijgesteld. Verzendkosten, bank- en chequekosten worden tegen kostprijs doorberekend. U ontvangt vooraf een opgave van het totaalbedrag per email.
Boeken worden geleverd tegen vooruitbetaling. Aan instellingen, bibliotheken en bekende klanten kan met factuur worden geleverd.
Betaling kan geschieden via bank- of giro-overschrijving:

Antiquariaat Schuhmacher, Amsterdam
ING Acc. no. 388801
ABN-Amrobank Acc. no. 545310342

Customers Abroad:
Antiquariaat Schuhmacher, Amsterdam, The Netherlands
ING: IBAN: NL59INGB0000388801 BIC: INGBNL2A
ABN/Amro: IBAN: NL 09 ABNA 0545310342 & BIC: ABNANL2A

Geleverde boeken blijven eigendom van de verkoper totdat volledige betaling van het factuurbedrag heeft plaats gevonden.
Het verzenden van de bestelde boeken is voor risico van de verkoper. Verkoper behoudt zich het recht voor de goederen, indien boven de € 500,-, te verzekeren en/of aangetekend te verzenden. De kosten hieruit voortvloeiend worden doorberekend aan de koper.
Elke aankoop kan binnen 7 dagen na ontvangst aan verkoper retour gezonden worden (een voorafgaande kennisgeving per email wordt op prijs gesteld), waarna restitutie van het aankoopbedrag (niet de verzendkosten) volgt.
Is de retourzending een gevolg van een onvolledige beschrijving dan wordt het aankoopbedrag inclusief verzendkosten + retourporto gerestitueerd. Retourzendingen dienen verkoper te bereiken in dezelfde staat als waarin ze aan koper verzonden werden. Het risico van retourzendingen is nadrukkelijk voor de afzender.

Antiqbook Home Page        Other Antiqbook Booksellers
Antiquariaat Schuhmacher is an Antiqbook participant