Powered by
ANTIQBOOK's
database service

Search
Kool Boeken
Search the entire
ANTIQBOOK
database
 

Kool Boeken

Pampagras 150, 3902 SV Veenendaal, The Netherlands
Tel.: +31 (0)318 57 42 90 | Fax: +31 (0)318 57 32 21

Email: Kool Boeken | Website: Kool Boeken


Geschiedenis
In 1962 begon Govert Kool in zijn vrije tijd met een agentschap voor verkoop van boeken en het innen van abonnementsgeld van div. bladen. Spoedig breidde dit zich uit. Hij verkocht niet alleen nieuwe boeken maar ruilde ook oude boeken in. Dit was het kleine begin van zijn antiquariaat. In 1969 vestigde hij zich als zelfstandige ondernemer te Leerdam. Leerdam werd in 1972 verwisseld voor Veenendaal. Sinds 1994 bevindt zijn winkel zich in het landelijke Ederveen. Voor de inkoop bezoekt hij particulieren, antiquariaten, veilingen en bibliotheken in binnen- en buitenland.

Research
Kool gaf een drietal bibliografieŽn uit op het gebied van theologische werken uit de tijd van het Gereformeerd Protestantisme in de 17e t/m de 19e eeuw. Samen met de auteur, wijlen ds. J. van der Haar te Houten, werden er voor het researchwerk ruim 80 buitenlandse bibliotheken bezocht, voornamelijk in Duitsland, maar ook in Zwitserland, Frankrijk, Denemarken en Engeland. Tijdens de zoektochten met de auteur werden ook vele buitenlandse collegaís bezocht en internationale contacten gelegd. Door deze jarenlange ervaring heeft Kool een grote kennis opgedaan, waardoor hij voor velen een vraagbaak is.

Voorraad
De winkelvoorraad omvat een grote collectie zgn. Ďoude schrijversí, werken van vnl. Nederlandse en Angelsaksische theologen uit de 16e t/m de 19e eeuw, originele oude Statenbijbels, boeken uit en over het Reveil en de Afscheiding in de 19e eeuw. Daarnaast bestaat de voorraad uit nieuwere theologie (20e eeuw), kerkgeschiedenis, boeken rond de Bijbel, zondagsschoolboekjes, en algemene boeken op het gebied van de geschiedenis, streekhistorie en topografie.

Veilingen
Sinds enkele jaren organiseert Kool enkele malen per jaar boekenveilingen. Deze veilingen betreffen meestal oude theologische werken, maar omvatten ook regelmatig een collectie algemene boeken en/of kinderboeken (o.a. W.G. v.d. Hulst). Op aanvraag zijn catalogi verkrijgbaar. Ook kunt u na voorafgaand overleg boeken inbrengen voor veilingen. Wij kunnen ook bij u langskomen. Inbreng dagelijks mogelijk (s.v.p. vooraf afspraak maken)

Taxatie
Kool verzorgt ook taxaties voor verkoop - boedelscheiding etc. U kunt met uw boeken langskomen of wij kunnen op uw verzoek ook aan huis taxeren.

Openingstijden van de winkel

Vrijdag 10.00 - 19.00 uur
Zaterdag 10.00 - 16.00 uur
Maandag t/m donderdag op afspraak.
Verkoopvoorwaarden

Alle boeken zijn compleet en in goede staat. Kleine gebreken, zoals naam op schutblad of lichte beschadigingen die normaal zijn voor gebruikte boeken, worden zoveel mogelijk aangegeven.
Prijzen zijn netto, in euro en inclusief btw. Verzendkosten bank- en chequekosten worden tegen kostprijs doorberekend. U ontvangt vooraf een opgave van het totaalbedrag per email.
Boeken worden geleverd tegen vooruitbetaling. Aan instellingen, bibliotheken en bekende klanten kan eventueel met factuur worden geleverd.
Betaling moet geschieden via bank- of giro-overschrijving.
Geleverde boeken blijven eigendom van de verkoper totdat volledige betaling van het factuurbedrag heeft plaatsgevonden.
Het verzenden van de bestelde boeken is voor risico van de verkoper. Verkoper behoudt zich het recht voor (evt. na overleg) de goederen te verzekeren en/of aangetekend te verzenden. De kosten die hieruit voortvloeien worden doorberekend aan de koper.
Elke aankoop kan binnen 7 dagen na ontvangst, zonder opgaaf van reden, aan verkoper retour gezonden worden (een voorafgaande kennisgeving per email wordt op prijs gesteld), waarna restitutie van het aankoopbedrag (niet de verzendkosten) volgt.
Is de retourzending een gevolg van een onvolledige beschrijving dan wordt het aankoopbedrag inclusief verzendkosten + retourporto gerestitueerd. Retourzendingen dienen verkoper te bereiken in dezelfde staat als waarin ze aan koper verzonden werden. Het risico van retourzendingen is nadrukkelijk voor de afzender.


Antiqbook Home Page        Other Antiqbook Booksellers
Kool Boeken is an Antiqbook participant